X-Faktor ​12. (X-Faktor 12.) 10 csillagozás

Peter David: X-Faktor 12.

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Kingpin, 2022
128 oldal · puhatáblás · Illusztrálta: Leonard Kirk, Emanuela Lupacchino, Guillermo Ortego, Valentine De Landro, Pat Davidson

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Rozsomak69>!
Peter David: X-Faktor 12.

Ismét egy remek sztori az X-Faktor karaktereivel, illetve egy remek lezárás, egy remek új történet és egy meglehetősen kemény és izgalmas cliffhanger.

Azt viszont nagyon érzem, hogy ezt a sorozatot majd újra kellene olvasni. Sok esetben voltak olyan pillanataim, amikor nem tudtam egy-egy karakter motivációját vagy hátterét megfelelően értelmezni elsőre. (Pl.: Layla új képességei nagyon zavarosak voltak.) Fordulatokban ismét nincs hiány. Sőt már-már annyi benne a fordulat, hogy azt sem tudod, hogy mindenkiről feltételezel valamit pluszban. Külön tetszett, hogy az elmúlt részekben megnövekedett misztikus vonalnak is adtak egy olyan keretet, ami egyrészt nagyon nem ad hoc ötletnek, hanem tervezett felépített cselekménynek érződik, ami párját ritkítja a modern Marvel sztorikban. Többek között emiatt is érdemes olvasni az X-Faktort. Másrészt a humora és a gondolatmenetek (főleg Jamie Madrox narrációs gondolatmenetei) dobják még fel nagyon. A túlvilágról szóló részt nem emelném ide külön, de érdemes a szereplők szemszögéből (és a sajátunkból is) elgondolkozni rajta. Az még egy plusz érdekesség, hogy a humoros részek mellett is milyen jól meg tudja tartani a drámát és az úm. dark hangulatot.

A karakterekből személyes kedvencem Layla most kissé háttérbe szorul, de a cselekmény szempontjából továbbra is jelentős minden megmozdulása. Madrox itt most még inkább főszereplő mint eddig. Igaz nála nincs olyan erőteljes karakterfejlődés, de a másai miatt ez nem is indokolt az esetében annyira. Rahne kicsit bosszantó az állandó meghasonulásaival, de ugyanakkor érthető is a vislkedése és szerintem jól kezelték az események hatására benne történt változásokat is. A többiek inkább epizódszereplők. Bár azért azt hiszem Rictor ez alól kivétel. Ő több szerepet kap és nagyon izgalmas az, hogy hogyan változik az események és a vele történtek hatására. Még, ha nem is a legjobb irányba.

A rajzok továbbra is együtt élnek a történettel. Remek atmoszférát teremtenek a kissé, ahogyan már fentebb is írtam, sötétebb tónusú sztorikhoz. Az az egy oldalas kép, ahogyan a csapat a Madrox ház előtt áll pedig külön szép munka. A panelezés is a helyén, szóval erre sem lehet panasz.

A dialógusok továbbra is pörgősek, logikusak és nem szájbarágósak. Ez alól kissé az új antagonista kivétel valamelyest. De ott a karaktert nem ismerem annyira, hogy ezt objektívan meg tudjam ítélni.

Összességében, akinek eddig tetszett az X-Faktor annak ez a kötet is tetszeni fog, aki pedig nem ismeri, az ne feltétlenül ezzel kezdje el, hanem minimum az előző kötettel. Köszi Kingpin a magyar kiadást és bízom benne, hogy sikerül együtt eljutnunk a végéig.

zsof>!
Peter David: X-Faktor 12.

Hujujjj!
Ismét egy remek, kalandos, izgalmas X-Faktor sztori. Nah, és ez a befejezés?! Azonnal nyomtassák ki a következő kötetet!


Népszerű idézetek

Rozsomak69>!

-Mi történt velem? Nem érzem, hogy verne a szívem! Miért nem…?
-Mert meghalt!
-És tudni szeretnénk, hogy mi történt!
-Tényleg!
-Én nem annyira, engem csak a csordaszellem vezérel.

Rozsomak69>!

-A végsőkig küzdött.
-Vitéz mód halt meg.
-De akkor is meghalt. A „hogyan” nem számít.
-Mindig számít.

Rozsomak69>!

Mázlista:
-Ugye nincs közöd David Carradine halálához?
Hóhér:
-Jaj, dehogyis! Imádtam őt a Kill Billben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Claremont: Kitty Pryde és Rozsomák
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Jeph Loeb: Batman: Hosszú Halloween
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene 1.
Brad Meltzer: Identity Crisis: Meghasonlás
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Hazatérés
Jonathan Hickman: X-Men – Xavier világa / X hatványai
Brian Michael Bendis: Miles Morales: Újvilági Pókember