Habcsók ​hercegnő 10 csillagozás

Pernyész Dóra: Habcsók hercegnő

Az ly-ok frányák.
A tulajdonnevek kiszámíthatatlanok.
Na és ki látott már makacsabb ellenfelet a szótagolásnál? Szegény Maja! Rosszul sikerült dolgozata miatt rengeteget kell gyakorolnia a téli szünetben. Talán azért, mert Ági néni haragszik rá? Nos, ha ő nem is, Anya biztosan, amiért nem mondta el azt a csúnya kettest. Pontosabban kettes alát. Vannak dolgok, amelyekről jobb mélyen hallgatni. A szülők előtt persze könnyű titkolózni, de mi a helyzet azzal a bizonyos levéllel? A hosszú listával, amelyet minden gyerek az ablakba tesz karácsony előtt. Ilyenkor még a falnak is füle van! Hiába próbál segíteni a szorgalmas Eszter, az anyukák előtt sajnos semmi sem maradhat rejtve. Csak tudnánk, hogy csinálják! Vajon mi lesz Maja számára az igazi büntetés? Vár majd rá ajándék a karácsonyfa alatt?

>!
Szülőföld, 2016
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155600470 · Illusztrálta: Pernyész Dóra

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Pernyész Dóra: Habcsók hercegnő

A 2016-os Merítés-díjas zsűrizés során ez a könyv kimaradt nekem, de többen ajánlották, így azért kézbe vettem, és mennyire jól tettem. Engem ez a könyv a Talált szív címűre emlékeztet, ami szintén karácsonyról szól, az üzenete is hasonló, és az én szívemhez nagyon közel áll. Köszönöm az élményt, igazán! A szöveg és a rajzok is nagyon jók!!!

1 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Pernyész Dóra: Habcsók hercegnő

Szépen megírt, szépen illusztrált kedves karácsonyi történet. Sokszor egészen Szabó Magdás érzésem volt a mondanivalójától: az egész szépen felépített történetben, a főszereplő kislány fejlődésében, a mellékszereplők viselkedésében is több minden volt, ami az ő ifjúsági regényeire emlékeztetett, és ez jó. Azért vontam el egy picit, mert én úgy éreztem, hogy ez a kislány nem feltétlenül lusta vagy hanyag, hanem csak valamiért nehezebben megy neki az írás, olvasás, és úgy gondolom, ezt nem erőltetett gyakorlással és korholással lehet orvosolni sem szülői, sem tanítói részről.

>!
blueisthenewpink SMP
Pernyész Dóra: Habcsók hercegnő

Bajban vagyok ezzel az értékeléssel. Az illusztrációk nagyon tetszettek. A történet első fele után vártam a sok duzzogás, meg nem értettség feloldását, az írási és olvasási (vagy inkább koncentrálási?) nehézség közös megoldását. Egyszer csak átkerült a hangsúly a karácsonyra, így ezt kissé elvarratlannak éreztem. A vége viszont spoiler kárpótolt a korábbiakért.

Ja, és ha már helyesírásról van szó, akkor helyrehoz.

5 hozzászólás
>!
Chöpp 
Pernyész Dóra: Habcsók hercegnő

A végére kibékültem Majával. Az első felén nagyon nehezen jutottam túl a kislánnyal szembeni ellenszenvem miatt. Haragudtam rá, amiért nem magában keresi a hibát, és nem gyakorol, ha nem tud valamit. Szerencsére a végén nem kellett haraggal „elválnunk”.
Magát a mesélést kissé szaggatottnak éreztem. Nem jöttek olyan természetesen a szavak, vagy csak én akadtam fenn folyton rajtuk; minden esetre folyton kizökkentettek. (Például: a gyerekek=kislány, kisfiú, lurkók.) Így összességében a történet számomra feledhető élményt nyújtott.

>!
dianna76 P
Pernyész Dóra: Habcsók hercegnő

Nagyon kedves történet, bájos illusztrációkkal. Bevallom, nem olvastam el a fülszöveget, s így a könyv elejét véve alapul, azt hittem, hogy a betűkkel való küzdelemről fog szólni. Közben meg egy karácsonyi történet kerekedett ki belőle, egy kis testvérféltékenységgel, gyermeki daccal, barátsággal, titkolózással, szeretettel, mézeskaláccsal, no meg egy cicával. A végső mondanivaló pedig nagyon szép, mert az a legnagyobb öröm, ha mást láthatunk örülni.
Kellemes kikapcsolódást nyújt a könyv, nem csak az ünnepvárás idejére.

>!
Szülőföld, 2016
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155600470 · Illusztrálta: Pernyész Dóra
>!
berlin
Pernyész Dóra: Habcsók hercegnő

Kedves, ám felejthető történet. Nem éreztem elég gördülékenynek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Varga Katalin: Karácsony hava / Hófehérke karácsonya
Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya
Csukás István: Mese a hóemberről
Tóth Anna: Bodri karácsonya
Sörös W. Klára: Erdei karácsony
Döbrentey Ildikó: A kisded első csodája
Walt Disney – Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában
Walt Disney – Boldog karácsonyt
Eve Tharlet: Jakab mester karácsonya