Pókember 19 csillagozás

Peter David: Pókember

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Peter ​Parker átlagos New York-i srác, az a fajta, akit csak született vesztesként szokások emlegetni: imád tanulni, halk szavú, és csak titokban mer rajongani a szomszéd lányért. Nyugodt, szürke élete azonban egy csapásra megváltozik, amikor megcsípi egy génmanipulált pók. Döbbenten és rémülten kénytelen tudomásul venni, hogy fantasztikus képességekre tett szert, olyan erőre, amelynek birtokában többé nem egyszerő ember, sokkal inkább Pókember.
Peter nehezen tudja feldolgozni a váratlanul ráruházott hatalmat. Igyekszik tovább élni megszokott életét, ám hamarosan azon veszi észre magát, hogy rablókat fékez meg, embereket ment ki égő házakból, miközben vékony pókfonálon függeszkedve lendül át a felhőkarcolók között tátongó, szédítő mélység felett.
New York városa sem tud megbarátkozni a különös lénnyel. és hiába Peter minden igyekezete, a média mégis félelemmel és gyűlölettel kezeli. Ám amikor felbukkan egy könyörtelen őrült, akit csak a hatalom megszerzése érdekel,… (tovább)

>!
Szukits, Debreceni Kinizsi Nyomda, 2002
326 oldal · ISBN: 963944121X · Fordította: Szántai Zsolt

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Cholito>!
Peter David: Pókember

A Pókembert filmben és könyvben egyformán szeretem, annak ellenére is, hogy ez a story minden, csak nem lányos! :)

prézli>!
Peter David: Pókember

A kedvenc könyvem, ami leginkább abból adódik, hogy a kedvenc filmem a Pókember. Mivel a forgatókönyv alapján készült el, így nem ért különösebb meglepetés, néhány részletet kivéve. Például érdekes, ahogy indít, és apró dolgok teljesen máshogy vannak leírva benne, mint ahogy a filmben van. Egyedül az zavart, hogy Koboldként van lefordítva a Zöld manó. De aki szereti a Pókembert, annak bátran ajánlom. Aki nem kedvelte a filmet, szerintem az jobban teszi, ha hanyagolja. Sajnálom, hogy a másik két folytatás nem jelent meg magyarul, a jövőben tervezem elolvasni azokat is.

1 hozzászólás
Natsuki>!
Peter David: Pókember

Kezdésként hadd szögezzem le, hogy nem vagyok oda a Marvelért, a képregényekért, a szuperhősös dolgokért, és az egész hóbelebancért sem. Úgyhogy ha ehhez viszonyítjuk, akkor az általam adott három és fél csillag fantasztikusnak számít. Annak ellenére, hogy nem az én műfajom, elég jól olvastatta magát a könyv, meglepően hamar sikerült végeznem vele. Viszont a lektort remélem azóta kirúgták, mert életemben nem láttam még ennyi helyesírási hibát és elgépelést egymás hegyén-hátán. Borzalmas volt, falra tudtam volna mászni tőle, nagyon zavaró.

CoyoteStarrk>!
Peter David: Pókember

A filmtől klasszisokkal jobb, ezért is adtam rá viszonylag elég jó értékelést. A változás és felismerés folyamatát nagyon jó látni Peter oldaláról.


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Beatty: Batman: Kezdődik!
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Stan Sakai: Usagi Yojimbo 12. – A kard
Roger Lécureux: Halálos postakocsi
Jon Baird – Kevin Costner – Stephen Meyer: Felfedezők Társasága 1. – Utazás Shambalába
Mark Twain – Matt Josdal: Tom Sawyer kalandjai
Bob Gale – John Barber – Erik Burnham: Vissza a jövőbe – Elfeledett regék és alternatív idősíkok
David Solomons: Szuperhős lett a bátyám!
Brian Michael Bendis: Titkos háború
Jules Verne – Zórád Ernő: Sztrogof Mihály