A ​szabadság keze munkája 1 csillagozás

Peter Bieri: A szabadság keze munkája

Miután ​elolvastam számtalan, az akaratszabadságnak szentelt írást, és igencsak megkínlódtam velük, egy szép nap mind félretoltam őket, és megkérdeztem magamtól: voltaképp mi is érdekelt téged ebben a dologban? Meg: mit gondolsz, mi is az ebben a tárgyban, hogy valamit megérteni? Ez a könyv abból a kísérletből született, hogy ezeket a kérdéseket megválaszoljam a magam számára.
Ez a könyv pontos könyv szeretne lenni, és olyan könyv egyben, amelyik a filozófiai pontosságon is eltűnődik. Ugyanakkor nem szerettem volna akadémikus könyvet írni, nehézkes könyvet, amely végigvonszolja az olvasót a szakirodalom csataterein. Nem más szerzők írásairól szerettem volna beszélni, egyszerűen csak jelenségekről és gondolatokról.(…)
S még egy célom volt: kétségbeejtően bonyolult témámról egyszerűen akartam írni, akadálytalanul gördülő nyelven, amely bátran fütyülhet a fölösleges idegen szavakra és a filozófuszsargonra. Fölszabadító tapasztalat volt látnom: megy!

Peter Bieri… (tovább)

Eredeti cím: Das Handwerk der Freiheit. Über die Entdeckung des eigenen Willens

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Természet- és Társadalomtudományi sorozat Európa

Európa, Budapest, 2006