Brida 299 csillagozás

Paulo Coelho: Brida Paulo Coelho: Brida

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Brida, a fiatal és gyönyörű ír nő az élet értelmét és az univerzum titkait kutatja. Találkozik egy bölcs férfival, aki megtanítja, hogyan győzze le a félelmeit, és egy érett nővel, aki megmutatja neki, hogyan táncoljon a világ rejtett dallamára. Mindketten meglátják a Bridában rejtőző különleges képességeket, de hagyják, hogy egyedül induljon felfedezőútjára. Brida igyekszik megismerni a sorsát, keresve a kényes egyensúlyt szerelmi kapcsolata és új, egyre inkább átlényegülő önmaga között.
A Brida gyönyörű és misztikus történet szerelemről és bátorságról, ami felfedi az Erósz spirituális és az spiritualitás erotikus oldalát is.

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632930497
>!
Athenaeum, Budapest, 2012
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632930497
>!
Athenaeum, Budapest, 2011
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632930497 · Fordította: Nagy Viktória

2 további kiadás


Kedvencelte 30

Most olvassa 9

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

ZsúésKrisz_Olvas>!
Paulo Coelho: Brida

Kusza történet hitről, szerelemről, mágiáról, és ami a legfontosabb, saját lelki társunk megtalálásáról.
Ami felettébb tetszett, hogy a történet főszereplője egy átlagos nő, átlagos gondolatokkal, és problémákkal. Mind azokat a válaszokat keressük, amiket Brida is, ami értelmet ad az életünknek, nem számít, hogy miben hiszünk, hiszen a hitünk mind ugyanazt a célt szolgálja.
http://zsuolvas.blogspot.hu/2016/03/paulo-coelho-brida.html

cintiatekla P>!
Paulo Coelho: Brida

Tetszett nagyon, valahogy most totálisan elkapott egy olyan hangulatban, lelkiállapotban, amikor tudtam azonosulni a főszereplővel, aki az élet, a sors értelmét keresi. Igaz, nem teljesen hétköznapi módon, hanem sokkal spirituálisabban, „boszorkányosan” keres értelmet az életében, a mindenségben, de szerintem ezek sem voltak annyira földtől elrugaszkodottak, hogy ne lehessen azonosulni a témával, legalábbis nekem sikerült, mert egyszerűen faltam az oldalakat, és olyan érzésem volt olvasás közben, hogy igen, ez a könyv nekem most nagyon kellett, nekem ezt a könyvet most kellett elolvasnom.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2017/09/paulo-coelho-br…

Luyze P>!
Paulo Coelho: Brida

Nekem ez a szöveg kissé túl misztikus, meg pláne néhol túl vallásos, de amúgy sok igazságot, érdekeset találtam benne és tetszett.
Na meg butaság? naívság? Pl. mikor kijelenti, hogy gyakorlok valamit és jéé kezdem tudni :aucs: nemár, hogyhogy.. o.O
No, de olyan kérdésekre keresi a választ Brida, amire sokan, akár én is, ezért tovább olvastam akkoris, mikor túl sok lett Szűz Mária, meg a Hold/Nap..
Az is egy érdekes vonal, hogy csomószor kételkedik, de ugye jaj nem adhatom fel, hinnem kell, és csinálja a gyakorlatokat, aztán újabb de minek, de miért, és közben halad mégis, pedig többnek tűnik a kétely aránya :)
Na meg, hogy éld át, csináld, add át magad, aztán közben a Mester is, meg ő is jaj elnyomom, nem is igaz, huh nehogy..
Na meg apróbetű, hogy úgy isznak sokszor egy whiskyt, mintha forró teát innának, mert melegít, hát kész.. :) És azért gyújt rá, hogy olyankor visszarántson a boszorkányos misztikumból a valóságba? Az olyat ér észrevenni, hogy csak megfigyeli a szerelő az autót, nem keresgél, figyel, az autó speciális nyelven beszél vele és odanyúl, ahol a hiba van.. és jé, odanyúlt a motorhoz.. majd asszonyom megúszott egy durrdefektet o.O odanyúl ahol a hiba -> motor < > gumi defekt éértem Szóval kissé kusza, de érdekes, sok „hülyeséggel”, sok okossággal.

Dorothy_Gray P>!
Paulo Coelho: Brida

Nos, nekem tetszett. Messze nem volt tökéletes, itt-ott zavart, a végével sem vagyok kibékülve, a szerelmi háromszög végkimenetele pedig egészen elcsépelt, de mégis, kellemes olvasmánynak bizonyult. És akkor itt és most megragadnám a pillanatot, hogy beszéljek Coelho-ról, ugyanis felfigyeltem pár dologra a könyveivel és azok olvasóival kapcsolatban. 4-5 éve amikor az első könyvét olvastam, akkor kezdett nagyon felkapott lenni, most pedig már vannak akik inkvizíciót hirdettek ellene, míg mások imádják. Nekem nem ő a kedvenc íróm, sőt.. de szeretem olvasni a könyveit. Nem mindet és nem egyforma mértékben de mégis jó. Mert van egy rakás könyv amik (akár kedvencek is) zseniálisak, de mégis felkavarnak, fojtogatnak, tele vannak ármánnyal, szenvedéssel, intrikákkal, árulással és hazugsággal, és hiába izgalmas, hiába érdekfeszítő és kiváló, mire befejezem elfáradok, és úgy érzem magam mint akit elgázolt egy tehervonat. Coelhot olvasni pedig olyan mint egy kellemes tavaszi délután, tele napsütéssel. Semmi komolyság, nincsenek gondok, a maga egyszerű szépségével és naivságával feltölt energiával, és szerez pár nyugodt órát ebben az őrült világban. Ennél többet sose vártam tőle.

1 hozzászólás
TMarie>!
Paulo Coelho: Brida

Rá kell hangolódni a könyvre, beleélni magad a spirituális világába. Néha kizökkentettek a már néha túlzásokba hajtott dolgok. DE ennek ellenére magába ragadó és élvezetes volt.
Én szeretem a Coelho stílusát, könyveit. Kicsit elvontak, de mindegyiknek van mondanivalója.

dödölle>!
Paulo Coelho: Brida

Az általam eddig olvasott könyvei közül ez az egyik legjobb regénye, ha figyelmen kívül hagyom, hogy valaki olyan tróger, hogy a könyvében összekutyulja a boszorkányságot, Szűz Máriát, Jézust és Istent.

6 hozzászólás
Anonyma>!
Paulo Coelho: Brida

Meglepő olvasni az értékeléseket, meg a tudat is, hogy mostanában mennyien nem szeretik Coelho műveit. Én eddig még csak 3 könyvét olvastam, de mindegyik „bebújt a bőröm alá”. Jó, oké, nekem is furcsa volt a Bridánál, hogy a mágiát keveri a kereszténységgel, ami alapjáraton két ellentétes dolognak tűnik, de valójában egy és ugyanaz. Mármint a keresztény vallásgyakorlat és a boszorkányság között senki sem vonhat párhuzamot, én sem, mert rögtön keresztre feszítenek érte, de minden vallásnak egy alapja van, mégpedig az, hogy hagyjuk, hogy vigyen minket valami előre, amit nem látunk, csak bízunk benne, hogy hatalmasabb, és erősebb nálunk. Ilyen szempontból szinte „mindegy”, hogy az ember Istenben, a környezetben, a szexben vagy a tudományban találja meg a nyugalmát, ha egyszer megleli. Nekem eddig ez a kedvenc könyvem tőle, mert én még hiszek a lelkitársak megtalálásában. Tündéri gyerekmesében élek, de legalább ebben jól érzem magam. :) Amúgy a könyvet valóban csak azoknak ajánlom, akik nyitottak kívülről nézni a vallásokat, mert különben rettenetesen felháborodnak majd a boszik és a kereszténység keverésében, ha ettől nem tudnak elvonatkoztatni.

2 hozzászólás
XDóra>!
Paulo Coelho: Brida

A cím nem mondott semmit és még csak az ajánlót sem olvastam el, aztán most akadt a kezembe. Érdekes az időzítés, de örülök neki, hogy most olvastam és olyan Coelhós, a sajátos kerettörténetével és a keresés,és a nála megszokott eszközökkel. Kicsit megint ugyan az, mint mindig. Ami tetszett, ahogy, amit a Másik Félről ír, ez egy plusz csillag nálam.

havaska>!
Paulo Coelho: Brida

Erdekes, mig A kem c. konyvben az zavart, hogy nem volt annyira Coelho-s, marmint nem volt benne annyi magia, addig itt pedig pont az ellentete zavart- hogy tul sok volt nekem a keresztenyseg, a magia, okkult tanulmanyok, neha egybemosva, neha kulon…

