Doktor ​Morcos Viháncligetből (Dinkafölde 3.) 9 csillagozás

Paul Stewart – Chris Riddell: Doktor Morcos Viháncligetből

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miféle ​ország ez, ahol három hold süt az égen, tó lebeg a levegőben, és a pacsulimocsárban csak úgy nyüzsögnek a rózsaszín bűzdisznók és a robbanó gázbékák? Lakik itt egy varázsló, aki mindössze egyetlen varázsigét tud, egy ogre, aki rengeteget sírdogál, meg egy rettentően éles nyelvű papagáj…
Üdvözlünk Dinkaföldén, abban az országban, ahol minden megtörténhet… és többnyire meg is történik… Joe Jefferson egészen mindennapi iskolásfiú, aki a mi egészen mindennapi Földünkön lakik. Vagy legalábbis az volt. De valami fura dolog történt vele, mikor a kutyáját sétáltatta, és most már ő Joe, a Barbár – félelmet nem ismerő, hős harcos, akit Dinkafölde első számú varázslója szólított magához, hogy ogrékat öljön, sárkányokkal küzdjön és bátran szembeszálljon mindenféle rendű és rangú gonosztevőkkel. Joe úgy érzi, nem igazán született hős harcosnak. De az Elfek Erdejében felütötte a fejét a Gonosz és valamit forral – és Dinkafölde népének segítségre van szüksége (bár többségüknek erről… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2008
174 oldal · ISBN: 9789632450476 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa · Illusztrálta: Chris Riddell

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

kovikinga99 P>!
Paul Stewart – Chris Riddell: Doktor Morcos Viháncligetből

A három könyv közül ez tetszett a legjobban, vagy talán az első résszel van döntetlenben. Itt már megjelenik Brenda, a Harcos-Hercegnő, aki végül elbánik Morcos Marcival. Végre az is kiderült, hogy mit titkolt állandóan Randalf és ez nagyon jó kis titok volt, én egyáltalán nem számítottam rá, hogy kicsoda-micsoda Doktor Morcos. A végére Joe is hazakerül, amit már nagyon várt, úgyhogy minden jó, ha a vége jó.


Népszerű idézetek

SophieOswald>!

– Még hogy elhúztam a csíkot? – vágott közbe Randalf. – Dehogyis húztam én el a csíkot, kedves Quentinem! Mindössze egy taktikai oldalazó manővert hajtottam végre, amelyet mi, varázslók, úgy hívunk, hogy…
– Menteni az irhánkat! – kottyantotta közbe Veronika.

136. oldal

SophieOswald>!

– Isten hozott benneteket! – mondta. Az izgés-mozgás, fecsegés és vihogás abban a pillanatban abbamaradt. – Legyetek üdvözölve Viháncligetben, ahol egy olyan vakációban lesz részetek, amelyet soha nem fogtok elfelejteni!
– Hurrá! – kiáltották az elfek, visító hangocskájuk fölverte az erdő csendjét.
– Kemény munka vár rátok! – közölte a piros kabátos alak.
– Hurrá!
– Látástól vakulásig!
– Hurrá!
– Annyi, hogy belegebedtek!
– Hurrá! – éljeneztek az elfek még hangosabban, mint az előbb.

76. oldal

SophieOswald>!

– Persze, ez még csikókoromban volt, amikór még könnyen rugdalóztam – mondta ábrándosan a báró. – Nem is hinné az ember ha ma lát engem, Bamba, de valaha, fiatal koromban, bolondultak utánam a nők!
– Így van, uram! – helyeselt Bamba. – Az ember csakugyan nem is hinné!

90. oldal

SophieOswald>!

– Randalf! – rikoltotta Veronika. – Már így is túl sokáig falaztam neked! Figyelmeztetlek, hogy ha te nem szólalsz meg, én dalolni fogok, mint egy pintyőke!

159. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Bogar bárd meséi
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Marcus Sedgwick: Kísértetek és ketyerék
Neil Gaiman: Sosehol
Terry Pratchett: Szárnyalók
Neil Gaiman: Coraline
Liz Pichon: Az én csúcsszuper világom
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az Úrikornisok
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony