Jake ​Undone – Jake megadja magát (Jake 1.) 609 csillagozás

Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nina ​Kennedy éli az életét… de valójában nem… mindaddig, míg minden meg nem változik.

Repülőgépek, vonatok, magas terek… Nina mindentől fél. Valójában nem lép ki a komfortzónájából, napjait az irracionális félelmei és fóbiái irányítják. Amikor Brooklynba költözik, hogy elkezdhesse ápolói felsőfokú tanulmányait, élete 180 fokos fordulatot vesz, mert akaratlan, de intenzív vonzalmat érez bámulatos lakótársa, egy agyontetovált, agyonpiercingelt pasas iránt, aki egyben az egyik legokosabb ember is, akivel valaha találkozott.

Jake Green durva külseje és ördögi mosolya mögött arany szív rejtőzik. Feladatának érzi, hogy megváltoztassa Nina életfelfogását. Amikor Jake beleegyezik, hogy korrepetálja Ninát, alkut kötnek, de a tétek magasak, hisz arra kényszeríti a lányt, hogy szembenézzen a démonaival. Arra azonban még ő sem nem számított, hogy a tanítás alatt szerelembe esik.

Amit Nina nem vesz észre, az az, hogy Jake a saját poklát járja. Vajon szerelmük túléli-e a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789635611744 · Fordította: Fischer Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789635611751 · Fordította: Fischer Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571827 · Fordította: Fischer Mónika

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jake Green · Nina Kennedy


Kedvencelte 81

Most olvassa 24

Várólistára tette 202

Kívánságlistára tette 191

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Tipikusan ne a borító alapján ítélj történet volt. Így az év vége felé ezt a könyvet vártam a legjobban a kiadótól, de sokkal korábban olvastam volna, ha tudom, hogy ez ilyen szívszorító, és léleksimogató lesz.
Jake-et „annyira szerettem, mint ide a Hold.” Fantasztikus külső és belső, hatalmas lelki erővel, kitartással, és ami a legfontosabb; önzetlenséggel. Szerintem ilyen pasi a világon nincs, de talán éppen ezért sem tudtam vele betelni. A hősnőt, Ninát is könnyű volt megszeretni, és a páros között kialakuló érzelmeket is. Nina fóbiáival teljesen együtt tudtam érezni, mivel finoman szólva én sem szeretem a lifteket. Úgy örültem, hogy az egész történet során úgy fejlődött a jellemük, történetük, hogy közben nem veszítették el azokat a tulajdonságaikat, amelyekkell a könyv elején is rendelkeztek.
A mellékszereplők közül Skylar-t nagyon bírtam. Az ő történetét már olvastam, de itt még csak 15 éves, de a szarkasztikus humora már itt megvolt neki.

Ahogy az várható volt, a könyv végére még egy hatalmas érzelmi bombát tartogatott az írónő, de ettől csak még valóságosabbnak éreztem a történetet. Bízom benne, hogy a kiadó ki fogja adni a Jake Undersood-ot.
Nem volt min gondolkodni; annyira szerettem, hogy ment a kedvencek közé. Nagyon élvezem és értékelem a könyv minden egyes eseményét. Kevés sziruppal, mindent, ami egy kapcsolattal jár.

15 hozzászólás
ZitussKa P>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

86%? Kár érte mert szerintem nem rossz. Én nagyon-nagyon élveztem. Tény, hogy az előző könyvével nagyon magasra került az a mérce, főleg úgy, hogy az volt az első olvasott könyvem tőle.
Ennek ellenére lehet túlságosan elfogult és megalkuvó vagyok mert hatalmas kedvenc az írónő, de akkor is nagyon szerettem. Meg nem ugrotta Elec és Greta történetét de nem is sokkal maradt alul.
Egy igazán lendületes történet, szerethető karakterekkel.
Nem illik hasonlítgatni, de nekem még mindig Elec a szívemet betöltő favorit, de Jake személyiségével sem volt a világon semmi probléma, és Ninát is megkedveltem. :) Ez van, nem nehéz lenyűgözni :)♥
Töröljétek az elvárásokat az előző könyv után, csak élvezzétek :) Jó olvasást emberek!

3 hozzászólás
Klodette>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Most már hivatalos, hogy Penelope Ward az egyik új, kedvenc íróm.
Habár a Jake megadja magát nem volt annyira jó, mint a Legdrágább mostohabátyám – mert azt a regényt egy jó ideig semmi, de tényleg semmi nem fogja überelni – még így is azon kötetek közé tartozik, amik egyszerűen totálisan levettek a lábamról.
Az benne a legjobb, hogy végtelenül igazi, élettel teli és vibráló, már a legelső pillanattól kezdve.
Nina és Jake roppant szerethetőek külön-külön és persze egy párként is.
Ebben a történetben rengeteg mindenről szó esik, ami bárkivel megeshet a valóságban is. Pont ezért találtam rendkívül realisztikusnak és persze végtelenül sokkolónak, hiszen a könyv háromnegyedénél kipattan egy olyan titok, ami mindent megváltoztat…
Ez a könyv egyszerre romantikus, szexi, vicces, néha kicsit szomorú és depresszív, de pont attól rendkívüli, hogy olyan, mint az élet.
Penelope Ward stílusa még mindig lenyűgöző. Csodálatosan ír, szépen fogalmaz, de néha jól odacsap az olvasóinak egy-két poénos vagy vulgáris beszólással. Jó lenne a való életben is találkozni vele, mert biztosan sziporkázó személyiség.
Nagyszerű írónak tartom és örülök, hogy még legalább két regénye meg fog majd jelenni magyarul a Neighbor Dearest mellett, mert ha minden jól megy akkor tuti, hogy azokat is el fogom olvasni.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/04/konyvkritika…

Illatos_Hópehely P>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Ez volt az idei évem utolsó olvasása. :)
Eredetileg átakartam tolni jövőre, de beleolvastam a prológusba és egyből szimpatikus lett Jake. :)
Bíztam benne, hogy a Legdrágább mostohabátyám után valami hasonlót fogok kapni és nem is csalódtam.
Nekem szimpatikus volt a két főszereplő és a mellékszereplők sem voltak rosszak, főleg Skylar :) spoiler
Jó volt a váltott szemszög, hogy beleláttunk mindkettőjük fejébe.
A végére kicsit sok volt a dráma, meg az a spoiler, de nem volt rossz.
Viszont kíváncsi lettem volna arra a jelenetre, amikor Jake találkozik Nina szüleivel.:)

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Helyes kis NA románcnak indult, kedvelhető szereplőkkel és a szokásos helyzetekkel, amíg Jake át nem ment Mr. Rochesterbe. Azért nem volt annyira gáz, de volt némi hasonlóság Charlotte Brontë regényével. Még csak nem is ez volt a gond, hanem, hogy ezek után túl sok lett a dráma. Ez egy sorozat első része, de erősen remélem, hogy a következő valaki másról fog szólni, pl Ryanről, és nem Jake-éket fogja tovább kínozni az írónő. Egy olvasást azért megért.

1 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Hmmmm…..
Ne ítélj elsőre, és pláne ne a külső alapján! :) Ez itt vonatkozik a borítóra és a főhősre egyaránt. Mindkettőben több van, mint amire számít az ember.
Jó kis történet volt, olvasmányos, néhol vicces, néhol szívbemarkoló – még akkor is, ha a YA jól bevált eszköztárának minden létező eleme felvonultatásra került.
Egy pont levonás azért jár: erős kezdés után a vége sajnos nem tetszett annyira, a túl sok dráma, hiszti és felesleges nyűglődés töredéke is elég lett volna.

