Sötét ​ügylet (Banks főfelügyelő 20.) 4 csillagozás

Peter Robinson: Sötét ügylet

Egy ​rendőrségi rehabilitációs központ. Egy helyszín, amely hemzseg a kopóktól. Ki gondolná, hogy egy bérgyilkos épp itt akar lecsapni az áldozatára?
Bill Quinn nyomozó felesége halálát követően nyaki és gerincproblémával keresi fel az intézetet, ám soha többé nem hagyja el. Összegörnyedt holttestére a központ parkjában találnak rá. A melléből egy nyílvessző áll ki.
Alan Banks főfelügyelőhöz kerül az ügy. A házkutatás során olyan fényképekre bukkan, amelyekkel a nyomozót zsarolhatták. Miért tartotta Quinn magánál a kompromittáló fotókat? Át akarta adni valakinek? Netán számított a gyilkosságra, és rendőr kollégáinak akart így üzenni? Talán ismerte is a gyilkosát? Számtalan kérdés merül fel, amelyekre Banks a régi ügyek aktáiban keresi a választ. A nyomozócsoportra nem kis munka vár: minden információ híján kell a képen szereplő fiatalkorút megtalálniuk. Kisvártatva újabb gyilkosság történik, amely úgy tűnik, ha csak egy vékony szállal is, de a detektív halálához… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2014
376 oldal · ISBN: 9789636436353 · Fordította: Ipacs Tibor
>!
General Press, Budapest, 2014
376 oldal · ISBN: 9789636435394 · Fordította: Ipacs Tibor

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Hadley
Peter Robinson: Sötét ügylet

Az első regényem Peter Robinsontól. Tetszett a két szálon futó nyomozás, aminek a végén összeértek a szálak és mindenre fény derült. Izgalmas, olvasmányos stílusban megírt regény, gyorsan haladtam vele.

>!
bookasticdude
Peter Robinson: Sötét ügylet

A századik oldalnál abbahagytam, annyira vontatott, unalmas és sablonos volt. Mintha egy bűnügyi regény sablont olvastam volna, amit az irodalmi „néger” elfelejtett volna feltölteni eredetiséggel mielőtt leadta volna az iratot.


A sorozat következő kötete

Banks főfelügyelő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. J. Arlidge: Üsd, vágd
Ken Follett: A katedrális
Joss Stirling: Storm és Stone
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a hivatalnok hullája
Joanne Harris: Urak és játékosok
Rhys Bowen: Holttest a könyvesboltban
Fabian Lenk: Drake kapitány, a királynő kalóza
Anna Randol: A liliom bűne
John Dickson Carr: A kísértetek háza
Tony Parsons: A gyiloktáska