Front ​Line (Civil War) 1 csillagozás

Paul Jenkins: Civil War: Front Line

Reporters Ben Urich and Sally Floyd are determined to uncover the secret truth hidden in the heart of the superhuman Civil War. But to find it, they'll have to brave the front lines of the battle – and that's a very dangerous place to be. Through interviews with heroes, villains, government officials and power players on both sides, Sally and Ben inch ever closer to unraveling the true motivations behind the war – but some secrets should never be brought to light. Plus: Speedball is public enemy No. 1, jailed and blamed for the Stamford disaster that kicked off the war.

Collects Civil War: Front Line #1-11 (a multi-story mini-series), Civil War: Choosing Sides, and Civil War: The Return, all originally published in 2006–2007.

>!
Marvel, 2016
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780785195658 · ASIN: 0785195653 · Illusztrálta: Ramon Bachs, Steve Lieber, Lee Weeks

Kiemelt értékelések

>!
FélszipókásŐsmoly
Paul Jenkins: Civil War: Front Line

Hármas felosztású részekben mutatja be a Polgárháború eseményeinek egyszerűbb alakjait (elszenvedőit). Először Ben Urich és Sally Floyd újságírókat követi nyomon, ahogy vívódnak és igyekeznek első kézből, „a frontvonalakról” tájékozódni a gyorsan zűrzavarossá váló események okairól, a lassan szétszakadó nemzet sorsáról. Szerintem nagyon érdekes és izgalmas nézőpont – hisz nekik semmilyen szuperképességük vagy kiképzésük nincs, de a végsőkig(?) harcolnak az igazságért. De sajnos végül besül az egész… titkok és hazugságok, a kirobbanó dráma hagyományos lőpora atlantiszi mélységbe merül. spoiler

Aztán az egész eseménysort elindító, a hatszáz ember megölésével vádolt Gömbvillám börtönéletét tárja az olvasó elé, a Marveltől számomra váratlan kegyetlen nyerseséggel. Jen Walters (She-Hulk/Amazon) igyekszik jogi segítséget nyújtani, de nincs könnyű dolga. A közvélemény hallani sem akar enyhítésről és a bizonyítékok is ellene szólnak. Ez is félresiklott a végére csúnyán…

Harmadik szakaszként a történelmi eseményeket állítja párhuzamba a képregény lapjain történtekkel. Amerikai történelemórák – némelyik hangulatos, de többségében elég… amerikaiak. Erőlködősen igyekszik sújkolni, hogy ez bizony fontos és hogy „milyen epic már” a sok párhuzam. Még a Gömbvillámos szál végkifejletéből is süt nemzeti érzület spoiler. De végül is egy amerikai képregényről van szó, amit amerikai eseményekre írtak válaszként (9/11).

Kedvencként indult, de csúnya csalódás lett a végére. Sajnálatos. :(


Népszerű idézetek

>!
FélszipókásŐsmoly

Even if you're right, it doesn't necessarily mean that you write.

3. rész, 6. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Geoff Johns: Aquaman (vol. 7) 3. – Throne of Atlantis
Simon Furman – Keith Giffen – Christos Gage – Stuart Moore: Annihilation: The Complete Collection 2.
Geoff Johns: Green Lantern Omnibus 3.
Mark Gruenwald – Ron Lim: Captain America Epic Collection 15. – The Bloodstone Hunt
Tim Seeley: Nightwing – Rebirth Deluxe Edition 1.
Peter J. Tomasi: Super Sons 1. – When I Grow Up
Grant Morrison: New X-Men 2. – Imperial
Dan Abnett – Andy Lanning: Nova 6. – Realm of Kings
Fred Van Lente: Wolverine: First Class 2. – To Russia, with Love
Warren Ellis: StormWatch – Lightning Strikes