Laura ​és a fekete démon csókja (Laura 7.) 15 csillagozás

Peter Freund: Laura és a fekete démon csókja

Mágia, ​borzongás és kaland – izgalmas utazás a varázslat világába.

„Egyszeriben jéghideg lett. A tűz ropogott, pattogott, és hangosan felbőgött. Méteres csóvák csaptak fel az égre, mintha valami fékezhetetlen erő táplálná őket. Amikor a zúgás elhalt, és a vadul lobogó lángnyelvek is megnyugodtak, egy alak jelent meg a tűzben.”

Laura Leander azt hitte, hogy a küzdelem a Fény harcosai és a Sötétség erői között egyszer s mindenkorra véget ért. De amikor öt fiatal életre kelt egy több száz éves démont, Laura élete legsötétebb kihívása elé néz. A Fény Őrzőjeként már szinte teljesen tökélyre fejlesztette fantasztikus képességeit. De vajon elég lesz ez, amikor körülötte minden a feje tetejére áll?

Peter Freund német író, forgatókönyvíró és filmproducer. Jelenleg Berlinben él és alkot. Már a nyolcvanas évek vége óta ír regényeket és novellákat a forgatókönyvek mellett. Eddigi legsikeresebb műve a Laura Leander sorozat, amely a fiatalokat és a felnőtteket egyaránt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
M-érték, Budapest, 2015
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155113727 · Fordította: Farkas Tünde

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Lady_Hope I>!
Peter Freund: Laura és a fekete démon csókja

A Laura sorozat nagy kedvencem volt gyermekként, de már alig emlékeztem rá hogy miről is szól pontosan, még a szereplők neveit is elfelejtettem.
És mégis idegesített és zavart az örökös szájbarágás, és a hihetetlenül bugyuta narratíva. Új cselekmény, új fejezet, és mivel kezdődik a dialógus? „Elmondanád akkor hogy mit is csinálunk itt?” Egy kicsit már zavaró.
A szereplők is komolytalanok voltak. Laura és Lukas végre a szüleikkel vannak. Azt várná az ember hogy akkor türelmesek lesznek egymáshoz, és megértőbbek mint egy átlag család. De valahogy túl átlagosak. Mintha nem lettek volna mind életveszélyben legalább egyszer.
És azt meg végképp nem akartam hogy egy tinirománccal teli könyv lesz a Laurából.
Kár volt ezt a könyvet már megírni.

Tiktak>!
Peter Freund: Laura és a fekete démon csókja

Gyerekkoromban imádtam, ezt a sorozatot. Annak ellenére, hogy már az utolsó két kötet sem nyerte el a tetszésemet, a szép emlékek miatt mégis belevágtam a folytatásba. Elvileg 3 év telt el az előző kötet óta, de a szereplők még mindig úgy viselkednek mintha 12-13 évesek lennének. Sajnos nem csak a karakterek, hanem a történet is elég bugyuta volt. A 3 csillagot csak a nosztalgia és Pinky háttérsztorija miatt kapja meg a kötet, valamint sajnálom, hogy az aventerrai szál teljesen hiányzott ebből a részből.

9 hozzászólás
Boglárka3346>!
Peter Freund: Laura és a fekete démon csókja

A 7. rész is nagyon tetszett, akárcsak az első 6. Bár azokat már jó régen olvastam, és már nem emlékeztem rájuk valami fényesen, ahogy olvastam, újra visszaemlékeztem a régi részekre. A magam részéről ez tetszett eddig a legjobban, remélem, hogy lesz következő része, bár egy kicsit hosszúra húzódott. :))

4 hozzászólás
szabszev>!
Peter Freund: Laura és a fekete démon csókja

Ez volt pár éve a kedvenc sorozatom, és elvileg befejeződött az előző kötettel. Aztán az író írt még egy kötetet. Nem kellett volna. Ez a sorozat a hatodik részig egy sodró lendületű, igencsak élvezetes ifjúsági regény volt, volt eleje, vége (lezárása) és mindvégig izgalmas könyv volt mindkét világban. Ebben a kötetben csak a mi világunkban zajlanak az események, így kissé unalmas. A másik világban ennyire nem tudott semmi fontosat kitalálni?! Mivel Laura (elvileg) elveszítette a különleges képességeit, nem értettem, hogy akkor most mégis miért vannak?! És hogy még mélyebbre zuhanjunk: szinte végig kiszámítható volt a regény menete, alig egy-két meglepő fordulat, csavar volt benne. Szóval csakis azért kapott 3 csillagot, mert egy szuper sorozat utolsó (utáni) része. De remélem most már tényleg nem lesz folytatás!!!

Bellatrissa>!
Peter Freund: Laura és a fekete démon csókja

Két dologra emlékeztem a sorozatból, arra, hogy van Laura és Borboron. Szerencsére az író is tudta, hogy így több év kihagyás után frissíteni kell az emlékeket, ezért úgy írta meg, hogy mindig visszautalt, így szép lassan eszembe jutott, mi is történt eredetileg. Sajnos azonban úgy érzem, nem igazán tudta hozni a régebbi részek hangulatát, nagyon érezni, hogy egy utolsó utáni könyv lett belőle. Nem igazán szól semmiről, nem is nagyon van benne feszültség, az egész olyan semmilyen lett. Nem hiszem, hogy szükség volt rá, de esetleg egy kisebb nosztalgiának megfelelhet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Dippel: Csendes víz
Kerstin Gier: Zafírkék
Otfried Preußler: Krabat
Otfried Preußler: Krabat a Fekete Malomban
Marah Woolf: Ne gyűlölj!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése
Kai Meyer: A Lagúnakirálynő
Sandra Regnier: A sárkányok titka
Cornelia Funke: Bűvölet
Gina Mayer: A verseny