Jake ​Undone – Jake megadja magát (Jake 1.) 745 csillagozás

Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nina ​Kennedy éli az életét… de valójában nem… mindaddig, míg minden meg nem változik.

Repülőgépek, vonatok, magas terek… Nina mindentől fél. Valójában nem lép ki a komfortzónájából, napjait az irracionális félelmei és fóbiái irányítják. Amikor Brooklynba költözik, hogy elkezdhesse ápolói felsőfokú tanulmányait, élete 180 fokos fordulatot vesz, mert akaratlan, de intenzív vonzalmat érez bámulatos lakótársa, egy agyontetovált, agyonpiercingelt pasas iránt, aki egyben az egyik legokosabb ember is, akivel valaha találkozott.

Jake Green durva külseje és ördögi mosolya mögött arany szív rejtőzik. Feladatának érzi, hogy megváltoztassa Nina életfelfogását. Amikor Jake beleegyezik, hogy korrepetálja Ninát, alkut kötnek, de a tétek magasak, hisz arra kényszeríti a lányt, hogy szembenézzen a démonaival. Arra azonban még ő sem nem számított, hogy a tanítás alatt szerelembe esik.

Amit Nina nem vesz észre, az az, hogy Jake a saját poklát járja. Vajon szerelmük túléli-e a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571827 · Fordította: Fischer Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789635611744 · Fordította: Fischer Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789635611751 · Fordította: Fischer Mónika

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jake Green · Nina Kennedy


Kedvencelte 90

Most olvassa 24

Várólistára tette 214

Kívánságlistára tette 207

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Tipikusan ne a borító alapján ítélj történet volt. Így az év vége felé ezt a könyvet vártam a legjobban a kiadótól, de sokkal korábban olvastam volna, ha tudom, hogy ez ilyen szívszorító, és léleksimogató lesz.
Jake-et „annyira szerettem, mint ide a Hold.” Fantasztikus külső és belső, hatalmas lelki erővel, kitartással, és ami a legfontosabb; önzetlenséggel. Szerintem ilyen pasi a világon nincs, de talán éppen ezért sem tudtam vele betelni. A hősnőt, Ninát is könnyű volt megszeretni, és a páros között kialakuló érzelmeket is. Nina fóbiáival teljesen együtt tudtam érezni, mivel finoman szólva én sem szeretem a lifteket. Úgy örültem, hogy az egész történet során úgy fejlődött a jellemük, történetük, hogy közben nem veszítették el azokat a tulajdonságaikat, amelyekkell a könyv elején is rendelkeztek.
A mellékszereplők közül Skylar-t nagyon bírtam. Az ő történetét már olvastam, de itt még csak 15 éves, de a szarkasztikus humora már itt megvolt neki.

Ahogy az várható volt, a könyv végére még egy hatalmas érzelmi bombát tartogatott az írónő, de ettől csak még valóságosabbnak éreztem a történetet. Bízom benne, hogy a kiadó ki fogja adni a Jake Undersood-ot.
Nem volt min gondolkodni; annyira szerettem, hogy ment a kedvencek közé. Nagyon élvezem és értékelem a könyv minden egyes eseményét. Kevés sziruppal, mindent, ami egy kapcsolattal jár.

15 hozzászólás
ZitussKa>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

86%? Kár érte mert szerintem nem rossz. Én nagyon-nagyon élveztem. Tény, hogy az előző könyvével nagyon magasra került az a mérce, főleg úgy, hogy az volt az első olvasott könyvem tőle.
Ennek ellenére lehet túlságosan elfogult és megalkuvó vagyok mert hatalmas kedvenc az írónő, de akkor is nagyon szerettem. Meg nem ugrotta Elec és Greta történetét de nem is sokkal maradt alul.
Egy igazán lendületes történet, szerethető karakterekkel.
Nem illik hasonlítgatni, de nekem még mindig Elec a szívemet betöltő favorit, de Jake személyiségével sem volt a világon semmi probléma, és Ninát is megkedveltem. :) Ez van, nem nehéz lenyűgözni :)♥
Töröljétek az elvárásokat az előző könyv után, csak élvezzétek :) Jó olvasást emberek!

3 hozzászólás
Klodette>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Most már hivatalos, hogy Penelope Ward az egyik új, kedvenc íróm.
Habár a Jake megadja magát nem volt annyira jó, mint a Legdrágább mostohabátyám – mert azt a regényt egy jó ideig semmi, de tényleg semmi nem fogja überelni – még így is azon kötetek közé tartozik, amik egyszerűen totálisan levettek a lábamról.
Az benne a legjobb, hogy végtelenül igazi, élettel teli és vibráló, már a legelső pillanattól kezdve.
Nina és Jake roppant szerethetőek külön-külön és persze egy párként is.
Ebben a történetben rengeteg mindenről szó esik, ami bárkivel megeshet a valóságban is. Pont ezért találtam rendkívül realisztikusnak és persze végtelenül sokkolónak, hiszen a könyv háromnegyedénél kipattan egy olyan titok, ami mindent megváltoztat…
Ez a könyv egyszerre romantikus, szexi, vicces, néha kicsit szomorú és depresszív, de pont attól rendkívüli, hogy olyan, mint az élet.
Penelope Ward stílusa még mindig lenyűgöző. Csodálatosan ír, szépen fogalmaz, de néha jól odacsap az olvasóinak egy-két poénos vagy vulgáris beszólással. Jó lenne a való életben is találkozni vele, mert biztosan sziporkázó személyiség.
Nagyszerű írónak tartom és örülök, hogy még legalább két regénye meg fog majd jelenni magyarul a Neighbor Dearest mellett, mert ha minden jól megy akkor tuti, hogy azokat is el fogom olvasni.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/04/konyvkritika…

Illatos_Hópehely>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Ez volt az idei évem utolsó olvasása. :)
Eredetileg átakartam tolni jövőre, de beleolvastam a prológusba és egyből szimpatikus lett Jake. :)
Bíztam benne, hogy a Legdrágább mostohabátyám után valami hasonlót fogok kapni és nem is csalódtam.
Nekem szimpatikus volt a két főszereplő és a mellékszereplők sem voltak rosszak, főleg Skylar :) spoiler
Jó volt a váltott szemszög, hogy beleláttunk mindkettőjük fejébe.
A végére kicsit sok volt a dráma, meg az a spoiler, de nem volt rossz.
Viszont kíváncsi lettem volna arra a jelenetre, amikor Jake találkozik Nina szüleivel.:)

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Helyes kis NA románcnak indult, kedvelhető szereplőkkel és a szokásos helyzetekkel, amíg Jake át nem ment Mr. Rochesterbe. Azért nem volt annyira gáz, de volt némi hasonlóság Charlotte Brontë regényével. Még csak nem is ez volt a gond, hanem, hogy ezek után túl sok lett a dráma. Ez egy sorozat első része, de erősen remélem, hogy a következő valaki másról fog szólni, pl Ryanről, és nem Jake-éket fogja tovább kínozni az írónő. Egy olvasást azért megért.

1 hozzászólás
christine>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Nagyon tetszett az, hogy nem ugrottak szinte azonnal egymásnak, még akkor sem, hogy mindketten őrülten vágytak a másikra. Ez dicséretes, óriási akaraterőt jelent, és örülök, hogy végre találtam egy olyan könyvet, amiben rendelkeznek ezzel az alapvető tulajdonsággal a karakterek.

A fogadásrésznél kimondottan vigyorogtam, remek húzás volt úgy az írónőtől, mint Jaketől, tulajdonképpen ezzel meg is alapozta a kapcsolatukat. Nina reagálása is életszerű volt a büntetésre, nem is tudom elképzelni másképp azt a jelenetet.

Bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2018/01/p…

bhannaa>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Számomra ez a történet nem talált be annyira mint a Legdrágább mostohabátyám. Imádom Penelope Ward-ot és az írásmódját mégis úgy érzem, hogy ezzel a könyvvel nagyon mellényúltam! Az eleje nagyon tetszett, haláli volt és sokat lehetett rajta nevetni! Jake tipikusan rosszfiú kinézetű de egy nagyon gondoskodó, odaadó lélek! Nagyon szerettem az ő karakterét hisz látszott, hogy hiába van ez a sok rossz dolog az életében próbálja helyrehozni ezeket és mindent megtesz a szeretteiért! Nagyon aranyos és vicces volt a Ninával való csipkelődése, és ez elég sokszor megmosolyogtatott :)
Nina-t az elején nagyon szerettem viszont a 250-300 oldalnál megváltozott a véleményem róla hiszen számomra, már unalmassá vált a folyamatos nyafogása, hisztije és a féltékenysége. Annyira apró és bugyuta dolgokon húzta fel magát, hogy az valami hihetetlen. Érthető volt mert azért Jake sem volt egy szentlélek de azért néha már túlzásba esett. Néhol eléggé gyorsan és érthetetlenül törtèntek a dolgok, ez sem tetszett annyira. Ryan nekem nagyon unszimpatikus volt, egyszerűen lerítt róla, hogy egy “kígyó”. Megértem, hogy csak védeni próbálta Ninàt de néha már undorító volt amit művelt. Sajnálom, hisz szerintem elég jó irányba lehetett volna elvinni az ő szerepét az elején. Tarah semleges volt, amikor szükséges volt megjelent és ottvolt de amúgy egy elhanyagolható személy volt.
Ivyt nagyon sajnáltam.,
Muszáj egy kis spoilert is beleírnom: off
Összegségében szerintem bőven elég lett volna 300-320 oldal, és akkor nem lett volna ennyire elhúzva. Őszintén a végére már egy kicsit unalmassá vált ez a huza-vona. Viszont az tetszett, hogy a könyv kitért a terhesség utáni depresszióra hiszen elég sok ember sajnos depressziós lesz szülés után. Ez is egy fontos dolog, és örülök hogy itt ezt a témát is boncolgattuk a fóbiák és a pánikbetegség mellett.
3 és 3.5 csillag között vacilálok, de valamiért a 3 felè jobban húz a szívem! Őszinte szeretnék maradni, és hiába egyik kedvenc íróm nem fogok megenyhülni.
Sajnálom, hogy ez nálam nem lett kedvenc de néha ilyennek is kell lenni :)
Nem hiszem, hogy ha megjelenik magyarul a folytatás elolvasom de ki tudja mit hoz a jövő :)

Bitten>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Különleges gyöngyszem Belemagyarázhatnám a borítóba hogy a megadás képét szimpolizálja a testtartása de nem fogom Különleges mert volt neki egy mentőöve, aki nem undorral vagy sajnálkozva pillantott le rá.
Kezet nyújtott, mikor más hármat hátralép és még el is fordul….
A p.-sz. egy alattomos dög, beleeszi magát a bőröd alá és képtelen vagy onnan kiszedni.
A f.-t valóban magad gerjeszted és mikor visszagondolsz kiröhögöd magad, „most komolyan?!” felkiáltással. De bizony ott van és szembe kell nézni, mert nem kérdez csak húz lefele.

Meglepődtem mert azt mondták a második része J. könyve de mostmár ezt nem értem, hogy is van. Sebaj türelemmel kivárjuk, mert az a rész tuti a kosaramba kerül.

Szerencsés vagyok, mert még csak jan. 22.-e van és már minimum két kötet vár überelésre.

Néha úgy érzem egy -egy jó történettel próbál kárpótolni mikor sz* epizódhoz ér az élet…..

Madama_Butterfly>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Hmmmm…..
Ne ítélj elsőre, és pláne ne a külső alapján! :) Ez itt vonatkozik a borítóra és a főhősre egyaránt. Mindkettőben több van, mint amire számít az ember.
Jó kis történet volt, olvasmányos, néhol vicces, néhol szívbemarkoló – még akkor is, ha a YA jól bevált eszköztárának minden létező eleme felvonultatásra került.
Egy pont levonás azért jár: erős kezdés után a vége sajnos nem tetszett annyira, a túl sok dráma, hiszti és felesleges nyűglődés töredéke is elég lett volna.

16 hozzászólás
doriis_and_herbooks>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

De jól sikerült megint olvasmányt választanom! ^^ Kifejezetten tetszett.❤ Rengeteg érzelmet váltott ki belőlem. Szinte együttéreztem a főszereplőkkel.

