A ​kardtolvaj (A 39 kulcs 3.) 265 csillagozás

Peter Lerangis: A kardtolvaj Peter Lerangis: A kardtolvaj

HALÁLOS SZÖVETSÉG
A világ különböző részein elrejtett 39 Kulcs utáni hajszában csak egy szabály van: NE BÍZZ SENKIBEN. De mikor a vadászat Japánba vezeti a tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét, Dant, úgy tűnik, ha meg akarják találni a harmadik Kulcsot, egyetlen esélyük megbízhatatlan nagybátyjuk, Alistair Oh. Vajon elég bolondok lesznek, hogy megkössék a szövetséget? Mivel szükségük van a Kulcsra, Amynek és Dannek talán nincs más választása. De a Cahill családban az a módi, hogy ha az ember megbízik a rokonaiban, akár meg is ölhetik…

Eredeti megjelenés éve: 2009

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453453 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453453 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453453 · Fordította: Farkas Orsolya

1 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Dan Cahill · Amy Cahill · Ian Kabra · Nellie Gomez · Alistair Oh · Eisenhower Holt · Natalie Kabra


Kedvencelte 20

Most olvassa 11

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

GytAnett>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Eddig ez a rész tetszett a legjobban. Végre nem az volt, hogy 10 oldalanként halálos csapdába esett Amy és Dan, majd megmenekültek anélkül, hogy akár egyetlen hajszáluk meggörbült volna. Persze, itt is volt néhány életveszélyes jelenet, de most nem zavart annyira, most legalább spoiler
Ebben a kötetben Kínát és Koreát ismerhettük meg egy kicsit jobban. Nem nagyon szoktam olyan könyveket olvasni, amik ebben a távoli világban játszódnak, úgyhogy tetszett.
Egy igazán gördülékeny, rövid, gyorsan olvasós könyv, mely leköti az embert arra a 2-3 órára, amíg olvassa. Egyelőre el sem tudom képzelni, hogy 11 kötet alatt megszerzik mind a 39 kulcsot, de valahogyan biztos meg fogják oldani, ebben biztos vagyok. :D
Most érződött leginkább, hogy minden egyes részt valaki más ír. Ez különbözött a legjobban az első kettőtök. A hangutánzó szavak nagyon idegesítettek, mert semmi közük nem volt a valósághoz, ha nem írja le az író, hogy éppen mi történt, rá nem jöttem volna a hangok alapján….
Igazából a legjobb az lenne, ha Amy és Dan másokkal is együttműködne, látható volt, hogy sokkal sikeresebbek így. Viszont ott van a ne bízz senkiben dolog.
Alastair kifejezetten szimpatikussá vált ebben a részben, kíváncsi vagyok, hogy mi történik a továbbiakban, nem csak vele, hanem mindenki mással.
Azt hiszem, a következő könyvtárlátogatáskor kihozom a soron következő 2-3-4 részt. :D

Black_Angel>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Ez rész volt a legjobb eddig :) Beleástak a történelembe, a családot illetőleg, és remélem megtudunk még pár dolgot a családról:)
A szövetség nekem már elejétől gyanús volt, nem is értem, hogy bízhattak meg bennük..
Alistair meg szerintem halhatatlan:D
jöheet a következőő

Ferger_Jolcsi P>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Dan és Amy ezúttal is veszélyes kalandokba keverednek, de bátran folytatják a 39 kulcs utáni vadászatot. Nagyon tetszik a sorozatban, hogy mindegyik részben teljesen más országba, teljesen más kultúrába csöppenünk bele, és hogy mindegyikről tartanak egy kis bemutatást az írók. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz ebből az egész kulcskeresésből. Alistair ebben a részben nagyon aranyos volt, de hol mellettük, hol ellenük van, így nem igazán tudom behatárolni az ő karakterét. Bár eddig kb. az összes létező karakter hol épp segít Amyéknek, hol pedig átvágja őket, szóval még azt se lehet tudni, hogy ki igazán ellenség és ki igazán a barátjuk. A végére biztos kiderül majd. Várom, hogy olvashassam a következő részt.

AniTiger P>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Örültem, hogy többet tudtam meg Alistair bácsiról és az egyes ágakról – illetve a közöttük fennálló ellenségeskedésről –, bár így lett volna a helyszínekkel is. Régen éreztem Japánt ennyire… semmilyennek. Egyáltalán nem érintett meg, pedig igazán szeretem mind az országot, mind a kultúráját.
Alistair-t (Ekat-ág) kedvelem, de a Holt famíliától (Tomas-ág) az idegbaj kerülget – főleg az apától –, mert rettenetesen butának vannak beállítva… A túszul etjés utáni párbeszédtől szinte éreztem, ahogy hullik a hajam… Szórakoztató, de fárasztó, mert túl van spilázva és magyarázva.

Sajnos az egész tétova, a poénok néha erőltetettek és mindig „túl” kiélezettek a veszélyhelyzetek. Szájbarágósabb volt, mint az előző két rész és az egész történetvezetési stílus elüt azoktól, ráadásul az összes többi csapat elsikkadt (Irinát is csak egy röpke rész erejéig említik meg az elején). Általában nem tévesztjük őket ennyire szem elől…

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/03/a39kulcs-3.html

kratas P>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Amy és Dan egyre kedvesebbek a számomra és a nevelőjük (párdon bébiszitter) is megéri a pénzét. spoiler
Az is nagyon tetszik a sorozatban, hogy ahogy körbejárjuk a világot, úgy minden egyes országról/városról/kultúráról kapunk némi információt, szóval az izgalmak mellett még tanulunk is :)

Navi>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Tovább folytatódik a hajsza a kulcsok után, Japán, majd Korea.
Megismertük Alistair bácsit, spoiler, a Kabrák hozták a formájukat.
Kiderül, mi a nagy titok spoiler, miért folyik a küzdelem.
Innen pedig indulás spoiler.
Megismerhetjük a kezdeteket, honnan indultak a Cahillek.

Lynn>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

A többi részhez képest ez szerintem elég gyengére sikeredett.
Erőltetett volt, teli hangutánzó szavakkal mint VÍÍÍÍÍÍ, GRRRR meg sorolhatnám, amik inkább képregénybe valók. A helyszín Tokió, de ez sincs az elején egyértelműsítve, ráadásul az eddig megszokott kulturális túra is elmaradt (pedig a megemlített könyvtáron kívül azért elég sok mindent lehet ott felkeresni)). Volt benne egy kis jakuza, szokás szerint pár gonosz rokon (a sors mentsen meg mindenkit ilyen rokonoktól!!!), egy kis robbanás, meg egy új rokon és egy spoiler.

Lilla>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Ez nagyon jó volt!
Tetszett eddig is, hogy mindig máshová látogathatunk el Amy és Dan kalandjai során, azonban ez a kötet még annál is érdekesebb volt.
A hirtelen jött szövetség, a menekülés, a rejtélyek, nagyon érdekes volt.
Eddig ez tetszett a legjobban a 3 közül.
Biztos, hogy folytatom a sorozatot, nagyon jó szerintem, kalandos, rövid, tartalmas és eseménydús. :)
Irány Egyiptom! :)

LepkeLány>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Ez az egyik kedvenc részem. Szövetség Alistair bácsival és a Kabrákkal. De mind tudjuk, Cahillekben nem érdemes bízni. Néha mégis olyan jó.
Ismét többször is a föld alatt kötöttek ki, metrósíneken és barlangban. Izgalmas volt nagyon.

BBetti86>!
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Gyerekként nagyon szerettem volna ezt a sorozatot, ez a rész is bizonyítja. Kis újdonság, némi rejtély és kaland, és egy kis érzelmi dráma is. Hozza a színvonalat, amit az előző kötetekben alapoztak.

A történet megint kalandos. Van bőven benne átverés, nyomozás és szövetségek, melyek bármikor felbomolhatnak, mindenféle csapda. Azt ugyan aránytalannak érzem, hogy a regény első fele arról szól, hogyan jutnak el nagy nehezen Ázsiába, és kevesebb jut a japán – koreai kalandra, de így is összejön egy kulcs lenyomozása.

A rejtély most sem olyasmi, amit a gyerekekkel együtt meg lehetne fejteni. Csak Alistair rejtvénye, hogy bemehetnek-e a gyűjteményéhez, az olyasmi, amit mi is kitalálhatunk. A többi nagyon történetbe ágyazott, részben vizuális is. Én gyerekként se álltam volna neki a tükör előtt betűket rajzolgatni, hogy mikor mit látok. De a hangulat megvan, és végig játszik azzal is, hogy mit találnak, mit mondanak el, mikor ki kit ver át.

Az átkötés az, ami jól húzza tovább a mézes madzagot. Alistair céloz dolgokra, néha csak magában, de az pl. tudna érdekelni, hogy spoiler Sok-sok történet van, amit sokan ismernek, csak Dan és Amy nem. Még azt sem tudják, melyik családi ághoz tartoznak. Ezt már csak azért is érdekesnek tartom, mert a szülőkről és a nagyiról biztosan tudták a többiek, melyik ághoz tartoznak, akkor a gyerekek nem örökölik azt is meg? De ok, gyerekkönyv, ebből még ilyen fejfájást nem okozok magamnak.

Amit nem szerettem benne, az Amy és Ian szála. 13-14 évesek, de olyan szerelmi tematikát kapnak, amit sem aranyosnak, sem szerelmesnek nem éreztem igazán. Minek kellett ez egyáltalán bele? Ha valamit kihoznának belőle, még csak elmenne, de így, hogy spoiler Pont az a vonal, amit semmilyen korosztály történetében nem szeretek.

Cserébe Alistair karaktere most több színt kap. Kicsit többet a múltjából, mélyebb indokokat a tettei mögött. Ahogy már említettem, a rejtély is nő, mert az önös érdeken túl ígéret is köti Dan és Amy mellé.

Jól olvasható, gyerekkönyv. Lineáris, megmagyarázott, nincs a megfogalmazás sem bonyolítva. Talán csak azzal vagyok bajba, hogy mennyire igazak a történetek, amelyet itt mesélnek. Van egy japán hős, akinek a kincsét keresik – de hogy ő valóban élt-e? Mivel az előző kötetek hasonló kutatott alanyai, mint Mozart, valódi személyek, itt is erre hajlanék, de nem néztem utána.

Korrekt folytatás, bár azt továbbra sem értem, mikor pörgetik fel, hogy meglegyen minden kulcs kevesebb kötetből, mint a kulcsok száma.


Népszerű idézetek

psn>!

A bizalom törékeny holmi, nehéz felépíteni, könnyű lerombolni. Nem lehet megvásárolni. Csak ha ingyen adjuk, akkor számíthatunk a viszonzásra.

Kapcsolódó szócikkek: bizalom
Theana>!

– Hé – zendített rá Dan. – Mit mond Jar Jar Binks, amikor találkozik egy japán maffiózóval az élmény fürdőben?
Amy felnyögött.
– Túl gyorsan gyógyulsz.
– Én benne vagyok. Várjunk… – Alistair egy pillanatra elhallgatott, majd elmosolyodott. – „Né' mán! Jakuza a jakuzziban?"
Dan vigyora lehervadt.
– Honnan tudta? Csak most találtam ki.
– A szójáték a mélyen rejtőző intelligencia jele – válaszolta Alistair […].

Kapcsolódó szócikkek: Alistair Oh · Amy Cahill · Dan Cahill · Jar Jar Binks
5 hozzászólás
Hickory>!

– Hogy lehetsz biztos benne? Egy szót sem tudsz japánul.
– Ja, igen – mondta Dan. – És kottát sem tudok olvasni. De lássuk csak, ki is volt, aki megjegyzett egy teljes Mozart dalt és megtalálta az utolsó kulcsunkat? Várj csak, hadd gondolkodjak. Ja, megvan: én!

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill · Wolfgang Amadeus Mozart
victoria_m997>!

– A normális a kreativitás ellensége […]

6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eisenhower Holt
Klaudia98>!

– Nézd! – mondta Amy, és a területre mutatott. – Mit látsz?
– Fákat. Sziklákat. Őzseggeket. – Dan vállat vont.

124. oldal

Camelia>!

Amy csak ránézett az öccsére, és pontosan tudta mire gondol.
Talán futnunk kéne – mondta Dan szeme.
Ööö hová? – válaszolta neki csendben Amy.
Én láthatatlanná teszem magam nindzsa agykontrollal – gondolta Dan.
Ahhoz kellene agy is – sugározta Amy.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
Klaudia98>!

Ian rontott ki a nyíláson fél pár cipőben, és teljes erejéből futott.
– SEGÍTSÉÉÉG!
Mögötte egy óriási keverék kutya loholt, ami részben pitbullnak, részben dognak látszott, és a tekintetéből ítélve részben fekete medvének is.
– Mi a…? – mondta Alistair. – ÁLLJ! ÜL!
– Nem tudok leülni! Beleharapott a fenekembe! – visította Ian.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ian Kabra
Camelia>!

-Mmmmm, hmmm, óóó…. áááááá! – hallották az elfojtott kiáltást a hátuk mögött. Bár a közelükben mindenki más riadtan fordult meg, Amy és Dan tudta, hogy csak a nevelőnőjük, Nellie Gomez az, aki épp az Ipodján hallható zenére táncol. Nem törődött vele, hogy kívülről úgy hangzik, mint egy haldokló manguszta nyöszörgése. Ez volt az egyik Nellie Gomez számtalan király tulajdonsága közül.

2. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
Camelia>!

Jó öreg Serge. A tapasztalat mindkettőjüket megtanította az Oh vállalat mottójára: Egy fiatal szívéhez a mikrózható ételeken keresztül vezet az út.

22. oldal

EmeseGx>!

– Nekem rögtön eszembe jutott – mondta szerényen Dan – Csak én félénkebb vagyok.
Amy pofákat vágott.
– Én meg Anglia királynője vagyok.
– Tényleg ráncosnak és unalmasnak látszol.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill

A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Ruff Orsolya: Volt egy ház
Arthur Ransome: Fecske-völgy
Brandon Mull: A mesés menedék
Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány
Pierdomenico Baccalario: Az időkapu
Irene Adler: Utolsó felvonás az Operában
Scott O'Dell: Kék delfinek szigete
Tea Stilton: A korallok hercegnője
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
John Flanagan: Gorlan romjai