Minden ​a te hibád 38 csillagozás

Paul Rudnick: Minden a te hibád

Nyolcvannégy órával ezelőttig Caitlin még soha sem:

ivott alkoholt, nem csókolózott, nem énekelt torkaszakadtából nagy nyilvánosság előtt, legfőképpen nem ejtett túszokat, sőt, kocsit sem lopott

MI? LOPOTT KOCSIT?

Most börtönben ül, és nem tudja, mit mondjon:
a rendőrségnek, a szüleinek, a polgármesternek, a riportereknek, és a Twitter-olvasóknak.

Csak most döbbent rá, hogy:
szerzett egy orr-pearcinget, és – NA NE! AZ OTT EGY TETKÓ?

Az őrült hétvégéért egyedül egyvalakit hibáztat:
a híres unokatestvérét, aki valamikor a legjobb barátnője volt.

Akit az elmúlt négy évben GYŰLÖLT, de közben a szíve mélyén rettenetesen hiányzott neki. NEM, NEM IS!!!

EZ MIND A TE HIBÁD, HELLER HARRIGAN!!!

Eredeti mű: Paul Rudnick: It's All Your Fault

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573715 · Fordította: Barthó Eszter

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Billy Connors · Caitlin Mary Prudence Rectitude Singleberry · Heller Harrigan · Mills Stanwood · Razen · Sophie Schulert · Wyatt Markowitz.

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Most olvassa 6

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Magdi1017
Paul Rudnick: Minden a te hibád

Nem sok könyvre mondom, hogy rohadt módon untam, és idegesített, de erre muszáj.
Caitlin eléggé elzárva él a nagyvilágtól, mikor arról olvastam hogy 8 testvére van , énekel az egész család , egyből a Kelly Family ugrott be :)
Heller pedig éli a celebek fényűző életét.
Mint a tűz meg a víz.
Sok volt a monológ, kevesebb a párbeszéd, ami önmagában nem lenne baj, de Caitlin már a végtelenségig unalmas és merev.
Nem tudok, mit mondani, talán filmként valóban jobban élvezem volna.

>!
deen
Paul Rudnick: Minden a te hibád

A többséggel ellentétben nekem tetszett ez a könyv. A főszereplők, főleg Caitlin, ugyan idegesítőek, és nem is akarok belegondolni, hogy létezik olyan család, ahol a gyerekek ilyen burokban élnek, amitől gyakorlatilag alkalmatlanná válnak a társadalomba való beilleszkedésre és jelentős hátrányban vannak, nos minden téren. Legyen. Heller a sztárok életét éli, de mint oly sok tini sztár, nem tud megbirkózni a sikerrel, ezért önpusztításba kezd. Klisé? Igen, de ettől még működik. A két lány lassan, döcögve, de azért újra visszatalál arra az útra, amin együtt mentek egy darabig, de egy végzetes hiba elválasztotta őket egymástól. Könnyű a másikat hibáztatni mindenért, ahelyett, hogy megbeszélnék a történteket. A cselekmény egyszerű, helyenként abszurd, de humoros, és gördülékeny. Nem kell nagy dologra a számítani a végén, hiszen sejteni lehet, hova fog kifutni a történet és nagy mélységeket sem kell várni, hiszen ez a könyv elsősorban szórakoztat és kevésbé az elgondolkodtatás a célja. Nem csodálkoznék, ha egyszer egy jó kis vígjáték születne belőle.

