Tizenegy ​perc 1149 csillagozás

Paulo Coelho: Tizenegy perc Paulo Coelho: Tizenegy perc Paulo Coelho: Tizenegy perc

A szerző új regényében, mely szinte egy időben 33 nyelven jelenik meg, egy fiatal brazil lány életét meséli el. Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet. Egy váratlan találkozás révén eljut álmai városába, Genfbe, ahol mesés gazdagságot és hírnevet remélve kezd táncosnőként dolgozni. Hamar ráeszmél, hogy a hírnevet nem adják ingyen, és nemsokára az utcán találja magát, ahol prostituáltként kell megélnie. Az igaz érzelmekről rég letett ugyan, de a szexualitás új és új utakra csábítja mindaddig, amíg egy fiatal festő fel nem lobbantja benne a szerelem tüzét. Választás elé kényszerül: vagy végleg feloldódik a testiségben, vagy megtalálja saját „belső fényét”, és a szent szerelemben keresi meg a szex helyét. Coelho újabb világsikerű művében a szerelem szentségéről és a benne rejlő szexualitásról ír, tabuk nélkül, szenvedéllyel, a tőle megszokott spirituális emelkedettséggel.

Eredeti cím: Onze minutos

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
288 oldal · ISBN: 9789639615847 · Fordította: Nagy Viktória
>!
Athenaeum, Szekszárd, 2012
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639615847 · Fordította: Nagy Viktória
>!
Athenaeum, Budapest, 2011
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639615847 · Fordította: Nagy Viktória

8 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Maria


Kedvencelte 197

Most olvassa 60

Várólistára tette 153

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
amnaen
Paulo Coelho: Tizenegy perc

egy olyan nő, aki azt hiszi, a maszturbálástól gyereke lehet, beáll prostinak. és köztük ő az értelmiségi. olyan elvont dolgokról filozofál, hogy hujuj. és a szerelem, amit totál értelmetlenül művel. hát, Coelho bácsi, gratulálok. ilyen fosból meggazdagodni teljesítmény…

18 hozzászólás
>!
csillagka P
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Az igaz bajom Pauloval, hogy olvasás közben mindig azt érzem, a szerző áll a hátam mögött és nagykalapáccsal próbálj belém verni a toleranciát és egyéb fennkölt frázisokat, amelyek nem változnak attól ha szépen kicicomázzuk őket. Ez a könyv is ideális lélekemelő FB idézetek gyűjteménye, a tolerancia és a szerette jegyében. (mögöttem a kalapáccsal amely lecsap ha nem érzed eléggé)
Negyedik könyvem és ez tetszett eddig messze a legjobban, érdekes kísérlet az értelmezhetetlen értelmezésére, mivel ilyen nincs és nem is lesz, talán pont ezért működik. Egyszer-kétszer belefeledkeztem, peregtek az események, kíváncsian vártam a folytatást. ( Coelho nálam ilyen hatást még nem ért el) Tartom magam az eddig trendhez megint egy fél csillaggal több, csak nehogy egyszer valami kedvenc legyen tőle :P

2 hozzászólás
>!
Navi
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Közhelyhalmaz egy falusi lányról, aki azt hiszi, mindent tud, s a városba felkerülve rájön, hogy nem. Útkeresés, de inkább szexuális felvilágosítás. Számomra hatalmas csalódás. Amilyen gyönyörű volt A Zahír és Az alkimista, ez annyira semmitmondó :( Sajnálom az időt, amit erre vesztegetettem :(

8 hozzászólás
>!
Angele P
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Hát Coelho – val nem tudtam mit kezdeni. Pedig szeretem a közhelyeket.

4 hozzászólás
>!
gab001 P
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Örülök, hogy semmit nem tudtam a könyvről, még az értékeléseket sem olvastam. Nem voltak tehát előítéleteim, s Coelho neve sem bír számomra jelentőséggel, inkább a nemzetisége miatt voltam kíváncsi rá. Külön örültem tehát, hogy a főszereplő egy brazil lány, bár a történet nagyrésze Svájcban játszódik, aminek köszönhetően erről az országról is többet megtudtam. Maga a könyv érdekes utazás volt a prostitúció világába. Pontosan azokra a kérdésekre kaptam választ, amelyeket magam is megkérdeznék valakitől, aki ezt a hivatást űzi. Tetszett, hogy Maria saját maga döntött a sorsáról, s így valóban beleláthattam az őt körülvevő közegbe. Érdekesnek találtam, hogy a történelmi háttérről is olvashattam, illetve azt is, hogy az elbeszélést kiegészítették Maria naplóbejegyzései. A szexualitás több oldalával is megismertet az író, akár egyfajta felvilágosító könyvként is olvasható. Nemcsak a testi, de a lelki oldallal is foglalkozik. Mindezt gördülékeny, olvasmányos stílusban. Olvastatta magát.

>!
Athenaeum 2000, Budapest, 2004
288 oldal · ISBN: 9639471453 · Fordította: Nagy Viktória
>!
tmezo P
Paulo Coelho: Tizenegy perc

A gyermeki naivságtól eljutunk a tapasztalt érett felnőtt nőig.
Volt ahol jókat mosolyogtam, volt ahol a fejem csóváltam, volt ahol elképedtem, és volt ahol tanultam.

>!
Viktória_Erdei 
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Első Coelho könyvem, de sajnos nem fogott meg. Maria nagyon szerencsés volt, hiszen amikor ki akart szállni, akkor senki nem akadályozta meg. Úgy éreztem, mintha semmi gond az életvitelével, tök normális.

>!
Szirmocska
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Nagy ellenállással kezdtem ezt a könyvet. Aztán jött a rádöbbenés, hogy nem is olyan rossz, érdekesen indul a történet, van benne lehetőség, kellemesen elringat és a többi. De a végére nem sok maradt…
Tele van magvasnak szánt közhelyekkel, hatalmasnak beállított igazságokkal, de túl sok. Így már életidegen és irritáló. Néhol meg csak ostoba. Talán ha kicsit kevesebbet fogna, több maradna és az se lenne baj, ha nem ennyire fárasztóan prédikálna minden egyes szereplője. És ha még egyszer emlegetni kezdi valaki a kisfiút a ceruzájával… pfff.

Viszont hangoskönyvként hallgattam és mind a hang, mind az előadásmód csillagos ötös. Ha ez nincs, az a kevés hangulat is megfulladt volna valahol félúton Svájc felé.

4 hozzászólás
>!
Vhrai P
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Olvasmányos. De annyi közhelyet hangoztat, hogy az eszméletlen. Igazi idézetgyáros. Ebbe a könyvébe ráadásul óriási butaságokat is szépen beleszőtt….

Bővebben: http://libellum.blog.hu/9999/12/31/paulo_coelho_tizeneg…

>!
Kiss_Csillag_Mackólány P
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Megint jövök én, a kritikus.
Nézzük rögvest az elejét: remek történet, remek kiindulási alappal, ami persze rögtön az elején sántít, de mint megtudjuk, tündérmese-szerűt olvasunk, hát belefér.
Közepe: kicsit kezdtem unni a totojázást, hogy nem tudom eldönteni mit akarok, de erre is mondhatnám, hogy hiszen nőről szól, belefér. Ámde én is nő vagyok, hát felébred az öntudatom, hogy mi ettől százszor határozottabbak vagyunk. Legalábbis jó esetben. Na de, mint tudjuk, tündérmese felé hajlunk…
Vége: jaj istenem, csak bejött az a tündérmese.
Összességében: nem olyan rossz ez, hiszen a velejéig romlott embert csak utolérte, amit kergetett. Milyen költői voltam, hiszen ez így akár az élet körforgását is mintázhatná, hiszen amit eddig kergettünk, az egyszer csak utolér minket.
Általában: csak azok a magvas gondolatok, megállapítások ne lennének olyan elcsépeltek, pl.: sokkal jobb boldogtalannak lenni egy gazdag férfi oldalán, mint boldognak lenni egy szegény ember mellett.
Hangoskönyv: kíváncsiságból este belehallgattam – kettő perc erejéig – a hangoskönyv változatba. Nem tudom ki felügyelte és ellenőrizte a felolvasást, de hogy nem lehetett egy erotikus élmény – címke ide vagy oda – számára, az teljesen biztos.
Nagy értéke viszont a könyvnek, hogy minden fejezetet nagyon szép iniciálé nyit.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

