Stepbrother ​Dearest – Legdrágább mostohabátyám (Tiltott románc 1.) 1400 csillagozás

Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Nem kellene akarnod őt.

Amikor a mostohabátyám, Elec a gimi utolsó évében hozzánk költözött, nem voltam felkészülve arra, hogy mekkora szemét.
Utáltam, hogy bunkón viselkedik velem csak azért, mert nem akar ott lenni.
Utáltam, hogy lányokat hoz haza a suliból és visz fel a szobájába.
De amit a legjobban utáltam, az az volt, ahogy a testem akaratom ellenére reagált rá.
Először azt hittem, csupán kőkemény, tetovált izmai és markáns arca lehet vonzó benne. De a dolgok új irányt vettek köztünk, mígnem egy éjjel minden fenekestül felfordult.
Aztán épp olyan gyorsan, ahogy betoppant az életembe, már vissza is ment Kaliforniába.
Évek teltek el, mire újra láttam Elec-et.
Amikor a tragédia lesújtott a családunkra, újra szembe kellett néznem vele.
És szent ég, a kamasz, akiért egykor megőrültem, most férfivá érett, aki egyenesen az eszemet vette!
Volt egy olyan érzésem, hogy megint darabokra törik majd a szívem.

Perzselő vágy és nyers erő. Láss a mélyére!

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997499 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997499 · Fordította: Benedek Dorottya

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Elec O'Rourke · Greta Hunsen · Chelsea Jameson · Randy O'Rourke


Kedvencelte 352

Most olvassa 40

Várólistára tette 224

Kívánságlistára tette 338

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Oh, na végre…..ez egy elképesztően jó könyv volt.
Nagyon örültem, hogy ezt kezdtem el olvasni, pont jókor, már nagyon kellett egy kis változatosság.
Tetszett, hogy két részre volt osztva, míg az első könnyedebben telt, sokat nevettem, a második rész elgondolkodtatott, néhol elszomorított.
Elec nem rossz karakter, szívesen megismerkednék vele az életben is, főhősnőnk kicsit sokat kesergett, ( lehetett volna kicsit több tartása is) de nem idegesített és ennek külön örültem.
A végkifejlet is nagyon aranyosra sikeredett.
Mehet a kedvencek közé, nagyon jó szívvel ajánlom! Olvassátok! :)

2 hozzászólás
Naiva P>!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Nem először olvasok az írónőtől. Nagyon szeretem a történeteit, akkor is, ha nem hibátlanok. Melyik az? De amivel úgy igazán, kilóra meg lehet venni, az a Penelope Ward – Vi Keeland szerzőpáros történetei.
Ezért is nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a Stepbrother Dearest magyarul is meg fog jelenni. Nem is volt kérdés, amint megjelenik, megveszem. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy ennyire népszerű lesz az első magyar nyelven kiadott könyve. Persze nem csodálkozom rajta. Fiatalos, lendületes. Nem nagyon vannak benne üres járatok.
Gyakran megnevettetett, sokszor visszafojtottam a lélegzetemet, de mint azt pár sorra fentebb már említettem, minden hibájával együtt tetszett.
Több volt ez, mint egy tabutéma, mivel a két főszereplő valójában nem a tabu miatt nem lehettek egymáséi, hanem főleg Elec makacsságai miatt és a kapcsolattartás hiánya miatti félreértésekből. spoiler
Mégis a végén úgy éreztem, hogy az írónő nagyszerű munkát végzett, mert Elec szemszögén keresztül sok minden a helyére került. Hét év szerintem bárki életében nagyon sok idő. Az emberek változnak. Greta karaktere viszont gyakorlatilag semmit. Képtelen volt. Nem tudott, és mint kiderült nem is akart, mert nem tudott túllépni a fiún.
Elec sokszor tűnt gonosznak, de a lelkiismerete soha nem hagyta, hogy túlzásokba essen. Na jó, csak egy párszor! Ő sokkal nagyobb változáson ment keresztül, mint Greta. Lényegében olyan volt ez a rövidke könyv, mint egy érzelmi utazás. Gyakran nevettem, izgultam, dühös voltam. Greta nevében még féltékeny is. Az utószónál a fülig ért a szám. Annyira jót tett a lelkemnek. Jó lett volna olvasni tovább.
Egy jó tanács: aki azt szeretné, hogy ne csak görbüljön, az ne most vizsgaidőszakban kezdje olvasni.

