A ​kolosszus feltámasztása (A világ hét csodája 1.) 47 csillagozás

Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​srác…
Jack McKinley hétköznapi srác nem hétköznapi problémával. Jack hat hónap múlva meghal.

Egy küldetés…
Miután Jack összeesik a forgalmas utcán, egy különös helyen lévő különös kórházba kerül. Fegyveres őröket talál, fura srácokat, és fantasztikus élőlényeket. Szülők a közelben sincsenek, ahogy nincs telefon és menekülési lehetőség sem. A kórházat egy Bhegad nevű, különös professzor vezeti, aki elmondja Jacknek, hogy betegségét egy gén okozza, amit egy régen elveszett civilizáció hercegétől örökölt, és a gén azzal öli meg Jacket, hogy túl erőssé és gyorssá teszi. Pedig erősnek kell lennie, mert rá vár a világ megmentése.

Egy probléma…
A civilizáció akkor tűnt el, amikor a hét mágikus loculust ellopták és elrejtették a világ különböző tájain. Jacknek és a társainak kell megtalálnia őket, mielőtt rossz kezekbe kerülnének. Mert akkor Jackék meghalnának, az elveszett világ felbukkanna, az óceánok kiöntenének, és a most ismert világnak… (tovább)

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
304 oldal · ISBN: 9789635614073 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
304 oldal · ISBN: 9789635614080 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633995136 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Aly Black · Cass Williams · Jack McKinley · Marco Ramsay


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Adrirawia>!
Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása

Kezdeném azzal, hogy nem fogom lecsillagozni, csak azért, mert voltak benne dolgok, amik nekem már picit gyerekesek voltak.
Pont ezért.
Mert ez 11+-os könyv. 11 éves kortól.
Voltak benne hibák, voltak, de inkább olyan hibák, mint amik előfordulnak más könyvekben is. (Párbeszédnél ugyanaz kérdez és felel, elírások stb)
De a történet szerintem egész jó.
Adott egy karakter, aki meg fog halni. Ez nem annyira spoiler, ha azt nézzük. Rendelkezik egy génnel, amitől menő lesz. Aztán megkezdődik a csavar.
Az tetszett, hogy nem a görögökkel foglalkoztunk. Vagy a rómaiakkal. (igaz, még nem olvastam Rick Riordan „""új"""” sorozatának a könyveit. Annyira új, hogy 2014-es)
A karakterek nem sablonosak! Ezt nagyon fontosnak tartom, olyan szempontból, hogy… ahhoz képest, hogy gyerekesnek tartottam, igazán jó karakterek kezdenek el előttünk kibontakozni. Jack… Szeleburdi kölyök, összerak dolgokat, és… nem feltalál, mert ez hülyeség, hanem építkezik. ( Pl amikor felébreszti önmagát azzal a szoborral :D)
Aly!
Istenem, nem ismertem meg annyira a könyvben, viszont kedvencemmé vált. Rózsaszín haj, filmes tudás.
Cass… Őt nem tudom hova tenni. Vicces, jópofa karakter.
Marco… Butácskának tűnik a karaktere, de szerintem az nem a teljes énje. Egyszerű karakter, inkább az érzelmei vezérlik, mintsem az esze.
Nos, ezzel a 4 karakterrel semmi bajom.
Az összes többivel viszont nagyon sok bajom volt.
A professzor. Ha az író azt akarta, hogy legyen egy unszimpatikus karakter, aki ellen nem tudnak semmit tenni, viszont úgy néz ki mind Yoda mester… Tökéletesen megalkotta. spoiler
Torquin… azzal meg úgy vagyok, hogy jó is, meg nem is.
spoiler
Szóval összegezve, azt kell mondjam, ez egy jó történet, fiataloknak mindenképpen ajánlom. Szókincsbővítő, érdekes hasonlatokkal találkozni. A karakterek megnyerők, szerintem mindenki találni fog kedvencet :)
Nem fekete-fehér minden, azaz csak jó, és rossz, hanem érezhető, hogy, minden jóban van valami rossz, és ugyanígy fordítva.
Szóval, csak ajánlani tudom :)
UPDATE:
Kihagytam, a borítót :D Szóval, szerintem egészen illik a könyvhöz, megkapó, és nagyon jó :D

Véda89>!
Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása

Mi ez a 77%? Hogy lehet egy ilyen nagyszerű és zseniális könyv 77%? Ez a könyv minimum egy 87%-ot érdemel.

Ez egy zseniális, kalandos és nagyon, de nagyon izgalmas könyv volt. Még a kedvenc íróm is szerette,off akkor én, hogy ne imádnám?
A szereplőket nagyon megszerettem, történet borzasztó összetett volt és talán kicsit hiányoltam belőle a humort, de igazából ez az egyetlen szépséghibája. Igazi kaméleon könyv volt. Voltak részek amikor fogalmam se volt hogy, de meg oldották a rejtvény, én meg csak néztem 3 percig és akkor esett le. OLVASSÁTOK EL vagy rakjátok fel legalább a kívánság listára, az én kedvemért. Légyszi…

2 hozzászólás
RVivi P>!
Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása

A csillagozással picit bajban voltam, mert 4-4,5 csillag közé tenném. De megadtam a 4,5-öt, mert nagyon tetszik a borító is. Micsoda logika… :D
Izgalmas és tetszik a könyv, de a vége felé valahogy nem akaródzott olvasni.
A négy főszereplő közül Jack a kedvencem. A többieket is bírom, de olyan furák. Eleve egy 13 évesnek miért rózsaszín a haja? (Aly) Vagy Marco, aki elég beképzelt… De azért ő a második kedvenc. Cass csak szimplán idegesít.
Tetszett ez a génes ötlet, és jól meg is lett írva. Biztos vagyok benne, hogy elolvasom majd a többi részt… Ha majd kiadják őket. :D

Viki24>!
Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása

Ahhoz képest, hogy az eleje mennyire megfogott, a vége felé kicsit nehezen olvastam. Nem rossz könyv. Ha kezembe kerül a folytatás biztos elolvasom, de nem lett nagy kedvenc.

Sophiechan>!
Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása

Szóval, annak ellenére, hogy majd 10 évvel fiatalabb korosztálynak találták ki a könyvet, tetszett. :)
Aranyos volt, néhol meg kicsit durvább. Ahogy kell lennie egy ilyen könyvnek. Tulajdonképpen karakterek közül senkit nem sikerült magamhoz közelinek érezni. A végén érdekes csavar van. A helyszínek leírása mindenképpen dob rajta.
Igazából reménykedem, hogy sikerül a többi részt is elolvasnom majd.

koppy>!
Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása

Engem annyira nem fogott meg ez a sztori. Nem volt rossz, de sokkal többet vártam tőle. Az eleje nagyon döcögősen ment, majd egy kicsit beindult a sztori, a végét pedig nagyon gyorsan lezavarták. Azt hittem, hogy majd az egész könyv magáról a kolosszus kereséséről fog szólni, de az egészet lerendezték pár oldalban, ami nagyon nem tetszett. Illetve volt még egy rész, ami kicsit sokkolt: spoiler. Még gondolkozom azon, hogy folytassam-e a sorozatot.

Jákó_G>!
Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása

Még egy függővéggel befejeződő regény.
Egész izgalmas volt, nem tudnék rosszat írni róla. Az elején csak forgolódtam: mi történik?, ez ki?, mikor fog kibontakozni a történet és értem meg, hogy hol kapcsolódik a könyv a világ hét csodájához?
Aztán lassan, de biztosan mindent megértettem és mindenkit megismertem. A szereplőket sajnos különösebben nem kedveltem meg, de idegesítő sem volt köztük. A Percy Jackson azért még mindig jobb, de nem volt rossz kezdés. Hamarosan beszerzem a következő részt.

2 hozzászólás
Boglárka_Tóth>!
Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása

Amikor elkezdtem a könyvet, az első oldalak tetszettek, szellemesnek találtam a stílust, bár a rövidebb mondatokból túlságosan nyilvánvaló volt, hogy gyerekeknek íródott. Később sajnos, elvesztettem minden érdeklődésemet, majdhogynem untam az olvasást. Nem biztos, hogy ez a könyv hibája, inkább csak arról van szó, hogy lézetnek olyan ifjúsági regények is, amelyek komplexebb, ötletesebb világot építenek, ezért felnőttek is élvezetet találhatnak a történetben. Ez a könyv sajnos nem ilyen, az Indiana Jones-os kalandokból viszont már kinőttem, Atlantisz is lerágott csont. De talán a 10 év körüli srácoknak jobban bejön, szóval lehet, bennem a hiba, végül is öreg vagyok én már az ifjúsági regényekhez. :D
Amit viszont tényleg nagyon nem kedveltem, az a befejezése. Még csak nem is igazi függővég, egyszerűen abbamaradt a sztori. Egy könyvet szvsz valamilyen szinten le kellene zárni, akkor is, ha sorozatról van szó, lásd Harry Potterek és Percy Jacksonok. Ezért további fél pontot levontam.


Népszerű idézetek

RVivi P>!

– Akkor mássz, Jack testvér!
– Ne hívj testvérnek! Az embernek az az érzése támad, hogy szerzetesek vagyunk!

137. oldal

Adrirawia>!

– Számok – vakarta meg Marco a fejét. – Nagyon veszélyesek.

146. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Ramsay
4 hozzászólás
Adrirawia>!

– Bocs!
– Nem vagyok kölyökmedve. Alynek hívnak.

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aly Black
Adrirawia>!

– Miéft befél ilyen hülyefégeket? És miéf befélek pöfén?

202. oldal

Adrirawia>!

– Hogy hívják? – kérdezte Marco.
– Szerintem, „gyere ide!” – felelte Marco.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Ramsay
1 hozzászólás
Adrirawia>!

Az a drámai az élet drámáiban, hogy nincsenek hangaláfestések hozzá, sem hatásvadász kamerabeállítások – az egész annyira néma. Csak két sötétben elvesző test. Ahogy a gravitáció teszi a dolgát.
Aztán az egész a szívedbe szúr. És felhasítja.

151. oldal

Adrirawia>!

A lyuk teli volt pókhálóval, amit Aly egy mozdulattal kikapott. Egy családnyi apró pók és egy nagy tarantella futott a szikla szélére.

145. oldal

Adrirawia>!

De nem futok el, hanem szembenézek vele.
Mert általában ilyen hülye vagyok.

26. oldal Negyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jack McKinley
TRéka>!

– Itt, a KI- nél mind a négyőtöknek adtunk egy- egy becenevet. Mérnök, Szabó, Katona és Tengerész. Cass a Tengerész, aki a ködben is elnavigál. Aly a Mérnök, aki mindennek átlátja a működését és meg tudja szerelni.
– Én vagyok a Szabó? Varrok? – kérdezem.
– Bizonyos értelemben igen, Jack. Te fogod össze a szálakat.

302-303. oldal, 51. fejezet - Mérnök, Szabó, Katona, Tengerész

Adrirawia>!

– ÁÁÁ! – Cass üvöltését visszaverte a kőfal.
Egymáson átbukdosva próbáltunk menekülni. Bevertem a fejem az alacsony mennyezetbe és elejtettem a lámpát.
– Követ bennünket?! – kérdezte Cass.
– Már halott, egy csontváz – felelte Aly.
– Akkor minek menekülünk? – tudakolta Cass.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aly Black · Cass Williams

A sorozat következő kötete

A világ hét csodája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Ransom Riggs: Üresek városa
Gail Carson Levine: Bamarre hercegnői
John Flanagan: A lángoló híd
Frank Márton: A világ peremén
Lois Lowry: Az emlékek őre
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Tania del Rio: 13. Warren és a Mindent-Látó-Szem
Eric Elfman – Neal Shusterman: Edison csapdája