Kitti ​és a Holdfény-mentőakció (Kitti 1.) 30 csillagozás

Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Varázslatos kaland a telihold fényénél
Kitti családja egészen rendkívüli: anyukája szuperhős, és Kitti tudja, hogy különleges képességeit használva egy napon belőle is hős válik majd. Ez a nap azonban a vártnál hamarabb érkezik el, amikor Figaró, a kandúr megjelenik a kislány szobájának ablakában, hogy segítséget kérjen. De az éjszakai világ elég félelmetes – lesz-e Kittinek elég bátorsága, hogy kimerészkedjen a sötétbe, és nekivágjon egy izgalmas kalandnak a holdfényben?

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2021
124 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634865728 · Fordította: Varró Zsuzsa · Illusztrálta: Jenny Lovlie

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Molymacska>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Ezt a könyvet csak azért szúrtam ki, mert cicás, és nagyjából azt adta, amit egy cicás könyvtől elvárok.
A történet szerint Kitti anyukája szuperhős, de Kitti még bizonytalan, és sok dologtól fél, így nem érzi biztosnak azt, hogy szuperhős legyen. Ám egy napon egy cica meglátogatja, segítséget kér tőle, és Kitti a veszélyhelyzet miatt mégis elkezdi a szuperhős küldetést.
A történet nagyon egyszerű, és ennek oka egyrészről a korosztály, mert nagyjából hatéves korosztálynak szól, másrészről, hogy ez egy bevezető kötet. A világot, a lehetőségeket és a karaktereket is megismerjük, és nagyjából ezzel eltelik a könyv.Gyakorlatban a tényleges akció (sőt, történés) mondhatni nem sok, mégis azt érzi az olvasó, hogy regeteg mindenen megyünk keresztül.
Ami tetszett benne, hogy a cuki történet mögött volt egy pici téma is: a félelem. Hogy Kitti hogyan győzi le a félelmét, hogy mire képes az a cica, aki fél, és hogy ezt hogyan lehet szabályozni. Megismerjük a félelem természetét, de közben az olvasó mégsem érzi didaktikusnak. Nem is nyomasztó a történet, hanem életvidám (Kitti tökéletesen hozza a csicsergő kislányos stílust)
A könyv igazi vonzereje mégsem a történet és a szöveg (pedig hűha mennyire macskás!) hanem az illusztrációk. Alapvetően már a tricolor illusztráció megdobbantotta a szívemet, iszonyatosan hangulatossá teszi a narancs (fényes) háztető a könyvet, miközben képek vannak az éjszakai égboltról és a furmányos cicákról is. Nagyjából olyan a stílisa az illusztrációnak, mint a borítón is, de belül szerintem a részletgazdagsága (és a narancs színek is) hajaznak a steampunkosabb alkotásokra (amellyel szívemet teljesen elrabolták. Hát ki tud ellenállni a steampunkos cicának?!)
Ami negatívum lehet az illusztrációval kapcsolatban, hogy alapvetően sötét, és borongós az oldalak nagyja, hiszen éjszaka történnek a dolgok. Számomra nem volt zavaró (bár tény, hogy idősebb vagyok, mint a célközönsége :D ), és amúgy ekötöttek a beszélő macskák.
Ha valakinek van olyan gyereke, rokona, ismerőse, tanítványa, aki szereti a cicákat, annak ez a könyv kell. Esszenciálisan macskás, mind az illusztrációkban, mind történetében. Ha nem macskabolond az olvasó, akkor lehet, nem lesz olyan különleges történet (inkább csak olyan ez is megvolt, érdekes sztori) ellenben a macskás kislányoknak a tökéletes könyv ez. Mindenképpen ajánlom, hihetetlenül menő.

Nikolett0907 P>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Bővebb értékelés a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2021/03/paula-harrison…

„Az lehetsz, ami csak akarsz. De ne hagyd, hogy a félelem visszatartson! Bátrabb vagy mint hiszed.”

Rólam köztudott, hogy nagy állatbarát vagyok, bár tény a kedvenceim nem éppen hétköznapiak, kettőt kivéve. Az egyik ilyen típus a macskák. Tőlem lehetnek kicsik vagy nagyok, cirmosak, foltosak, vagy egyszínűek, vékony szőrűek vagy bundásak egyszerűen rajongok értük és alig várom, hogy ölbe kaphassam. Az egyik kedves barátnőmnek három is van és annyira szeretem, mikor meglep egy – egy fotóval aktuális csínytevéseikről. Ennek a kis kitérőnek annyi lényege van, hogy megértessem miért is örültem meg annyira ennek a kötetnek. Nem csak szórakoztató volt, de igen sokat tanultam is belőle, de ne szaladjunk ennyire előre. Szeretném megköszönni a Móra Kiadónak, hogy biztosított számomra egy példányt és általuk egy remek történettel ismerkedhettem meg! Köszönöm.

Paula Harrison – Kitti és a Holdfény-mentőakció című alkotása a Kitti sorozat bemutatkozó kötete, mely egy különleges kislányról és kalandjairól mesél….

>!
Móra, Budapest, 2021
124 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634865728 · Fordította: Varró Zsuzsa · Illusztrálta: Jenny Lovlie
kratas P>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Aranyos mese, bár az illusztrációk nagy részével nem vagyok túlságosan kibékülve. Lehet, hogy ha több szín lenne a könyvben, akkor jobban tetszenének, de így olyan egyhangú az egész.
És azt nem hagyhatom ki a vallomásból, hogy az elején eltrollkodtam az egészet, mert kinyitom a könyvet és ott van, hogy Kittinek olyan szuperképességei vannak, mint a macskáknak. Erre sajnos az ugrott be elsőnek, hogy ugye tavaly nyáron beköltözött hozzám a nyálcsorgató testvérpár és itt félre kellett tennem a könyvet pár napra, ameddig a gondolattól megszabadultam, hogy főhősnőnk legfőbb szuperképessége a hihetetlen mennyiségű nyáladzása, ha jól érzi magát… sajnálom, de ezen még most is röhögnöm kell :D

1 hozzászólás
AniTiger P>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Nagyon aranyos, nem szokványos mese, ami egyszerre volt szórakoztató és bájos. Tetszett az egyszerűsége, a mondanivalója, a stílusa és az, hogy macskás szuperhősős (igen, macska és Macskanő fan vagyok).

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/04/paula-har…

csak_olvass P>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Én nagyon megkedveltem ezt a mesét, csak ajánlani tudom mindenkinek. A történet könnyen emészthető, mégsem okoz a felolvasása fizikai fájdalmat a szülőnek. A nyelvezete választékos és élvezhető. A cselekmény nem túl ijesztő, mégis kifejezetten izgalmas. Bár a kiadó 6 éves kortól ajánlja, szerintem egy 4-5 éves számára is élvezetes olvasmány lehet. A kezdő könyvmolyoknak tökéletes választás, könnyen és jól olvasható. Én nagyon megszerettem Kitti történetét, már tűkön ülve várom a folytatást.

Bővebben itt olvashattok a könyvről:
https://csakolvassblog.blogspot.com/2021/04/paula-harri…

Mariann_Czenema P>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Történet kiszámítható, de a macskák és az illusztráció bőven megérdemlik az 5 csillagot (*-*)

Veruc>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Macskaőrület a köbön.:) Egy újabb bájos kalandos történet, hogyan nézzenek szembe és győzzék le a sötéttől való félelmüket illetve kerekedjenek felül az önbizalomhiányukon a kislányok. off A könyv grafikája nagyon tetszetős kívül és belül is. Szerencsére teljes oldalas szövegek is vannak benne. Pont megfelelő hosszúságú könyv önálló olvasásra 8-9 évesek számára.

Utószó_blogger>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

A könyv főszereplője, Kitti akár egy átlagos kislánynak is tűnhetne, ha nem lenne szuperhős az anyukája, akinek képességeit ő is örökölte. Így aztán amikor egy különös eset miatt a város cicáinak egy hősre van szükségük, ám Kitti anyukája épp nincs otthon, így a kislány lesz az egyetlen, aki a rémült cicák segítségére siethet. A macskarajongók tehát biztosan imádni fogják ezt a cuki kis kötetet, mely nemcsak nagyon szórakoztató, de beszél a bátorságról és a felelősségről is, és megmutatja, hogy nemcsak akkor hajthatunk végre hőstetteket, ha semmitől sem félünk.

Bővebb értékelés a blogomon: https://www.utoszo.hu/2021/04/09/paula-harrison-kitti-e…

pevike>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Szeretjük a macskákat, így nem is volt kérdés, hogy hazahozom a könyvtárból. Aranyos történet egy kislányról, akinek az anyukája szuperhős, ő pedig fél a sötétben. Aztán jönnek a macskák, akik segítenek neki legyőzni a félelmet, és bebizonyítani, hogy bátrabb, mint hiszi. Teljesen jó mondanivalója van nagyobb ovisoknak és kisiskolásoknak, a betűméret is rájuk van szabva. Nekem az illusztrációk külön tetszettek, bejön ez a fekete-fehér-narancs színvilág.

AnnaP>!
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Kedves történet egy kislányról, aki legyőzte a félelmeit és önmagát. Sok cicával körülvéve.
Kezdő olvasóknak készült sorozat első kötete. Egy csillagot azért vontam le, mert Holdas Hanna sorozathoz képest a történet picit unalmasabb volt, a leíró részek kissé túlírtak. Remélem a folytatásban több esemény és kevesebb érzelemleírás lesz.


Népszerű idézetek

móra KU>!

Az lehetsz, ami csak akarsz. De ne hagyd, hogy a félelem visszatartson! Bátrabb vagy mint hiszed.

11. oldal

1 hozzászólás
csak_olvass P>!

Egy ilyen estén, amikor feljön a hold, érzed a varázslatot a levegőben. És akkor tudod, hogy ez a megfelelő idő a kalandra.


A sorozat következő kötete

Kitti sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lewis Carroll: Évike Tündérországban
Harriet Muncaster: Holdas Hanna és a lámpaláz
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve
Tea Stilton: A jéghercegnő
C. S. Lewis: A Hajnalvándor útja
Astrid Foss: A megfagyott szivárvány
Jessica Ennis-Hill: A lidércek tanyája
Roald Dahl: Boszorkányok
Ian Beck: Tisztaszívű Tamás titkos története