Végtelen ​kísértés (Karmikus szerelem 1.) 200 csillagozás

Peller Mariann: Végtelen kísértés

Peller ​Mariann televíziós műsorvezető első regénye egyszerre bölcs és szórakoztató, csábító és izgalmas történet, amely azt is megmutatja, miként lehet a spiritualitás a mindennapok része.

Egy szerető férj, egy gyönyörű kisfiú és egy remekül alakuló színésznői karrier – Kékkuti Annabellának nem lehet oka panaszra.
Egy csipetnyi spiritualitással fűszerezett élete azonban nem várt fordulatot vesz: megkapja élete filmszerepét és egyben élete legnagyobb dilemmáját is… Amikor kollégája, Johnny keze megpihen Annabella derekán, minden megváltozik. Olyan vággyal, olyan természetességgel ölelnek a karok, hogy az nem lehet véletlen. És valóban, ez a férfi és ez a nő számos korábbi életükben kapcsolatban volt már. Annabellát soha véget nem érő kísértésnek teszi ki ez a karmikus szerelem. Képes ellenállni neki? Vagy felborítja a mások által irigyelt, ideális életét, hogy Johnnyval végre beteljesedjék a szerelmük? Legyőzi-e a béke és a család feladására biztató, mindent elvakító,… (tovább)

>!
Libertine, Budapest, 2022
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150096407
>!
Libertine, Budapest, 2022
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156512048
>!
Libertine, Budapest, 2020
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150096407

Kedvencelte 17

Most olvassa 20

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Linszyy P>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Nagyon érdekes élmény volt ez a könyv.
Egyrészt pozitív olvasás volt, mert egy első könyvnél nem vártam ennyire olvasmányos történetet. A másik, hogy ez a kötet egészen más oldalról mutatja be a szerelmi háromszög, a házasságtörés, a hűség témakörét. Méghozzá spirituális szempontból, ez nagyon hangsúlyos a főszereplőnk, Annabella életében, így láthatunk ingázós meditációt, tarotkártyavetést, utaztatást, előző életeket, lelki síkot, tisztítást, és mindent, ami csak hozzátartozik a másik dimenzióhoz, amelyen ez a több életen át zajló szerelmi történet látható.
Érdekes és szívet melengető történet volt, nem kaptunk mindenre egyértelmű választ, de ez sokkal inkább lélektani regény volt, mint cselekményközpontú, és lélekszinten sokat fejlődtek a karaktereink.

Részletes véleményem: https://youtu.be/07ZRVvfYUTo

Minden_hétre_egy_könyv_kihívás P>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Két szempontból fogom a könyvet értékelni. Az egyik, hogy egy romantikus kis történetnek teljesen megállja a helyét, szerelmi háromszög, szerethető karakterek vannak benne. :) viszont… tele van spirituális dolgokkal, amitől egyedivé válik a könyv. Aki nyitott ezekre a dolgokra, azoknak nagyon fog tetszeni, aki viszont túl reálisan gondolkozik, az nem fogja értékelni a könyvet, nekik lehet nem ajánlanám. :)

Mariann_ P>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Legelső megjegyzésem, hogy spirituális ismeretekkel NEM rendelkező ember kezébe se vegye.
Aki érdeklődik iránta, és van némi rálátása ezekre az inga, kártya dolgokra, annak egy érdekes olvasmány lesz , láthatunk meditációt, tarotkártyavetést, előző életeket, lelki síkot, tisztítást, másik dimenziót, több életen át zajló szerelmi történettel.
A fülszöveg egy színésznő csipetnyi spiritualitással fűszerezett életéről ír.
Hát szerintem ez egyáltalán nem így van.
A nap elején már olyan szertatásai vannak, amik nélkül el sem indul otthonról.
Így egy kicsit túlzásokkal teli, de ennek ellenére olvastam érdekes dolgokról, olyanokról is, amiket eddig nem ismertem.
Azt hogy jó-e ilyen függőségben élni, mindennek az okát keresni azt mindenki döntse el maga.
Egy különleges könyvet olvastam egy kicsit tágult a látóköröm.

Sztike74>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

„Mert valójában minden csak akkor történik meg az életünkben, akkor kapjuk a legnehezebb feladatokat, amikor képesek vagyunk szembenézni és megküzdeni velük..”

Peller Mariann egy csodálatos karmikus utazásra vitt magával ebben a könyvben. Nagyon olvasmányosan ír, szinte vitt magával a történet. Jó volt betekintést nyerni mind a spiritualitás mélységeibe, mind a színfalak mögé. Néha talán egy kicsit túl részletesnek éreztem pl. a napi ingázós gyakorlatok leírását, de az is igaz, hogy így volt teljes a történet.

