Morcos ​Borz karácsonya 36 csillagozás

Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Közeledik a karácsony, ezért mindenki izgatott – kivéve Morcos Borzot. BADARSÁG! – kiabál. – Én tavaszig aludni fogok, és ha valaki felébreszt, hát IGAZÁN morcos leszek. Ám Morcos Borznak három látogatója is érkezik… és valaki veszélybe kerül. Vajon Borz rájön-e, hogy hibázott, mielőtt túl késő lenne?

Elbűvölő karácsonyi történet, amely megnevetteti a gyerekeket!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pongrác, Budapest, 2010
26 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638857583 · Fordította: Cséplő Noémi · Illusztrálta: Jane Chapman

Kedvencelte 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 70

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Régen láttam már ilyen csodaszép rajzokat mesekönyvben! *-*
Maga a történet semmi extra, százszor olvastam már más formában, ám az illusztrációk… már csak azokért is megéri kézbe venni.

joopsy P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Szeretem azokat a meséket, ami után beindul a fantáziám egy lehetséges beszélgetésre egy kisgyerekkel.
A sztori egyébként nem adott semmi újat. Hasonlót már sokan írtak, de sosem lehet megunni a témát és a gyerekek szeretik is. :)

Inpu>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Két vagy három évvel ezelőtt (már nem emlékszem pontosan), csöpp kis lányom legnagyobb boldogságára a @Pongrác kiadó meglepett ezzel a csodálatos képeskönyvvel. Ezúton is köszönet nekik ezért. Rengetegszer elolvastuk már, nemcsak karácsony közeledtével, hanem év közben is.
Ami a könyvet illeti, egy rövid, bájos kis tanmesét kapunk kézhez, egy távoli Karácsonyi Ének adaptációt, melyben a zsémbes, kiállhatatlan Ebenezer Scrooge a téli álomra készülődő, s végtelenül morcos borz alakját ölti. A mesét csodálatos illusztrációk teszik teljessé, a rengeteg hangutánzó és hangfestő szavak pedig remek szórakozást nyújtanak a kicsik számára: a kislányom például legalább háromféleképpen tudja elmondani, miként lehet egy ajtót mérgesen becsukni.

krlany IP>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

A történet kedves, aranyos, bájos, de semmi meglepő fordulat nincs benne. El tudom azért azt képzelni, hogy a pöttömök jobban szórakoznak rajta, mint jómagam… Ámde az illusztrációk nagyon szépek, szemet gyönyörködtetők, kenterbe verik a szöveget. Azokért mindenféleképpen érdemes elolvasni.

Caledonia_Valley P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Gyönyörű, szívet melengető karácsonyi történet! Az illusztrációk aranyosak, részletgazdagok és csodaszépek! <3 Főhősünk, a Borz is igazán szeretnivaló az első oldaltól az utolsóig, bár ehhez gyanítom hozzátesz az aranyos ábrázolás, hiszen csak a történet végén mutatja meg, hogy nem is olyan morcos ő… <3

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2018/12/paul-bright-morco…

5 hozzászólás
mézesmogyifelhő>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Nálam már elkezdődött a karácsonyra készülés. Tavaly beleestem abba a hibába hogy a sok munka mellett észre se vettem és már hopp szenteste volt. Ezért idén megfogadtam hogy hagyok magamnak időt a hangolódásra. Annyira szeretem a szépen illusztrált mese könyveket. Ez is olyan mint egy kis műalkotás. Nem egy állatokkal játszódó karácsonyi ének, de azért nekem a morcos borzról az is eszembe jutott.

dianna76 P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Végre sikerült megkaparintanom a könyvtárból. Így karácsony után is jó szórakozást jelentett az olvasása. Egy történet a télről, karácsonyról, barátságról. Az illusztrációk nagyon szépek. Ja, és nagyon cuki a borz morcos pofázmánya! Egy baj volt: túl rövidre sikeredett a mese.

>!
Pongrác, Budapest, 2010
26 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638857583 · Fordította: Cséplő Noémi · Illusztrálta: Jane Chapman
Dün P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Olyannyira odáig vagyok Jane Chapman illusztrációiért, hogy valószínűleg teljesen független az adott mese szövegétől, hogy mennyire tetszik az adott könyv, csak meglátok egy általa alkotott nyulat vagy egeret – hát még morcos borzot! – és le vagyok kapva a tíz körmömről (a macska meg fel van mászva a fára, tudom, tudom).
Ez a morcos borz meg aztán nagyon jófej volt a morcossága meg olykor az amiatti ijesztő mérete (ami zseniálisan volt érzékeltetve) ellenére, nem beszélve a kirohanásairól (Borzadályos badarborzalom!), amik után még jobb volt, hogy úgy alakult a mese, ahogy.

Lahara IP>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Aranyos mese egy kevés bé szociális borzról, akit néha meg is tudtam érteni. Viszont akardt pár kérdésem. Honnan tudnak az állatok a karácsonyról, és a mókus, sün, vakond miért nem alszik?
Az illusztrációk részletgazdagok, bájosak, mozgalmasak.

Perly P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Szerdán találtam rá erre a mesére. Nagyon megtetszett a címe és a borítója (olyan édes rajta a borz ♥), ezért rögtön ment is a várólistámra. :-)
Tüneményes mese! Az illusztrációk gyönyörűek! A kialakítása is egyedi (legalábbis én még nem találkoztam ehhez hasonló gyermekkönyvvel).
A fordítás szép és igényes. Már régóta szerettem volna CsN-től olvasni, úgyhogy amikor tegnap előkészítettem mára, kellemes meglepetésként ért a felismerés a fordítót illetően. :-) Örülök, hogy a véletlen pont ezt a kötetet sodorta elém. Kedvenc lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! :-)

(Ha valaki megkérdezné, ennél miért nem háborgok, mint A dühös polipnál amiatt, hogy a borz ágyban alszik, vagy hogy emberi élelemmel vannak feltöltve a készletei, azoknak üzenem: azért, mert a testrészeivel legalább minden rendben van. :D)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Izolda>!

Az állatok sürgölődtek és forgolódtak – felállították a karácsonyfát, ajándékot csomagoltak, finom ételeket és süteményeket készítettek…

1. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Cynthia Paterson: A bűvös szán
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Kántor Kata: A megmentett karácsony
Beatrix Potter: Karácsony Nyúl Péterrel
Ljuba Stíplová: Kisállatok esti meséje
Walt Disney – Micimackó szülinapi expedíciója
Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!
Walt Disney – Chip és Dale