– Nincs időm könyvekre.
– Hogyhogy nincs ideje? Mit csinál?
– Sokmindent. Franciául tanulok, naplót írok és…
– És?
Maria azt akarta mondani: „várom, hogy megcsörrenjen a telefon”, de elhallgatott.
– Kedvesem, maga még fiatal, maga előtt még ott áll az egész élet. Olvasson. Felejtse el, mi mindent mondtak magának a könyvekről, és olvasson.

61. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2004.)

>!
Hmmmm

A legfontosabb találkozásokat a lelkek előre megbeszélik egymással, amikor a testek még nem is látták egymást.

153. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2007.)

3 hozzászólás
>!
krlany I+SMP

Vannak emberek, akik arra születtek, hogy egyedül nézzenek szembe az élettel. Ez nem jó vagy rossz, egyszerűen ilyen az élet, és kész.

86. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2007.)

15 hozzászólás
>!
Cheril

Mindenki arról álmodik, hogy egy napon belép egy férfi, aki meglátja bennük az igazi nőt, az érzéki asszonyt, a hűséges társat, a megértő barátnőt.

87. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2007.)

>!
Cheril

A szerelem nem a másik emberben van, hanem bennünk. Mi ébresztjük fel önmagunkban. De ahhoz, hogy fölébreszthessük, szükségünk van a másikra. Az életnek csak akkor van értelme, ha van kivel megosztani az érzéseinket.

130. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2004.)

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
2 hozzászólás
>!
Cheril

Aki nyitott szemmel jár, és észreveszi azt az embert, akiről mindig is álmodott, az tudja, hogy a szexuális energia megelőzi magát a szexet. A legnagyobb gyönyör nem is a szeretkezés, hanem a vágy, amit közben éreznek. Ha már nagyon nagy lánggal ég a szenvedély, akkor jöhet a szex, hogy befejezze a táncot, de soha nem az övé az első lépés.

178. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2004.)

1 hozzászólás
>!
Anniennke

A legmélyebb és legigazibb vágy annak a vágya, hogy közel kerüljünk valakihez. És ettől kezdve elindul a láncreakció, a férfi és a nő elkezd játszani. De ami előtte volt – a kölcsönös vonzalom, ami egymás felé lökte őket –, az megmagyarázhatatlan. Ez nem más, mint az érintetlen, tiszta vágy.

148. oldal

>!
Light_House

– És a G-pont, na, mit gondol?
– Maga tudja, hol van?
A könyvtárosnő elpirult, köhécselni kezdett, de aztán összeszedte magát és büszkén válaszolta:
– Rögtön, ahogy belép, az első emeleten. A szemközti ablak.

5 hozzászólás
>!
M_A_Louisa

Ilyen a világ: mindenki úgy beszél, mintha mindent tudna, és ha van merszed kérdezősködni, kiderül, hogy nem is tudnak semmit.

32. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Gabriel García Márquez: Bánatos kurváim emlékezete
Francisco Marins: Az aranybányák titka
Thomas Mann: A varázshegy
Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején
Roberto Bolaño: Vad nyomozók
Gabriel García Márquez: Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája
Gabriel García Márquez: A szerelemről és más démonokról
Roberto Bolaño: Távoli csillag
Andrew Nicoll: Valdez
Guillermo Martínez: Oxfordi sorozat