Hotel ​Pastis 45 csillagozás

Peter Mayle: Hotel Pastis Peter Mayle: Hotel Pastis Peter Mayle: Hotel Pastis

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Simon ​Shaw 42 éves, gazdag és sikeres – a reklámszakmában dolgozik, frissen elvált és rettenetesen unatkozik. Egy gondoktól mentes, szabad élet reményében Provence ragyogóan napsütéses és festői lankái közé menekül, ahol inasa, a páratlan Ernest és a bájos Nicole unszolására lelkesen új vállalkozásba kezd. Brassière-les-Deux-Églises egykori csendőrlaktanyájából szándékozik szállodát építeni – a Hotel Pastis-t, a gazdagok és híresek menedékét.

Amikor azonban a bosszantó nehézségek sorát – az építkezés fáradalmait, az új hivatással járó kínokat vagy Ambrose Crouch, a részeges újságíró felbukkanását – még a bankrabló Jojo és börtöntöltelék cimborái is tovább bonyolítják, Simonnak az a sanda gyanúja támad, hogy talán alábecsülte megpróbáltatásait…

Peter Mayle könyveit már nem kell bemutatnunk olvasóinak, hiszen a Provence-trilógia szerzője mindig tartogat valami könnyed, de tartalmas szórakozást ígérő regényt. Gasztronómia és életvitel, páratlan szépségű tájak és… (tovább)

Eredeti cím: Hotel Pastis: A Novel of Provence

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
454 oldal · ISBN: 9789632540061 · Fordította: Juhász Viktor
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2006
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639475483 · Fordította: Juhász Viktor
>!
Helikon, Budapest, 1997
394 oldal · ISBN: 9632084217 · Fordította: Zentai Éva

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Balázs_Erőss>!
Peter Mayle: Hotel Pastis

Egy magamfajta, a jelenlegi munkáját megunt arcnak, ez egy igazi sikersztori. Minden benne van, amit csak kívánni akarhatnék. Provence mindig is elvarázsolt, Mayle könyvei pedig úgy adják át a hangulatot, hogy érezni a levendula illatát, hallani a medencébe csobbanó testeket, az opálos pastissal teli poharakon visszatükröződő napfény pedig ott táncol a mennyezeten. Akár éjaszaka, akár tél van.
Persze nem egy csavaros krimit kapunk, csak egy könnyed romantikus történetet, de néha pont ennyi kell ahoz, hogy megbékéljünk valakivel, vagy úgy érezzük, kibírunk egy újabb napot a taposómalomban.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2006
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639475483 · Fordította: Juhász Viktor
3 hozzászólás
Trixi_Adzoa P>!
Peter Mayle: Hotel Pastis

Nekem Provence mindig is a szívem csücske lesz. Nem tudok nem olvasni róla állandóan :-) Ez volt a kedvencem Peter Mayle-tól. Emlékszem, hogy még fogalmam sem volt róla, mi az a pastis, de emiatt utána olvastam, sőt, amikor Franciaországban jártam, vettem is egyet. Persze marhára nem ízlik, de az mindegy :-)
Egy a lényeg, kellemes kis történet volt, kikapcsolódtam közben.

Krumplicsku>!
Peter Mayle: Hotel Pastis

Életemben nem fordult velem ilyen elő: a költözés utáni könyvespolc pakoláskor kezembe került a könyv, elolvastam a szinopszist, mondom, ezt nem olvastam. Nem értem, hogy, de nem rémlik. Beleolvastam, semmi nem rémlett. Oké, akkor pótoljuk, mert anno kedveltem a Bor, mámort, meg hát nyár van, kell a kis könnyedség.
Eljutottam a könyv több mint feléig (mikor a szomszéd hölgy a három méteres kerítésen túl is attól tart, hogy zavarni fogja őket a hotel medencéje körüli ledér vendégsereg (pontosabban őt, hogy a férje egy háromméteres létráról leselkedni fog a napozó monokinis nőkre), amikor beugrott, hogy dehogy nem olvastam! De ennyi, később sem tudtam volna megmondani, hogyan folytatódik a dolog, hogy jön össze a szálló és a bankrablók szála.
És ekkor leesett, hogy ez az egész egy kellemes szemrágógumi az egész, gyakorlatilag alig valami történt az egész könyvben, a Peter Mayle-i standard elemekkel bűvészkedett úgy, hogy az olvasónak olyan legyen, mint egy kellemes, semmittevős nyaralás, ahol csak döglik a medenceparton, ahonnan maximum azért kel fel, mert kajaidő van, ő meg all inclusive ellátásra fizetett be, hogy semmi mással ne kelljen foglalkoznia.
Szóval, így bő tizenöt évvel az első olvasás után azt kell mondanom, hogy tulajdonképpen kellemes olvasmány, de ahhoz, hogy több csillagot kapjon, többnek kellene lennie, mint egy tisztes, élvezhető iparosmunkának. Már amennyiben az írást nem helyezzük egy szintre mondjuk a vízvezetékszereléssel (az asztalosság már necces, hiszen lehet egyedi, dizájn bútorokat is csinálni, meg tucat székeket, szekrényeket is) Ez a könyv anno, amikor épp csak elkezdődött a rendszerváltás utáni könyvkiadás, és alig jelentek meg normális címek, még kitűnt a mezőnyből (mondok ellent magamnak, hiszen nem emlékeztem a történetre :-D), de azért mára szerencsére, amikor tucatjával várakoznak a kívánságlistámon a még nem olvasott könyvek, csak egy a sok ezerből. )
Azért aki belevág, akár úgy, mint én, nem jár rosszul, csak ha olyan hosszú a várólistája, mint az enyém, akkor jobban jár, ha arról választ magának olvasmányt, ami esetleg (nem biztos, de esetleg) többet is adhat ennél.

Anheszenamon>!
Peter Mayle: Hotel Pastis

Több könyvet is olvastam már Peter Mayle-től, de számomra ez volt a leggyengébb. Alig vártam, hogy vége legyen. Egyszerűen nem kötött le. Pedig csodás vidéken játszódik, mégsem nyerte el a tetszésemet.
http://ritaolvas.blogspot.com/2010/02/peter-mayle-hotel…

Sonnenschein >!
Peter Mayle: Hotel Pastis

Bár jobb, olvasmányosabb könyvvel van dolgunk, mint az Egy év Provence-ban esetében, ez sem okozott hiányérzetet, amikor vége lett.
Peter Mayle elismert író. Csak két könyve után sem értem, hogy miért.

Bővebben és szubjektíven itt:
http://byblos.freeblog.hu/archives/2010/08/12/Hotel_Pastis/

BrigiHudacsko I>!
Peter Mayle: Hotel Pastis

Az Egy év Provance-ban kicsit jobban tetszett, mert több volt benne a tényleges Provence meg a hangulat, viszont a fictionnek nem tudok ellenállni, ha már Franciaországban játszódik, és volt benne néhány imádnivaló mellékszereplő is.

zeany>!
Peter Mayle: Hotel Pastis

Nyűglődés volt végig, rettentően unalmas.

diojudit>!
Peter Mayle: Hotel Pastis

Azért szeretem PM könyveit, mert olyan helyeken játszódnak, ahol 20 éve gyerekekre vigyáztam. Kevés esélyt látok arra, hogy a következő években visszatérek oda – de turistaként nem is lenne olyan, mint annak idején fogadott családtagként. Ez azonban csak a bevezető volt… Ez a könyv ugyanis a gyengébbek közül való, és csak az bosszant, hogy megvettem – igaz, antikváriumban.
Ha valakinek kell, viheti.


Népszerű idézetek

pelika_Bp>!

Nicole felállt, és fázósan megborzongott. A hűvös levegő figyelemre méltó dolgokat művelt a vékony szvetter alatt a mellbimbóival.

170. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Nina George: Levendulaszoba
Carol Drinkwater: Szerelem és Provence
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!
Belinda Alexandra: Vadlevendula
Elizabeth Bard: Piknik Provence-ban
Bridget Asher: Provence-i szerelembalzsam
Barbara Corrado Pope: Cézanne modellje
Michael S. Sanders: Versenyben Provence-szal
Marcel Pagnol: Dombok vize I.
Marcel Pagnol: Dombok vize II.