>!
kellyolvas P
Paul Rudnick: Minden a te hibád

A szerző, Paul Rudnick egy híres amerikai író, forgatókönyv- és színműíró. Számos felnőtteknek írt mű mellett ez a második YA regénye, és egyáltalán nem csodálkoznék, ha film is készülne belőle, ugyanis végig ezt éreztem olvasás közben, mennyivel jobb lenne ezt filmen látni. A fülszöveg alapján választottam a könyvet, könnyed szórakozást ígért, lényegében meg is kaptam ezt, de egészen más aspektusban, mint vártam.
Caitlin meséli a történetet, a bizonytalansági monológok végigkísérik a cselekményt, és ez nekem túl sok volt. A legfurább az egyik csókolózásos rész utáni monológ, amikor gyakorlatilag leribancozza saját magát. Könyörgöm, a 21. században vagyunk! Szóval többet szerettem volna tudni inkább Heller gondolatairól, bár a könyv utolsó harmadában kiderülnek a múlt eseményei ami rátette a bélyegét a kapcsolatukra és a saját életükre is.
Heller tipikus show-business termék, mára már átszövi minden mozdulatát a megfelelés igénye az elvárásoknak, tini sztárként figyelnie kell az öltözködéstől kezdve az étkezésig minden apró részletre. Nincsenek igazi barátai, nagyon kevés ember az, akiben megbízhat, és hiányzik neki a kontroll, ami visszafogja és egyben támogatja is. Sok ilyen Heller létezik a való életben is, akik mindent bevállalnak Hollywood szent ege alatt, a siker és csillogás övezi az életüket, de mégis bizonytalanok a saját tehetségüket illetően. A lejtőre tévedni veszélyes, ráadásul az odavezető lépcsőkre a könnyű szórakozás, bulizás, fű és pia invitál. Hányszor hallottuk már ezt? „Csak ki akartam engedni a gőzt!” És már ott is a függőség.
Azt feltétlen ki kell hangsúlyoznom, hogy a történet egyáltalán nem realista. Olvastam már több könyvet, amiben az egyik fél sztár, és be akarta mutatni a szerző, hogy milyen az élete, a kapcsolatai. Érdekes, hogy az író elég közel áll az iparághoz, mégsem lett hiteles számomra, csupán klisés. Viszont roppant szórakoztató, nagyon gyorsan történnek az események, pörög a cselekmény, és kíváncsi is voltam, hogy alakul a történet. Egyértelműen a humor viszi el a hátán a történetet, a két lány különbözőségéből adódó helyzetek, és Caitlin önmagához képest hihetetlenül merész lépései. A történet nem kapott hangsúlyos szerelmi szálat, csak egy-két aranyos szösszenetet Heller fiatal és jóképű színész kollégáitól, akik szinte lecsapnak az ártatlan és kívülálló Caitlinre, mint egy kívánatos friss gyümölcsre. Ez bőven elég is volt, hiszen a két lány barátságának második esélye a fő mondanivaló.
A szerző meglepett, mert a nyelvezet szerintem jól sikerül, bár lehet, hogy a fordítót illeti a dicséret, de végre nem voltak szépítve az olyan szavak, amik a való életben is durvák. Az már más kérdés, hogy a fülszöveget író személy nincs tisztában a piercing helyesírásával, ettől padlót fogtam.
A könyv standalone, a vége lezárt, de nem volt katarzis élményem, az isteni csoda lett volna. Mégis, a könyv tökéletes választás a könnyed kikapcsolódáshoz, főleg vízparton, napozás közben, vagy egy esős hétvégén garantáltan jó szórakozás.

>!
Masni3 P
Paul Rudnick: Minden a te hibád

Erősen gondolkoztam a 0.5 *-on, de úgy döntöttem, hogy Heller és Sophie megérdemelnek fél-fél csillagot. Ők tényleg értékelhető karakterek. Életképesek. Nem úgy mint Caitlin, aki 17 évesen (?) azon töpreng, hogy vagy apáca lesz vagy szül egy rakat kölyköt. Ezzel az „Úr fontos feladatot bízott rám” szövegge kikészített. Pocsék egy kiscsaj. Csak kiabálni és szapulni tudja Hellert, mert ő a tökéletes éneklő kis apácajelölt. Nem jó semmi amit mások tesznek. Mindig más a hibás. És az a térdzokni? Ki a franc vesz fel egyáltalan 6 éves kor felett térdzoknit???? Ilyen létezik?
És ott van egy piercing és egy tetkó amitől megváltozik az egész élete, mert ÚR ISTEN, vétkes vagyok. Zárjatok börtönbe!!!!
Aztán ott vannak a Dalos Singleberryk… Mindenki imádja őket mert annyira jól énekelnek meg egyenzoknit vagy mi a francot hordanak. Komolyan???
De a legjobb, hogy mindenki imádja mert idióta módón belesétál egy intejúba, ahol fogyi módjára csacsog, ráadásul egy 20 ezres embertömeg elé is kisétál egy arénába mert ő annyira menő hős.
Legszivesebben a falba verném a fejemet mert elolvastam. Komolyan. Ezt bűn volt már megírni is. Jajj és a vége is annyira jó mert apuci meg anyuci nem haragszik rá.
Na jó. Itt befejeztem a dühöngést!
Minél előbb el akarom felejteni ezt a szennyet.

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog 
Paul Rudnick: Minden a te hibád

Gyanítom, most lesz, aki megrökönyödik, de nekem ez tényleg egy 5 csillagos könyv volt. Pimasz, de szerethető stílus, provokatív, de jól megírt tartalom, kicsit eltúlzott, de imádnivaló főszereplők. Nekem ezt jelentette a Minden a te hibád, miközben olvasás közben végig nagyon jól szórakoztam. És nekem csak ez számít.

Teljes értékelésem a linken:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2018/07/konyvkritika-paul-rudnic…

>!
konnyufanni P
Paul Rudnick: Minden a te hibád

Elég érdekes könyv ez, bevallom mielőtt elkezdtem olvasni ezt a könyvet nem tudtam hogyan álljak hozzá. Így semleges érzésekkel kezdtem el olvasni ezt a könyvet.
Ilyen 12éves körüli olvasók biztosan élvezték volna ezt a soksoksok eseményt ami a könyvben történik meg, de nekem sokK volt ez a történet, ami ez a könyv tartalmazott, így nem tudok mit írni az értékelésben, mert semmi se fogott meg igazán ez a cselekmény… :(

>!
plüsskaméleon
Paul Rudnick: Minden a te hibád

Hát ez nagyon rossz volt. De közben kicsit szórakoztató is… Mondjuk annyira nem, hogy elfejtsem a többi hibáját. Sokszor fogtam a fejem, aztán kedvem lett volna falhoz vágni (nyugi, végül nem tettem meg), végül kínkeservesen befejeztem. Apropó, a vége… Nem akarok beszélni róla.
Bővebben: https://voldemortorra.blogspot.com/2018/07/minden-te-hi…

>!
ViRead P
Paul Rudnick: Minden a te hibád

A legelső dolog, amit észrevettem, amikor a kezembe vettem a könyvet az volt, hogy tipikus tapogatni való borítója van. Igen, tudom, de én már csak ilyen megszállott könyvmoly vagyok. Annyira jó! Van rajta egy csomó kidudorodó meg fényes rész, aaanyira klassz! :D
Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy tetszett a Minden a te hibád, azt mondanám, hogy egész jó volt, de nem dobtam tőle hátast. Akkor viszont miért nevettem rajta ennyit? Voltak oldalak, amiket végignevettem, mint valami lökött. :D spoiler
Nem pont erre számítottam, amikor kinyitottam a könyvet, mégis nagyon élveztem. Szuper kikapcsolódás volt, vidám, zakkant történet, tele rengeteg képtelenséggel. Az, hogy Heller híres és őrült, valamint az, hogy Catey egy kis szentfazék, hatlmas volt. Hihetetlenül jól szórakoztam! :D

>!
Szil78
Paul Rudnick: Minden a te hibád

Hol is kezdjem….csalodtam, nem kicsit, nagyon. Hogy mit vartam? Egy vicces porgos es jopofa tortenetet. Olyat amit a hasamat fogva rohogok vegig arra gondolva, hogy vajon a szomszedok azt hiszik-e hogy elment az eszem. Ehelyett mit kaptam…egy kisse unalmas sztorit, histisz es idegesito foszereplovel, aki konkretan egy karot nyelt fapics@.
Utalja Hellert, rendben. Valahol ertem is az okat. Lenezi, kritizalja az onzo viselkedese es arroganciaja miatt, mikozben o pontosan ugyanigy viselkedik, es ami a legrosszabb mindezt Isten es a hit neveben teszi. Gyakorlatilag egy szenteskedo ribi (nincs nekem amugy a hittel semmi bajom, en is hiszek Istenben, igaz templomba nem jarok max csak eskuvore, keresztelore, na meg turisztikai jeleggel…). Annyira idegesito volt az egesz jelleme Caitlinnek, hogy en Heller helyeben mar tutira kiraktam volna. Az egyetlen tenyleg vicces es szorakoztato jelenet ebben a konyvben az „aszpirines” resz volt. A tobbi nekem egy alszent, onertekelesi zavarokkal kuzdo, hisztis tizeneves monologja volt, aki probalja elhitetni meg magaval is, hogy helyesen cselekszik. Mills es Billy egyenesen szanalmas. Nem hinnem, hogy ket filmsztar igy viselkedne, meg akkor sem ha csak 17-18 evesek (ez mondjuk nem derul ki, csak tippelek). Es a vege? Szamito es hatasvadasz… csak annyit ereztem, hogy „Koszonom Istenem, hogy vegre a vegere ertem….!!!”

>!
thevivi0414
Paul Rudnick: Minden a te hibád

Kövezzetek meg, de nekem tetszett! :) Az nyilvánvaló, hogy a könyv nem tartalmaz nagy életigazságokat és nincs túl sok mondanivalója, viszont pont emiatt tökéletesen kikapcsolja az embert. Szórakoztató és ennyi elég is. Jó kis nyári olvasmány egy limonádé mellé. :)


Népszerű idézetek

>!
Zyzy

Kit hívsz? – érdeklődtem, mert figyelnem kellett, kikkel érintkezik.
– Bérgyilkost keresek. Ismerek egy tagot, aki kétezer dolcsiért lepuffant téged, és eltemet egy jelöletlen sírba.
– Heller csak viccel. Így akar próbára tenni – nyugtatott meg Wyatt.
– A Craiglisten vagyok – folytatta Heller a telefonjára meredve. – Van itt valaki, aki háromszázért és egy adag sült krumpliért vállalja a melót. Még az is benne van az árban, hogy balesetnek álcázza.

47. oldal

>!
Zyzy

– Akkor is ügyelned kell a megfelelő étkezésre, ami mind a négy táplálékcsoportot tartalmazza…
– Ami Hollywoodban a cigit, a vodkát, az ásványvizet és a levegőt jelenti.

49. oldal

>!
zuna19 P

– Üdvözöllek benneteket a Lelkek Univerzumában. Ma az egész emberiség sorsáról kell döntenünk, és ehhez a ti segítségeteket kérem. Készen álltok rá, hogy teljes erőtökkel támogassátok a jó diadalát, vagy fejet hajtsatok a gonosz pusztító hatalma felett?

>!
zuna19 P

– (…) Úgy nézett ki, mint Darth Vader és a gonosz Nyugati Boszorkány szerelemgyereke.

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog

Ha lenne halálbüntetés, a Feleségek luxuskivitelben összes szereplője eltűnne a föld színéről.

1 hozzászólás
>!
zuna19 P

– Beszívtam tegnap este? – motyogta. – Mennyit toltam?
– Csacsiság! – feleltem. – A mai lesz életed legcsudiklasszabb napja. És tudod, miért? Mert mostantól minden áldott nap életed legcsudiklasszabb napja lesz.
– Hánytam? – kérdezte Heller, még mindig behunyt szemmel. – A hányásomból létrejött egy emberi lény?

>!
zuna19 P

– Catey! – mosolyog rám a mozi előtt, ahol Hellerrel várom, hogy a vörös szőnyegre léphessen. – Te egy született menedzser vagy! Hála neked, az egész világ bevette, hogy Heller csak egy szerény lányka New Jersey-ből, aki segít másokon, felemelő dalokat énekel, és rettenetes poliészter göncökben jár. Képzeld, még a Twittert is hazavágta, mert a #térdzokni-ra annyian kattintottak, hogy a rendszer egy jó félórára teljesen lefagyott. Ezt nézd!

>!
zuna19 P

– Én tudom, miért vagyok ideges – jelenti ki Heller. – Azért, mert ma este mindenki megtudja, milyen lett a film, és én jól játszottam-e, és, hogy az egész elég sikeres lesz-e ahhoz, hogy a következő részeket is ránk bízzák. Úgy érzem magam, mintha egy kivégzőosztag előtt állnék, csak éppen fegyverek helyett Twitter-üzenetekkel esnek nekem. Hashtag halál.

>!
Masni3 P

Hogy apát idézzem: „Tizennyolc év alatt csak az orvosoknak, drogdílereknek és prostituáltaknak van szüksége mobiltelefonra.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
J. L. Armentrout: Origin
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Rick Riordan: A villámtolvaj
Kerstin Gier: Az álmok első könyve
Leiner Laura: Bábel
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
J. Lynn: Wait for You – Várok rád
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár