Nélküled (Fall Away 1,5) 326 csillagozás

Penelope Douglas: Nélküled

Folytatódik Penelope Douglas nagy sikerű sorozata, a Fall Away.

Voltál már olyan dühös, hogy örömöd lelted abban, ha ütsz-vágsz? Vagy annyira tehetetlen, hogy teljesen tompának érezted magad? Az utóbbi néhány évem erről szól. A düh és a közöny két véglete között élek, átmenet nélkül.

Van, aki utál ezért, és vannak, akik félnek tőlem. De senki sem bánthat, mert nem érdekel semmi és senki.
Tatumot leszámítva.
Annyira szeretem, hogy már utálom. Barátok voltunk, de rájöttem, hogy sem benne, sem másban nem bízhatok. Ezért megbántottam. Ellöktem magamtól.
Mégis szükségem van rá. Amint meglátom, elememben érzem magam. Minden indulatomat rázúdíthatom. Belekötök, ellenszegülök, szívatom. Ez lett a lételemem.
De elment. Franciaországban volt egy évig, és más emberként jött haza.
Ha most támadom, már visszatámad.

A Szívatás Tate történetét mesélte el. Most kiderül, miként élte meg ugyanazt a másik főszereplő, Jared.

>!
WOW, 2015
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027007 · Fordította: Bótyik Bettina Zora

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Jared Trent · Tatum 'Tate' Brandt · Madoc Caruthers


Kedvencelte 54

Most olvassa 13

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 165

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Gorkie>!
Penelope Douglas: Nélküled

„A tegnap örökké tart.
A holnap soha nem jön el.”

Megmondom őszintén, még nem jártam így könyvvel, mint most. Penelope Douglas eszmétlenül jól megírta ezt a történetet. Sajnos, egy történet másik szemszögből írt változata sokszor lesz csalódás, mert az ember úgy érzi, ezt már olvasta és nehéz újat mutatni. P. Douglas mégis megcsinálta! Nem is akárhogy.

(…)

Jared Trent. Mit kezdjek veled? Pont miatta vagyok bajban. Ugyanis nem szerettem őt, nem szerettem a gondolatait, nem élveztem az ő bőrébe bújni. A könyv nagy részében arra gondoltam, ez beteg. Valami nagy baj vagy az agyával. Önző, beképzelt, egoista, dühkitörései vannak, depressziós és annyit káromkodott, hogy már fájt olvasni. Nem szépítem, egy igazi s*ggfej…

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.in/2017/06/penelope-douglas…

4 hozzászólás
Niitaa P>!
Penelope Douglas: Nélküled

„Ez az a pillanat,amikor tudod, hogy megkaphatod,amit akarsz, ha elég bátor vagy ahhoz, hogy kinyúlj érte. Egy töredékmásodperc, ami mindent megváltoztathat.”

A Nélküled nem egy mindennapi könyv. Lehet rá mondani, hogy csak egy átlagos Spin off, de szerintem ez nem lenne helytálló. Annál sokkal több rejtőzik benne. Biztos vagyok benne, hogy a Szívatás nem csak bennem hagyott néhol hiányérzetet, melyet a Nélküled teljes egészében kitölt. Ugyanakkor örülök, hogy vártam vele, nem egyből utána olvastam el.
(…)
Szóval összességében egy nagyon jó könyvet tartottam a kezemben, amit érdemesnek találok elolvasni, mert van jelentősége, ha a sorok mögé látunk. Lehet, hogy vannak benne olyan tettek, amik nem tűnnek reálisnak, de rengeteg olyan gondolatot is megfogalmaz, amit a saját életünkbe átültetve gazdagabbak lehetünk. Emellett hogyha csak egy kis kikapcsolódásra vágyunk, akkor is tökéletesen megfelel a célnak, hiszen egy könnyed, romantikus történetet kapunk. Olvassátok, megéri :)

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/penelope-douglas-…

4 hozzászólás
Evelena P>!
Penelope Douglas: Nélküled

Annyi fájdalom, kérdés, remény, kihívás, erő, szenvedély, szerelem.
A legfrappánsabban kidolgozott könyv más szemszögből, amit eddig olvastam.
A főbb cselekmény persze ismétlődik, de annyi újdonságot, más látásmódot kapunk, hogy többször éreztem úgy, hogy megdicsérném a szerzőt, hogy milyen szép munkát végzett, tényleg nem kapjuk kétszer ugyanazt, ahogy ígérte is. :)
Kifejezetten az a történet, ahol ez a rész elengedhetetlen.
Valamennyire meg kell értenünk Jared-et, és itt végre az ő szemszögét olvashatjuk.
Annyira megszenvedte, ami vele történt, úgy félt, hogy nincs igazán senki, aki megértené, aki szeretni tudná. Nem is tudta kezelni ezt a rémes érzést…
Nehezen találom a szavakat, mert, ha fájdalmas is, és küzdelemmel teli, mégis olyan szép ez a szerelem. Akkor válik igazán azzá, mikor Jared érzéseiről is olvashatunk.
Penelope Douglas varázsolt egy egyszerűbb alapötletből egy teljesen magával ragadó történetet.
Az első rész olvasóinak szerintem kötelező!
Nagyon várom Madoc történetét. (A jó humorérzékkel rendelkező pasik a gyengéim. :) )
(Még egy apróbb gondolat a könyvről:
Párszor megfordult a fejemben, hogy át kéne keresztelni a könyvet: 'Jared és a hideg zuhany'-ra. :D)

8 hozzászólás
Naiva P>!
Penelope Douglas: Nélküled

Ez az egyik olyan könyv, ahol a hősnőt sokkal jobban csípem, mint magát a főhőst. Sajnálom, ez van. Igyekeztem, de Jared-ről csak az jött le, hogy egy önző, gyenge alak, aki ha dühbe gurul, úgy oldja meg a gondjait, hogy éveken keresztül terrorizálja azt a lányt, akit akkor szeretett. Sőt! Később is, de jobb volt nem is könnyebb volt őt gyűlölni, mert azt legalább tudta irányítani. wtf?! Az ugye nem gond, ha az ember alapvetően nem így működik?!
Mindegy. A lényeg, hogy a legjobb módja annak, hogy meg lehessen mutatni, képes ő is egészséges kapcsolatot kialakítani azzal a lánnyal, akinek 3 éven keresztül a teljes életét ellehetetlenítette, mentálisan bántalmazta, miközben ő végigd*gta a fél gimit, – mert olyan sűrűn volt merevedése – közben arra volt ideje, hogy minden hímneműt távol tartson tőle, mert az övé. Játékszere. Jah. spoiler
Egyébként maga a történet szerintem jobb volt, mint a Szívatás, de Jared narrációját az állandó merevedése és az indokolatlanul csúnya beszéde kevésbé tette élvezhetővé. A legvégén a csoport előtti beszédnél viszont egyértelműen szerzett jó pontot. K.C. továbbra is az egyik leghitványabb, leggerinctelenebb könyves barátnő.
Igazából Madoc-ot sokkal jobban bírom. Ő legalább nem csupa tüske és tövis, hanem poén és humor (Jared-nél mind2 hiánycikk) és nem másokat hibáztat a saját helyzetéért.

7 hozzászólás
DarknessAngel>!
Penelope Douglas: Nélküled

Úgy örülök, hogy egy csomó új jelenetet is kaptunk, ami Tate könyvében nem volt benne. :)
Még mindig tetszik Tate és Jared története, viszont nem csodálkozom, hogy ezzel még nem lett meg a boldogan élnek, amíg…. Jared-nek rohadt nagy szerencséje van, hogy Tate ilyen megbocsájtó, de a teljes bizalmát még akkor sem nyerte el. A kapcsolatukról még mindig ugyan az a véleményem, mint az előző részben.
Ami meglepett, és fel is idegesített, az K.C. volt. Lehet, hogy ezzel az írónő valamennyire tisztázni szerette volna a lányt, de még így is a legpocsékabb barátnő. Lehet, hogy csak „játszottak” Jared-del, de akkor legalább Tate-et beavathatta volna, vagy a végén megmagyarázhatta volna a dolgokat, de nem tette. Sőt, Jared sem tette.
Viszont tetszett, hogy Jax is szerepelt a könyvben, róla még szívesen olvasnék. Madoc továbbra is nagyon oltári. :D Úgy sajnáltam szegény Jared-et, tényleg egy csomó szörnyűséget kellett túlélnie, és még amikor hazament, akkor is csak még jobban sérült a törtékeny lelke, attól amit hallott. :( Így sem helyes, amit tett, de legalább jobban megértettük, hogy benne mi játszódott le akkor. Csak megint azt nem értem, hogy ezt miért nem mondta el Tate-nek? Elvégre nem csak az zavarta, hogy játszották a „kis családot” nélküle, ahogy ő fogalmazott, hanem az is, amit Tate és az anyja mondott.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz velük a későbbiekben. Remélem Jared bebizonyítja, hogy érdemes Tate bizalmára. Hisz olyan édes is tud lenni, ha akar. :)

Orsi999>!
Penelope Douglas: Nélküled

Már alapján szeretem azokat a könyveket, amit a másik szereplő szemszögéből lett megírva. Szerencsére nem kellett csalódnom ebben a könyvben sem. Gyorsan haladtam vele, de még így is izgalmas volt. Megértettem, hogy Jared mit, miért csinált, de a módszereivel nem értek teljesen egyet. Kaptunk pár új részt, ami nem volt benne a Szívatás-ban. Ez egy kicsit dobott a történeten.

Sippancs P>!
Penelope Douglas: Nélküled

Hihetetlen ez a könyv és ez a sorozat! Alig 2 hete, hogy befejeztem a Szívatást, tehát még bőven bennem van a cselekmény, és pontosan emlékszem minden mozzanatára, minden szépségére és csúfságára, mégis olyan élvezettel olvastam Jared szemszögét, és úgy izgultam a boldog befejezésért, mintha egy teljesen új, ismeretlen regényt tartanék a kezemben. Úgyhogy hatalmas hála érte az írónőnek és annak, hogy engedett a rajongói kéréseknek! Mert igenis kellett ez, és igenis így lett kerek az egész.
Jared Trent, ha bármikor úgy éreznéd, hogy szükséged van egy másodpilótára a Loopnál, tudod hol találsz… ;)

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Penelope Douglas: Nélküled

Jared, most szerettelek meg igazán. ;)
Ezzel a résszel lett teljes a történetük.

Még mindig nagyon várom a lökött Madoc sztoriját. ;)

7 hozzászólás
ZitussKa>!
Penelope Douglas: Nélküled

Vannak olyan alkalmak, amikor hibáztathatunk másokat egy kialakult helyzet miatt, de a cselekedeteinket akkor is mi irányítjuk.
Mindig eljön egy pont, ahol már egyedül mi felelünk a döntéseinkért, és a kifogásoknak többé nincs értelmük.

Nem is választhattam volna jobb könyvet, az óév búcsúztatására, és az új év köszöntésére. :) Nagyon szerettem♥ Másodjára, Jared szemszögéből is ugyanolyan élvezetes volt ez a történet, lehet még kicsit jobban is. Ugyanis imádom ezt a karaktert. Érdekes személyiség. Önfejű, bunkó, és hidegen hagyják mások, róla alkotott véleménye, nem fél szinte semmitől, de ezzel szemben romantikus, odaadó, gyengèd, gondoskodó, kedves, vicces és védelmező is tud lenni egyben.
A szívatás alatt lekezelőnek, zárkózottnak és megközelíthetetlennek ismerhettük meg. Itt viszont, kiderül hogy ő is csatázott az érzelmeivel, félelmeivel, bizonytalanságával, a rossz emlékeivel, és a dühével. Megmutatta nekünk az érzelmesebb oldalát ♥ Nagyon aranyos volt!*-* Veszéllyel, fiatalsággal, izgalommal, fordulattal teli, tüzes és szenvedélyes ez a sorozat. Én nagyon szerettem, akárcsak az első részt, olvassátok bátran:)

Fájdalmat okoztam neki és bántottam, de nem azért, mert gyűlöltem, hanem mert utáltam, hogy nem vagyok elég erős ahhoz, hogy ne szeressem.

Tate az enyém, és ez a tökéletes dolog kettőnk között soha többé nem fog elpusztulni.
Mert mindig szerettem. és örökké szeretni fogom.

agi89>!
Penelope Douglas: Nélküled

„A förgetegem, a viharfelhőm voltál, a menedékem az esőben. Szerettem a közös dolgainkat, és szerettelek téged is. De most? Most csak a kib*sz*tt aszály vagy. Azt hittem, minden seggfej német kocsit vezet, de kiderült, hogy a mustangos f*szkalapok is hagyhatnak sebhelyeket.”

Azt hittem hogy az volt intenzív ahogy elhangzott Tate monológja a Szívatásban, de így hogy úgymond a másik oldalon álltam és láttam az eseményeket sokkal jobban eltalált. Elsírtam magam…

„Jézus, már nem is tudtam, hogy mit akarok. Békén akartam hagyni. El akartam felejteni. De aztán mégsem.”

Jared teljesen bemászott a szívembe. Nagyon ritka, hogy szereplőt ennyire részletesen lássak a lelki szemeim előtt, de Jared tökéletesen megvan. Ha szembe jönne velem az utcán tudnám hogy Ő AZ.

És ahogy első alkalommal olvastam és velük álmodtam ez most is így volt. :) Csak most két éjszakát kaptam Jareddel, köszönhetően a 2 könyvnek… ♥ Nem tudom hogy miért van rám ekkora hatással ez a történet, mert annyira nem látom hogy különlegesebb lenne, mint bármelyik másik, de mégis… Hatalmas kedvenc lett a Szívatás, de ha lehetséges a Nélküled egy picivel még nagyobb. Alig várom már a sorozat következő részeit drága @WOW_Kiadó!

Jared hivatalosan is belépett a legkedvesebb könyves pasijaim közé. ♥ ♥ ♥
Tate még mindig lehetne a barátosném, nagyon bírom a csajt.
Madoc hihetetlen idi*ta. Imádom. :D ♥
Jax. Jaxon. ♥ Oh kiszívem gyere máááár..! *-*

És hatalmas csillagos ötöst, dicséretet és nagy ölelést meg mindent adnék az írónőnek a zenékért. Rengeteg kedvenc szerepel a történetben és sok új felfedezettem lett. :)))

>!
WOW, 2015
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027007 · Fordította: Bótyik Bettina Zora

Népszerű idézetek

ZitussKa>!

Amikor szeretsz valakit, mindig többre vágysz belőle.

335. oldal

DarknessAngel>!

– Ó, bébi! – sóhajtotta Madoc a mellette fekvő lánynak. – Nem a Snickers az egyetlen, ami extra kiszerelésű.

Kapcsolódó szócikkek: Madoc Caruthers
2 hozzászólás
Letehetetlen>!

Egy pasinak egyetlen csajnevet szabadna magára varratnia, mégpedig a lányáét.

Kapcsolódó szócikkek: tetoválás
DarknessAngel>!

K.C. arra a szőke tyúkra emlékeztetett a Vámpírnaplókból, aki összevissza futkározott, és úgy viselkedett, mintha az egész univerzum minden problémájának valami köze lett volna hozzá.
Hé, ne ítélkezzetek! Madoc szereti azt a sorozatot, nem én.
A lényeg az, hogy néhányan azt hiszik, ők a főszereplők, pedig igazából csak a mellékszereplők gárdájába tartoznak.

Kapcsolódó szócikkek: Jared Trent · Madoc Caruthers
sedina22>!

Ez az a pillanat,amikor tudod,hogy megkaphatod,amit akarsz,ha elég bátor vagy ahhoz,hogy kinyúlj érte. Egy töredékmásodperc, ami mindent megváltoztathat.

Kapcsolódó szócikkek: Jared Trent
sedina22>!

Egy héten egyszer, kábé két percig szerettem az életemet.

Kapcsolódó szócikkek: Jared Trent
DarknessAngel>!

Az én jó kislányom rózsaszínben.
Egy jó kislány, aki csak az én kedvemért volt rossz.

Evelena P>!

Amikor kétségeid támadnak, ragaszkodj ahhoz, amit biztosan tudsz.

336. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
L. J. Shen: Vadító
Emma Chase: Taníts meg szeretni!
B. B. Easton: A csontarcú
Anna Todd: After – Miután
Abbi Glines: Ha az enyém lennél
Jennifer L. Armentrout: The Struggle – A küzdelem
L. J. Shen: A szégyentelen
Vi Keeland: Hívatlan vendég