Neighbor ​Dearest – A legkedvesebb szomszéd (Tiltott románc 2.) 763 csillagozás

Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Tényleg ​lehet barátság férfi és nő között?

A váratlan szakításom után arra vágytam a legkevésbé, hogy az új szomszédom az exemre, Elecre hasonlítson – pláne, hogy még nála is szexibb legyen. Viszont a modora és a viselkedése már egyáltalán nem volt olyan megnyerő, mint a megjelenése. El is neveztem magamban Mérges Művésznek. A két kutyája ugatásától pedig képtelen voltam aludni. Így nem is bántam, hogy látványosan kerül, mint aki tudni sem akar a létezésemről.

Aztán egy este kiderült, hogy Damien mindent tud rólam. A hálószobám falán lévő lyukon keresztül ugyanis fültanúja volt a terapeutámmal folytatott összes telefonbeszélgetésnek, így az én sármos festő szomszédom jól ismerte a legféltettebb titkaimat. És bár nagyon próbált távol tartani magától, tudtam, hogy ugyanúgy érez irántam, hiszen a szívdobogása nem csal.

Azt hittem, Elec már összetörte a szívemet, pedig nagyon is egyben volt, és még hevesebben kalapált Damienért. Csak reménykedhettem, hogy nem ő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789634579939 · Fordította: Kereki Noémi Valentina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789634579946 · Fordította: Kereki Noémi Valentina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574897 · Fordította: Kereki Noémi Valentina

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Damien H. Hennessey · Chelsea Jameson · Jade Jameson · Tyler Hennessey


Kedvencelte 131

Most olvassa 23

Várólistára tette 149

Kívánságlistára tette 196

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Nagyon szeretem Penelope Ward könyveit, csak azt nem szeretem, spoiler spoiler
A Legdrágább mostohabátyámban az volt Chelsea nagy szerencséje, hogy egy nagyon kedves, nagyon szerethető lány volt. Ezért annak ellenére, hogy az előző részben ellene drukkoltam, most ebben a részben annál inkább neki. Nagyon érezni lehetett, hogy az írónő igyekszik őt mindenért kárpótolni. Ott van mindjárt Damien.
Nem értem, nekem miért nincs ekkora szerencsém. Én se bánnám, ha egy hozzá hasonló szomszédom lenne. Látványnak se lenne utolsó, és még a kutyaugatás sem zavarna. Mégis úgy éreztem, bármennyire is igyekezett az írónő, Elec továbbra is jobb, mint Damien. Elec-ben benne volt az a fajta plusz, az a fajta vagányság, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Valahogy őket jobb párosnak is éreztem, de Chelsea és Damien is nagyon összeillő páros. A dupla D-t pedig imádtam. Valamiért világ életemben tartózkodtam a rottweilerektől, de ebben a történetben valami hihetetlenül édes, aranyos, nagy mackóknak láttam őket.

14 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Azért 5 csillag, mert mostohabátyó 4,5 csillagot kapott. Ez a rész jobban tetszett, Damien szimpatikusabb volt, plusz a két kutya és a humoros részek miatt megérdemli az ötöst. Jópofa volt, ahogy főhőseink összejöttek, persze ide is kellett a dráma, mert akkor miről is írjunk. Azért sejteni lehetett, hogy D. valami komoly dolgot titkol, és kb. valami ilyesmire is számítottam. Ward továbbra is jól ír (meg a fordító is topon volt), kíváncsi vagyok, hogy összehozza-e Tylert Jade-del.

7 hozzászólás
DarknessAngel >!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Igaz, még csak 3 könyvét olvastam és nem akarom elkiabálni se, de ez a nő nem tud olyat írni, ami nekem ne tetszene *-* Ez a történet egyszerűen isteni volt. Tökéletes folytatása a Legdrágább mostohabátyámnak! Örülök, hogy Chelsea is megkapta a maga boldog befejezést. Iszonyat cuki és vicces volt Damiennel. Jól szórakoztam olvasás közben, teljesen kikapcsolt a könyv. Damienen lehetett olvadozni, róla álmodozni… Akármennyire is vártam már nagyon, hogy egymásnak essenek Chelsea-vel, ez a lassú, egyre jobban fokozódó vonzalom teljesen lehengerelt. Sikerült a könyvnek és a szexi szomszéd srácnak teljesen elcsavarni a fejemet. A két rotweiler kutyu iszonyat cukker volt, az epilógus pedig szintén megmosolyogtató.
Annyira remélem, hogy Jade és Tyler kapnak egy külön könyvet. Milyen jó lenne már!

5 hozzászólás
Klodette>!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Furcsa, hogy A legkedvesebb szomszéd külön, standalone regénynek van feltüntetve, holott számomra egyértelmű, hogy a Legdrágább mostohabátyám nem hivatalos folytatása vagy legalábbis spin-off kötete.
Nálam az év egyik legjobban várt története volt és szerencsére bebizonyosodott, hogy megéri még óriási elvárásokat és pozitív reményeket táplálni egy ilyen sztori iránt.
Ha emlékeztek még, akkor az előző értékelésemnél panaszkodtam magamra, hogy talán velem van a baj, hiszen mostanában semmi sem kötött le és csak szenvedtem olvasás közben…
Nos, A legkedvesebb szomszéd sorait csak úgy faltam, ráadásul muszáj volt beosztani, lassabban haladni vele, hiszen valójában elég hamar a végére értem volna.
A sztori egyébként a sokak által megvetett harmadik kerék, a felesleges harmadik boldogságának és talpra állásának nem mindennapi és igaz krónikája, hiszen Chelsea karakterével már találkozhattunk a Legdrágább mostohabátyámban.
Természetesen minden történetnek két oldala van és ez most itt meg is mutatkozott, hiszen Elec és Greta szemszögéből már megismerhettük, hogy milyen sorsra jutott Chelsea. Nem árulok el nagy titkot, amikor leírom: Elec végül szakított vele. Akkor örültem, nem sajnáltam őt annyira, habár már akkor is szimpatikusabb volt, mint bármelyik másik hasonló karakter egy ilyen témájú könyvben.
Egy igazán addiktív, sodró lendületű, romantikával és fülledt erotikával átitatott regényről beszélünk, ami egyszerűen beszippant és az utolsó oldalig fogva tart.
Rosszat nem tudok róla mondani, talán csak annyit, hogy egy idő után kezdtem nagyon haragudni Elecre, de végül azért az is elmúlt szerencsére.Számomra az év egyik legpozitívabb meglepetésének bizonyult Penelope Ward munkássága, az eddig tőle olvasott három könyvet mindenképpen imádtam, kettő pedig örök kedvencem lett.
Külön kiemelném a könyvek humorosságát, mert sokszor volt, hogy egy-egy jeleneten hangosan felnevettem. Ilyen véletlenek talán csak a könyvekben léteznek?!
Jó szívvel ajánlom mindenkinek, de csak szigorúan 18 éven felülieknek.
Nevezzetek elfogultnak, mert bizonyosan az is vagyok, de ebben a sztoriban nem találtam hibát. :)

Ennél is bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/12/konyvkritik…

ZitussKa >!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Először is tudom, hogy egy undok pokróc vagyok de a prológus miatt még inkább rádöbbentem, hogy miért is szerettem én az előző kötet férfikarakterét, és lojalitását.(Le se írom, mind tudjuk kiről van szó meg aztán ne róla áradozzak már itt is. De ez csak amolyan apró betűs)

