Vigyázat, ​sárkányveszély! (Dinkafölde 2.) 15 csillagozás

Paul Stewart – Chris Riddell: Vigyázat, sárkányveszély!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miféle ​ország ez, ahol három hold süt az égen, tó lebeg a levegőben, és a pacsulimocsárban csak úgy nyüzsögnek a rózsaszín bűzdisznók és a robbanó gázbékák? Lakik itt egy varázsló, aki mindössze egyetlen varázsigét tud, egy ogre, aki rengeteget sírdgál, meg egy rettentően éles nyelvű papagáj… Üdvözlünk Dinkaföldén, abban az országban, ahol minden megtörténhet… és többnyire meg is történik… Joe Jefferson egészen mindennapi iskolásfiú, aki a mi egészen mindennapi Földünkön lakik. Vagy legalábbis az volt. De valami fura dolog történt vele, mikor a kutyáját sétáltatta, és most már ő Joe, a Barbár – félelmet nem ismerő, hős harcos, akit Dinkafölde első számú varázslója szólított magához, hogy ogrékat öljön, sárkányokkal küzdjön és bátran szembeszálljon mindenféle rendű és rangú gonosztevőkkel. Joe úgy érzi, nem igazán született hős harcosnak. De az Elfek Erdejében felütötte a fejét a Gonosz és valamit forral – és Dinkafölde népének segítségre van szüksége (bár többségüknek erről… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2008
158 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450469 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa · Illusztrálta: Chris Riddell

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

rex501>!
Paul Stewart – Chris Riddell: Vigyázat, sárkányveszély!

Őszinte leszek magamhoz és azt mondom, hogy nem tetszett ez a könyv. Először is, nagyon… nem inkább borzasztóan undorítónak találtam Dinkafölde gasztronómiáját, (a [[taknyos szendvics]] nálam kiverte a biztosítékot), a hányinger kerülgetett néha.
Másodszor pedig ez valóban egy bugyuta, ostoba történet. A történet helyszínei rendben vannak, változatosak, érdekesek stb. na de a szereplői… Úgy tűnik, hogy Dinkaföldén nem ismert az orvostudomány, mint foglalkozás, különben a szereplők fele diliházban töltené a mindennapjait. Joe és Veronika volt a két legnormálisabb karakter az egész könyvben.
Harmadszor pedig, mivel nem olvastam az előző részt, így nagyon hiányzott nekem a könyv elejéről Dinkafölde rövid bemutatása, az előző kötet cselekményének rövid ismertetése, hogy mégis képben legyünk néhány dologgal. Például, hogy hogyan is került Joe ebbe a különös világba. Nagyon sajnálom, hogy az író nem szánt erre pár rövidke mondatot.
Nagy elvárásokkal indultam neki ennek a könyvnek, és már az első nyáltea tócsán sikerült akkorát zakóznom, hogy még mindig alig tudtam összekaparnom magamat. Most egy darabig nem szeretném a kezembe venni egyik Dinkafölde könyvet sem.

kovikinga99>!
Paul Stewart – Chris Riddell: Vigyázat, sárkányveszély!

Ez most kicsit jobban tetszett, mint az első rész, bár ez is eléggé „dinka”. :) Joe, a hősünk még mindig nem tudott hazatérni, mert Randalf, a Bölcs egy igen rossz varázsló. Kevesebb vicces dolog volt most ebben a könyvben, de talán épp emiatt lett jobb is.. Doktor Morcos pedig megszívta, amiért elrabolta Ingridet :D Nemsokára folytatom a harmadik, utolsó résszel.

Paula_Szentesi>!
Paul Stewart – Chris Riddell: Vigyázat, sárkányveszély!

Ebben a hónapban csak ifjúsági könyveket olvastam. Mit mondjak? Nem ez volt a legjobb, bár a legrosszabb sem. Szeretem a gyerekeknek szóló irodalmat, de ez valahogy nagyon nem akart beindulni. 20-25 oldalnál többet egyszerűen képtelen voltam elolvasni egyszerre. Félbe is hagytam, aztán másik könyvbe kezdtem. Talán az utolsó 50 oldal volt, ahol picit jobban lekötött. Kíváncsi lennék, hogy egy átlag gyereknek tetszik-e!


Népszerű idézetek

SophieOswald>!

Bamba egy kihegyezett ágat emelt föl a földről, és odamutatta a bárónak.
– Ez az én saját találmányom! – mondta büszkén.
A bárót azonban szemlátomást nem hatotta meg a dolog.
– Mit találtál te föl? A hegyes ágat?
– Ez nem egy hegyes ág! – jelentette ki a goblin. – Ez egy kockacukor-szúró!

15. oldal

bobo1019>!

– Anyu! Apu! Nézzétek, mit találtam! – kiáltotta.
– Mit? Disznókakit? – érdeklődött az anyja.
– Gólyaegér-köpetet? – firtatta az apja.
– Nem, ez nem ennivaló! – felelte a kis goblin.

47. oldal

SophieOswald>!

– Mmmmm! – A goblin égnek fordította a szemét. Arca széles mosolyra húzódott. – Nehogy elárulja, nehogy elárulja!
– Nos?
– Mindjárt, mindjárt… Hmm… Igen: büdös zokni. Ballábas, ha nem tévedek! És van még benne egy árnyalatnyi ogre-alsónadrág szag…
– Nagyon jó! – lelkendezett a mutatványos. – Én úgy hívom ezt az illatot, hogy Tornaszatyor szag… Ez az egyik legnépszűbb illat a listámon, mindjárt a Kidőlt bili-szag után következik…

55. oldal

SophieOswald>!

– Hmmm! – dünnyögte a Szarvas Báró. – Nagyon kényelmetlen helyzetbe kerültem. […] Ráadásul nem volt semmi, amivel a szalagot elvághattuk volna. Az összes evőeszköz eltűnt! – Fölsóhajtott. – Kénytelen voltam keríteni egy elfet, hogy átrágja a szalagot! Mit mondjak, katasztrófális volt…

58. oldal

SophieOswald>!

– Ez meg mi? – kérdezte.
– Ez, uram, ceruza – válaszolta a goblin.
– Azt én is látom! – csattant föl a báró. – De mit keres itt? Minek az a rengeteg ceruza?
– A szakácsné ötlete volt – mondta az első goblin.
– Mostanában karddal szeli a kenyeret, és vonalzóval keni a vajat! – kottyantotta közbe a második goblin.
– A ceruzákkal keveri a teát – magyarázta az első goblin.

15. oldal


A sorozat következő kötete

Dinkafölde sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Coraline
Jessica Townsend: Nevermoor
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Marcus Sedgwick: Kísértetek és ketyerék
Neil Gaiman: Sosehol
Terry Pratchett: Szárnyalók
J. K. Rowling: Bogar bárd meséi
Cressida Cowell: Így harcolj egy sárkány dühével
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az Úrikornisok
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás