Végtelen ​kísértés 104 csillagozás

Peller Mariann: Végtelen kísértés

Peller ​Mariann televíziós műsorvezető első regénye egyszerre bölcs és szórakoztató, csábító és izgalmas történet, amely azt is megmutatja, miként lehet a spiritualitás a mindennapok része.

Egy szerető férj, egy gyönyörű kisfiú és egy remekül alakuló színésznői karrier – Kékkuti Annabellának nem lehet oka panaszra.
Egy csipetnyi spiritualitással fűszerezett élete azonban nem várt fordulatot vesz: megkapja élete filmszerepét és egyben élete legnagyobb dilemmáját is… Amikor kollégája, Johnny keze megpihen Annabella derekán, minden megváltozik. Olyan vággyal, olyan természetességgel ölelnek a karok, hogy az nem lehet véletlen. És valóban, ez a férfi és ez a nő számos korábbi életükben kapcsolatban volt már. Annabellát soha véget nem érő kísértésnek teszi ki ez a karmikus szerelem. Képes ellenállni neki? Vagy felborítja a mások által irigyelt, ideális életét, hogy Johnnyval végre beteljesedjék a szerelmük? Legyőzi-e a béke és a család feladására biztató, mindent elvakító,… (tovább)

>!
Libertine, Budapest, 2022
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150096407
>!
Libertine, Budapest, 2020
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150096407

Kedvencelte 13

Most olvassa 20

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 148

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Linszyy P>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Nagyon érdekes élmény volt ez a könyv.
Egyrészt pozitív olvasás volt, mert egy első könyvnél nem vártam ennyire olvasmányos történetet. A másik, hogy ez a kötet egészen más oldalról mutatja be a szerelmi háromszög, a házasságtörés, a hűség témakörét. Méghozzá spirituális szempontból, ez nagyon hangsúlyos a főszereplőnk, Annabella életében, így láthatunk ingázós meditációt, tarotkártyavetést, utaztatást, előző életeket, lelki síkot, tisztítást, és mindent, ami csak hozzátartozik a másik dimenzióhoz, amelyen ez a több életen át zajló szerelmi történet látható.
Érdekes és szívet melengető történet volt, nem kaptunk mindenre egyértelmű választ, de ez sokkal inkább lélektani regény volt, mint cselekményközpontú, és lélekszinten sokat fejlődtek a karaktereink.

Részletes véleményem: https://youtu.be/07ZRVvfYUTo

Minden_hétre_egy_könyv_kihívás P>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Két szempontból fogom a könyvet értékelni. Az egyik, hogy egy romantikus kis történetnek teljesen megállja a helyét, szerelmi háromszög, szerethető karakterek vannak benne. :) viszont… tele van spirituális dolgokkal, amitől egyedivé válik a könyv. Aki nyitott ezekre a dolgokra, azoknak nagyon fog tetszeni, aki viszont túl reálisan gondolkozik, az nem fogja értékelni a könyvet, nekik lehet nem ajánlanám. :)

Mariann_ P>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Legelső megjegyzésem, hogy spirituális ismeretekkel NEM rendelkező ember kezébe se vegye.
Aki érdeklődik iránta, és van némi rálátása ezekre az inga, kártya dolgokra, annak egy érdekes olvasmány lesz , láthatunk meditációt, tarotkártyavetést, előző életeket, lelki síkot, tisztítást, másik dimenziót, több életen át zajló szerelmi történettel.
A fülszöveg egy színésznő csipetnyi spiritualitással fűszerezett életéről ír.
Hát szerintem ez egyáltalán nem így van.
A nap elején már olyan szertatásai vannak, amik nélkül el sem indul otthonról.
Így egy kicsit túlzásokkal teli, de ennek ellenére olvastam érdekes dolgokról, olyanokról is, amiket eddig nem ismertem.
Azt hogy jó-e ilyen függőségben élni, mindennek az okát keresni azt mindenki döntse el maga.
Egy különleges könyvet olvastam egy kicsit tágult a látóköröm.

Sztike74>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

„Mert valójában minden csak akkor történik meg az életünkben, akkor kapjuk a legnehezebb feladatokat, amikor képesek vagyunk szembenézni és megküzdeni velük..”

