Mulandó ​Üresség (Üresség-trilógia 2.) 0 csillagozás

Peter F. Hamilton: Mulandó Üresség

Óriási ​zűrzavar támad a Nagy-Nemzetközösségben, mert küszöbön áll az Eleven Álom mozgalom vallásos Zarándoklata a titokzatos Ürességbe. Ráadásul nem csak egy ellenséges flotta közeledik, hogy kiirtsa az emberiséget, de a homályban könyörtelen polgárháború robbant ki, melynek tétje, hogy milyen úton fejlődik tovább az emberi faj.

Az egyre kétségbeesettebbé váló politikai frakciókkal csupán Paula Myo, a tántoríthatatlanul céltudatos nyomozó száll szembe. Kénytelen összecsapni egykori, de még ma is halálos ellenségeivel, gyanúsan viselkedő munkatársaival, miközben rádöbbenarra, hogy kezd kifutni az időből.

Közben pedig valahol Colwyn Cityben rejtőzködve egy fiatal nő, Araminta rádöbben arra, hogy ő a Második Álmodó. Menekülnie kell, mert ettől kezdve szinte mindenki az ő fejére pályázik.

Mindezekért a fejleményekért, Edeard, a híres Vízenjáró a felelős. Az Eleven Álom messiása valamikor nagyon régen az Ürességben élt. Sok milliárd ember merít erőt az álmaiból,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Delta Vision, 2019
776 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953020 · Fordította: Varga Csaba Béla

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

>!
EfeF
Peter F. Hamilton: Mulandó Üresség

Megvettem a könyvet, és nincs kedvem belekezdeni! Érdekes, mert elég smucig alak vagyok. Hamilton nagyon jó író, de az eszméletlen mennyiségű leírása a nagymenők ruhatáráról, ebédjéről, szexuális szokásáról elveszi az olvasástól a kedvem. Nagyon értékelném, ha valaki ezeket kihúzná belőle, és azt írná a hatoldalas ruhaleírás helyett, hogy: menő göncöt húzott magára, volt egy mozgalmas éjszakája, valamint jóízűt evett. Ezzel máris a felére csökkent a terjedelem, és a maradék élvezhető lesz. Szeretem az írót, de nem akarok olvasni a gazdagok menőségéről. Így is hiteltelen, hogy a gazdagok jó emberek, ugyanis hasonlót sem tapasztalok az életben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alastair Reynolds: Napok háza
Kim Stanley Robinson: 2312
Brandon Hackett: Xeno
Iain M. Banks: A száműző
Drew Williams: Gazdátlan csillagok
China Miéville: Konzulváros
Orson Scott Card: Ender árnyéka
Orson Scott Card: Ender száműzetésben
Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben