Neighbor ​Dearest – A legkedvesebb szomszéd 218 csillagozás

Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Tényleg ​lehet barátság férfi és nő között?

A váratlan szakításom után arra vágytam a legkevésbé, hogy az új szomszédom az exemre, Elecre hasonlítson – pláne, hogy még nála is szexibb legyen. Viszont a modora és a viselkedése már egyáltalán nem volt olyan megnyerő, mint a megjelenése. El is neveztem magamban Mérges Művésznek. A két kutyája ugatásától pedig képtelen voltam aludni. Így nem is bántam, hogy látványosan kerül, mint aki tudni sem akar a létezésemről.

Aztán egy este kiderült, hogy Damien mindent tud rólam. A hálószobám falán lévő lyukon keresztül ugyanis fültanúja volt a terapeutámmal folytatott összes telefonbeszélgetésnek, így az én sármos festő szomszédom jól ismerte a legféltettebb titkaimat. És bár nagyon próbált távol tartani magától, tudtam, hogy ugyanúgy érez irántam, hiszen a szívdobogása nem csal.

Azt hittem, Elec már összetörte a szívemet, pedig nagyon is egyben volt, és még hevesebben kalapált Damienért. Csak reménykedhettem, hogy nem ő… (tovább)

Eredeti mű: Penelope Ward: Neighbor Dearest

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574897 · Fordította: Kereki Noémi Valentina

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Damien H. Hennessey · Chelsea Jameson · Jade Jameson


Kedvencelte 34

Most olvassa 29

Várólistára tette 159

Kívánságlistára tette 163

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Furcsa, hogy A legkedvesebb szomszéd külön, standalone regénynek van feltüntetve, holott számomra egyértelmű, hogy a Legdrágább mostohabátyám nem hivatalos folytatása vagy legalábbis spin-off kötete.
Nálam az év egyik legjobban várt története volt és szerencsére bebizonyosodott, hogy megéri még óriási elvárásokat és pozitív reményeket táplálni egy ilyen sztori iránt.
Ha emlékeztek még, akkor az előző értékelésemnél panaszkodtam magamra, hogy talán velem van a baj, hiszen mostanában semmi sem kötött le és csak szenvedtem olvasás közben…
Nos, A legkedvesebb szomszéd sorait csak úgy faltam, ráadásul muszáj volt beosztani, lassabban haladni vele, hiszen valójában elég hamar a végére értem volna.
A sztori egyébként a sokak által megvetett harmadik kerék, a felesleges harmadik boldogságának és talpra állásának nem mindennapi és igaz krónikája, hiszen Chelsea karakterével már találkozhattunk a Legdrágább mostohabátyámban.
Természetesen minden történetnek két oldala van és ez most itt meg is mutatkozott, hiszen Elec és Greta szemszögéből már megismerhettük, hogy milyen sorsra jutott Chelsea. Nem árulok el nagy titkot, amikor leírom: Elec végül szakított vele. Akkor örültem, nem sajnáltam őt annyira, habár már akkor is szimpatikusabb volt, mint bármelyik másik hasonló karakter egy ilyen témájú könyvben.
Egy igazán addiktív, sodró lendületű, romantikával és fülledt erotikával átitatott regényről beszélünk, ami egyszerűen beszippant és az utolsó oldalig fogva tart.
Rosszat nem tudok róla mondani, talán csak annyit, hogy egy idő után kezdtem nagyon haragudni Elecre, de végül azért az is elmúlt szerencsére.Számomra az év egyik legpozitívabb meglepetésének bizonyult Penelope Ward munkássága, az eddig tőle olvasott három könyvet mindenképpen imádtam, kettő pedig örök kedvencem lett.
Külön kiemelném a könyvek humorosságát, mert sokszor volt, hogy egy-egy jeleneten hangosan felnevettem. Ilyen véletlenek talán csak a könyvekben léteznek?!
Jó szívvel ajánlom mindenkinek, de csak szigorúan 18 éven felülieknek.
Nevezzetek elfogultnak, mert bizonyosan az is vagyok, de ebben a sztoriban nem találtam hibát. :)

Ennél is bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/12/konyvkritik…

>!
ZitussKa
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Először is tudom, hogy egy undok pokróc vagyok de a prológus miatt még inkább rádöbbentem, hogy miért is szerettem én az előző kötet férfikarakterét, és lojalitását.(Le se írom, mind tudjuk kiről van szó meg aztán ne róla áradozzak már itt is. De ez csak amolyan apró betűs)

Mellesleg azt nem tudom Penelopenak van-e olyan kiadott története, amit nem egy éjszaka olvasok el, de még nem leltem rá.
Fura visszagondolni, hogy előzetesen szegény Chelsea-nek majdnem esélyt sem adtam mert nem tudtam elvonatkoztatni, hogy milyen rossz volt őt ott és akkor vele látni. Hiába tudtam én, hogy egy jólelkű szerethető lány, mindig AZ a lány volt.
Viszont sosem hittem volna, hogy a hozzáállása ennyire korrekt lesz. Nem volt gyűlölködés, pocskondiázás, önsajnálat bár kisebb utalások emlékeztetőként ott voltak a történtekre de nem zavaró módon. És nem átallok azt mondani, hogy ennél humorosabb könyvet mostanság aligha lehet találni. Szexi, vicces, romantikus. Tökéletes egyvelege mindennek, ami egy jó NA-ból nem hiányozhat.
Damien pedig. Imádlak. Elvitte a hátán a történetet, kis unikornisom :))
Viszont hajszál híján de lemaradt ez a páros az előzőtől, itt az utolsó 100 oldallal a kezemben elaludtam, míg a mostohatesó bezárása után sem igen tudtam aludni. De ez más területen nyerő, itt többet kacagtam, ott többet olvadozott és szorult össze a szívem. (ezt is csak zárójelben jegyzem meg.)
Szó mi szó! Szerettem ezt a párost, a karakterek megismerését amire tényleg időt szánt az írónő, a barátságuk kialakulását, ami szerelemmé forrta ki magát. Landol a kedvencek között.

>!
Naiva P
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Nagyon szeretem Penelope Ward könyveit, csak azt nem szeretem, spoiler spoiler
A Legdrágább mostohabátyámban az volt Chelsea nagy szerencséje, hogy egy nagyon kedves, nagyon szerethető lány volt. Ezért annak ellenére, hogy az előző részben ellene drukkoltam, most ebben a részben annál inkább neki. Nagyon érezni lehetett, hogy az írónő igyekszik őt mindenért kárpótolni. Ott van mindjárt Damien.
Nem értem, nekem miért nincs ekkora szerencsém. Én se bánnám, ha egy hozzá hasonló szomszédom lenne. Látványnak se lenne utolsó, és még a kutyaugatás sem zavarna. Mégis úgy éreztem, bármennyire is igyekezett az írónő, Elec továbbra is jobb, mint Damien. Elec-ben benne volt az a fajta plusz, az a fajta vagányság, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Valahogy őket jobb párosnak is éreztem, de Chelsea és Damien is nagyon összeillő páros. A dupla D-t pedig imádtam. Valamiért világ életemben tartózkodtam a rottweilerektől, de ebben a történetben valami hihetetlenül édes, aranyos, nagy mackóknak láttam őket.

6 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Tökéletesen elégedett vagyok a regénnyel, pontosan azt kaptam, amit elvártam, egy szerelmi történetet, ami komoly háttérrel rendelkezik, de meglehetősen humoros, szórakoztató, picit erotikus, és kielégítő végkicsengéssel rendelkezik. Még sok ilyet kérek a szerzőtől!
Több a blogon: http://www.kellylupiolvas.com/2018/12/penelope-ward-nei…

>!
Petra_Tatár
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

„És nem vagyok antiszociális vagy savant-szindrómás. Csak egy régivágású pöcsfej, szuperszonikus hallással.”
Eleinte félve álltam neki Chelsea és Damien történeténetek, ugyanis az írónő előző könyvei elég mély nyomot hagytak bennem jó értelemben, és féltem hogy ez a könyv nem fogja ezt megugrani. Hogy én mekkorát tévedtem! Ez a könyv egyszerűen fantasztikus, nagyon hamar a szívembe lopta magát. Akarva akaratlanul is az ember összehasonlítja a Legdrágább mostohabátyámmal, és bár még mindig imádom Elecet ( nagyon jó volt újra olvasni róla ) , Damiennek mégis sikerült leköröznie őt. A humora nagyon bejött nekem és az is ahogy Chelseat próbálta mindig védelmezni, akivel hihetetlen aranyos párt alkotnak és nagyon-nagyon összeillenek. Nálam külön plusz pont a kutyusokért és a vicces jelenetekért. Az írónő stílusa engem nagyon megfogott, kellő mennyiségű romantika, humor, dráma volt benne (volt ahol nagyon megnevettetett és ahol elgondolkodtatott (gyerekkérdés)). Így pedig sikerült a kedvenc íróim közé kerülnie, Dnek pedig egy előkelő helyet elfoglalnia az álompasi listámon. (Remélem Jaderől is olvashatunk majd még.)
#tevagyazénunikornisom

3 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Tökéletesen elégedett vagyok a történettel.
kicsit félve kezdtem az olvasásához, de többet kaptam, mint amire számítottam. Igazán érzelmes regénynek sikeredett.
A szereplők nagyon szerethetőek és szimpatikusak.
Az olvasása elég haladós volt számomra.
Egyértelműen jobban tetszett, mint az előző rész. Bár nem úgy van feltüntetve, de nekem mégis a folytatása az első történetnek. :)

>!
Sippancs P
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Olvasva a korábbi értékeléseket, úgy tűnik, hogy aki szerette a Legdrágább mostohabátyámat, annak ez a könyv kevésbé fog tetszeni, míg akinek Elec csalódást okozott, az Damienért fog rajongani. Én az előbbiek táborát erősítem, vagyis számomra Damien nem tudta übereleni Elecet, de ettől függetlenül odavoltam a történetért.
Ez a könyv is hozta a megszokott Ward-stílust, vagyis laza, szórakoztató és humoros volt, és miután beindult a jószomszédi viszony, szinte folyamatos vigyorgás mellett olvastam. Damient nagyon jó (és piszkos :)) humorral áldotta meg a sors, így aztán ha legközelebb ránézek egy kólásüvegre, tuti, hogy ő fog eszembe jutni róla, Chelsea pedig, ha eleinte nem is volt a szívem csücske, a végére egészen kedvelhető főszereplő vált belőle.
Az Epilógusban az e-mailezés a két fiú között nagyon tetszett, abszolút feltette az i-re a pontot.
Vajon Jade-nek és Tylernek lesz külön könyve? Én nagyon bírnám…

2 hozzászólás
>!
Szücsi
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Aki olvasta a stepbrotheres ertekelesemet az tudhatja hogy menyire imádtam az elozo reszt. Csak vicceltem. Utáltam azt a könyvet.
Elec egy öntelt toketlen barom srac (es meg csak szépen fogalmaztam) De most komolyan! Aki atlovi a peniszet az nem lehet normális ezt fogadjatok el. Viszont a stepben megismert Chelseat nagyon megsajnaltam mert azert megiscsak csunya szakitas volt es miata olvastam el a konyvet. Fura bevalanom de rosszabra szamitotam, mondhatni kellemesen csalódtam. A sok ertelmetlem huzavona es szenvedes nem tettszett de azert joval tetszetosebb volt a story es a szereplok is.
Damien alompasi. Elismerem tenyleg jo arc a csökönyösége ellenére is. Szívesen laknék egy ilyen helyes pasi melett, de szerintem ezzel mindenki igy van :D
Chelsea hülyeségeinél az hogy gyakran hozta magat cikis helyzetekbe sokszor magamra ismertem ugyhogy számomra egy igen pozitiv szereplő volt.
Es bar a vege elege rozsaszin habos babos lett osszeségében a könyv könnyen kedvelheto hiszen a komoly hátér melett humoros is volt. Örulok hogy boldog vege lett a tortenetnek.