16 hozzászólás
christine>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Nagyon tetszett az, hogy nem ugrottak szinte azonnal egymásnak, még akkor sem, hogy mindketten őrülten vágytak a másikra. Ez dicséretes, óriási akaraterőt jelent, és örülök, hogy végre találtam egy olyan könyvet, amiben rendelkeznek ezzel az alapvető tulajdonsággal a karakterek.

A fogadásrésznél kimondottan vigyorogtam, remek húzás volt úgy az írónőtől, mint Jaketől, tulajdonképpen ezzel meg is alapozta a kapcsolatukat. Nina reagálása is életszerű volt a büntetésre, nem is tudom elképzelni másképp azt a jelenetet.

Bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2018/01/p…

Bitten>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Különleges gyöngyszem
Belemagyarázhatnám a borítóba hogy a megadás képét szimpolizálja a testtartása de nem fogom

Különleges mert volt neki egy mentőöve, aki nem undorral vagy sajnálkozva pillantott le rá.
Kezet nyújtott, mikor más hármat hátralép és még el is fordul….
A p.-sz. egy alattomos dög, beleeszi magát a bőröd alá és képtelen vagy onnan kiszedni.
A f.-t valóban magad gerjeszted és mikor visszagondolsz kiröhögöd magad, „most komolyan?!” felkiáltással. De bizony ott van és szembe kell nézni, mert nem kérdez csak húz lefele.

Meglepődtem mert azt mondták a második része J. könyve de mostmár ezt nem értem, hogy is van. Sebaj türelemmel kivárjuk, mert az a rész tuti a kosaramba kerül.

Szerencsés vagyok, mert még csak jan. 22.-e van és már minimum két kötet vár überelésre.

Néha úgy érzem egy -egy jó történettel próbál kárpótolni mikor sz* epizódhoz ér az élet…..

Sippancs P>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Megrágtam jobbról-balról, alulról-felülről, de ez 4 csillagnál nem volt jobb. Sőt, ha gonosz akartam volna lenni, az utolsó 100 oldal miatt még levonok egy fél csillagot.

A fülszöveget elolvasva olyan nyugodtan rendeltem elő a könyvet! A Legdrágább mostohabátyám után olyan nagy reményekkel vágtam bele az olvasásba! Mert 100%-ig biztos voltam benne, hogy ez a történet (is) maradandó élményt fog nyújtani. Nem így lett. Ez számomra abszolút egyszer olvasós kategória, mondhatni tipikus amerikai tucatsztori.

Amiért legjobban fáj a szívem, és amiért a leginkább haragszom az írónőre, az Jake karaktere. Hogy lehet egy ilyen dögös, teletetovált és telepiercingelt, ráadásul még aggyal is rendelkező szereplőt ennyire semlegesre megalkotni?! Alap esetben ez a típus számomra maga az atyaúristen, de itt semmit, mondom még egyszer: semmit (!) nem mozgatott meg bennem a karaktere.
Aztán ott volt Nina. Jaj, ez a lány! Az biztos, hogy amikor az észt osztották, ő nem állt be a sorba. Ennyi felesleges hiszti, mondvacsinált dráma és a végén az spoiler? Miért, miért kellett ez?
A mellékszereplők közül viszont volt egy karakter, aki miatt felcsillant a szemem: Skylar. Az a duma, amit levágott, és ahogy sokszor viselkedett! Totál kész a csaj. :) Még mindig vigyorgok, ha belegondolok, hogy milyen szépen spoiler Jake-et.

Visszaolvasva a sorokat, felmerül a kérdés, hogy ennyi negatívum mellett miért adok mégis 4 csillagot a könyvre. Azért, mert az írónő stílusát még mindig imádom, a váltott szemszögekkel az élen, és mert valamilyen érthetetlen módon mégis magához láncolt a történet.

3 hozzászólás
agi89>!
Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát

Nem tudtam… Abszolút nem erre számítottam…
Annyira megtörte a lelkem. :'((
Ráadásul hányszor..! Volt pár pillanat amikor nem akartam tovább olvasni, mert annyira fájt. De közben meg annyira jó volt.

Párszor olyan érzést keltett bennem, mintha a nagyon-nagy kedvenc Easy „felnőttebb” spin-off kötetét olvasnám. A „vörös pöttyös” és a „rubin pöttyös” közti különbség annyira gyönyörűen érezhető.

Jake, hát én annyira szerelmes lettem..!
Egyszerűen az első oldaltól kezdve imádlak te gyönyörű lelkű tetovált félisten. ♥
Még sokszor el kell olvasnom a könyvet, hogy újra és újra és újra beléd szeressek és összetörhesd a szívem.
#mazochistamódON

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571827 · Fordította: Fischer Mónika
2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Naiva P>!

A szerelemnek nincs lelkiismerete. A szerelem nem ismer jót vagy rosszat. Olyan érzelem, amit nem tudsz lerázni magadról, ami a lelkedig hatol, és nem lehet elsöpörni.

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Naiva P>!

A mai nap tanulsága: nem mindenki az, aminek kívülről látjuk.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nina Kennedy
Naiva P>!

– Te hogyan lettél ilyen bölcs? Komolyan, olyan vagy, mint egy 80 éves öregember egy fiatal, tetkós, szexi testben.
Mi a francot mondtam?
A tekintete áthatolt rajtam, és az arcára kiülő vidám mosoly elárulta, hogy a vallomásomat tisztán hallotta.
– Szóval szexinek tartasz? – a mosolya ördögire váltott. Ezért megkínoz majd.
Nem tudtam, mit mondjak, így olyan választ adtam, aminek nem volt értelme.
– Tudod, hogy értem.
– Van a szexinek más jelentése is?
– Jake…
– Kezdesz elpirulni… Nyugi, csak piszkálódom. Néha túlságosan könnyű dolgom van veled – mondta nevetve.

184-185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Green · Nina Kennedy
krisztin1>!

– Ha az életben néha hajlandó vagy elviselni egy kis fájdalmat, felfedezhetsz olyan örömöket, amiknek a létezéséről azelőtt fogalmad sem volt.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Green
Naiva P>!

Majd az idő eldönti, igaz szerelemről van-e szó. Ha az, nem tudsz majd nélküle élni. Ennyi.

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Naiva P>!

Mindig röhögnöm kell az embereken, akik elsőre ítélnek.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Green
Naiva P>!

Mit mondhatnék? A tetkós pasik a gyengéim, főleg a jóképűek.

329. oldal

krisztin1>!

Felismerem, ha látok egy földre szállt angyalt? Az biztos, hogy nem arra számítottam, hogy pofán vágással indít.

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Green
Naiva P>!

Az anyám, Sheryl mindig próbált jó tanáccsal ellátni, hogy hogyan is találkozhatnék férfiakkal. Az értékítéletében viszont nem lehetett bízni. Attól eltekintve, hogy szerinte Spencer volt a legfantasztikusabb dolog az életemben, egyszer megpróbált összeboronálni az egyik munkatársa fiával, aki első hallásra érdekesnek tűnt. Elvileg sminkesként dolgozott és hasonlított egy híres színészre. Ha ilyet hallasz, egyből Hollywood és a filmipar ugrik be, igaz? Ahogy találkoztunk, mindez azonnal szertefoszlott. Balzsamozó volt egy temetkezési vállalatnál, amivel annak ellenére, hogy totál hátborzongatónak találtam, még együtt tudtam volna élni, ha a celeb, akire hasonlít, nem Mr. Bean lenne.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nina Kennedy

A sorozat következő kötete

Jake sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexa Riley: Mindent bele
Anna Godbersen: Luxe girl
F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby
Mario Puzo: A Keresztapa
Mickey Spillane: Egy magányos éjszaka
Lev Grossman: A varázslók
Lawrence Block: Döfés a sötétben
Edward Rutherfurd: New York
Nelson DeMille: Az alvilág alkonya
Toni Morrison: Dzsessz