A ​rubinvörös kamra (Victoria Bredon 1.) 60 csillagozás

Pauline Peters: A rubinvörös kamra

A történet 1907-ben, Londonban játszódik. Nemesi, befolyásos családjának akarata ellenére a fiatal Victoria egyedül él a nemrég elhunyt édesapja öreg komornyikjával. Nem gazdag, de boldog. Ám a világa meginog, amikor valaki megszellőztet előtte egy sötét családi titkot. Az egyetlen embert, aki a kérdésére választ tudna adni, meggyilkolják…
A lány jó híre veszélybe kerül, ám szorult helyzetében egyszer csak felbukkan a vonzó újságíró, Jeremy Ryder – mint a megmentője. De vajon Victoria megbízhat benne?
Egy izgalmas regény sötét titkokról, meglepő igazságokról és a szerelemről.

Eredeti megjelenés éve: 2016

446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618593 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Victoria Bredon

Kiss_Julianna P>!
Pauline Peters: A rubinvörös kamra

Már több mint egy éve, most már azt is tudom, méltatlanul várakozott a polcomon. Amikor megvettem, a fülszövege tetszett meg, jó történetnek ígérkezett. Igen, ez így is történt. A harcos szellemü Victoria, a minden lében kanál természetéve hamar belopta magát a szívembe. Vele és Hopkinssal együtt nyomoztam a gyilkos után, de
bevallom sokáig csak sodrodtam az eseményekkel. Lassan értettem meg az összefüggéseket. Ettől függetlenül, lendületes, izgalmakkal teli történetet kaptam. Már olvasom is a következő részt.

Pauline Peters: A rubinvörös kamra

Kissé lassan haladtam az olvasással a részletes leírások miatt, de nem igazán bántam. Tetszett a kor hangulata, a sok szín, Victoria önállósága, kalandjai. Az alaphelyzetet tekintve van némi hasonlóság Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban című könyvével, de ennek csak örültem, mert az a könyv is remek szórakozást jelentett.
Egy kicsit visszavett az értékelés csillagaiból az, hogy rettentő hamar ki lehet találni, ki a gyilkos. A főhősnőt körülvevő szereplők és a lány családjának különös titkai azonban kárpótolnak e hiányosságért.

szilvamag>!
Pauline Peters: A rubinvörös kamra

Amit igazán erősnek éreztem a könyvben az a hangulata, és az a történelmi háttér, amit az írónő finoman a cselekmény alá festett. Tetszett Viktoria karaktere, az empátiája, a bátorsága, és hogy nem félt beismerni, ha nem tudott valamit. Ő tipikusan az a lány volt, aki ha valamit a fejébe vett, azt hétszentség, hogy mindenáron véghez is vitte. Hopkins, a komornyikja pedig igazán üde színfoltja volt a történetnek. Nagyon gyorsan megszerettem ezt a roppant visszafogott és kissé karót nyelt figurát, aki hűséges és odaadó segítőként mindig Viktoria mellett maradt. Ráadásul a tetthelyek elemzésének széles körű ismeretével és kimeríthetetlen receptkészleteivel is folyamatosan ámulatba ejtett. Szóval ő volt az a bizonyos hab a tortán, ha értitek mire gondolok.
A romantikus szálban nem volt semmi különös. Sőt, olyannyira egyszerűre sikerült az egész, hogy már az elején nyilvánvaló volt, hogy ki lesz majd Viktoria nagy szereleme, és ki lesz az, aki majd csak kihasználja őt, de ez engem egy cseppet sem zavar. Ráadásul a vége is meglepetést okozott, mert soha nem gondoltam volna, hogy a gyilkost ennyire el tudja majd rejteni előlem a szerző.
Szóval remek szórakozás volt számomra, nagyon tetszett, mindenképp folytatni fogom.
Bővebben: https://szilvikonyvespolca.blogspot.com/2021/04/pauline…

Kókuszka>!
Pauline Peters: A rubinvörös kamra

London, 1907, korabeli angol hangulat. Belecsöppenünk a nők szavazati jogaiért tüntető szüfrazsettek nagy visszhangot kiváltó mozgalmába, komornyikok, lakájok, bordélyházak világába. Victoria Bredon fiatal, tizenkilenc éves árva lány, fő támasza apja egykori komornyikja, akivel szerény körülmények között él. Nemesi származása ellenére a munkásosztály világában is otthon érzi magát. Sötét családi titok birtokába jut, miközben igyekszik a szálakat felderíteni, gyilkosságsorozat közepébe kerül. Idős komornyikjával a gyilkos vagy gyilkosok nyomába ered. Kalandok és karakterek sokaságát követhetjük lassú tempóban. Mint krimi nem nyűgözött le, inkább a századelő hangulata tette érdekessé.
A sorozat következő kötete: https://moly.hu/konyvek/pauline-peters-a-rozsaszoba-titka

cicus61 P>!
Pauline Peters: A rubinvörös kamra

Nagyon szeretem az ilyen régi világban játszódó történeteket. London XX.század eleje különösen a kedvencem. Van rejtély, izgalom, humor, egy kicsi romantika és már imádom :)
Victoria és Hopkins jó kis páros és persze Jeremy :) Jó kis történet volt, Én is úgy voltam vele, hogy szinte mindenkit meggyanúsítottam, aztán ledöbbentem a végén. Jöhet a következő rész.

Csoszi>!
Pauline Peters: A rubinvörös kamra

Jaj, de nagyon lassan indult be! Az alapötlet tetszett. A történelmi háttér, a korszak, valamint a talpraesett főszereplő erős karaktere rengeteg lehetőséget rejtett magában, és ezek alapján akár egy ötcsillagos könyv is lehetne. Sajnos a stílusa meglehetősen vontatott. Ráadásul a csomó felesleges, aprólékos leírás kifejezetten untatott. Amúgy meg tök jó volt beleképzelni magam Victoria személyébe, Hopkins-szal és Jeremy-vel nyomozni a gyilkos után, feltárni egy családi titkot, és egy kicsit megismerni egy letűnt világot. A szerző utószava sok-sok hasznos információt, érdekességet és pontosítást tartalmaz. Szívesen olvasnám a folytatás(oka)t.

Maxim, Szeged, 2017
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618593 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
KönyvMoly_1989>!
Pauline Peters: A rubinvörös kamra

Kicsit többet vártam, annál, amit kaptam, de ettől függetlenül megérte elolvasni. ;)
Victoria karaktere igazán érdekes, szerettem a különcségeit, hogy férfi nyeregben lovagol, nyomoz, fotózik, harcol a nők jogaiért. Egy igazi szabad szellem!
Az írónő stílusa viszonylag olvasmányos, bár néha unalomba fullad a történet, a kevesebb több lett volna. A gyilkosságok miértjei fent tudták tartani a figyelmet, bár a gyilkos kilétére sajnos a könyv felénél rájöttem.
Akit érdekel a kosztümös nyomozás, szereti a családi titkokat, nyugodtan vegye a kezébe a könyvet!
Romantikus elemeket csak nyomokban tartalmaz a kötet, ebből szerettem volna én is többet kapni, viszont „női” kriminek megállja a helyét.

Habók P>!
Pauline Peters: A rubinvörös kamra

Kellemes nyári krimi, nem annyira a bonyolultságával, feszültségével, izgalmaival szórakoztatott, mint inkább a környezettel, a századfordulós Londonnal (akár térképpel a kezemben is olvashattam volna), a szüfrazsettekkel, a konzervatív rendőrséggel, vagy az okos nő – buta férfiak párharccal. Hopkins, a komornyik kedvenc lett (milyen szükségem lenne rá itthon!). Vele még nyomozni is elmennék. Keresni fogom a következő kötetet.

szucsiani P>!
Pauline Peters: A rubinvörös kamra

Időnként jól esik egy-egy könnyedebb olvasmány, és ez a könyv jó választásnak bizonyult. Viktória, az öntudatos fiatal lány, apja halála után, egyedül él annak komornyikjával, Hopkinssal. Egy rosszindulatú megjegyzés miatt nyomozni kezd a családja után. Vajon őszinte volt vele az apja, vagy titkolt valamit a gyermekkorából? Miközben megpróbál utánajárni a múltjának, szövevényes bűnügy részese lesz.
Fordulatos, izgalmas múlt század eleji történetet kaptam. Picit olyan érzésem volt, mintha a Downton Abbey-t összegyúrnánk az Ambrózy sorozattal. Szerettem a regény hangulatát, a szereplőket.
Érdemes az Utószót is elolvasni, mert sok érdekes adatot tartalmaz és jó kortörténeti összefoglaló.

