Pelle János (szerk.)

A ​múmia lába 5 csillagozás

Természetfölötti elbeszélések
Pelle János (szerk.): A múmia lába

A megmagyarázhatatlan és felfoghatatlan jelenségek ősidőktől fogva izgatták az írók és költők képzeletét, különösen a XIX. század második, a századunk első felének szervezői voltak fogékonyak a racionálisan felfoghatatlan, sejtelmes történetekre. A kötet a világirodalom klasszikus elbeszéléseiből nyújt át csokorra valót, melyek a misztikus természetfölötti témákkal, a túlvilági eredetű, megfejthetetlen rejtélyekkel foglalkoznak.
Válogatásunk mintegy száz évet ölel át, s olyan neves külföldi írók elbeszéléseit tartalmazza, mint E. T. A. Hoffmann, E. A. Poe, J. S. LeSanu, George Eliot, Theophile Gautier, Ambrose Bierce, Oscar Wilde és H. G. Wells.
A kötetben olyan klasszikus műveket olvashatunk, mint A vörös halál álarca, az Egy szellemjárta ház hiteles története, vagy A sír mélye. Nem feledkeztünk meg a magyar irodalom két klasszikusáról, Jókai Mórról és Karinthy Frigyesről sem, akiknek a Síró villám, illetve a Novella a delejes halálról című műve is megtalálható az antológiában.

A művek szerzői: Edgar Allan Poe, Joseph Sheridan Le Fanu, Jókai Mór, George Eliot, Théophile Gautier, Oscar Wilde, H. G. Wells, Karinthy Frigyes, E. T. A. Hoffmann, Ambrose Bierce

Tartalomjegyzék

>!
Népszava, Budapest, 1990
176 oldal · ISBN: 9633229723 · Fordította: Babits Mihály, Barna Imre, Bartos Tibor

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Népszerű idézetek

Ginny21>!

A romantika korának írói újult erővel láttak hozzá a valódi titkokat feltáró kulcsok kereséséhez. A mert a valóságos világban, a sivár valóságban hiába kutattak, a képzelet új birodalmait fedezték fel maguknak, az álom és a túlvilág felé fordultak, s feltámasztották a múlt ködébe veszett legendákat.

5. oldal

Pelle János (szerk.): A múmia lába Természetfölötti elbeszélések


Hasonló könyvek címkék alapján

Franz Fabian – Bárány György (szerk.): Fantasztikus történetek I-II.
Gál Zsuzsa (szerk.): A zene szava
Sárközy Bence (szerk.): Düledék palota
Balázs Béla (szerk.): Kísértet-históriák
Cserna György (szerk.): Kísértethistóriák
Braun Róbert (szerk.): Nobel-díjas írók antológiája
Tabák András (szerk.): Az erőd bevétele
Gy. Horváth László (szerk.): Égtájak – Öt világrész elbeszélései – 1978-79
Kormos István (szerk.): Nyári szerelem