>!
ap358 P
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

A Legdrágább mostohabátyámhoz mérten egy könnyed kis hétvégén olvasós románcra számítottam, de ez a könyv sokkal jobban tetszett, mint Elec sztorija.
Az előzmény nélkül is olvasható ez a rész, így is kiderül, Chelseat milyen mélyen érintette az előző kapcsolata, a szakítás, könnyű azonosulni a félelmeivel.
Ami miatt igazán tetszett a történet, az a könyv első felében lévő humor, könnyedség, ahogy Chelsea cikibbnél cikibb helyzetekbe kerül, és Damiennek mindenre van valami frappáns megjegyzése. Imádtam a párosukat és a kutyákat is. Már az első párbeszédüknél tudtam, hogy kedvelni fogom őket.
A fél csillagot pont a nagy románc miatt vonom le, mert miután a két főszereplő összemelegedett, kezdett vontatottá válni a történet, onnantól klisé követett klisét, és húzva lett a nagy végkifejlet, csöpögött a rózsaszín szirup. De néha ez is kell!

>!
Evika82 P
Penelope Ward: Neighbor Dearest – A legkedvesebb szomszéd

Mit is mondhatnék…?
Azt hittem Elec annyira elrabolta a szívem az előző kötetben, hogy Damien nem fog kísértésbe hozni, hogy ő is a könyves pasi háremembe kerüljön. :)
Tévedtem, mégpedig hatalmasat! :)
Damien teljesen más karakter, mint Elec volt… mármint ő is szuperdögös, zabálni való, de teljesen más a természete. Örülök, hogy Chelsea-t az spoiler egy ilyen pasival hozza össze a sors.
Az írónő hozta a tőle megszokott formát, romantikus, vicces, erotikus volt ez a könyve is, és emellett nagyon érzelmesre is sikerült. Itt is voltak titkok, olyan tényezők, amik fenyegették azt, hogy Damien és Chelsea révbe érjen… és Chelsea-nak keményen meg kell dolgoznia azért, hogy Damien merjen kockáztatni kettejük közös jövőjéért…


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Az ember életében egyetlen igazi, lélektárs van, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy élet alatt rá is találjon.

237. oldal

3 hozzászólás
>!
ap358 P

– Ne félj kimondani, hogy mit szeretnél. Az élet ehhez túl rövid.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damien H. Hennessey
>!
ap358 P

…meg kell próbálnod talpon maradni és sodródni az árral.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damien H. Hennessey
>!
Sippancs P

Egy jó élet a minőségről és nem a mennyiségről szól.

216. oldal

>!
ap358 P

– Meg kell találnod az egyensúlyt. A legtöbben nem olyan szerencsések, hogy abból éljenek, amit szeretnek csinálni. Úgyhogy tanuljatok, és keressetek egy használható szakmát, sajátítsatok el olyan képességeket, amikre támaszkodhattok, de közben folyamatosan gyakoroljátok azt, amit szenvedélyesen szerettek.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damien H. Hennessey
>!
ap358 P

– Őszintén mond meg nekem: ennyi hét után kezded jobban érezni magad, vagy jobban érteni a helyzetet?
– Nem.
– És ez azért van, mert gyakran nincs kielégítő magyarázat. Tudni akarod a választ? Történnek szar dolgok. Tessék, ez a válasz. Az emberek kiszeretnek a másikból, beleszeretnek valakibe, és elcsesznek dolgokat. Ez az élet része. Semmit nem rontottál el. Próbáld abbahagyni annak a megfejtését, hogy mit csináltál rosszul.

34-35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Jameson · Damien H. Hennessey
>!
Sippancs P

– A karácsony a boldogságról és a szeretetről szól. Ha ezek nincsenek, akkor ez könnyen az év legfájdalmasabb időszaka tud lenni. Viszont amikor egyszer csak észreveszed, hogy boldogabb vagy, mint valaha, akkor a karácsony is új életre kel.

259. oldal

Kapcsolódó szócikkek: karácsony
>!
Sippancs P

– (…) Én rájöttem. Tudod, miért nem sikerült vele?
– Miért?
– Mert Isten nekem teremtett téged.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Jameson · Damien H. Hennessey

Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Jonathan Franzen: Javítások
Cecilie Enger: Anyám ajándékai
Jostein Gaarder: Tükör által homályosan
Catherine Rider: Csók New Yorkban
J. D. Robb: Halálos ünnep
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt