A ​kompetenciák tantervesítése 0 csillagozás

Perjés István – Vass Vilmos: A kompetenciák tantervesítése

A „kompetenciák tantervesítése” igen pontosan fejezi ki a kötet tartalmát. A szerkesztők, szerzők olyan kötetet tettek a magyar pedagógiai szakma asztalára, amely nemcsak a tantervelmélet, a tantervfejlesztés, hanem a tanárképzés számára is hiánypótló jellegű.
A kötet tárgyát és színvonalát tekintve is annak, a magyar pedagógiai szakirodalomban, a hetvenes-nyolcvanas években igen fontos szakmai vonulatnak folytatása, amelyet leginkább Ballér Endre, Báthory Zoltán és Szebenyi Péter neve fémjelez, és amely jelentősen átformálta a hazai tantervelméleti gondolkodást.
A kompetenciaalapú oktatás gyakorlati és bármely reformértékű szakmapolitikai törekvés megvalósulásának az alapfeltétele, hogy biztosítani tudjuk a részvételt, a „bevonottság” élményét. A kötet a maga terepén, az összehasonlító kutatás eszközeivel – ha a fejlesztők, a képzők, továbbképzők is úgy akarják – sokat segíthet abban, hogy teljesüljön ez a feltétel.

>!
Budapesti Corvinus Egyetem, Budapest, 2009
234 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635033942

Hasonló könyvek címkék alapján

Németh András – Ehrenhard Skiera: Reformpedagógia és az iskola reformja
Dombi Annamária – Kővágó Emese – Németh Beatrix – Rudan Mária – Szalma Balázs – Székely Orsolya – Vándor Ildikó: Menekült gyerekek a mi iskolánkban?
Tóth-Mózer Szilvia – Misley Helga: Digitális eszközök integrálása az oktatásba
Csertő Aranka – Ecsédi András – Nagy József – Puppi József: Iskolaelőkészítő kompenzálás
Gordon Győri János: Tanórakutatás
Gaál Mózes: A jövő iskolája
Z. Karvalics László: Lyuk a falon
Vekerdy Tamás: Álmok és lidércek
Varga Zoltán: Iskolai ártalmak
Mészáros István – Németh András – Pukánszky Béla: Neveléstörténet