Lázárné_Csernus_Anikó>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Sajnos az ezoterikus tudásom/érdeklődésem minimális, így félve kezdtem a könyvbe. Azt hiszem, értem azt a szándékot, hogy ezt a vonalat közelebb hozza az iránta fogékonyaknak, azonban a cselekmény kontra spirituális tengelyen a mérleg jócskán az utóbbi felé hajlott, így számomra nem csinált kedvet ahhoz, hogy mélyebben elmerüljek a témában. Így viszont egy önmagával túl sokat foglalkozó, kvázi „hibátlan”, tökéletes főhősnőt kaptam, amitől messze vagyok, semmilyen ponton sem tudtam azonosulni vele.

Kata_dr_VF>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Nem olvastam még hasonló könyvet, többnyire a realitáshoz érzem közelebb magam. Ennek ellenére tetszett a történet, és az, hogy ennyire átjárja a spiritualitás, bár Annabella ostoba önzősége (a legjelentősebb kérdés, hogy írhat-e a férfinak….) sokszor idegesített, számomra nem fér össze az ilyen fokú tudatossággal. A lezárás viszont nagyon tetszett, és sok ponton meg is szólított a történet, főleg az előző életek kapcsán, emiatt biztosan elolvasom a folytatást is.

valevivi>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Alapvetően én nem zárkózom el a könyv témájától, viszont nagyon lassan haladtam vele mert elég nehéz volt elkapnom azt a hangulatot, amikor fogékony vagyok az ilyen szintű spiritualitásra. A közepénél sikerült összhangba kerülnöm Annabellával és onnantól könnyebben haladtam. Viszont azt el kell mondanom, a végére kicsit besokalltam az ingázások mennyiségétől. Konkrétan már csak az illemhely használatára nem kért engedélyt a Felsőbb Jótól, és az ingáját még a legapróbb borítéktáskában is magával cipelte (a bulikra is, igen). Én úgy hittem, ezzel a szellemiséggel együtt kell élni és nem ettől függeni. Számomra ez Annabella karakterét sokszor gyengének tüntette fel, a folytonos magabiztosságát meg amit az instagrammos posztolgatásával csinált ellentmondásosnak éreztem.
De ezeken túllépve úgy érzem, egy nagyszerű történetet olvashattam és sok gondolatot hasznosnak találtam.

puporka_bianka>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Na, jó! Végem van!

Ezután a roppant értékes kinyilvánulás után, próbálok valami épkézláb értékelést kisajtolni magamból de még mindig annyira a sztori hatása alatt vagyok, hogy csak cikáznak a gondolatok a fejembe. Szögezzük is le egyből, hogy ez nem egy romantikus könyv, de egy szerelmi kapcsolat van a középpontjában. Tehát aki már emiatt nem akarta olvasni, az már el is gondolkodhat, hogy belevágjon. A főhősnőnk, Annabella színésznő, aki férjével és kisfiával éli az életét. Sok év óta most érzi magát teljesen jól a bőrében, úgy érzi fizikálisan bomba formában van, lelkileg pedig egy olyan úton indult el, amivel még magasabbra fejlesztheti önmagát. De ekkor próbára teszi a sors. Megérkezik Johnny, egy vonzó, magabiztos férfi, akivel még spirituálisan is kapcsolódni tudnak. Annabellát elviselhetet vágy keríti a hatalmába, nem tudja hogy fog-e tudni ellenállni ennek a férfinak vagy feláldozz mindent, és odaadja magát, ezzel eldobja családját és saját maga elveit. Próbálja megfejteni, mi állhat eme kapcsolat mögött. Itt el kell mondanom, hogy bár nem vagyok járatos a spiritualitásban, mégis ezeket a részeket élveztem a legjobban. Nagyon érdekes volt ez a számomra ismeretlen életmód és szuperül meg volt magyarázva minden, nem volt tolakodó és közel sem a pletykalapok heti horoszkópja szint. A lélektani vonal mellett ezt éreztem a könyv legnagyobbak erősségének, hiszen nem sok ilyen olvasmány van a piacon, vagyis inkább nem ez kerül az emberek főbb látómezejébe. Az utolsó 100 oldalt pedig egybe olvastam, annyira izgalmas volt, és a végén a csavar feltette az i-re a pontot. Teljesen odáig és vissza voltam!

