Sikerrel ​a tőzsdén 5 csillagozás

Peter Lynch: Sikerrel a tőzsdén

„A ​Sikerrel a tőzsdén az egyik legalaposabb munka, amely a hosszú távú befektetőket a megfelelő részvények kiválasztásában, vételük és eladásuk időzítésében segíti.” (Fellegi Tamás, a Bárki lehet tőzsdés című könyv szerzője)

„Ha pénzügy szakos diákoknak azt a feladatot adjuk, hogy folytassák a következő felsorolást: Benjamin Graham, David Dodd, Warren Buffett … A megoldás, ami minden – kicsit is a befektetések világával barátkozó – diáknak eszébe jut, Peter Lynch, a világ legnagyobb aktívan kezelt befektetési alapjának, a Magellánnak a legendás befektetési alapkezelője. Lynch ahhoz a patinás értékcentrikus befektetési közösséghez tartozik, amelyet a huszadik században a fenti nevek tettek közismertté és méltán sikeressé. Egy-két évig bárki lehet nagyon eredményes befektető, de évtizedeken keresztül kimagasló eredményeket elérő portfóliókezelőről nem sokról tudunk. Peter Lynch kétségkívül ebbe az elit klubba tartozik és mint azt már a hozzá hasonló embereknél megszoktuk,… (tovább)

Eredeti cím: One Up On Wall Street

>!
Alinea, Budapest, 2008
350 oldal · ISBN: 9789639659148 · Fordította: Nagy István

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nltamas>!
Peter Lynch: Sikerrel a tőzsdén

Befektetések szempontjából inkább kezdők számára tartalmazhat újdonságokat. Ennek ellenére érdemes elolvasni, mert jó összefoglaló és kifejezetten szórakoztató könyv. Egy rövid ajánló + 1 fejezet itt olvasható: http://www.netfolio.hu/konyvajanlo/peter_lynch-sikerrel…

fügemag>!
Peter Lynch: Sikerrel a tőzsdén

Ez egy jó könyv Lynch sikeres módszeréről. Én sem gondolom, hogy csak kezdők tanulhatnak belőle, sőt inkább az az érdekes, hogy relatíve olvasott könyvről van szó, mégis elvétve találkozni a Lynch- féle módszereket magas szinten alkalmazó befektetőket. Ez természetesen nem a könyv kritikája, hanem az emberi természeté.

loggol>!
Peter Lynch: Sikerrel a tőzsdén

Szerintem tapasztaltabbaknak is jó olvasmány – ezt igazolja Fellegi Tamás és Jaksity György ajánlása is.


Népszerű idézetek

Szelén>!

A főiskolán a kötelező tárgyak kivételével kerültem a természettudományt, a matematikát és a könyvelést, vagyis az üzleti életre szokásosan felkészítő tárgyakat. Engem a bölcsészet érdekelt, és a szokványos történelem, pszichológia és politikatudomány mellett tanultam metafizikát, episztemológiát (ismeretelméletet), logikát, vallástant és ókori görög filozófiát is.
Ahogy most visszatekintek, nyilvánvaló, hogy történelmet és filozófiát tanulni sokkal jobb előkészítés volt a tőzsdére, mint mondjuk, ha statisztikát tanultam volna.

59. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fellegi Tamás: Bárki lehet tőzsdés
Kecskeméti István: Tőzsdei Befektetések
Michael Lewis: A nagy dobás
Steve Burns – Janna Burns: Kezdő kereskedő, gazdag kereskedő
Benjamin Graham: Az intelligens befektető
Roger Lowenstein: Tőzsdeguruk tündöklése és bukása
André Kostolany: Mesterfokon a pénzről
Rotyis József: Amit a tőzsdéről és a kockázatokról tudni kell
Kenessei András: Őszinte részvényem
Peter Stanyer: Befektetés