Sötét ​ügylet (Banks főfelügyelő 20.) 5 csillagozás

Peter Robinson: Sötét ügylet

Egy ​rendőrségi rehabilitációs központ. Egy helyszín, amely hemzseg a kopóktól. Ki gondolná, hogy egy bérgyilkos épp itt akar lecsapni az áldozatára?
Bill Quinn nyomozó felesége halálát követően nyaki és gerincproblémával keresi fel az intézetet, ám soha többé nem hagyja el. Összegörnyedt holttestére a központ parkjában találnak rá. A melléből egy nyílvessző áll ki.
Alan Banks főfelügyelőhöz kerül az ügy. A házkutatás során olyan fényképekre bukkan, amelyekkel a nyomozót zsarolhatták. Miért tartotta Quinn magánál a kompromittáló fotókat? Át akarta adni valakinek? Netán számított a gyilkosságra, és rendőr kollégáinak akart így üzenni? Talán ismerte is a gyilkosát? Számtalan kérdés merül fel, amelyekre Banks a régi ügyek aktáiban keresi a választ. A nyomozócsoportra nem kis munka vár: minden információ híján kell a képen szereplő fiatalkorút megtalálniuk. Kisvártatva újabb gyilkosság történik, amely úgy tűnik, ha csak egy vékony szállal is, de a detektív halálához… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2014
372 oldal · ISBN: 9789636436353 · Fordította: Ipacs Tibor
>!
General Press, Budapest, 2014
372 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636435394 · Fordította: Ipacs Tibor

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Peter Robinson: Sötét ügylet

Második könyvem az írótól, a Démoni kapcsolat könyve nagyon tetszett, ez már nem annyira. Kedvelem Alan-t és a többieket is. Ez is egy érdekes történet volt sok rejtéllyel és érdekességgel. A több szálon futó történeteket különösen kedvelem, mert nem lesz unalmas a történet. Megint megfogott az író, jöhet a többi könyve.

Hadley>!
Peter Robinson: Sötét ügylet

Az első regényem Peter Robinsontól. Tetszett a két szálon futó nyomozás, aminek a végén összeértek a szálak és mindenre fény derült. Izgalmas, olvasmányos stílusban megírt regény, gyorsan haladtam vele.


A sorozat következő kötete

Banks főfelügyelő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Angela Marsons: Törött csontok
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Cara Hunter: Egy közeli ismerős
Luke Delaney: Hideglelés
Clare Mackintosh: Látlak
L. J. Ross: A Szent sziget
Agatha Christie: Mert többen nincsenek
Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen
Robert Galbraith: Zavaros vér
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák