Alef 146 csillagozás

Szerelem az időn túl
Paulo Coelho: Alef

2006-ban Paulo Coelho spirituális válságba került: úgy érezte egyedül van, és lelki fejlődése megakadt. Ha követi Mesterének tanácsát – menjen egy olyan helyre, „ahová a szíve vágyik” –, talán rátalál a megoldásra és az előre vezető útra. Több országban megfordult, végül Oroszországban találta magát. Úgy döntött, a hatalmas, 9288 kilométeres távolságot vonaton teszi meg. Három ember kísérte útján: egy Tao mester, orosz kiadója és egy különleges török nő, Hilal… Útja az első állomástól kezdve spirituális kutatássá válik. A vonaton Coelho és Hilal hamarosan felfedezik, hogy sorsuk egyszer régen, egy másik időben és térben már összefonódott. „Hilal zöld szemébe tekintve” rátalál az „alef”-nek nevezett pontra, amelyben tér és idő egyesül. A vonaton Coelho ismét önmagára talált. Legújabb regényében a világszerte elismert szerző újra felfedezi az életet oly gyönyörűvé tevő csodákat és kincseket. Egy időn kívüli helyre követi a tökéletes szerelmet, és végigjárja a lélek útját.

Eredeti cím: O Aleph

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Athenaeum, Budapest, 2011
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632931333 · Fordította: Nagy Viktória
>!
Athenaeum, Budapest, 2011
280 oldal · ISBN: 9789632931418 · Fordította: Nagy Viktória

Kedvencelte 11

Most olvassa 13

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Levandra P>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Az alef, mint ötlet nagyon tetszett. Az nem tetszett, hogy az író ebből a történetből is azt hozta ki, hogy milyen nagy hatással van a nőkre és vonzerejének nem tudnak ellenállni. A sztorival kapcsolatban is szkeptikus vagyok.

dwistvan P>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Nem lényeges, hogy Coelhonál minden részlet a könyveiben teljesen világos legyen és nem lényeges, hogy a spirituális fordulatoknak milyen valóság tartalma van. A fontosnak azt tartom, hogy magunkba tekinthetünk, elgondolkozhatunk és át tudjuk érezni a hangulatot, a kétségeket, az üzenetet, ami a merész történéseken, elvont eseményeken keresztül, sőt általuk megoszt velünk. Ez a hosszú utazás egy belső utazás volt valójában. Az igazi szerelem természetéről. Olyan soha el nem múlóról. Halálon túl is megmaradóról. Megbocsátóról. Sokan nem szeretik Coelhot. Ne akarjuk mindenáron értelmezni, engedjük csak hatni ránk és akkor nagyon jó.

Miamona>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Második könyvem volt Coelhótól, Az alkimista után. Hát itt aztán nyakamba zúdult minden, amiért őt nem szeretik, és támadják. Merész vállalkozás volt, egy előttem szólóval értek egyet, hogy előtte kell egy jó alapos „bemelegítés”, mielőtt ennek bárki nekikezd. Néhol már bevallom vettem egy-két mélyebb lélegzetet, de valahogy mégsem fordult meg egy percre sem a fejemben, hogy letegyem, és nem támadt bennem segélykiáltás se, hogy „Na, ez már tényleg sok(k)!” Bizonyos részeit szerettem, megfogott, repített magával, máshol pedig csak próbáltam megérteni, elfogadni, hogy ezt most miért… hogyan… minek… Valamiért mégis jó volt, hogy ilyen hamar a kezembe került ez a könyv: így már sokkal könnyebb lesz őt olvasnom a továbbiakban. Kis bepillantást nyerhettem a kulisszák mögé, ami ez esetben „látványosabb”, mint maga az előadás.

10/6.5

5 hozzászólás
Georgina77 P>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Hajjaj. Rettentő gyenge. Katyvaszos hatásvadászat. Szomorúsággal tölt el a gondolat, hogy jó tíz évvel ezelőtt, amikor Coelhoról először olvastam könyvkritikát, aminek hatására kézbe vettem a Tizenegy perc, majd Az alkimista regényeit, azok lenyűgöztek. Valószínűleg, mai fejjel már másképpen értékelném ezeket sz írásokat is. Valahogy a spiritualitásról értekezni necces. Akitől tökéletesen elfogadtam ezt, ő Szepes Mária. Magasra helyezte ezzel azt a bizonyos lécet. Nehéz abba a magasságba érkezni.
Az Alefség messze elmarad a vártnál. Ejnye-bejnye. Szenvedős ömlengés csupán.

Engelchen>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Bevallom tartottam ettől a könyvtől…Tudom,hogy sok minden megváltozott bennem és bár a Brida nagyon tetszett féltem,hogy ez a könyv most csalódást fog okozni és nem akartam csalódni Coelhoban,hisz annak előtte annyira szerettem az írásait.Aztán mikor elkezdtem olvasni nem voltam éppen ráhangolódva,egy izgalmas londoni hétvége állt előttem és a repülőn majd a vonaton képtelen voltam koncentrálni,csak olvastam,de nem tudtam mit.Újra kellett kezdenem később,ez már eleve nem volt éppen jó jel,hisz egy jó könyv az el tudja terelni az ember gondolatait.Végül az újrakezdést siker koronázta,elragadott,olyannyira,hogy néha beleborzongtam és éreztem a tarkómon azt bizsergető furcsa érzést amit akkor szoktam amikor egy Angyal szárnya megérint..
De őszinte vagyok,nem is tudnék hazudni,utána egy kicsit elvesztettem a fonalat.Hiszek mindabban amiről ír,de ahogy tette néha már úgy éreztem,hogy túlzásokba esik, túlbonyolítja és elsekélyesedik.Kicsit csalódott voltam,mi lesz ennek a vége?! Hagyjam félbe,mint a Zarándoklatot?Utálok könyvet nem végig olvasni,úgy érzem az tiszteletlenség egy könyvvel szemben.Aztán egyik pillanatról a másikra visszazökkentem és bár az varázs ami az elején megvolt már elillant,de a végére tetszett.Én úgy gondolom,nem elsősorban a szerelem ami ebben a könyvben a legfontosabb szál,inkább az író önmagának megtalálása,amihez egy különleges utazást választ,hirtelen felindulásból.
Akit érdekel a spiritualitás,hisz abban,hogy nem egy életünk van és minden inkarnációban szembe kell néznünk azzal amit előző életünkben nem tudtunk megoldani,aki tudja,hogy a csí jelen van mindenütt és megszünteti az időt,teret,aki vágyik az ismeretlenre,akinek meggyőződése,hogy véletlenek nincsenek és az Angyalok segítik utunkat mindenkor,annak ez a könyv nem fog csalódást okozni.(Természetesen csak akkor,ha Coelho stílusát is beveszi a gyomra…:))
Nem szűnünk meg,nem megyünk sehová,csak éppen a másik vagonban kell keresni bennünket…

10 hozzászólás
Lornka>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Ez volt az első könyv Coelhotól amit olvastam. Tetszett,jó volt a lelkemnek, elgondolkodtatott.
Először amikor neki kezdtem pár oldal után leraktam. Pár napja újra elővettem, s egy nap alatt kiolvastam. Az biztos, hogy az embernek rá kell hangolódnia, vagy inkább a megfelelő hangulatban kell lennie ahhoz, hogy ezt a könyvet befogadja.( Gondolom ez érvényes az író többi könyvére is. :) )

Macooka>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Coelho tipikusan az az író, akit „nem tudok hová tenni”. Van amikor nagyon eltalál, van amikor hajítanám a könyvét a sarokba. Kétségkívül kell hozzá egy bizonyos hangulat, engem általában az írásai segítenek kirángatni a gödörből, szóval amolyan tyúkhúsleves a léleknek. Most is azért vettem elő, mert „lelki válságban” éreztem magamat. A regény első felét kifejezetten élveztem, mintha újra adott volna valami támpontot a hogyan tovább?-hoz. Aztán a második fele már amolyan mélyrepülés volt. Sok dolgot el tudok hinni, ezek a dolgok viszont már nekem is soknak bizonyultak. A végén már csak azért faltam a sorokat, hogy befejezzem már végre…
Én azért még mindig nem adom fel. Sokat olvastam az írótól, de még nem mindent. Hátha a kezembe akad még egy olyan könyve, amitől tényleg kapok valamit.

Aquarius P>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Néha „déjà vu” érzésem volt. Az előzőleg olvasott „Brida” jutott az eszembe, és a felfedezett párhuzamok, a múlt, a jelen, és a jövő boncolgatása és a spirituális világ. Egy újabb utazás elveszett lelkünk (hitünk?), és a megrendült önbizalmunk megtalálása céljából. Vajon fel tudjuk-e oldozni magunkat, az előző életünkben elkövetett bűnök alól? A könyv válaszokat keres a feltett és a fel nem tett kérdésekre. Barangolások az időben, sok-sok érdekes mellékszállal, amelyek kifejezetten tetszettek. Sok új gondolat, érdekes megközelítések jellemzik. Coelhot lehet nem szeretni, de valamit, ez az ember tud!

Hajnalpir58>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Coelho írásai mindig elgondolkodtatnak!

Mircsi>!
Paulo Coelho: Alef

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Én imádom Coelho-t, és tényleg, de EZ MI?! Ha valaki lelki válságban van, akkor oké, menjen el utazni, fedezze fel az előző életeit, de ettől még nem kell megírni! Volt benne pár okosság az utazásról, de egyébként ezt már egyszer megírta A zarándoklat címmel, és már az se volt egy nagy szám.
(Valaki adjon már egy jó könyvet, nem bírom tovább, hogy 3 meg 3,5 csillagos könyvekkel szenvedek…:S)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Miamona>!

[…] ugyanis nem az van hatással a jelenre, amit a múltban tettél, hanem amit a jelenben teszel, az teszi jóvá a múltat és változtatja meg a jövőt .

16.

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

robinson P>!

Egy ölelés azt jelenti: nem vagy fenyegető, nem félek ennyire közel kerülni hozzád, el tudok lazulni, otthon érzem magam, védett helyen vagyok, ahol megértenek. A hagyomány szerint valahányszor szívből átölelünk valakit, egy nappal meghosszabbodik az életünk. Légy szíves tedd meg ezt most – kérem.

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

1 hozzászólás
Miamona>!

Lefekszem mellé. Közelebb húzódik, és átölelem.
– Hol voltál? – kérdezi.
Ez a „hol voltál” több, mint egy egyszerű kérdés. Aki ezt kérdezi, egyben azt is mondja: „hiányoztál”, „veled szerettem volna lenni”, „be kell számolnod a lépéseidről”.

146-47.

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Miamona>!

– Aki ismeri Istent, az nem beszél róla. Aki beszél Istenről, az nem ismeri.

120.

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Chris>!

Tudod, ki hiszi azt, hogy mindenre képes? A gyermek. Bízik önmagában, nem érez félelmet, hisz a saját hatalmában, és megszerzi azt, amit akar. De a gyermek növekszik. És kezdi megérteni, hogy nem is olyan hatalmas, és hogy a léte másoktól függ. Akkor szeret, és elvárja, hogy a szeretete viszonzásra leljen, a vágya pedig az idő előrehaladtával egyre nő. Kész föláldozni mindent, még a hatalmát is, csak hogy cserébe megkapja ugyanazt a szeretetet, amit ad. És végül oda jut, ahol most vagyunk: felnőtt lesz belőle, aki bármit megtenne azért, hogy elfogadják és szeressék.

169. oldal

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Miamona>!

Amikor keresünk valamit, az a valami is keres minket.

54.

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Jaumijau>!

Képes leszek szeretni minden szeretetlenség fölött,
Adni akkor is, ha mindenemtől megfosztanak;
Örömmel dolgozni minden akadály ellenére;
Kinyújtani a kezem még a legnagyobb magányban és elhagyatottságban is;
Felszárítani a könnyeimet akkor is, ha zokogok;
És hinni akkor is, ha nem hisznek bennem.

165

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Grace_Martin>!

Az utazás soha nem pénz kérdése, hanem bátorságé.

18. oldal

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Aquarius P>!

Amikor az elégedetlenség nem múlik el, annak oka van. Az azt jelenti […], hogy valamin változtatnunk kell, tovább kell lépnünk.

21. oldal

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl

Miamona>!

Hajlamosak vagyunk többre értékelni azt, ami messziről jön, anélkül, hogy észrevennénk, mennyi szépség vesz minket körül.

48.

Paulo Coelho: Alef Szerelem az időn túl


Hasonló könyvek címkék alapján

Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Acsai Roland: Jin és Jang
Chris Carter: Halállista
Raduan Nassar: Kőbe vésve
Jorge Amado: Csodabazár
Fernanda Torres: Vég
Raphael Montes: Titkos vacsorák
Raduan Nassar: Egy pohár harag
Chico Buarque: Budapest
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán