A ​három csodamag 7 csillagozás

Peter Jones: A három csodamag

A három varázsmag története egy apáról szól, aki mind a három fiának egy-egy magot ad ajándékba. A legidősebb fiú egy szilva magot, a középső fiú egy alma magot, a legkisebb fiú pedig egy barack magot kap. Mindhárom fiúnak ugyanazt mondja: Viseld gondját ennek a magnak, beszélj hozzá minden nap, cserébe szeretetet, bőséget, és boldogságot fogsz kapni. Mindhárom fiúnak másként alakult az élete, ahogy felnőttek, és máshogy viselték gondját az apjuktól kapott magoknak. Kíváncsi vagy a történet folytatására? Ismerd meg a varázslatot!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
34 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150051673 · Illusztrálta: Nick-Vékony Andrea

Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Caledonia_Valley P>!
Peter Jones: A három csodamag

A három csodamag története a jól ismert mesék koncepcióján indul útnak. Adott három fiú, három testvér, akiket édesapjuk – halála előtt – megajándékoz az örökségükkel…
Az édesapa halálát követően a történet szakít a klasszikus mesék és a népmesék sablonosságával, ugyanis – mint mindjárt látni fogjuk –, itt korántsem a legkisebb fiú lesz az, aki minden szépet és jót érdemel és kap meg az élettől…

Peter Jones stílusa magával ragadó, gördülékeny, versei rímelnek, történetei pedig gazdagabbá teszik az embert… A három csodamag mondanivalója, a történet felépítése, a hagyományokkal való szakítás mind-mind egyedivé teszik a kötetet és megmelengetik az ember szívét.”

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2020/01/peter-jones-harom…

Rebeka0919>!
Peter Jones: A három csodamag

Kifejezetten tanulságos könyv gyerekeknek és felnőtteknk egyaránt, a kedves és klasszikus történet minden korosztálynak izgalmas olvasmány.

Zenkő>!
Peter Jones: A három csodamag

Az alap szituáció ismerős, van három testvér akik kapnak az apjuktól egy egy csodamagot amit gondozniuk kell azzal az üzenettel hogy ha megfelelően gondozzák bőséget, boldogságot fog hozni számukra. Mindhárman másképp állnak a dolgokhoz, az irigység is megjelenik, de a történet vége boldog és tanulságos.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola
József Attila: Altató
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Csukás István: Pom Pom meséi – A radírpók
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Harcos Bálint: A boszorkánycica
Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány
Gryllus Vilmos: Vízcseppmesék
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi