Végtelen ​kísértés 34 csillagozás

Peller Mariann: Végtelen kísértés

Peller ​Mariann televíziós műsorvezető első regénye egyszerre bölcs és szórakoztató, csábító és izgalmas történet, amely azt is megmutatja, miként lehet a spiritualitás a mindennapok része.

Egy szerető férj, egy gyönyörű kisfiú és egy remekül alakuló színésznői karrier – Kékkuti Annabellának nem lehet oka panaszra.
Egy csipetnyi spiritualitással fűszerezett élete azonban nem várt fordulatot vesz: megkapja élete filmszerepét és egyben élete legnagyobb dilemmáját is… Amikor kollégája, Johnny keze megpihen Annabella derekán, minden megváltozik. Olyan vággyal, olyan természetességgel ölelnek a karok, hogy az nem lehet véletlen. És valóban, ez a férfi és ez a nő számos korábbi életükben kapcsolatban volt már. Annabellát soha véget nem érő kísértésnek teszi ki ez a karmikus szerelem. Képes ellenállni neki? Vagy felborítja a mások által irigyelt, ideális életét, hogy Johnnyval végre beteljesedjék a szerelmük? Legyőzi-e a béke és a család feladására biztató, mindent elvakító,… (tovább)

>!
Libertine, Budapest, 2020
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150096407

Kedvencelte 5

Most olvassa 8

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Linszyy P>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Nagyon érdekes élmény volt ez a könyv.
Egyrészt pozitív olvasás volt, mert egy első könyvnél nem vártam ennyire olvasmányos történetet. A másik, hogy ez a kötet egészen más oldalról mutatja be a szerelmi háromszög, a házasságtörés, a hűség témakörét. Méghozzá spirituális szempontból, ez nagyon hangsúlyos a főszereplőnk, Annabella életében, így láthatunk ingázós meditációt, tarotkártyavetést, utaztatást, előző életeket, lelki síkot, tisztítást, és mindent, ami csak hozzátartozik a másik dimenzióhoz, amelyen ez a több életen át zajló szerelmi történet látható.
Érdekes és szívet melengető történet volt, nem kaptunk mindenre egyértelmű választ, de ez sokkal inkább lélektani regény volt, mint cselekményközpontú, és lélekszinten sokat fejlődtek a karaktereink.

Részletes véleményem: https://youtu.be/07ZRVvfYUTo

Sztike74>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

„Mert valójában minden csak akkor történik meg az életünkben, akkor kapjuk a legnehezebb feladatokat, amikor képesek vagyunk szembenézni és megküzdeni velük..”

Peller Mariann egy csodálatos karmikus utazásra vitt magával ebben a könyvben. Nagyon olvasmányosan ír, szinte vitt magával a történet. Jó volt betekintést nyerni mind a spiritualitás mélységeibe, mind a színfalak mögé. Néha talán egy kicsit túl részletesnek éreztem pl. a napi ingázós gyakorlatok leírását, de az is igaz, hogy így volt teljes a történet.

M16 IP>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

A Végtelen kísértés első ránézésre csupán egy remek kikapcsolódást ígérő, izgalmas szerelmi történetnek tűnhet. Kékkuti Annabella sztorija mégis nagyon más, mint egy könnyed lektűr: egy harmincas nő, feleség és édesanya spirituális önismereti útja. Annabella egy felébredt, az átlaghoz viszonyítva kicsit sem hétköznapi nő. Hisz a karmában, a lélekvándorlásban, abban, hogy mindenki okkal van jelen az életében, minden egyes találkozás, kapcsolat a lelki fejlődését szolgálja, s lehetőséget kínál karmikus adósságai ledolgozására, lelkének emelkedésére. Tetteit, döntéseit alaposan megfontolja, angyalokat hív segítségül, ha úgy érzi elakadt, és rendszeresen kézbe veszi az ingát.
Aki nem tud azonosulni a spiritualitással, annak nem való ez a könyv. Az első néhány oldal után háborogva teszi majd vissza a polcra. Akit viszont érdekel az ezotéria, annak hasznos, érdekes és izgalmas olvasmány lehet.
A szerző hiánypótló könyvet kínál olvasóinak. Végigvezet bennünket egy különleges szerelmi kapcsolat történésein, rámutat a kísértés lélekromboló erejére, kiemeli az emberi ego gyengeségeit, közben megannyi magyarázatot nyújt át, hogy megérthessük, mi lehet két ember közt a megmagyarázhatatlan szenvedély és vonzalom nem okvetlenül evilági oka.
Bár gyerekkorom óta foglalkoztat a spiritualitás, bevallom, néha soknak éreztem ezt a könyvet. Időközönként meg kellett pihennem, mert tömény és erőteljes, áramló, néhol túlcsorduló, de kétségkívül tele van segítő szándékkal. Érdekes információkkal lepett meg, vitathatatlanul sikerült merítenem belőle.

teljes ajánló itt:
https://haelkeszulmegmutatom.blog.hu/2021/01/07/peller_…

geszti>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Túl sok… és túl kevés…
Nagyon kedvelem a szerzőt, és sajnálom, hogy ez a regény most nem tetszett maradéktalanul.

2 hozzászólás
klasszirodalom>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Elég rétegkönyvnek gondolom, nem ismertem Mariann munkásságát, így meglepő volt az ingázás, tarot kártya vetés, előző életben utaztatás. Az első 50 oldalon végig le akartam tenni, mégis magával vitt a sztori, pár nap alatt elolvastam. Nagyon jól ír Mariann, így azoknak is jó olvasmány lehet, akik nem a spirituális fejlődés/kíváncsiság miatt találták meg ezt a kötetet.

Anna_Kántor_3>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Aki ismeri és szereti Peller Mariann munkásságát az ne hagyja ki ezt a remek könyvet! :) Számomra idegen volt ez a spirituális világ de fel tudta kellteni az érdeklődésemet. Így a jövőben elképzelhetőnek tartom ,hogy a könyv hatására a jövőben jobban megismerkedem ezzel a világgal!

lukovszki_kari>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Az alapkoncepció ígéretes volt és kezdetben tetszett, mert nagyon olvasmányos volt, illetve jól bemutatta, hogyan lehet a spiritualitás a mindennapok része. Ennek ellenére sajnos a végére a főszereplőnk már nagyon idegesített. Szépen ki volt fejtve, mi az oka a döntéseinek, mégis hihetetlenül bosszantott, mert úgy éreztem, hogy mindig mikor végre tett egy lépést előre, utána kettő lépést tett hátra is. Kezdetben ez nem is volt zavaró, de később már túl sok volt. Továbbá, nem értettem egyet azzal, ahogyan Dáviddal bánt. Néhány kérdésre nem kaptunk egyértelmű választ, nekem mégis az volt az érzésem a végkifejletnél, hogy Annabella sehova nem jutott. Szerintem a lezárást más módon is meg lehetett volna oldani, amivel úgy érezhettem volna, hogy fejlődött. Ennek ellenére azt mondom, hogy akit érdekel a spiritualitás és szereti a romatikus könyveket, annak megéri tenni egy próbát ezzel a kötettel.

Edit_Szabó_Farkasné>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Nem volt kérdés hogy Mariann könyvét elolvasom és tudtam valami különleges élmény lesz. Visz a történet, a szereplők beköltöznek a könyv lapjairól a mindennapokba és az Utazás…Egy spirituális világba, előző életekbe,hitrendszerekbe,angyalok közé, a meditáció misztikumába. Tanultam, felismertem, hinni kezdtem és kicsit boldogabb lettem Nincsenek véletlenek és az Élet egy nagy tanító de hát ezt eddig is tudtuk
Én szívből ajánlom ezt a könyvet!
Nem véletlen hogy az év első könyve Mariann könyve lett.

Csigalány>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Aki nem szereti vagy érdeklődik a spirituális dolgok iránt, az tuti utálni fogja. Nagyon sok részletes leírás van arról, hogy hogyan meditál, tisztítja magát a főhősnő… Annabella nekem valami miatt olyan mintha Mariann lenne teljes egészében. Ahogy fogalmaz, ahogyan öltözködni.
Sok mély gondolat, bölcsesség fogalmazódott meg a könyvben. Valami miatt elolvasása után egy hatalmas űr van bennem. Mintha valami fontos kimaradt volna. Én viszont, olyan mélyre kerültem a könyv elolvasása után, hogy most szinte örülök, hogy vége. De hogy miért hatott így rám?

P_Melinda>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Úgy gondolom nyitott vagyok a spiritualitásra, és Mariann életszemléletét is követem és szeretem, a tv műsort egyenesen imádtam, de ez a könyv nekem sajnos nem jött be. Nehezen is ment az olvasás. Első gondom, hogy a főszereplő nekem Mariann volt, és nem tudtam tőle elvonatkoztatni. Ennek oka hogy a szereplők Mariann életének szereplőiből, tulajdonságaiból lettek gyúrva, és emiatt zavart is keltett bennem. Aztán ott volt a rengetek insta story… szerintem egy ember, aki olyan magas fokú szellemi szinten van, hogy hallja a mindenható és egyéb égi lények hangját, azt legkevésbé sem érdekli a rengetek szelfi internetre való felpakolása .. külsőségek. Aztán nagyon hosszúak a kártyavetés részek, bárki számára elegendő lenne a kártyából levont konklúzió, de hogy melyik fura nevű lapot hányadik helyre húzza .. Aztán nekem az is furcsa, hogy valaki minden apró cseprő kérdéssel az égieket bombázza… már épp csak azt nem kérdezte meg, hogy igyon-e reggel kávét. Szerintem nincs az a fejlett lélek aki ilyen kérdésekkel zaklatja az égieket.
Amúgy a könyv nagyon olvasmányos, a végkifejlet nagyon jól meg lett írva, frappáns lett, de alig vártam hogy vége legyen, sajnálom, pedig izgalommal vártam.


Népszerű idézetek

Sztike74>!

Mert valójában minden csak akkor történik meg az életünkben, akkor kapjuk a legnehezebb feladatokat, amikor képesek vagyunk szembenézni és megküzdeni velük..

jeneijuli>!

Szándékosan hozta magával éppen ezt a könyvet, mert szeretett volna intelligensnek tűnni az általa oly nagyra becsült férfi szemében.

11. feladat; 121. oldal

Csigalány>!

Kékkuti Annabella még egyszer belenézett a hálószobaszekrény tükrébe.

(első mondat)

Csigalány>!

Különös az ember, képes hosszú időn és téren át, dimenzióktól függetlenül ragaszkodni a legfájdalmasabb érzésekhez. Pusztán csak azért, mert azokat szoktak meg. Ismeri jól a sötétet, az árnyékot, és az ismerőshöz ragaszkodik, ahelyett, hogy bátran elengedné, hiszen nélküle sokkal jobban érezné magát.

185. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon
Istók Anna: Éhes felhő a napot
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
Colleen Hoover: November 9.
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
John Green: Csillagainkban a hiba
Holly Ringland: Szirmokba zárt szavak
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
E. Lockhart: A hazudósok
Javier Marías: Beleszerelmesedések