Nina Brooklynba költözve kezd új életet. Elkezd egyetemre járni, hogy ápolónő lehessen belőle. Egy barátjához költözik, akinek van még két másik lakótársa is. Az egyik Tarah, a másik pedig Jake. Jake felajánlja Ninának, hogy korrepetálja matekból, cserébe szembe kell néznie a félelmeivel. Nagyon tetszett, ahogy Jake segít Ninának szembenéznie ezekkel a bizonyos félelmekkel. Az első pillanattól kezdve érezni lehetett közöttük a szikrát. Szinte érezni lehetett a lapokon keresztül.❤ És mikor végre engedtek ezeknek az érzéseknek, már nem volt többé visszaút. ^^ Őket egymásnak teremtették.❤ Persze a nehézségek sem maradtak el. Mert anélkül nem is lett volna az igazi. De túljutottak ezeken, és ez csak megerősítette a szerelmüket.❤
Mindkét főszereplő háttere is nagyon jól ki lett dolgozva, aminek külön jó volt. Mert fontos, hogy minden részletet ismerjünk az életükből, és hogy ezek miatt mit miért tesznek.

Egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. Sőt. ^^ Már olvastam korábban az írónőtől, azok a könyvei is nagyon tetszettek.❤ Azt gondolom, hogy ebben a történetben is hozta a sajátos stílusát. Ha fog még megjelenni könyve magyarul, biztosan el fogom olvasni. :)


Népszerű idézetek

Naiva P>!

A szerelemnek nincs lelkiismerete. A szerelem nem ismer jót vagy rosszat. Olyan érzelem, amit nem tudsz lerázni magadról, ami a lelkedig hatol, és nem lehet elsöpörni.

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Naiva P>!

A mai nap tanulsága: nem mindenki az, aminek kívülről látjuk.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nina Kennedy
Naiva P>!

Mindig röhögnöm kell az embereken, akik elsőre ítélnek.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Green
krisztin1>!

– Ha az életben néha hajlandó vagy elviselni egy kis fájdalmat, felfedezhetsz olyan örömöket, amiknek a létezéséről azelőtt fogalmad sem volt.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Green
Naiva P>!

Majd az idő eldönti, igaz szerelemről van-e szó. Ha az, nem tudsz majd nélküle élni. Ennyi.

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Naiva P>!

– Te hogyan lettél ilyen bölcs? Komolyan, olyan vagy, mint egy 80 éves öregember egy fiatal, tetkós, szexi testben.
Mi a francot mondtam?
A tekintete áthatolt rajtam, és az arcára kiülő vidám mosoly elárulta, hogy a vallomásomat tisztán hallotta.
– Szóval szexinek tartasz? – a mosolya ördögire váltott. Ezért megkínoz majd.
Nem tudtam, mit mondjak, így olyan választ adtam, aminek nem volt értelme.
– Tudod, hogy értem.
– Van a szexinek más jelentése is?
– Jake…
– Kezdesz elpirulni… Nyugi, csak piszkálódom. Néha túlságosan könnyű dolgom van veled – mondta nevetve.

184-185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Green · Nina Kennedy
krisztin1>!

Felismerem, ha látok egy földre szállt angyalt? Az biztos, hogy nem arra számítottam, hogy pofán vágással indít.

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Green
Naiva P>!

Mit mondhatnék? A tetkós pasik a gyengéim, főleg a jóképűek.

329. oldal

Naiva P>!

Az anyám, Sheryl mindig próbált jó tanáccsal ellátni, hogy hogyan is találkozhatnék férfiakkal. Az értékítéletében viszont nem lehetett bízni. Attól eltekintve, hogy szerinte Spencer volt a legfantasztikusabb dolog az életemben, egyszer megpróbált összeboronálni az egyik munkatársa fiával, aki első hallásra érdekesnek tűnt. Elvileg sminkesként dolgozott és hasonlított egy híres színészre. Ha ilyet hallasz, egyből Hollywood és a filmipar ugrik be, igaz? Ahogy találkoztunk, mindez azonnal szertefoszlott. Balzsamozó volt egy temetkezési vállalatnál, amivel annak ellenére, hogy totál hátborzongatónak találtam, még együtt tudtam volna élni, ha a celeb, akire hasonlít, nem Mr. Bean lenne.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nina Kennedy

A sorozat következő kötete

Jake sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Csak szex
Vi Keeland: A beosztott
A. L. Jackson: Csókolj meg
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Vi Keeland: Egomániás
T. M. Frazier: Tyrant – Zsarnok
Vi Keeland: Kockázatos kaland