A ​kardtolvaj (A 39 kulcs 3.) 149 csillagozás

Peter Lerangis: A kardtolvaj

HALÁLOS SZÖVETSÉG
A világ különböző részein elrejtett 39 Kulcs utáni hajszában csak egy szabály van: NE BÍZZ SENKIBEN. De mikor a vadászat Japánba vezeti a tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét, Dant, úgy tűnik, ha meg akarják találni a harmadik Kulcsot, egyetlen esélyük megbízhatatlan nagybátyjuk, Alistair Oh. Vajon elég bolondok lesznek, hogy megkössék a szövetséget? Mivel szükségük van a Kulcsra, Amynek és Dannek talán nincs más választása. De a Cahill családban az a módi, hogy ha az ember megbízik a rokonaiban, akár meg is ölhetik…

Eredeti mű: Peter Lerangis: The Sword Thief

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453453 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
160 oldal · ISBN: 9789632453453
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453453 · Fordította: Farkas Orsolya

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Amy Cahill · Dan Cahill · Ian Kabra · Alistair Oh · Eisenhower Holt · Natalie Kabra


Kedvencelte 18

Most olvassa 15

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
GytAnett P
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Eddig ez a rész tetszett a legjobban. Végre nem az volt, hogy 10 oldalanként halálos csapdába esett Amy és Dan, majd megmenekültek anélkül, hogy akár egyetlen hajszáluk meggörbült volna. Persze, itt is volt néhány életveszélyes jelenet, de most nem zavart annyira, most legalább spoiler
Ebben a kötetben Kínát és Koreát ismerhettük meg egy kicsit jobban. Nem nagyon szoktam olyan könyveket olvasni, amik ebben a távoli világban játszódnak, úgyhogy tetszett.
Egy igazán gördülékeny, rövid, gyorsan olvasós könyv, mely leköti az embert arra a 2-3 órára, amíg olvassa. Egyelőre el sem tudom képzelni, hogy 11 kötet alatt megszerzik mind a 39 kulcsot, de valahogyan biztos meg fogják oldani, ebben biztos vagyok. :D
Most érződött leginkább, hogy minden egyes részt valaki más ír. Ez különbözött a legjobban az első kettőtök. A hangutánzó szavak nagyon idegesítettek, mert semmi közük nem volt a valósághoz, ha nem írja le az író, hogy éppen mi történt, rá nem jöttem volna a hangok alapján….
Igazából a legjobb az lenne, ha Amy és Dan másokkal is együttműködne, látható volt, hogy sokkal sikeresebbek így. Viszont ott van a ne bízz senkiben dolog.
Alastair kifejezetten szimpatikussá vált ebben a részben, kíváncsi vagyok, hogy mi történik a továbbiakban, nem csak vele, hanem mindenki mással.
Azt hiszem, a következő könyvtárlátogatáskor kihozom a soron következő 2-3-4 részt. :D

>!
Black_Angel
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Ez rész volt a legjobb eddig :) Beleástak a történelembe, a családot illetőleg, és remélem megtudunk még pár dolgot a családról:)
A szövetség nekem már elejétől gyanús volt, nem is értem, hogy bízhattak meg bennük..
Alistair meg szerintem halhatatlan:D
jöheet a következőő

>!
AniTiger MP
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Örültem, hogy többet tudtam meg Alistair bácsiról és az egyes ágakról – illetve a közöttük fennálló ellenségeskedésről –, bár így lett volna a helyszínekkel is. Régen éreztem Japánt ennyire… semmilyennek. Egyáltalán nem érintett meg, pedig igazán szeretem mind az országot, mind a kultúráját.
Alistair-t (Ekat-ág) kedvelem, de a Holt famíliától (Tomas-ág) az idegbaj kerülget – főleg az apától –, mert rettenetesen butának vannak beállítva… A túszul etjés utáni párbeszédtől szinte éreztem, ahogy hullik a hajam… Szórakoztató, de fárasztó, mert túl van spilázva és magyarázva.