Zseti>!
Paulo Coelho: Brida

Félve kezdtem neki Paulo Coelho könyvének..de nagyon megérte elolvasni. Én ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el, mert szerintem a főszereplőnk Brida nagyon izgalmas utat járt be. Szeretem az elgondolkodtató könyveket és azt ha egy teóriát kicsit megfűszereznek. Bele visznek egy olyan momentumot, amely igazából a „Hmm..végülis miért ne?” érzetet és gondolatot ébreszti fel az emberben. Valójában szerintem a hit, a szerelem és az útkeresés érdekes kompozíciója lett ez a könyv. Hétköznapi, szinte mindenkit foglakoztató kérdésekre keresi a választ és igen olykor azt érzi könnyebb lenne feladni…de ha már ennyi mindenen keresztül ment és kitartott, miért pont most kellene feladnia?!
Biztosan elfogom még olvasni, mert azt gondolom teljesen más fontos gondolatokat fogok észrevenni, ami felett esetleg most elsiklottam.
-"De az anyja most utazott az időben, ahogy ő is tette egyszer. Csak neki nem kellett hozzá űrben lebegő katedrális, föld alatti könyvtár meg poros könyvek. elég volt egy tavaszi délután és egy férfi emléke, aki bőröndjeivel a lépcsőn üldögélt."
-" Az érzelmek pedig elmesélték, hogy milyen csodás lenne ez az este, ha beleszeretne ebbe a férfiba. Mert amikor az ember szerelmes, bármit meg tud tanulni, és olyan dolgokat ismerhet meg, amelyekre álmában sem mert gondolni- mert a szerelem a kulcsa minden rejtély megfejtésének."


Népszerű idézetek

Sonnenschein>!

Semmi nincs a világon, ami teljesen rossz lenne, kislányom – mondta az apja az órára mutatva. – Még egy álló óra is pontos napjában kétszer.

93. oldal

Sonnenschein>!

Amikor valaki megtalálja az útját, nem szabad félnie. Elég bátornak kell lennie hozzá, hogy rossz lépéseket tegyen. A csalódás, a vereség, a csüggedés mind-mind Isten eszköze, hogy általuk megmutassa nekünk az utat.

21. oldal

Sonnenschein>!

Nem a magyarázatok visznek előre, hanem az akarat, hogy továbbmenjünk.

90. oldal

Aquarius P>!

Embernek lenni annyit tesz, hogy vannak kétségeink, és ennek ellenére is folytatjuk az utunkat.

201. oldal

dödölle>!

Azok a ruhák, amelyeket megvettél, hozzád tartoznak, a részeid, és különleges pillanatokat képviselnek. Olyan pillanatokat, amikor azzal a szándékkal indultál el otthonról, hogy megajándékozod magad, mert elégedett voltál a világgal. Olyan pillanatokat, amikor valaki megbántott, és ezzel akartál vigasztalódni. Olyan pillanatokat, amikor úgy érezted, hogy meg kell változtatnod az életed. A ruhák mindig érzelmet változtatnak anyaggá. Ez az egyik híd a látható és a láthatatlan között. Olyan ruhák is vannak, amelyek árthatnak, mert másoknak készültek, csak hozzád kerültek.

126. oldal

Sonnenschein>!

Eszébe jutott az apja. …. A tengerparton volt az apjával, és az apja megkérte, hogy nézze meg, elég meleg-e a víz. Ő [Brida] ötéves volt és örült, hogy segíthet. Odament hát a vízhez, és beledugta a lábát.
– Beledugtam a lábamat, és hideg – mondta az apjának.
Az apja erre fölkapta, odavitte a vízhez, és se szó, se beszéd, bedobta a vízbe. Először megijedt, de aztán tetszett neki a játék.
– Na milyen a víz? – kérdezte az apja.
– Finom – felelte.
– Nahát, akkor mostantól fogva ha meg akarsz tudni valamit, merülj bele.

91. oldal, Nyár és Ősz (Athenaeum, 2010)

Cicu>!

Ha valaki rosszabbnak tartja magát a többi embernél, az az egyik legelvetemültebb kevélység – mert a lehető legpusztítóbb módja a másoktól való különbözésnek.

100. oldal

Aquarius P>!

Az a bátor, aki félelmei ellenére dönteni mer. Akit minden lépésekor zaklat az ördög, és akit örökös bizonytalanság gyötör, hogy vajon amit tesz, jól teszi-e.

242. oldal

Aquarius P>!

Minden városban van egy „mágikus hely”, egy hely, ahova akkor megyünk el, amikor komolyan akarunk gondolkodni az életről.

147. oldal

Dizike>!

Az emberek azért ajándékoznak egymásnak virágot, mert a virágban benne van a Szerelem igazi értelme. Aki megpróbálja birtokolni, az látja, hogy mint hervad el a szépsége. De aki csak nézi a mezőn, annak mindig megmarad.

244. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Eliza Willard: A hármak ereje
Deborah Harkness: Az élet könyve
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Nora Roberts: Vérmágia
Stephen King: Carrie
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység
Stephen King: A boszorkánylány
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Katherine Arden: A boszorkány éjszakája