Génbomba, ​avagy a 21. század holocaustja 17 csillagozás

Peter James: Génbomba, avagy a 21. század holocaustja

A génsebészet lehetővé teszi a tudósok számára, hogy a legteljesebb mértékig kontrollálják az életet – ám ki fogja kontrollálni a tudósokat? A világ gyógyszeripari óriásainak kezében az eszköz – meghosszabbítani és elviselhetőbbé tenni az életet. A háttérben mégis a legborzasztóbb alkímiával foglalkoznak: aranyat csinálnak mások szenvedéséből. Peter James a 90-es évek közepének talán legsikeresebb bestseller-szerzője. Regényei – Twilight, Possession, Prophecy – az angolszász könyvpiacon ma keresettebbek Stephen King, Robin Cook vagy Jackie Collins könyveinél. Legújabb – magyarul elsőként megjelenő – műve a Génbomba.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Gulliver, Budapest, 1996
718 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638466456 · Fordította: Szántai Zsolt

Enciklopédia 4


Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

odivne>!
Peter James: Génbomba, avagy a 21. század holocaustja

Alig telik el úgy óra, hogy ne látnánk vagy hallanánk gyógyszereket ajánló reklámokat. Kapkodhatjuk a fejünket, melyik mire jó, sőt kiváló. Még pár év, és az ételt is valami kapszula helyettesítheti. Nem beszélve a betegségekről, amik veszélyeztetik életünket: egy-két szem csodagyógyszer, és újra egészségesek vagyunk.
Régen ez nem így működött, a természetet hívták segítségül a javasok. Aztán szépen elkezdték begyűjteni őket, elégetni, mint boszorkányokat. Pedig ezt a tudást sem ártana kamatoztatni.
Erről a két oldalról ír James: a génsebészet rohamos léptekkel halad, a hétköznapi halandó még csak nem is sejti, mit kap és vesz be betegsége kezelésére: hogy annak milyen következményei lehetnek rá, akár évek múlva is. A gének módosításán dolgozó tudósokat pedig a gyártócégek hatalmukban tartják, ha kell, az életüket is kioltják. Rendelkezésükre áll ehhez a legmodernebb technika, de nem átallnak bevetni régi módszereket sem. Mondjuk a mágiát…Legalább annyira hangsúlyos szerepet kap a regényben, mint a modern gyógyszerészet.
Okkultizmus és géntechnológia: érdekes és ijesztő együttes. Melyik a jó, melyik az elvetendő? Ha végigolvasod a könyvet, rájössz, a leírtak közül néhány az életed részévé vált. Hogy örülnöd kell ennek? Olvasd el, és döntsd el magad!

>!
Gulliver, Budapest, 1996
718 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638466456 · Fordította: Szántai Zsolt
Risus P>!
Peter James: Génbomba, avagy a 21. század holocaustja

Azt a mocskos……! Ez a könyv valami elképesztő. Ez a könyv tipikusan az, melyiket nem lehet csak egyszer elolvasni, mert az első olvasásnál csak a felszínt olvashatjuk, kaparhatjuk.
Maga a történet annyira nem érdekelt, bár volt benne minden, amit csak el lehet képzelni egy jó történt megalkotásához.
Lehet, hogy én értékelem túl és látok bele többet, de olyan durva kérdéseket feszeget az író, hogy belepirultam.
Ha valaki azt kérdené, hogy ha egy mondattal fogalmazzam meg, hogy mi a könyv lényege, üzenete, nos akkor: minden csak nézőpont kérdése.
De tényleg, mert itt a kereszténységet és a sátánizmust állítja egymással szemben, ráadásul nagyon komolyan beszél arról, hogy a gyógyszeripar igaz, hogy elméletileg embereket gyógyít, de számtalan ember piszok módon profitot tudott nyerni mások szenvedéseiből. Ráadásul olyan utalások vannak, amiket az ember ha naiv módon elhinne a reklámok által, akkor csúnyán nézne, hogy hogy lehet ilyet állítani.
ÁÁÁÁÁÁÁÁ, egyszerűen még a hatása alatt állok, nem tudok értelmesen írni sem, mert ez a könyv olyan összetett és olyan durva, hogy kész. Szeretem mikor egy könyv arcon csap az igazságával. Nem vagyok egy összeesküvő-elmélet fanatikus, de igen is hiszem az emberi gonoszságban és abban, hogy mások piszok mód kihasználják a másikat.
Biztos, hogy még többször a kezembe fogom venni ezt a könyvet, lenyűgöző.
Azt a fél csillagot csak azért vontam le, mert pár helyen egy picit elnyújtottnak éreztem a történetet, de így is élvezhető volt.

Ildikó_Kenéz>!
Peter James: Génbomba, avagy a 21. század holocaustja

Azta a mindenit!!Ez valami fantasztikus alkotas.
Ám egyben nagyon elgondolkodtató is…Ha csak töredéke nyugszik reális alapokon már akkor szörnyű!!Azt gondolom az olvasat utáni hónapokban is lesz még hatása rám! Nagyon jól fogja meg a mai kor egyik legfőbb problémáját.És igen valóban mindent képesek vagyunk megtenni,bedőlni a sikertörteneteknek, bekapkodni az orvosok által javasolt csodapirulákat, hagyatkozni a statisztikai adatokra..
A könyv olvasata közben előjöttek szemelyes tapasztalataim, mikor igen én is kísérleti nyúlnak éreztem magam..Számtalanszor felkavart, de sokat adott!
Ezt a könyvet többször el kell olvasni, és emészteni kell!!De nagyon mélyen..
Mindenkinek szívből ajanlom.

fellenbeck>!
Peter James: Génbomba, avagy a 21. század holocaustja

Jó könyv. A sztori mindkét szála izgalmas, bár a fő gonosz kiléte szerintem sejthető. A gyógyszeripar mindig jó terep, hisz termékeik a mindennapjaink része, így aztán könnyen bele tudunk simulni az ilyen jellegű sztorikba és simán felmerül bennünk, hogy mi van, ha tényleg így zajlik. Hosszú volt, de élveztem. A sátánista szál, olyan Omen-es stílusú és érdekes. Viszont a sátáni erők minősítése kissé nekem zavaros lett a végére.

Ginuci>!
Peter James: Génbomba, avagy a 21. század holocaustja

Izgalmasan megírt, jól felépített történet. Különösen tettszett, hogy egy múltbéli szálat is párhuzamosan vezetett az író, ami kíváncsiságot ébresztett és pont a megfelelő helyen találkozott a jelennel. Kissé meglepődtem, hogy az okkultizmus ennyire tényszerű és valóságos a történetben. Így már kissé a scifi világába merültünk. Viszont mivel e témában még nem olvastam, így érdekes volt belemerülni, eme témába.
P.s.: A béka nem hüllő, a béka kétéltű.

erabig>!
Peter James: Génbomba, avagy a 21. század holocaustja

Nem okozott csalódást az író. Fordulatos, izgalmas, misztikus.


Népszerű idézetek

zördög P>!

Génjeink hetven százaléka azonos a gilisztákéval, de azt hiszem, a gyógyszeripar képviselőinél ez az arány magasabb.

3. fejezet

Risus P>!

– Oscar Wilde egyszer azt mondta, a cigaretta a legtökéletesebb dolog, mert sohasem elégíti ki igazán az embert.

351. oldal

3 hozzászólás
Risus P>!

-Rengeteg olyan dolog van, aminek nem értjük a működését -mondta kedvesen- Időnként nem akarjuk megérteni, időnként pedig túl van az értelmünk határain. A tudásszomj, a megvilágosodás utáni vágy csak nagyon kevesekben van meg. A legtöbb embernek nincs ideje vagy elegendő elszántsága ahhoz, hogy tanuljon. Belegondoltál már, mennyire ironikus, hogy az ilyen emberek egész életükben csukott szemmel járnak, és csak haláluk pillanatában néznek fel?

578. oldal

Risus P>!

-Igen, az idő. Az Ősi Ellenség. – A férfi szomorúan elmosolyodott.

127. oldal

Risus P>!

-Létezik egy olyan vegyszer, amit soha, senkinek nem lett volna szabad előállítania. De mindig akadnak emberek, akik megteszik. – A fejét csóválta. -A Profit, az nagy úr. Ő irányít mindent.

222. oldal

Risus P>!

-Gyógyszerek. Pirulák, melyek csillapítják a fájdalmat, gyógyítják a rákot. Kapszulák, melyek késleltetik a szenilitás kialakulását, és megakadályozzák a csecsemők halálát. Nagyon sokan mindent köszönhetünk a gyógyszereknek.
-De csak az olyanoknak, amelyek tisztességes kezek készítenek – felelte Monty.

222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyógyszer · rák · szenilitás
Risus P>!

-Nem, igazából semmit sem szeretnék megváltoztatni rajtad. Minden egyes porcikádat így szeretem, ahogy van.

505. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Wood: A játszma
Lee Child: Megérte meghalni
Jeffrey Archer: Tolvajbecsület
Patrick Robinson: Pusztító tűz
John le Carré: Kettős szerepben
A. J. Quinnell: A kék gyűrű
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Alvilág
John le Carré: Egy német kisváros
Jeffrey Archer: Megmondjuk az elnöknek?