Tizenegy ​perc 1254 csillagozás

Paulo Coelho: Tizenegy perc Paulo Coelho: Tizenegy perc Paulo Coelho: Tizenegy perc Paulo Coelho: Tizenegy perc

A szerző új regényében, mely szinte egy időben 33 nyelven jelenik meg, egy fiatal brazil lány életét meséli el. Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet. Egy váratlan találkozás révén eljut álmai városába, Genfbe, ahol mesés gazdagságot és hírnevet remélve kezd táncosnőként dolgozni. Hamar ráeszmél, hogy a hírnevet nem adják ingyen, és nemsokára az utcán találja magát, ahol prostituáltként kell megélnie. Az igaz érzelmekről rég letett ugyan, de a szexualitás új és új utakra csábítja mindaddig, amíg egy fiatal festő fel nem lobbantja benne a szerelem tüzét. Választás elé kényszerül: vagy végleg feloldódik a testiségben, vagy megtalálja saját „belső fényét”, és a szent szerelemben keresi meg a szex helyét. Coelho újabb világsikerű művében a szerelem szentségéről és a benne rejlő szexualitásról ír, tabuk nélkül, szenvedéllyel, a tőle megszokott spirituális emelkedettséggel.

Eredeti cím: Onze minutos

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Athenaeum, Budapest, 2020
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632939988
>!
Athenaeum, Budapest, 2020
204 oldal · ISBN: 9789635430253
>!
Athenaeum, Budapest, 2016
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639615847 · Fordította: Nagy Viktória

12 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Maria

Helyszínek népszerűség szerint

Brazília


Kedvencelte 210

Most olvassa 52

Várólistára tette 154

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

amnaen>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

egy olyan nő, aki azt hiszi, a maszturbálástól gyereke lehet, beáll prostinak. és köztük ő az értelmiségi. olyan elvont dolgokról filozofál, hogy hujuj. és a szerelem, amit totál értelmetlenül művel. hát, Coelho bácsi, gratulálok. ilyen fosból meggazdagodni teljesítmény…

18 hozzászólás
csillagka P>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Az igaz bajom Pauloval, hogy olvasás közben mindig azt érzem, a szerző áll a hátam mögött és nagykalapáccsal próbálj belém verni a toleranciát és egyéb fennkölt frázisokat, amelyek nem változnak attól ha szépen kicicomázzuk őket. Ez a könyv is ideális lélekemelő FB idézetek gyűjteménye, a tolerancia és a szerette jegyében. (mögöttem a kalapáccsal amely lecsap ha nem érzed eléggé)
Negyedik könyvem és ez tetszett eddig messze a legjobban, érdekes kísérlet az értelmezhetetlen értelmezésére, mivel ilyen nincs és nem is lesz, talán pont ezért működik. Egyszer-kétszer belefeledkeztem, peregtek az események, kíváncsian vártam a folytatást. ( Coelho nálam ilyen hatást még nem ért el) Tartom magam az eddig trendhez megint egy fél csillaggal több, csak nehogy egyszer valami kedvenc legyen tőle :P

2 hozzászólás
Navi P>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Közhelyhalmaz egy falusi lányról, aki azt hiszi, mindent tud, s a városba felkerülve rájön, hogy nem. Útkeresés, de inkább szexuális felvilágosítás. Számomra hatalmas csalódás. Amilyen gyönyörű volt A Zahír és Az alkimista, ez annyira semmitmondó :( Sajnálom az időt, amit erre vesztegetettem :(

8 hozzászólás
Angele>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Hát Coelho – val nem tudtam mit kezdeni. Pedig szeretem a közhelyeket.

gyuszi64>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

2020/115.

Nem kötött le. (Lehet, hogy nem kellett volna párhuzamosan olvasnom 4-5 könyvet, közöttük 3-4 krimit?)
Tulajdonképpen volt mondanivalója a szerzőnek (szerintem meg is értettem), és a könyv is egész jól olvasható. De előtte láttam valahol, hogy napjainkban Coelho „a legolvasottabb” szerző, és ahhoz képest nekem kevésnek tűnt. Vagy csak többre számítottam?

A könyvnek mindenesetre van íve, míg a befejezés szerintem nem annyira sikerült, kissé ellentétes a könyv korábbi részével. És az utószó legutolsó mondata, ami az egész könyvet más polcra helyezi – hát nem is tudom.

3,5 és 4 között ingadoztam, legyen 4 csillag. Én pedig most megfogadom, hogy mostantól kettőnél több könyvet nem olvasok párhuzamosan.

