Prófécia 20 csillagozás

Peter James: Prófécia

A londoni British Museum fiatal archeológusnője meglehetősen szokatlan körülmények között ismerkedik meg egy régi angol főnemes család férfitagjával. Bontakozó szerelmüket aztán tragikus és véres események egész sora zavarja meg.
Vajon csupán véletlennel magyarázható-e a lánnyal kapcsolatban álló személyek rejtélyes és végzetszerűen bekövetkező balesetsorozata, vagy netán oka lehet az a szellemidő szeánsz is, amelyet a fiatalok egyszer csupán a móka kedvéért rendeztek?
„Vérfagyasztó ajándék ez a könyv mindazoknak, akik szeretik a borzongást, a misztikumot, az elmúlt idők rejtélyeit.”
Chichago News

Eredeti mű: Peter James: Prophecy

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Fabula, Budapest, 1994
340 oldal · ISBN: 9638169648 · Fordította: Szántó Péter

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Lénaanyukája P
Peter James: Prófécia

Peter James nem csak a krimiben van otthon, egész jól megy neki ez a misztikus vonal is. Mégis csak négy csillag, mert az eleje kicsit nyögvenyelősen indul, aztán egész jól felpörögnek az események, viszont a vége szerintem kissé elkapkodott, és a nagy csavar sem volt valami nagy durranás a végén. Ettől függetlenül olvasmányos, érdekes volt, habár a szereplőket jobban ki lehetett volna dolgozni, végül is még a főszereplőkről sem tudtunk meg eleget, szegény mellékszereplők meg alifhogy felbukkantak, már haltak is meg, azért egy kicsit több műsoridőt is kaphattak volna. Akik most kezdenek ismerkedni a misztikus könyvekkel, vagy ijedősebbek, szivesen ajánlom, talán még Dean R. Koontz fanoknak is, de az edzettebbeknek lehet, hogy nem lesz a kedvenc többszörolvasós könyvük. Nekem sem. Egynek elment, de jobb, ha Peter James marad a krimiknél.

>!
goldfish
Peter James: Prófécia

Az 50. oldal után letettem mert úgy éreztem, hogy nekem unalmas. Kb. 3 hónap múlva vettem újra a kezembe. Az 55. oldaltól kezdve letehetetlen. Régen olvastam de még most is emlékszem, mennyire féltem tovább olvasni, de nem mertem letenni sem. Tényleg vérfagyasztó.

>!
Royal
Peter James: Prófécia

Sokkal többet vártam a könyvtől! Az eleje nagyon jól indult, de utána nekem nagyon unalmassá vált.


Népszerű idézetek

>!
Lénaanyukája P

Oliver azt mondta neki tegnap este, vacsora közben, amikor a matematikáról és a szerencsejátékról beszélt: egy pénzérme nem emlékszik arra, hogy az előző földobáskor fekre vagy írásra fordult-e. Következő alkalommal mimdig egyenlő esély van mind a kettőre, függetlenül attól, hogy előtte hányszor esett már meg egyik vagy másik. A víznek sincs memóriája. Csak az emberek emlékeznek mindenre, néha túl sok mindenre is, mondta Oliver. Így azután néha nehéz pontosan visszagondolni arra, hogy bizonyos dolgok valamely esemény előtt vagy után játszódtak le. Az agy állandóan trükköket alkalmaz velük, mondta.

>!
Lénaanyukája P

Tulajdonképpen a matematika lényege a rend. Az, hogy rendszert találjunk a rendszertelenségben. Valami ésszerűséget fedezzünk fel a káoszban. A világegyetemben a káosz uralkodik, de a Naprendszerünk mégiscsak rendezett. Azért van élet ezen a bolygón, mert történetesen pontosan a megfelelő távolságra vagyunk a Naptól és a Holdtól. Ha kicsit messzebb lennénk a Naptól, Földünk túl hideg lenne a létezéshez. Ha egy kicsit közelebb, akkor meg túl forró. Ez véletlen? Vagy eleve elrendelés?

>!
Lénaanyukája P

– Egyszer! – A férfi idegesen toppantott. – Mi lehet ebben az egyszer kifejezésben, hogy mindenki azt hiszi, ha kimondja, akkor máris minden rendben ban? Vannak körülmények, amikor az egyszer több mint elég, ifjú hölgy! Tönkrementem egyszer! Kiraboltam egy idős hölgyet egyszer!

>!
Heske P

Ki mondta azt, hogy az ember kételkedik mindenben, amiben kételkedni lehet, a végén pedig reméli, hogy ami megmarad, az az igazság?
– Nem tudom – felelte Frannie – de nagyon szép gondolatnak tartom.
– Szerintem meg inkább szomorú ítélet.

183. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
Falus György – József Gábor: A Katamarán akció
Tom Clancy: Bűntudat nélkül
Jeannine Kadow: Holtak éve
Tami Hoag: Az ördögnél is bűnösebb
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Robert Ludlum: A Fantom
Olen Steinhauer: A Turista
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Brad Thor: Az első parancsolat