Igen, kell hogy egy megfelelő nyitottsággal álljon az ember ehhez a könyvhöz, de érdemes feszegetni a határokat! Engem nagyon jó időben talált el ez a történet, nagyon jól esett az olvasása és bár érzem, hogy a második része még jobb lesz, de ha az elsőt ennyire élveztem akkor miért ne adhatnék rá 5 csillagot?!

tramuntana>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Nagyon szeretem Mariann személyiségét és munkásságát, így kissé elfogultan kezdtem neki az olvasásnak. Sok helyen érződik (ahogyan ezt ő maga is nyilatkozta már), hogy több karakter esetében is merített a saját életéből. Emiatt könnyen lehetett azonosulni a szereplőkkel, hamar közel kerültek hozzám. Az előzetes elképzeléseimhez képest sokkal részletesebb képet kaptam a spirituális választerápiáról és alapvetően egy spiritualitását magas szinten megélő személy gondolatvilágáról. Megfogalmazódott bennem egy kérdés az olvasás után, melyet Mariann nagyon kedvesen és készségesen meg is válaszolt egy üzenet formájában. Csodálatos, hogy ilyen kapcsolatot tart az olvasóival. Első könyvnek szerintem remek volt a kisebb hibái ellenére is, remélem olvashatunk még tőle a jövőben is.

geszti>!
Peller Mariann: Végtelen kísértés

Túl sok… és túl kevés…
Nagyon kedvelem a szerzőt, és sajnálom, hogy ez a regény most nem tetszett maradéktalanul.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sztike74>!

Mert valójában minden csak akkor történik meg az életünkben, akkor kapjuk a legnehezebb feladatokat, amikor képesek vagyunk szembenézni és megküzdeni velük..

Gengi>!

És főleg azért, hogy soha többé ne kövess el hasonló szörnyűséget, alakuljon ki benned a legmagasabb fokú és legtisztább együttérzés, az empátia. Ez az egyik legfontosabb mércéje egy emberi lélek fejlettségének. Aki átérzi min megy keresztül a másik, az többet nem fog fájdalmat okozni, nem fog bántani mást.

Csigalány >!

Amikor a leginkább úgy érzed, nincs kiút, és összecsapnak a fejed felett a hullámok, akkor vagy a legjobb helyen és a legjobb időben. Akkor adatik meg a lehetőség, hogy felismerd, mit csináltál eddig rosszul, és megtanuld végre jól csinálni.

MNJulcsi P>!

Az igaz szerelemről igen határozott elképzelései voltak. A Dáviddal való találkozásuk is azt erősítette benne, hogy igenis létezik olyan, hogy Igazi! És létezik olyan, hogy örök hűség. De ahogy egyre több nővel és férfival beszélgetett erről a témáról, rá kellett döbbennie, hogy szinte egyedül van ezzel a hitvallásával.

19. oldal (Második fejezet)

Király_Kinga>!

Csakhogy ha egy fájdalom nem megy elég mélyre, akkor az abból születő felismerés sem lesz elég mély, értékes és fényes a végére.

8. oldal

Szszilvy>!

Ahhoz, hogy önmagaddal tudj találkozni, ki kell szabadulnod a keretekből, és le kell vetned mindent, amit eddig gondoltál

247. oldal

Csigalány >!

Különös az ember, képes hosszú időn és téren át, dimenzióktól függetlenül ragaszkodni a legfájdalmasabb érzésekhez. Pusztán csak azért, mert azokat szoktak meg. Ismeri jól a sötétet, az árnyékot, és az ismerőshöz ragaszkodik, ahelyett, hogy bátran elengedné, hiszen nélküle sokkal jobban érezné magát.

185. oldal

bújni_hallak_mágia>!

És az igazság az, hogy vannak dolgok, amelyekre nem lehet felkészülni, egyszerűen bele kell menni, meg kell élni és hagyni, hogy átfolyjon az ember lelkén. Van, amit nem lehet megspórolni vagy megúszni. Ilyen a karma. A lélek a földi világban csak így képes fejlődni. Hiába tudunk sok mindent elméletben, az kevés. A gyakorlat, a valódi megtapasztalás, csak az edzi gyémánttá a lelket, az az igazi prés.

94. oldal

Bálint_Icus P>!

Nem csoda, hiszen az emberi ego gondoskodik arról, hogy csak egy pontig láthass rá önmagadra. Az igazán fontos vagy rizikós rétegekkel, a mélyben rejtőző tulajdonságokkal esze ágában sincs szembenézni. Még a végén kiderül, hogy mégsem vagyunk tökéletesek, tévedhetetlenek, és hogy nem is a sors játékszerei vagyunk, hanem a sorsunk írói és kizárólagos felelősei. Ezt az ego soha nem akarja belátni, menekül a felismerések elől, mert így sokkal kényelmesebb az élet.

8. oldal


A sorozat következő kötete

Karmikus szerelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hugyec Anikó: Túl kevés idő
Lione Stanislav: Csillagom
Tomor Anita: Szeretlek, Hawaii!
Istók Anna: Semmiért egészen
Szurovecz Kitti: A sokszívű
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka
B. E. Belle: Vallomások
Ruby Saw: Lucy
Iris Dawn: L – Itt vagyok
Ruby Saw: A rezervátum titka