Kutyaélet 30 csillagozás
Ez itt – mondjuk – egy napló. Azaz, mivel a kutyáknak köztudottan nincs időérzékük, inkább esetleges, csapongó gondolattár, jobbára minden időrend nélkül. Elmélkedés ember és kutya kapcsolatáról, megspékelve az emberi miben létről szóló újszerű megfigyelésekkel, új nézőpontból: körülbelül térdmagasságból. Fiú, a szerző, fajtatiszta paranoiás. Nagyzási hóbortjához heveny üldözési mánia társul, mely utóbbi a taktikailag megfelelő pillanatokban jelentkezik. Rendkívül bonyolult jellem. Naplója, mely valahová Prousté és Fülesé közé sorolható, sok helyütt gyalázkodó és kegyetlenül énközpontú. A nagy bölcselőktől vett idézetek közé gyakorlatias kutyaügyek keverednek. A csupa szellem és humor Kutyaélet, melvet Edward Koren illusztrált gazdagon, sajátos írói hangjával és gyakran nyers szókimondásával felejthetetlen kutyaszemélyiséget rajzol az olvasó elé.
Eredeti cím: A Dog's Life
Eredeti megjelenés éve: 1995
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kutyatörténetek Novella

„Hátrányos indulásom ellenére szép életet tudhatok magam mögött. Kegyes volt hozzám a kutyák védőszentje.”
Néhány jó tanács, mielőtt belekezdenél a könyvbe: 1) legyen nálad enni-innivaló és rendelkezz néhány óra szabadidővel, mert úgyis egyszerre akarod elolvasni a történetet.
2) A macskák veszélyesen agyafúrt állatok
3) Az ebédlőasztal alatt terjed igazán jól a pletyka.
4) Puskával nem lehet vadászkutyát nevelni.
5) Az embernek kutyán kívül a könyv a legjobb barátja. A kutyán belül pedig túl sötét van olvasni.
Blogbejegyzés: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2020/10/peter-mayle…

Imádtam ezt a könyvet. Gyakran eszembe jutott vajon a mi kutyáink mit éreznek, mit gondolnak rólunk. Most megtudtam. Fantasztikus humorral megírt történet, nyilvános helyen nem jó olvasni, mert garantált a percekig tartó hangos nevetés. A kutyás gazdik sok ismerős jelenettel találkozhatnak a történetben. Kedvencem lett.

Egy könnyed délutáni, kora esti szieszta sok humorral és mély humánummal. Remekül, néhol hangosan szórakoztam. Tökéletes kikapcsolódás.

Vicces , kutyás, kikapcsol elgondolkodtat. A kutyák szemszögéből nézve sok emberszokás meglehetősen furcsa lehet. Kutyanapló kutyákról embereknek. :)