Manoli>!
Pauline Peters: A rubinvörös kamra

Angliában játszódó, békebeli nyomozós krimi, az 1900-as évek elejéből, tele változásokkal és újításokkal. Még konflis az előkelő, de már autót is használnak a felsőbb körök, még gyertya, de már villanykapcsoló is megjelenik, vízforralás és dézsa a fürdéshez, de már a bojler és kád is használatos. Békebeli ugyan a kor, de pörgős, és eseménydús a cselekmény.
Nagyon tetszett ahogy Victora, a talpraesett, nemes kisasszony nyomoz, a család komornyikjával. A nyomozás nagyon fordulatos, merész és semmiképp sem egy nemes hölgyhöz illő. Ez az az idő, amikor még a nemesi családok és a társadalom többi rétege között meg volt a választóvonal, de már kezdetét vette a változás. A nemesi kiváltságok különleges elbánást biztosítottak, de már elkezdődött a társadalmi rétegek keveredése, vagy a harc a női választójogért. Ez adja az alapot és lehetőséget, a különleges nyomozópárosnak, akik a társadalom legalsóbb rétegeitől, egészen a felsőbb nemesi körökig mozogva kutatják az indítékot és a tettest.
Egészen egyedi a könyv hangulata egyrészt a kor, mikor játszódik másrészt a legváltozatosabb helyszínek miatt, mint kastély, kúria, szegénykonyha, börtön és nyilvánosház.
Öröm, és kész felüdülés volt a könyvet olvasni.

cicus61 P>!

– Victoria kíváncsian kicsomagolta, és kinyitotta. Az az estélyi
ruha feküdt benne, amelybe a Harrods divatbemutatóján
beleszeretett. – Ó, Hopkins, köszönöm szépen… – Victoria ráragyogott. –
Már ma este fel fogom venni a ruhát.
Hopkins egy kristálypohárra összpontosított, amelyet éppen
a helyére igazított. – Mr. Ryder szintén a vendégek között lesz. Úgy gondoltam, számíthatok a beleegyezésére.
Victoriában a boldogság mély érzése áradt szét. Pár napja nem látta Jeremyt. Csak most ébredt igazán tudatára, milyen nagyon hiányzott neki. – Nagyon örülök neki, hogy láthatom Mr. Rydert – mondta mosolyogva.

Jagika P>!

Mint mindig, Victoria később csodaként élte meg, amikor az előhívófürdőben a fénykép papíron az első fekete-fehér kontúrok és szürke árnyalatok megjelentek, amelyek lassacskán képpé formálódtak.

Kapcsolódó szócikkek: fénykép
Jagika P>!

Victoria Bredon végigsietett a Palmer Streeten.

Kapcsolódó szócikkek: Victoria Bredon
Jagika P>!

Victoria, fejezd be, hogy úgy viselkedsz, mint Jane Austen egyik hősnője – figyelmeztette magát szigorúan, amikor tudatosultak benne a tűnődései. Mégis mosolygott magában. Egyszerűen jó volt álmodozni…

Kapcsolódó szócikkek: álmodozás · Jane Austen
Bomarie>!

– Választójogot a nőknek! Választójogot a nőknek! – skandálták.
Victoria kíváncsian előrehajolt. Valóban a kapu mellett egy csoport tüntető gyűlt össze. A kocsik és a bámészkodók elé nyújtották a plakátjaikat.
– Ó, hogy ezek a rettenetes nők még attól sem riadnak vissza, hogy a királyi pár előtt felzúdulásról gondoskodjanak – sóhajtott Hermione néni. – Mit jelent az olyan jelentéktelen dolog, mint a választójog érvényesítése egy bálhoz képest?

Bomarie>!

A törvényeknek ebben az országban sürgősen változniuk kell, de amíg csak a férfiak választhatnak, nem fognak.

Victoria Bredon sorozat · Összehasonlítás