A ​Second Chance at Eden 1 csillagozás

Peter F. Hamilton: A Second Chance at Eden Peter F. Hamilton: A Second Chance at Eden Peter F. Hamilton: A Second Chance at Eden

From the author of the bestselling 'Night's Dawn' trilogy, a novella and six stories set in the same brilliantly realised universe.

Set in the same universe as his Nights Dawn trilogy, this is a brilliant collection of six short stories and a novella from Britain's number one science fiction writer, Peter F. Hamilton. Amongst others, this collection includes a story about a new blood-sport featuring artificial monsters and story set in a far future world where one man wages an obsessive vengeance against the last survivor of an alien race. While the title novella centres on the mysterious death of the habitat Eden’s creator, and shows us that this is a must-have collection from a writer at the top of his game.

Eredeti megjelenés éve: 1998

Tartalomjegyzék

>!
Pan Macmillan, London, 2013
512 oldal · ISBN: 9781447224143
>!
Pan Books, 1999
496 oldal · ISBN: 9780330351829

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Dubovszki_Martin P
Peter F. Hamilton: A Second Chance at Eden

Nehezen fejeztem be a könyvet, az „olvasói válság” sajnos még Hamilton történeteire is rányomta a bélyegét.
Egy leheletnyivel gyengébb csupán, mint a Manhattan in Reverse kötet, de a címadó novella és az Escape Route olyan fantasztikusak lettek, hogy a kevésbé izgalmas történeteket is simán el tudtam feledni.
Minden novella a Konföderáció univerzumában játszódik, hol még a létrejötte előtt, hol éppen a Night's Dawn trilógia kezdete előtt. Tovább bővíti a már amúgy is terjedelmes világot, olyan híres karakterekkel, mint Marcus Calvert, Joshua apja vagy maga az Eden habitat (lakótér?). Nyomon követhető a édenizmus születése, a bitek technológia használata a Földön vagy éppen a didaktikus memória nyomatok kialakulása.
Éppen elég, hogy enyhítse a szomjan egy remek űroperára – szerencsére szeptemberben megjelenik Hamilton újabb regénye, a Salvation. Már alig várom.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur C. Clarke: The Space Trilogy – Islands of the Sky / Earthlight / The Sands of Mars
Ian McDonald: Empire Dreams
Michael Moorcock: My Experiences in the Third World War and Other Stories
H. G. Wells: The Country of the Blind and other Selected Stories
Arthur C. Clarke: The Collected Stories of Arthur C. Clarke
Martin H. Greenberg (szerk.): Foundation's Friends
Douglas Adams: Mostly Harmless
Stephenie Meyer: The Host
David Mitchell: Cloud Atlas
Arthur C. Clarke: The Songs of Distant Earth