Peller Mariann egy csodálatos karmikus utazásra vitt magával ebben a könyvben. Nagyon olvasmányosan ír, szinte vitt magával a történet. Jó volt betekintést nyerni mind a spiritualitás mélységeibe, mind a színfalak mögé. Néha talán egy kicsit túl részletesnek éreztem pl. a napi ingázós gyakorlatok leírását, de az is igaz, hogy így volt teljes a történet.

valevivi>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Alapvetően én nem zárkózom el a könyv témájától, viszont nagyon lassan haladtam vele mert elég nehéz volt elkapnom azt a hangulatot, amikor fogékony vagyok az ilyen szintű spiritualitásra. A közepénél sikerült összhangba kerülnöm Annabellával és onnantól könnyebben haladtam. Viszont azt el kell mondanom, a végére kicsit besokalltam az ingázások mennyiségétől. Konkrétan már csak az illemhely használatára nem kért engedélyt a Felsőbb Jótól, és az ingáját még a legapróbb borítéktáskában is magával cipelte (a bulikra is, igen). Én úgy hittem, ezzel a szellemiséggel együtt kell élni és nem ettől függeni. Számomra ez Annabella karakterét sokszor gyengének tüntette fel, a folytonos magabiztosságát meg amit az instagrammos posztolgatásával csinált ellentmondásosnak éreztem.
De ezeken túllépve úgy érzem, egy nagyszerű történetet olvashattam és sok gondolatot hasznosnak találtam.

tramuntana >!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Nagyon szeretem Mariann személyiségét és munkásságát, így kissé elfogultan kezdtem neki az olvasásnak. Sok helyen érződik (ahogyan ezt ő maga is nyilatkozta már), hogy több karakter esetében is merített a saját életéből. Emiatt könnyen lehetett azonosulni a szereplőkkel, hamar közel kerültek hozzám. Az előzetes elképzeléseimhez képest sokkal részletesebb képet kaptam a spirituális választerápiáról és alapvetően egy spiritualitását magas szinten megélő személy gondolatvilágáról. Megfogalmazódott bennem egy kérdés az olvasás után, melyet Mariann nagyon kedvesen és készségesen meg is válaszolt egy üzenet formájában. Csodálatos, hogy ilyen kapcsolatot tart az olvasóival. Első könyvnek szerintem remek volt a kisebb hibái ellenére is, remélem olvashatunk még tőle a jövőben is.

MarkóNagyJulcsi>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Nem volt rossz az alap sztori. Sok olyan dolgot felfedeztem amit Mariann a saját életéből innen-onnan merített. Egyetlen egy problémám volt vele, ami miatt ennyire lassacskán haladtam vele, az én ízlésemnek túl sok volt a spiritualitás.

M16 IP>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

A Végtelen kísértés első ránézésre csupán egy remek kikapcsolódást ígérő, izgalmas szerelmi történetnek tűnhet. Kékkuti Annabella sztorija mégis nagyon más, mint egy könnyed lektűr: egy harmincas nő, feleség és édesanya spirituális önismereti útja. Annabella egy felébredt, az átlaghoz viszonyítva kicsit sem hétköznapi nő. Hisz a karmában, a lélekvándorlásban, abban, hogy mindenki okkal van jelen az életében, minden egyes találkozás, kapcsolat a lelki fejlődését szolgálja, s lehetőséget kínál karmikus adósságai ledolgozására, lelkének emelkedésére. Tetteit, döntéseit alaposan megfontolja, angyalokat hív segítségül, ha úgy érzi elakadt, és rendszeresen kézbe veszi az ingát.
Aki nem tud azonosulni a spiritualitással, annak nem való ez a könyv. Az első néhány oldal után háborogva teszi majd vissza a polcra. Akit viszont érdekel az ezotéria, annak hasznos, érdekes és izgalmas olvasmány lehet.
A szerző hiánypótló könyvet kínál olvasóinak. Végigvezet bennünket egy különleges szerelmi kapcsolat történésein, rámutat a kísértés lélekromboló erejére, kiemeli az emberi ego gyengeségeit, közben megannyi magyarázatot nyújt át, hogy megérthessük, mi lehet két ember közt a megmagyarázhatatlan szenvedély és vonzalom nem okvetlenül evilági oka.
Bár gyerekkorom óta foglalkoztat a spiritualitás, bevallom, néha soknak éreztem ezt a könyvet. Időközönként meg kellett pihennem, mert tömény és erőteljes, áramló, néhol túlcsorduló, de kétségkívül tele van segítő szándékkal. Érdekes információkkal lepett meg, vitathatatlanul sikerült merítenem belőle.

teljes ajánló itt:
https://haelkeszulmegmutatom.blog.hu/2021/01/07/peller_…

Király_Kinga>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Ismerve Peller Mariann munkásságát és a spiritualitáshoz való viszonyát, így nem lépett meg sem a témaválasztás, sem a kivitelezés. Azt hiszem ez volt az első ennyire spirituális könyvem,ami arról is átfogó képet ad, hogyan lehet ezt beépíteni a mindennapi életünkbe.

Tudni kell rólam, hogy én nem tartozom azok közé, akiket annyira érdekelne a spiritualitás, nem is zárkózom el tőle, de valamiért úgy érzem nem az én világom. Ennek ellenére számomra is élvezhető volt a történet, kiléptem a komfortzónámból, izgultam Annabellàért, együtt éreztem vele bizonyos dilemmák esetén és reméltem, hogy a helyes döntést fogja meghozni a végén.

A történet középpontjában egy fiatal, sikeres színésznő áll, Kékkuti Annabella,aki emelett feleség és anya is. Hirtelen megjelenik az életében egy idegen férfi, aki, mint kiderül nem is olyan idegen, hiszen rengeteg előző életükben voltak egymás életének meghatározó figurái. A regény komolyan boncolgatja a házasságtörés fogalmát, hiszen főszereplőnk hirtelen egy szerelmi háromszögben találja magát.
A könyv egészen különleges oldalról mutatja be a hűség-hűtlenség témakörét, illetve magát a házasságtörés fogalmát is. A vége pedig egészen izgalmas folytatási lehetőséget hagyott maga után. Én szívesen olvasnám a folytatást is.

geszti>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Túl sok… és túl kevés…
Nagyon kedvelem a szerzőt, és sajnálom, hogy ez a regény most nem tetszett maradéktalanul.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sztike74>!

Mert valójában minden csak akkor történik meg az életünkben, akkor kapjuk a legnehezebb feladatokat, amikor képesek vagyunk szembenézni és megküzdeni velük..

Csigalány >!

Amikor a leginkább úgy érzed, nincs kiút, és összecsapnak a fejed felett a hullámok, akkor vagy a legjobb helyen és a legjobb időben. Akkor adatik meg a lehetőség, hogy felismerd, mit csináltál eddig rosszul, és megtanuld végre jól csinálni.

MarkóNagyJulcsi>!

Az igaz szerelemről igen határozott elképzelései voltak. A Dáviddal való találkozásuk is azt erősítette benne, hogy igenis létezik olyan, hogy Igazi! És létezik olyan, hogy örök hűség. De ahogy egyre több nővel és férfival beszélgetett erről a témáról, rá kellett döbbennie, hogy szinte egyedül van ezzel a hitvallásával.

19. oldal (Második fejezet)

Gengi>!

És főleg azért, hogy soha többé ne kövess el hasonló szörnyűséget, alakuljon ki benned a legmagasabb fokú és legtisztább együttérzés, az empátia. Ez az egyik legfontosabb mércéje egy emberi lélek fejlettségének. Aki átérzi min megy keresztül a másik, az többet nem fog fájdalmat okozni, nem fog bántani mást.

Szszilvy>!

Ahhoz, hogy önmagaddal tudj találkozni, ki kell szabadulnod a keretekből, és le kell vetned mindent, amit eddig gondoltál

247. oldal

L_Kriza>!

És ha egy kicsit kevésbé figyelnél a saját érzéseidre, a saját életedre, és több figyelmet szentelnél a téged körülvevő, szerető, rólad gondoskodó, a te kegyeidet kereső embereknek, akkor te magad is sokkal boldogabb lennél. Így működik ez. Kicsit kevesebb én, nekem, értem! És kicsivel több ti, nektek, veletek, értetek. Gondoltál már erre?

226. oldal

Csigalány >!

Különös az ember, képes hosszú időn és téren át, dimenzióktól függetlenül ragaszkodni a legfájdalmasabb érzésekhez. Pusztán csak azért, mert azokat szoktak meg. Ismeri jól a sötétet, az árnyékot, és az ismerőshöz ragaszkodik, ahelyett, hogy bátran elengedné, hiszen nélküle sokkal jobban érezné magát.

185. oldal

Király_Kinga>!

Csakhogy ha egy fájdalom nem megy elég mélyre, akkor az abból születő felismerés sem lesz elég mély, értékes és fényes a végére.

8. oldal

Csigalány >!

Ez a csodálatos érzelem, a szerelem éltethet, de gyilkolhat is. Elvakít, süketté tesz , kifordít önmagunkból, vagy újjászülethetünk általa.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon
Istók Anna: Éhes felhő a napot
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
Colleen Hoover: November 9.
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
John Green: Csillagainkban a hiba
Holly Ringland: Szirmokba zárt szavak
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
E. Lockhart: A hazudósok
Javier Marías: Beleszerelmesedések