Bélabá>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Olyan könyv, olyan szerző, amire/akire kíváncsi voltam, most eljött az ideje. Maria története akár mások, élő személyek sorsa is lehet. Coelho könyve kissé didaktikus jellegű, kerek történetet mond el. Nem éreztem világklasszis könyvnek, de számomra bizonyosan jobb, mint az értékelések átlaga mutatja, egyébként pont jókor talált meg. Szerintem pont jó arányban van benne erotikus tartalom, se nem sok, se nem erőteljes (Feltételezem, hogy ez a része legnagyobb hibapontja az olvasók szemében). 4-essel (4,2) díjazom, nem volt tökéletes, de nem is olvashatatlan.

aram76>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Van két könyvem az írótól, igaz csak a polcon vannak már vagy 10 éve, de sosem olvastam őket, sőt…egyetlen Coelho művet sem. Ez volt az első, amit egy kihívás miatt kezdtem el. Az ismeretségi körömben van aki szereti, az okát sose tudtam, nem kérdeztem. A különböző média felületeken látva, olvasva elég megosztó íróként jelenik meg, így ha a most olvasott mű értékeléseit elolvastam volna, talán bele sem fogok soha, nemhogy ebbe, de egyetlen könyvébe sem. Amit lássunk be rosszul tettem volna. Nekem ez a könyv tetszett, igenis tetszett. Lehet, hogy egyesek szerint tele van közhelyekkel, lehet hogy slampos, túlzóan részletes, buta a főszereplő (pl. aki azt hiszi a maszturbálástól, hogy gyereke lehet) és fura, hogy pont őt tartják az azonos “szakmát” űző lányok rendkívül műveltnek, okosnak, amiből jöhet az olvasó kérdése, hogy akkor a többi milyen? De….azt gondolom, hogy itt, amikor ezt a történetet olvassuk, nem magunkból, “művelt, olvasott” molyokból kell kiindulni, vagy az átlag, normális életet élő emberekből, az észbeli és tapasztalatbeli tudásunkból. Egyszerűen csak nézzünk körbe a világunkban. Bizony jócskán vannak tőlünk, a nagy átlagtól szegényebb, ingerszegényebb, nevelés hiányos, elmaradott, tanulatlan, buta emberek, függetlenül nemzetiségüktől, koruktól, nemüktől, ésatöbbi. Azt gondolom az író azt boncolgatta a témában, hogy egy szegényebb sorsú, falusi leány Maria, kivel a szülei sem foglalkoznak sokat, kinek hasonló sorsú társai adnak felvilágosítást, kinek a hallottak alapján van képe a szerelemről, a szexről, a nagyvilágról, hogyan jut el a dolgok felismeréséig. Hogyan ismeri meg a saját testét, a lelkét, a nagyvilágot, az ott élő különböző társadalmi réteget, az abban élő boldogtalan, szeretetet, megértést kereső embereket, az unatkozó, gazdag, mégis valami többet, szebbet kereső embereket, a torz énképpel rendelkezőket, az önbizalomhiányos embert, aki szado-mazo szexben éli ki az önmegvalósítást. És megismeri a mindent megélt gazdag, világlátott, elvont festőt Ralfot, akibe beleszeret. Megismerjük Maria erősségét, ami által csak a teste van jelen a prostituált énjében, a lelkét védi, óvja, a szerelemnek, a jövőképének, a vágyainak tartogatja, ahol szerelmet, családot, biztonságot, jólétet, anyagi függetlenséget találhat. Szerintem ez egy jó könyv, ahol megismerjük a más életet. Ahol megmutatkozik, hogy milyen sokat számíthat az, hogy hová születünk, ahol amikor válaszút elé érünk, mennyit jelent az, hogy hogyan döntünk, merre tovább. Mert van ami felemel, és van ami a mélybe taszíthat.

3 hozzászólás
gab001 P>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Örülök, hogy semmit nem tudtam a könyvről, még az értékeléseket sem olvastam. Nem voltak tehát előítéleteim, s Coelho neve sem bír számomra jelentőséggel, inkább a nemzetisége miatt voltam kíváncsi rá. Külön örültem tehát, hogy a főszereplő egy brazil lány, bár a történet nagyrésze Svájcban játszódik, aminek köszönhetően erről az országról is többet megtudtam. Maga a könyv érdekes utazás volt a prostitúció világába. Pontosan azokra a kérdésekre kaptam választ, amelyeket magam is megkérdeznék valakitől, aki ezt a hivatást űzi. Tetszett, hogy Maria saját maga döntött a sorsáról, s így valóban beleláthattam az őt körülvevő közegbe. Érdekesnek találtam, hogy a történelmi háttérről is olvashattam, illetve azt is, hogy az elbeszélést kiegészítették Maria naplóbejegyzései. A szexualitás több oldalával is megismertet az író, akár egyfajta felvilágosító könyvként is olvasható. Nemcsak a testi, de a lelki oldallal is foglalkozik. Mindezt gördülékeny, olvasmányos stílusban. Olvastatta magát.

>!
Athenaeum 2000, Budapest, 2004
288 oldal · ISBN: 9639471453 · Fordította: Nagy Viktória
Katona_Zsuzsanna P>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Kicsit furcsa volt, hogy pont egy férfi írja le, mit érez egy prostituált a munkája során vagy egy nő szex közben. Aztán a végén kiderült, hogy voltak segítői, akik persze csak tisztán szóbeli támogatást nyújtottak a regény megírásához :) De ez mindegy is.
Maria alapvetően szimpatikus szereplő, akit néha csak sodor az élet és megpróbálja kihozni a legtöbbet az adott helyzetből. Az sem rendíti meg, hogy végül kénytelen prostituáltnak állni, sőt a szakmájában előre is tud lépni -ha lehet ilyet mondani-, mert a kiemelt vendégeket is megkaphatja egy idő után. A személytelenség és a magány teszi őt leginkább próbára és a vágyakozás a szerelemre, mely végül is beköszönt.

anesz P>!
Paulo Coelho: Tizenegy perc

Borító: 3
tartalom: 3
stílus: 3
szereplők: 2
élmény: 2
mondanivaló: 2

Már megfogadtam, hogy nem olvasok több Coelho-t, de ezek a kihívások! Nekem Coelho egyszerre túl sok és túl kevés. A rátukmálásával nagyon unszimpatikus, viszont a mondanivalója, hiába populáris, nekem mindig fals. Teljesen tükrözi a mai szemléletet, talán ezért olyan népszerű és egyben számomra taszító. Nekem nagyon New Age-es ez a katyvasz. Persze remek, modern, toleráns, látszólag a szeretetet és a lelki kiutat mutató köntösben megjelenő, a mélyben azonban nincs semmi. Ez valahol elszomorít, mert az életrajzából tudom, hogy ezekben tényleg hisz és ezt akarja propagálni. Lehet, hogy az én hitem és a világlátásom is segít ezeknek a dolgoknak az észlelésében, sőt biztos.
No de a könyvről is kicsit: A szereplők közül senki sem szimpatikus. Maria igyekszik (ez az egyetlen pozitívuma), de buta és sekélyes, önmagához sem őszinte, csak a világ ellen védekezik, miközben azt bizonygatja, őt nem érdekli, hogy ki mit gondol róla. A cselekmény is unalmas, semmi nem volt képes felkelteni az érdeklődésemet. Egyszóval felesleges időpocsékolás volt kézbe venni ezt a kötetet. Nem szeretem az írót, de ennél sokkal jobb könyveit is olvastam már.


Népszerű idézetek

Cheril>!

– Nincs időm könyvekre.
– Hogyhogy nincs ideje? Mit csinál?
– Sokmindent. Franciául tanulok, naplót írok és…
– És?
Maria azt akarta mondani: „várom, hogy megcsörrenjen a telefon”, de elhallgatott.
– Kedvesem, maga még fiatal, maga előtt még ott áll az egész élet. Olvasson. Felejtse el, mi mindent mondtak magának a könyvekről, és olvasson.

61. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2004.)

Hmmmm>!

A legfontosabb találkozásokat a lelkek előre megbeszélik egymással, amikor a testek még nem is látták egymást.

153. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2007.)

3 hozzászólás
krlany IP>!

Vannak emberek, akik arra születtek, hogy egyedül nézzenek szembe az élettel. Ez nem jó vagy rossz, egyszerűen ilyen az élet, és kész.

86. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2007.)

15 hozzászólás
Cheril>!

Mindenki arról álmodik, hogy egy napon belép egy férfi, aki meglátja bennük az igazi nőt, az érzéki asszonyt, a hűséges társat, a megértő barátnőt.

87. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2007.)

Cheril>!

A szerelem nem a másik emberben van, hanem bennünk. Mi ébresztjük fel önmagunkban. De ahhoz, hogy fölébreszthessük, szükségünk van a másikra. Az életnek csak akkor van értelme, ha van kivel megosztani az érzéseinket.

130. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2004.)

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
2 hozzászólás
Cheril>!

Aki nyitott szemmel jár, és észreveszi azt az embert, akiről mindig is álmodott, az tudja, hogy a szexuális energia megelőzi magát a szexet. A legnagyobb gyönyör nem is a szeretkezés, hanem a vágy, amit közben éreznek. Ha már nagyon nagy lánggal ég a szenvedély, akkor jöhet a szex, hogy befejezze a táncot, de soha nem az övé az első lépés.

178. oldal (Athenaeum 2000 Kiadó, 2004.)

1 hozzászólás
Anniennke>!

A legmélyebb és legigazibb vágy annak a vágya, hogy közel kerüljünk valakihez. És ettől kezdve elindul a láncreakció, a férfi és a nő elkezd játszani. De ami előtte volt – a kölcsönös vonzalom, ami egymás felé lökte őket –, az megmagyarázhatatlan. Ez nem más, mint az érintetlen, tiszta vágy.

148. oldal

Light_House>!

– És a G-pont, na, mit gondol?
– Maga tudja, hol van?
A könyvtárosnő elpirult, köhécselni kezdett, de aztán összeszedte magát és büszkén válaszolta:
– Rögtön, ahogy belép, az első emeleten. A szemközti ablak.

5 hozzászólás
M_A_Louisa>!

Ilyen a világ: mindenki úgy beszél, mintha mindent tudna, és ha van merszed kérdezősködni, kiderül, hogy nem is tudnak semmit.

32. oldal

1 hozzászólás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Bernhard Schlink: Olga
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka ígérete
Julia Lewis Thomson: Többek között
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
B. E. Belle: Árvák