Sajnos az egész tétova, a poénok néha erőltetettek és mindig „túl” kiélezettek a veszélyhelyzetek. Szájbarágósabb volt, mint az előző két rész és az egész történetvezetési stílus elüt azoktól, ráadásul az összes többi csapat elsikkadt (Irinát is csak egy röpke rész erejéig említik meg az elején). Általában nem tévesztjük őket ennyire szem elől…

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/03/a39kulcs-3.html

>!
Lynn
Peter Lerangis: A kardtolvaj

A többi részhez képest ez szerintem elég gyengére sikeredett.
Erőltetett volt, teli hangutánzó szavakkal mint VÍÍÍÍÍÍ, GRRRR meg sorolhatnám, amik inkább képregénybe valók. A helyszín Tokió, de ez sincs az elején egyértelműsítve, ráadásul az eddig megszokott kulturális túra is elmaradt (pedig a megemlített könyvtáron kívül azért elég sok mindent lehet ott felkeresni)). Volt benne egy kis jakuza, szokás szerint pár gonosz rokon (a sors mentsen meg mindenkit ilyen rokonoktól!!!), egy kis robbanás, meg egy új rokon és egy spoiler.

>!
Navi P
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Tovább folytatódik a hajsza a kulcsok után, Japán, majd Korea.
Megismertük Alistair bácsit, spoiler, a Kabrák hozták a formájukat.
Kiderül, mi a nagy titok spoiler, miért folyik a küzdelem.
Innen pedig indulás spoiler.
Megismerhetjük a kezdeteket, honnan indultak a Cahillek.

>!
nagara 
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Kevésbé tetszett, mint az előző két rész. Sajnos a megszokottól kicsit eltérő stílus már az első néhány oldal után kiderült számomra. Előzőben ez nem volt zavaró, de itt igen. Ezért vontam le fél csillagot a többihez képest. Na meg hiába jártunk Japánban, valahogy semmi nem jött át ebből. Mindenesetre az események továbbra is érdekesek voltak, újabb ideiglenes szövetségek is köttettek. Tetszett a nyomozás, az ármánykodás, s továbbra is maradtak rejtélyek, megoldatlan feladatok, márcsak ezért sem hagyhatom abba a sorozatot…

>!
buzavirág P
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Ezúttal Japánba utazhatunk fiatal szereplőinkkel, az ereklyék felkutatása, a nyomozás továbbra is leköti figyelmünket, valamint a kellő időben odaszúrt poénok szintén megteszik hatásukat.

>!
LoveRosie
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Nem! Ez. Nem. Lehet. Igaz.
Iant legszívesebben fejbe csapnám egy jóóó nagy lapáttal!
Alistairnak is adnék egy két nyaklevest.
Szegény Amyék annyit szenvedtek már, miért mindig őket kell szo… kihasználni?!

Nagyon tetszett! A szövetség mondjuk meglepett… :)

>!
Panni777
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Dan és Amy kalandja ezúttal Japánban folytatódik. A történet lendületesen halad előre, bár őszintén szólva nem követhető tisztán, hogy mit miért csinálnak. Gyerekeknek valószínűleg szimplán érdekes, de szerintem a logikai következtetések nem lettek túl jól kidolgozva és inkább vaktában lövöldözésnek tűnik a nyomozás. Egy-egy google találat alapján haladnak előre, miközben ott van másik 1000+, amit figyelembe sem vesznek – nekem ez az érzésem, de valószínűleg csak azért, mert nem az én korosztályom a célközönség. Egy dolog miatt azonban megharagudtam a sorozatra, ami már többször is előfordult: spoiler Ez a fordulat már vagy kétszer-háromszor előfordult a könyvekben és számítottam is rá, de szerintem a gyerekeknek ez nagyon rossz példa. Nem szabad, hogy azt gondolják, hogy ez a mi életünkben is pont így lesz!

>!
anesz P
Peter Lerangis: A kardtolvaj

Ezt a részt hamar elolvastam: frappáns és izgalmas volt egyszerre. Talán itt tudtunk meg a legtöbbet más családokról is a rövidség ellenére. Tetszett, hogy nem nyújtotta feleslegesen, de megismertük benne kicsit Koreát és Japánt. A rejtvény most is érdekes volt.
Még mindig izgatja a fantáziámat, hogy mik azok a szimbólumok az oldalszámok helyett némely oldalon.


Népszerű idézetek

>!
Theana

– Hé – zendített rá Dan. – Mit mond Jar Jar Binks, amikor találkozik egy japán maffiózóval az élmény fürdőben?
Amy felnyögött.
– Túl gyorsan gyógyulsz.
– Én benne vagyok. Várjunk… – Alistair egy pillanatra elhallgatott, majd elmosolyodott. – „Né' mán! Jakuza a jakuzziban?"
Dan vigyora lehervadt.
– Honnan tudta? Csak most találtam ki.
– A szójáték a mélyen rejtőző intelligencia jele – válaszolta Alistair (…).

Kapcsolódó szócikkek: Alistair Oh · Amy Cahill · Dan Cahill · Jar Jar Binks
5 hozzászólás
>!
psn

A bizalom törékeny holmi, nehéz felépíteni, könnyű lerombolni. Nem lehet megvásárolni. Csak ha ingyen adjuk, akkor számíthatunk a viszonzásra.

Kapcsolódó szócikkek: bizalom
>!
Hickory

– Hogy lehetsz biztos benne? Egy szót sem tudsz japánul.
– Ja, igen – mondta Dan. – És kottát sem tudok olvasni. De lássuk csak, ki is volt, aki megjegyzett egy teljes Mozart dalt és megtalálta az utolsó kulcsunkat? Várj csak, hadd gondolkodjak. Ja, megvan: én!

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill · Wolfgang Amadeus Mozart
>!
victoria_m997

– A normális a kreativitás ellensége (…)

6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eisenhower Holt
>!
Klaudia_Kispál P

– Nézd! – mondta Amy, és a területre mutatott. – Mit látsz?
– Fákat. Sziklákat. Őzseggeket. – Dan vállat vont.

124. oldal

>!
Camelia

Amy csak ránézett az öccsére, és pontosan tudta mire gondol.
Talán futnunk kéne – mondta Dan szeme.
Ööö hová? – válaszolta neki csendben Amy.
Én láthatatlanná teszem magam nindzsa agykontrollal – gondolta Dan.
Ahhoz kellene agy is – sugározta Amy.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
>!
Camelia

Amy az öccsére meredt.
-Akkor gondolom úszunk Japánig? Tegyen ki minket egy plázánál Alistair bácsi. Bákatalpra van szükségem. Arra az igazán nagyra. Őrültcápa-riasztóval.

22. oldal

>!
Klaudia_Kispál P

Ian rontott ki a nyíláson fél pár cipőben, és teljes erejéből futott.
– SEGÍTSÉÉÉG!
Mögötte egy óriási keverék kutya loholt, ami részben pitbullnak, részben dognak látszott, és a tekintetéből ítélve részben fekete medvének is.
– Mi a…? – mondta Alistair. – ÁLLJ! ÜL!
– Nem tudok leülni! Beleharapott a fenekembe! – visította Ian.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ian Kabra
>!
Camelia

Irina egyedül találja meg a kulcsokat. Lusta gazdag gyerekek túlkoros tésztamágnások, vagy könnyes szemű árvák nélkül. Nekik az amatőröknek ez egy társasjáték. Irinának nem. Tudta hogy a zsákmányt az érdemli aki a legtöbbet veszítette. A magányos farkas, aki az igazságot keresi. És a bosszút.

32. oldal

>!
Camelia

Ránézett az órájára aminek sötétben világító számlapja kezdte elveszíteni a fényét.
5:30


A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az elveszett hős
Scott Westerfeld: Behemót
Christopher Paolini: Örökség
Tamora Pierce: Az álruhás lovag
Trenton Lee Stewart: Fordul a kocka
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Pierdomenico Baccalario: A szikla őrei
Aleksander Minkowski: Kardvirág és Oroszlán
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Póli Matilda: Futó tűz