Mellesleg azt nem tudom Penelopenak van-e olyan kiadott története, amit nem egy éjszaka olvasok el, de még nem leltem rá.
Fura visszagondolni, hogy előzetesen szegény Chelsea-nek majdnem esélyt sem adtam mert nem tudtam elvonatkoztatni, hogy milyen rossz volt őt ott és akkor vele látni. Hiába tudtam én, hogy egy jólelkű szerethető lány, mindig AZ a lány volt.
Viszont sosem hittem volna, hogy a hozzáállása ennyire korrekt lesz. Nem volt gyűlölködés, pocskondiázás, önsajnálat bár kisebb utalások emlékeztetőként ott voltak a történtekre de nem zavaró módon. És nem átallok azt mondani, hogy ennél humorosabb könyvet mostanság aligha lehet találni. Szexi, vicces, romantikus. Tökéletes egyvelege mindennek, ami egy jó NA-ból nem hiányozhat.
Damien pedig. Imádlak. Elvitte a hátán a történetet, kis unikornisom :))
Viszont hajszál híján de lemaradt ez a páros az előzőtől, itt az utolsó 100 oldallal a kezemben elaludtam, míg a mostohatesó bezárása után sem igen tudtam aludni. De ez más területen nyerő, itt többet kacagtam, ott többet olvadozott és szorult össze a szívem. (ezt is csak zárójelben jegyzem meg.)
Szó mi szó! Szerettem ezt a párost, a karakterek megismerését amire tényleg időt szánt az írónő, a barátságuk kialakulását, ami szerelemmé forrta ki magát. Landol a kedvencek között.

Szilvi00 P>!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Elnéző voltam és eltekintettem azoktól a zavaró részektől, ahol Damien (szívszerelmemet) Elecet sértegette az elején, és rányomtam az öt csillagra. :D Őszintén mondom, minden egyéb tekintetben szerettem ezt a könyvet. Úgy éreztem, mintha egy szempillantás alatt eljutottam volna a feléig. Épp készültem letenni, amikor a Mérges Művész spoiler, így nagy volt a kísértés, hogy alvás helyett, inkább olvassak. Az utolsó sorig élveztem a történetet. Chelsea-t könnyű volt megkedvelni, de ugyanez igaz Damien-re és szalonnamániás kutyáira is. Sokat mosolyogtam, sóhajtoztam és aggódtam. Igazából nem is merengtem azon, mi tartotta vissza Damien-t, egyszerűen sodródtam az árral. Magamban akarva akaratlanul összehasonlítottam a Legdrágább mostohabátyámmal. Talán hajszálnyival kevésbé szerettem, de tényleg csak annyival.

4 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Kezdek rájönni, hogy Penelope Ward és én nem leszünk jó barátok. Nem borzalmasak a könyvei, de nem is mondanám kiemelkedőnek őket. A történetvezetés itt jobban tetszett, mint mondjuk a Legdrágább mostohabátyám esetében és a szereplők is szimpatikusabbak voltak, mégis nekem valami hiányzott. Örültem,hogy Chelsea tovább tudott lépni, főleg hogy sokkal kedvelhetőbb egyéniség, mint Greta, de itt nekem ezzel nagyjából véget is ért az egész.
Nekem ez nagyon is egyszer olvasósra sikeredett, ha nincs a kihívás, akkor szerintem végig sem olvasom.

MissFortune>!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Egy élmény volt.:)
Damien eszméletlenül cuki. Imádtam a viccelődéseiket. Nagyon spontán ember, így az egész könyv izgalmas lett, ugyanis mindig történt valami. Ilyen szomszédra vágy minden szingli lány..:D Szerettem benne, hogy foglalkozott Chelsea sorsával, csendben, a háttérben. Pl. mikor spoiler Az egyik kedvenc részem is ilyen a könyvben, amikor spoiler Nagyon figyelmes.
Chelsea szerethető főszereplő volt, nagyon kedves lány, aki mindig őszinte. Kicsit soknak tartottam az állandó sírását, de még éppen belefért. Sajnáltam, hogy Elec ennyire eltiporta.
Remek történet lett, kezdem megszeretni Penelope Ward műveit.:)

Illatos_Hópehely P>!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Azt nem mondom, hogy az előző részben nem kedveltem meg Chelsea-t, mert nem is szerepelt túl sokat, de akkor ő volt AZ a lány.
Így az ő oldaláról olvasva Elec kicsit mocsok módon viselkedett vele.
A két fiú között sem tudok különbséget tenni, én mindkettőt egyformán megkedveltem.
Hiába adtam a másikra is 5 csillagot, ez a történet valahogy jobban tetszett, vagy csak friss az emlék. :)
A kutyás részek fergetegesek voltak benne.
Várom a következő részt. :)

8 hozzászólás
zuna19>!
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Szépen egy szuszra lement az egész könyv. Melepetés volt, hogy lett Chelseanek saját története, sajnos nem néztem utána magamtól elsőre. Itt meg nincs berakva sorozatnak. Érdekes is, hogy nincs feltüntetve. Ez a rész sokkal jobban tetszett nekem. Kicsit olyannak éreztem az egészet, mintha 2 könyvet olvasnék egyszerre. Fogalmam sincs ezt, hogy megmagyarázzam meg érthetően. Ismét azt kell írnom, hogy magával a kidolgozással vannak problémáim és így az alapall is. Úgy veszem észre, hogy az írónő stílusa nem jön be. Viszont a karakterek szerethetőek. Nagyon, de nagyon imádom Chelsea és Damien párosát.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

ap358 P>!

– Ne félj kimondani, hogy mit szeretnél. Az élet ehhez túl rövid.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damien H. Hennessey
Sippancs P>!

– Az ember életében egyetlen igazi, lélektárs van, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy élet alatt rá is találjon.

237. oldal

3 hozzászólás
Sippancs P>!

Egy jó élet a minőségről és nem a mennyiségről szól.

216. oldal

Sippancs P>!

– (…) Én rájöttem. Tudod, miért nem sikerült vele?
– Miért?
– Mert Isten nekem teremtett téged.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Jameson · Damien H. Hennessey
bruto_vivi>!

Szeretném, ha tudnád, hogy ameddig élek, szeretni foglak téged.

Kapcsolódó szócikkek: Damien H. Hennessey
ap358 P>!

…meg kell próbálnod talpon maradni és sodródni az árral.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damien H. Hennessey
Sippancs P>!

– A karácsony a boldogságról és a szeretetről szól. Ha ezek nincsenek, akkor ez könnyen az év legfájdalmasabb időszaka tud lenni. Viszont amikor egyszer csak észreveszed, hogy boldogabb vagy, mint valaha, akkor a karácsony is új életre kel.

259. oldal

Kapcsolódó szócikkek: karácsony
ap358 P>!

– Meg kell találnod az egyensúlyt. A legtöbben nem olyan szerencsések, hogy abból éljenek, amit szeretnek csinálni. Úgyhogy tanuljatok, és keressetek egy használható szakmát, sajátítsatok el olyan képességeket, amikre támaszkodhattok, de közben folyamatosan gyakoroljátok azt, amit szenvedélyesen szerettek.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damien H. Hennessey
ap358 P>!

– Őszintén mond meg nekem: ennyi hét után kezded jobban érezni magad, vagy jobban érteni a helyzetet?
– Nem.
– És ez azért van, mert gyakran nincs kielégítő magyarázat. Tudni akarod a választ? Történnek szar dolgok. Tessék, ez a válasz. Az emberek kiszeretnek a másikból, beleszeretnek valakibe, és elcsesznek dolgokat. Ez az élet része. Semmit nem rontottál el. Próbáld abbahagyni annak a megfejtését, hogy mit csináltál rosszul.

34-35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Jameson · Damien H. Hennessey

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Marie Force: Végzetes viszony
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Mary Alice Monroe: Ház a parton
Leiner Laura: Mindig karácsony