23 hozzászólás
ZitussKa P>!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Tegnap este amikor nekikezdtem, meg sem fordult a fejemben, hogy az utolsó oldalakat a felkelő nap első sugaraiban sütkérezve fogom elolvasni. De ez a könyv legyőzte az álmosságot. A számomra olyan finom savanyú cukorra hajazott ez a könyv. Hiába fanyalogtam sokat, végül megérte mert elmondhatatlanul édes lett és úgy éreztem sosem elég belőle.
Egyszerre gyűlöltem és imádtam olvasni bizonyos részeket. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy egy jó könyvet nem lehet pléhpofával végigolvasni, igenis legyen ránk hatással. Nos, Elec és Greta története is ezt bizonyítja mert én a múlt éjjel igencsak meglovagoltam az érzelmek hullámait. Felkavart és összezavart. Valamint azt se felejtsük el, hogy időnként kihozta belőlem az agresszív kismalacot, és nagyon szívesen elpáholtam volna valakit mert nem tudtam bizonyos pillanatokban csak úgy siklani a sorokon. Olykor rettenetesen haragudtam, dühös voltam, csalódott, néha mérhetetlenül szomorú de azért mélyen bennem ott pislákolt a remény, hogy jól fognak dönteni és minden kialakul.
És igen, élveztem minden pillanatot a kaotikus és néha már már túlcsorduló érzelmek ellenére.
Minden szenvedés, félreértés és küzdelem megérte mert végül egy igazi második esély sztori kerekedett ki, szerethető karakterekkel és olyan írásmóddal, ami magához láncol:) Ez bizony pedig nálam kedvenc lett. Szerettem a főhősöket, a történetet és amit kiváltott belőlem.
Az éjszakával együtt tőlük is búcsút mondtam és meg kell vallanom máris hiányoznak :)

3 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Nem tudom, mit is mondjak. Nekem ez a könyv egy érzelmi vasút volt. Hol nevettem, hol pedig a könnyeimet folytottam vissza. Penelope Ward személyében nagyszerű írót ismerhettem meg. A Legdrágább mostohabátyámmal belopta magát a kedvenc íróim közé.
Mi ez a nagy hasraesés, dicsérés, áradozás a könyvről és az írónőről?
Lehet, ahogy a címet és a fülszöveget olvassátok, azt hiszitek, hogy egy fanfiction utánzata, ám ez nagyon nem így van. Nincs olyan benne, hogy azt hiszik, hogy testvérek, aztán kiderül, hogy mégsem. Sőt, drámai veszekedéseket sem találhatóak benne. És ami a legfontosabb, egyetlen egy szereplőt sem tudsz utálni. (Jó, ez nem igaz. Az elején egyáltalán nem szívleltem Randyt, amiért úgy viselkedett Elec-kel. Viszont, ahogy tovább olvastam a történetet, más szemmel kezdtem nézni az ő álláspontját és megértettem a tetteit, bár akkor is elleneztem a fiával szembeni magatartását.) Mégis, ami megfogott a történetben az a papírra leírt érzelmek voltak. Szinte át tudtam érezni azokat az érzelmeket, amiket a szereplők is átéltek.

Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/04/penelope-wa…

Penelope Ward egy elképesztő történetet írt meg, s Benedek Dorottya nagyszerűen fordította le nekünk. Ezért hatalmas köszönet jár Neki és a @Könyvmolyképző kiadónak is, amiért magyar nyelven is olvashattuk/olvashatjuk a könyvet.

6 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Nem akarom bő lére ereszteni az értékelésemet, hiszen már sokan, sokféle képpen dícsérték a könyvet. A két rész, amiből a történet áll, úgy érzem, a múlt sokkal jobban ki lett dolgozva. A későbbiekben inkább a fiú szemszög gyarapította az oldalak számát, pedig történhetett volna még egysmás. Ez az a tipikus mesébe illő tiniszerelem, amikor a felek nem bírnak lemondani egymásról, na igen ezért olvasunk ilyeneket. Hepienddel végződő tuti románc unikornis kedvelőknek. :))

DarknessAngel >!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Ó, hogy ez mennyire meglepően jó volt! Tényleg nem gondoltam volna, hogy ennyire beleszeretek majd a könyvbe, főleg egy bizonyos karakterbe. Igen, Elec, rólad beszélek. *-*
A bunkó srác a felszín mögött többnyire mindig megtört, de érző szívet takar, és ez itt se volt másképp. Ezért nem zavartak Elec bunkózásai sem, vagy amikor Greta-t piszákálta. Annyira egyértelmű volt a srác bánata, és mindig bocsánatot kért, ha átlépett egy határt. Aztán meg, olyan édes volt néha, hogy konkrétan olvadoztam. :)
A történet olyan jól indított, hogy engem mentem magába szippantott. Jókat nevettem, vártam, mikor jön már össze Elec és Greta, aztán mindjárt szomorkodhattam is, mert az útjaik különváltak, és csak 7 év múlva látták újra egymást. Nem volt hibátlan a sztori, volt pár kisebb dolog, ami zavart, pl. Greta mobil mániája. A csajnál non-stop ott volt a mobilja, mindig tudott válaszolni is az sms-ekre: randi alatt, vezetés és táncolás közben… spoiler A végén Elec könyve egy picit untatott, az a rész nem, ahol megtudtuk az apjával kapcsolatos dolgokat, az érdekes volt, de miután elkezdte mesélni ugyanazt a sztorit, amit eddig Greta szemszögéből olvastam, kicsit elvette a kedvem. Még jó, hogy csak a rövidített verzió volt, és nem áradozott sokat. Az utószó viszont maga volt a cukiság! ^-^ Annyira szuper befejezése volt a könyvnek.
Remélem a Neighbor Dearest is meg fog jelenni magyarul, mert szívesen olvasnék Chelsie életéről is.

4 hozzászólás
Deziréé>!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Ezt nem hiszem el. Vége! Ó pedig annyira olvastam volna még pár fejezetet.

Nagyon szórakoztató könyv, de ez Elecnek köszönhető leginkább. Imádom, amikor a párok csipkelődnek egymással a történetekben.
Kicsit nekem sok volt a kínlódás, de szemet tudok hunyni fölötte, mivel annyira tetszett a könyv. Alig bírtam letenni, főleg a végén volt, hogy csak nagy nehézségek árán tettem le.Azt hittem már nem tudok gyorsan olvasni, de ez a könyv bebizonyította, hogy tudok én hiper szuper sebességgel olvasni, ha beleszerelmesedek a történetbe.
Voltak a könyvben megdöbbentő részek, erre azért nem számítottam. Valójában az egész történet egy nagy meglepetés számomra, mivel egyáltalán nem ilyenre számítottam. Megsúgom, nem olvastam el a tartalmat, mivel csak a borító miatt és a remek értékelések miatt olvastam el. Igen szokásom a tartalmat nem elolvasni, hogy még nagyobb meglepetések érjenek. Nem bántam meg, hogy elolvastam.

Klodette>!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Próbáltam húzni-halasztani az olvasást, beosztottam, de egyszer sajnos minden jó véget ér. :(
A legjobb barátnőm, Márti, olvasta el előbb ezt a könyvet és nagyon szépen köszönöm neki, hogy ajánlotta, mert óriási vétek lett volna kihagyni. Imádtam, de komolyan.
Még csak a felénél tartottam, amikor már bejelöltem kedvencnek a Molyon és ez azóta sem változott.
Teljesen kikapcsolt és visszaadta a hitem az olvasásban. Végleg kirángatott az olvasási válságból és pont ezért tervezem, hogy elolvasom majd az írónő másik, magyarul megjelent könyvét is.
Jó szívvel ajánlom ezt a történetet azoknak, akik egy erotikával túlfűtött, végtelenül szenvedélyes és tiltott románcról akarnak olvasni, valamint szeretik az olyan sztorikat, ahol a főhősök végig küzdenek egymásért, hogy a végén talán elnyerjék a másik kegyeit… :)
Az első rész Greta és Elec megismerkedésének tinédzser korszakát meséli el, amikor is gyűlölve szerették egymást és folyamatosan borsot törtek a másik orra alá.
Bevallom nekem ez a rész volt a kedvencem, mert jókat derültem rajta, nagyokat nevettem és teljes szívemből kacagtam. Telis-tele volt szórakoztató és kissé megbotránkoztató jelenetekkel, amik jócskán hozzájárultak, hogy ez a kötet bekerüljön a kedvenceim közé.
Greta a tipikus jó kislány, akivel igencsak könnyű azonosulni és természetesen odáig van a rossz fiúkért.
Elec pedig tipikusan az a rossz fiú, aki először bunkó, de később kiderül róla, hogy arany szíve van.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/03/konyvkritika…

3 hozzászólás
vikcs>!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/06/penelope-ward…

"Hűha! Hát ez meg mi volt, kérem szépen? Egy nap alatt szinte felfaltam a könyvet!

Már az első oldaltól beránt minket magába a stílusa, a könnyed, gördülékeny olvashatósága. Néha arra eszméltem, hogy vigyorgok, mint a tejbetök, mert folyamatosan kaptunk poénos beszólásokat és megjegyzéseket.

Elec karakterét nagyon szerettem. Tetszett, hogy kaptunk egy tipikus rosszfiút, tipikus jellemzőkkel, és lassan megismerhettük őt, hogy miért is viselkedik így, hogy milyen sötét gondolatok feszítik szét belülről. A másik énjét még jobban imádtam, a gyengéd oldalát, az érző szívét. Imádtam a beszólásait, és hogy olyan piszkos fantáziája van. :)
Gretát már kicsit kevésbé tudtam megkedvelni, de persze voltak részek, ahol mélyen együtt éreztem vele, és legszívesebben megagyabugyáltam volna Elec-et a helyében. De a szerelem kiszámíthatatlan és fájdalmas, szóval teljesen meg tudtam érteni az érzéseit és a cselekedeteit.

A történet első fele viccesebb, pörgősebb volt, míg a második része sokkal komolyabb, fontosabb dolgokkal foglalkozik, mivel már a történetünk hősei is felnőttek. Újratalálkozásuk lerombolja az eddig gondosan felépített falakat, ami újabb kérdőjeleket és választásokat sodor eléjük."

Evelena>!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Teljesen odáig vagyok ezért a könyvért!
Olvasmányos, kreatív, szórakoztató, kellő humorral (aminek van egy enyhe perverz humor beütése olykor, amitől csak még viccesebb).
Egyszerűen nem tudtam letenni, közel hajnali 5-ig fennmaradtam, annyira érdekelt és lekötött, de egy percig sem bántam. A fél perces mosdó szünetekről is vigyorogva szaladtam vissza a könyvhöz. A páros közti évődés nagyon-nagyon tetszett, vagy nevettem, vagy vigyorogtam, néhol fel is dühített, de csodálatos volt minden perce.
Greta is elég szimpatikus lett, sajnáltam azért sokszor szegényt. Elec-Elec, a pasi, aki első körben olyan szemtelenül bunkó, de közben ellenállhatatlanul vonzó. A szendének tűnő leányzó sem tud neki ellenállni ám. Viszont nagyon kreatívan vág neki vissza sokszor.
Szeretem, mikor ilyen kis közös dolgaik voltak.
Az erotikus részek fantasztikusan vannak megírva, egyik jelenet sem tucat, szinte perzseltek az oldalak a kezem alatt.
Tökéletes kikapcsolódás, ötletes történettel, múltbéli csak-a-végén-derül-ki típusú titkokkal, szerelemmel, nevetéssel és olykor könnyesebb részekkel. Végig drukkoltam, biztos hogy újra el szeretném még majd olvasni, idén talán ezen a könyvön szórakoztam a legjobban, csillagos ötös.


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

(…) a szavak (…) mélyebb sebet ejtenek, mint bármilyen fegyver.

6. fejezet

Naiva P>!

– Tudod milyen, amikor elkezdesz egy könyvet, és nem tudod letenni.

277. oldal 20. fejezet

Tóth_Orsolya_3 P>!

Vicces, hogyan töprenghet az ember egész életében azon, Isten létezik-e, mígnem egy hirtelen krízisben úgy könyörög neki segítségért, mintha sohasem kételkedett volna benne.

306. oldal

kellyolvas P>!

Én akarok lenni az első, aki mindent megmutat neked, és akire mindig emlékezni fogsz.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elec O'Rourke
booksta_girl01>!

Különös, milyen hamar félre lehet tenni a büszkeségünket, amikor úgy érezzük, hogy valakinek, akivel törődünk, segítségre van szüksége.

162. oldal

perpetua P>!

– Te azonban a legjobb dolog vagy, ami valaha velem történt. Remélem, egy nap majd azt mondhatom, az egyik legjobb, de egyelőre csak te vagy.

202. oldal

kellyolvas P>!

És úgy döntöttem, hogy inkább legyen meg nekünk ez az éjszaka, minthogy semmi se.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elec O'Rourke
sarahangel>!

Sosem gondoltam volna, hogy csupán az, hogy valaki fogja a kezem, teljesebb emberré tehet, mint bármi más.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Greta Hunsen

A sorozat következő kötete

Tiltott románc sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christina Lauren: Gyönyörű idegen
Vi Keeland: A beosztott
Emma Chase: Behálózva
Emma Chase: Felséged szolgálatában
Alexa Riley: Mindent bele
Abbi Glines: Ha az enyém lennél