Bully (Fall Away 1.) 41 csillagozás

Penelope Douglas: Bully Penelope Douglas: Bully Penelope Douglas: Bully Penelope Douglas: Bully

My name is Tate. He doesn't call me that, though. He would never refer to me so informally, if he referred to me at all. No, he'll barely even speak to me. But he still won't leave me alone. We were best friends once. Then he turned on me and made it his mission to ruin my life. I've been humiliated, shut out, and gossiped about all through high school. His pranks and rumors got more sadistic as time wore on, and I made myself sick trying to stay out of his way. I even went to France for a year, just to avoid him. But I'm done hiding from him now, and there's no way in hell I'll allow him to ruin my senior year. He might not have changed, but I have. It's time to fight back.

*This novel contains adult/mature young adult situations. It is only suitable for ages 18+ due to language, violence, and sexual situations.

**This book is the first in a series but can be read as a STAND ALONE. The next books will focus on side characters from this story.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2014
ASIN: B00KGI0TX4 · Felolvasta: Abby Craden
>!
Piatkus, London, 2014
326 oldal · ISBN: 9780349405933
>!
CreateSpace, Washington, 2013
332 oldal · ISBN: 9781490559179

Kapcsolódó zóna

!

Fall Away sorozat: Kibeszélő

31 tag · 11 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 6., 15:51 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jared Trent · Tatum 'Tate' Brandt


Kedvencelte 8

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Ittimi78>!
Penelope Douglas: Bully

Jó volt ez a könyv. Az a ledarálós fajta, amit nem lehet lerakni.

A csillag levonás azért jár, mert végig vártam, hogy valami nagy dolog (és logikus) fog kiderülni, hogy miért volt minden, ami a lánnyal történt, de nem. Sajnos számomra ezek az indokok nem voltak elegek, hogy hihető legyen a dolog.
(Spoiler nélkül nehéz ezt megfogalmazni :D Aki olvasta már, úgyis érti.)

A másik gondom az alul vagy a túlreagálás volt a női főszereplő részéről, amin sokszor fenn akadt a szemem.

De így is nagyon élvezhető volt a történet, mert kémia van benne bőven :D, és aki szereti a tipikus tini történeteket, az nem is fog csalódni. Én se csalódtam, egy nap alatt lecsúszott :)))

4 hozzászólás
pveronika>!
Penelope Douglas: Bully

Tény, hogy egy nap alatt ledaráltam ezt a könyvet, de inkább csak azért, mert egész nap itthon feküdtem betegen és az orrfújáson kívül nem volt jobb dolgom… Ez olyan típusú könyv volt, aminél olvasás közben a könyv kétharmadáig csak a szememet forgattam, viszont az is igaz, hogy az utolsó harmad valamelyest kárpótolt az addig elszenvedett „legszívesebben a falba verném valamelyik szereplő fejét”-típusú tortúra miatt. A legnagyobb problémám az volt ezzel a könyvvel, hogy nem igazán szerettem meg a szereplőket (a könyv kétharmadáig). Először Jared volt egy kiismerhetetlen szemétláda, aztán meg már Tate is kezdett elég ribin viselkedni. Őszintén szólva nekem az „okok” is kicsit nehezen emészthetőek voltak, mert ez mondjuk elmegy egy 10-12 éves gyereknél, na jó a fiúk későn érnek úgyhogy elfogadom a 14 évet is, de az is maximum néhány hétig vagy hónapig, amíg a kölyöknek be nem nő a feje lágya. Nem hiszem, hogy egy 15-16-17-18!!! éves fiú csak ezért nyomorúságossá tegye valaki életét spoiler. Amúgy annyira „amerikai” volt ez a könyv… Itt a gimnazista gyerekeket hónapokra egyedül hagyják a szülők a házban, akik folyton csak buliznak, isznak, összefekszenek minden arrajáróval és a tipikus gimis hierarchiát, pletykákat és kiközösítést is lehúzhatjuk a listáról. Huh.. Szóval mindenkitől elnézést kérek, aki a könyv rajongója, de valahogy ez most nekem nem annyira jött be. A vége tényleg jó és Jared is egészen szerethető karakterré válik, de őszintén ez sem volt elég arra, hogy meggyőzzön, hogy ez lenne életem könyve…

4 hozzászólás
angelmanna>!
Penelope Douglas: Bully

Igazából nincs semmi rendkívüli a történetben, számtalan hasonló témájú könyvvel találkoztam, de ezt annyira eltalálta nálam az írónő, hogy abszolút kedvencem lett. Szerettem Tate-et, ahogyan összekapta magát, emelt fővel állta a sarat, és felvette a kesztyűt.
Jared pedig az egyik legimádnivalóbb seggfej, akit volt szerencsém olvasni, és a szívem szakadt érte, amikor megtudtam a vele kapcsolatos miérteket.
Tele van a könyv számomra kedvenc jelenetekkel, párbeszédekkel, és faltam minden sorát a történetnek.

reka_hu>!
Penelope Douglas: Bully

Hát, ez nagyon tetszett. Az elején..sőt elég sokáig..érthetetlen volt Jared viselkedése, hogy miért bántja folyton Tate-t. Tate pedig gyűlölte ugyan, de érezhető volt,hogy a szíve mélyén hiányzik neki a srác. Tate barátnőjét nagyon megutáltam. Nem értem hogy tehette ezt. És azt sem, hogy tudott neki megbocsájtani Tate. A könyv vége sem volt szokványos- összejöttek és boldogan éltek-, hanem egy csavarral bekevert az írónő. Nagyon gáz ami történt. Nem is tudom, hogy teszi túl magát ezen. Vagy, hogy nem büntethető-e a dolog…mindenesetre csak ajánlani tudom a könyvet.

1 hozzászólás
ma_ya17>!
Penelope Douglas: Bully

Nem tudtam mire számítsak a fülszövegből. Féltem,hogy megint egy bántalmazott,szenvedő lány története lesz,ami megvisel majd.

Tate és Jared legjobb barátok voltak. Jared kedves,megértő, figyelmes és gyengéd volt,aki mindent megtett azért hogy Tate túlélje édesanyja elvesztését. Mindig mellette állt,ő volt a biztos pont a lány életében.
“You see,” my eyes stayed on him, “when I was ten, my mom died. She had cancer, and I lost her before I really knew her. My world felt so insecure, and I was scared. You were the person that turned things right again. With you, I became courageous and free. It was like the part of me that died with my mom came back when I met you, and I didn’t hurt anymore. Nothing hurt if I knew I had you.”
Most minden megváltozott. Eltűnt az a kedves fiú,és helyét egy gonosz,kegyetlen ,szívtelen valaki vette át,akinek egyetlen célja,hogy pokollá tegye a lány életét.

Thanks to Jared, my high school experience had been one long succession of rumors, pranks, tears, and disappointments.

Nem tudjuk mi történt. Nem tudjuk miért változott meg. Nem áll szóba a lánnyal,igaz ő sem törekszik arra ,hogy megértse mi történt. Ehelyett elmegy egy évre.
Tekintélye van a suliba,amit mond vagy tesz törvénynek számít És ha kikezd valakit,akkor garantált,hogy az illető ki lesz közösítve,megalázva. Tetovált,versenyzik,és nőzik.
Egyetlen barátja van,aki mindenben támogatja. Nem beszélget senkivel,nem barátkozik. Egy arrogáns playboy,akinek semmi és senki nem számít. Haragszik a világra,de leginkább a lányra.

Annyira bosszantó volt,hogy nem tudtad miért?????? Mit vétett neki Tate? Mert annak ellenére hogy,sokszor gonosz,és kegyetlen,vannak pillanatai,mikor rájössz,hogy valójában,gyengéd,és akit szeret,ahhoz nagyon tart.

Tate -t abszolút imádtam. Soha nem adta meg magát. Makacs,bátor,okos,és merész. Nem bujt el egy sarokba sírni. Ha harcolni kellet,akkor harcolt. A végére,már már szinte ő lett a bántalmazó.
Mivel a történetet Tate szemszögéből ismerjük meg,csak a végén derül ki,miért változott meg Jared. És addig,sokszor nehéz volt szeretni Jaredet.

Miután Tate visszatér,egy este a szomszédban buli van és átmegy,hogy megkérje Jaredet halkítsa le a zenét. Először Madocal fut össze,és akkor kiderül egy két dolog,mint például,hogy Tate miért nem randizott soha. Mert a két fiú,minden jelentkezőt elijesztett.

Első találkozásuk érdekes fordulatot vesz. Jared-t mintha elbűvölné az új Tate.
„There was a time when I had all his attention and I loved it. And as much I wanted him to leave me alone, I also liked..the way he was looking at me right now. And then I remembered that I hated him.”

Igen,talán gyűlölik egymást,de a kémia megvan köztük. És annak ellenére hogy Jared folyton zaklatta,sosem nyúlt hozzá,sosem bántalmazta.És ezért Tate merészebb volt,könnyebben szembeszállt vele,mert tudta,hogy a fiú sosem bántaná.
Ahogy a történet folytatódik,egyre több alkalommal látjuk,hogy Jared talán nem is utálja a lányt. Többször kerülnek fura helyzetbe, amit mindketten ,titokban élveznek.
„Don't touch me.” I'd meant to yell, but it came out as a whisper.
Jared moved his head from side to side trying to catch my eyes, his lips inches from my fave. „If I ever lay my hands on you,” he said low and husky, „you'll want it.”

De a bizalmat és megbocsátást nem könnyű elérni. Főleg mikor Jared megígéri,hogy újra sírni fog miatta,és ehhez az egyetlen olyan módszert választja ami biztosan megbántja a lányt. Kikezd a legjobb barátnőjével,aki mindig mellette állt,akire mindig számíthatott.
Na én nagyon megutáltam ezt a legjobb barátnőt. És kizárt dolog hogy megbocsátottam volna neki.
Mindannak ellenére hogy korábban sikeresen távol tartották a fiukat a lánytól,mióta visszajött,ez már nehezebben megy,és Tate randizni kezd. Azt hiszem ezzel , felrázza a fiút , aki kezd lassan megváltozni ,majd egy verseny után, mikor ahhoz, hogy eldöntsék a versenyt, a lányok kell vezessenek, Tate az egyetlen akit Jared a kormányhoz engedne. És megváltoznak a dolgok.
Mikor Jared barátja elhívja a lányt a Homecomming bálra, Jared orrba vágja. Mikor Nate zaklatni kezdi a lányt,megvédi.
.
Nem lesz vége,ahogy összejönnek,és ez kellemes meglepetés volt. Történik még valami ,ami próbára teszi szerelmüket,főleg Tate bizalmát Jaredbe. És szerintem ez kellet is a történetbe,mert nem lehet olyan könnyen elfelejteni,megbocsátani 3 év szenvedést.

borostyan P>!
Penelope Douglas: Bully

Megvallom jobbra számítottam. :(
Nem volt rossz, sőt igazából nagyon hamar kiolvastam (egy éjszaka kellett) de hiányzott valami… Jared gyűlöletét Tate iránt meg is értem és nem is. De főleg nem…

esztikriszti>!
Penelope Douglas: Bully

Ha lehetne ennek 6 csillagot adnék… az eddigi legjobb könyv ami new adult kategóriában olvastam, történet, szereplők, minden szempontból. Külön öröm volt a playlist :D

zwecki>!
Penelope Douglas: Bully

Ez egy igaz szeretlek gyűlölni, és szeretnélek nem szeretni típusú történet.
Tate végre egy igazi tökös hősnő, aki nem nyavalyog (túl sokat), hanem kiáll magáért.
Jared karakterét sokszor nem értettem, de azért végig szerethető volt. Megértem, hogy dühös az egész világra, de ezt azért intézhette volna másképp is.
A sorozat első két részében a két nézőpontot ismerjük meg. Sok részletre, indokra fény derül a fiú könyvéből.
Külön tetszett, hogy az összejöttünk-de-újra-összeveszünk-rész nem volt túlnyújtva, reális körülmények között rendezték a dolgokat.
A mellékszereplők is édesek, főleg Madoc. :D

robnor>!
Penelope Douglas: Bully

Fura volt ez könyv, kicsit ellentmondásos, nem igazán tudtam egyik szereplőt sem megszeretni, de azért elég jól olvastatta magát, úgyhogy nem volt elpocsékolt idő.

Sonja>!
Penelope Douglas: Bully

Nekem egy kicsit csalódás volt. Többet vártam, mint kaptam. De tetszett, pont a hangulatomhoz való volt.


Népszerű idézetek

_Dany_>!

„I really am a good girl. But tonight I want to be really, really bad.”

Cicu>!

“I want to touch you.” His words were against my lips now. “I want to feel what’s mine. What’s always been mine.”

Kapcsolódó szócikkek: Jared Trent
Cicu>!

Jared was like the Fourth of July…all over my body.

Kapcsolódó szócikkek: Tatum 'Tate' Brandt
Rise>!

“You’ve already made me cry countless times.” I raised my middle finger to him slowly, and asked, “Do you know what this is?” I took my middle finger and patted the corner of my eye with it. “It’s me, wiping away the last tear you’ll ever get.”

Chapter 5

Cicu>!

I had loved Jared once, but now I knew, without a doubt, that “my Jared” was gone.

Kapcsolódó szócikkek: Tatum 'Tate' Brandt
Cicu>!

"If you beat metal long enough, it turns to steel.”

Kapcsolódó szócikkek: Jared Trent
Rise>!

“You were my tempest, my thunder cloud, my tree in the downpour. I loved all those things, and I loved you. But now? You’re a fucking drought. I thought that all the assholes drove German cars, but it turns out that pricks in Mustangs can still leave scars.”

Chapter 18

Rise>!

No one could really hurt me if I could hurt them, right?
This is how bullies are made.

Chapter 35

Cicu>!

During my time away, I’d thought about Jared, but I hadn’t dwelled on him, figuring that time and distance would cool him off.

Perhaps that prediction was too hopeful.

And maybe I wasn’t as bothered by his shit anymore.

Kapcsolódó szócikkek: Jared Trent · Tatum 'Tate' Brandt
Rise>!

I’d been called a bitch before, and it didn’t hurt the way being called a slut did. Being a bitch could be a survival technique. They get respect. There was no honor in people thinking you were a slut.

Chapter 7


A sorozat következő kötete

Fall Away sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Brittainy C. Cherry: The Air He Breathes
Jay Crownover: Better When He's Bad
Lora Leigh: Wild Card
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean
John Green: Turtles All the Way Down
Katie McGarry: Crash Into You
Nikita Slater: Driven by Desire
Sarah Brianne: Vincent