Morcos ​Borz karácsonya 43 csillagozás

Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Közeledik a karácsony, ezért mindenki izgatott – kivéve Morcos Borzot. BADARSÁG! – kiabál. – Én tavaszig aludni fogok, és ha valaki felébreszt, hát IGAZÁN morcos leszek. Ám Morcos Borznak három látogatója is érkezik… és valaki veszélybe kerül. Vajon Borz rájön-e, hogy hibázott, mielőtt túl késő lenne?

Elbűvölő karácsonyi történet, amely megnevetteti a gyerekeket!

Eredeti cím: Grumpy Badger’s Christmas

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pongrác, Budapest, 2010
26 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638857583 · Fordította: Cséplő Noémi · Illusztrálta: Jane Chapman

Kedvencelte 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Régen láttam már ilyen csodaszép rajzokat mesekönyvben! *-*
Maga a történet semmi extra, százszor olvastam már más formában, ám az illusztrációk… már csak azokért is megéri kézbe venni.

joopsy>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Szeretem azokat a meséket, ami után beindul a fantáziám egy lehetséges beszélgetésre egy kisgyerekkel.
A sztori egyébként nem adott semmi újat. Hasonlót már sokan írtak, de sosem lehet megunni a témát és a gyerekek szeretik is. :)

Inpu>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Két vagy három évvel ezelőtt (már nem emlékszem pontosan), csöpp kis lányom legnagyobb boldogságára a @Pongrác kiadó meglepett ezzel a csodálatos képeskönyvvel. Ezúton is köszönet nekik ezért. Rengetegszer elolvastuk már, nemcsak karácsony közeledtével, hanem év közben is.
Ami a könyvet illeti, egy rövid, bájos kis tanmesét kapunk kézhez, egy távoli Karácsonyi Ének adaptációt, melyben a zsémbes, kiállhatatlan Ebenezer Scrooge a téli álomra készülődő, s végtelenül morcos borz alakját ölti. A mesét csodálatos illusztrációk teszik teljessé, a rengeteg hangutánzó és hangfestő szavak pedig remek szórakozást nyújtanak a kicsik számára: a kislányom például legalább háromféleképpen tudja elmondani, miként lehet egy ajtót mérgesen becsukni.

Filippino P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Ezen még a felnőttek is jót tudnak szórakozni. :) Néha magamra ismertem, mint Morcos Borz, aki igazán nagyon morcos lesz, ha nem hagyják aludni, vagy éppen valamelyik gyermeke álmát zavarják meg. Végül mindig győz a lelkiismeret, és sokszor jól tesszük, ha hallgatunk rá.

krlany IP>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

A történet kedves, aranyos, bájos, de semmi meglepő fordulat nincs benne. El tudom azért azt képzelni, hogy a pöttömök jobban szórakoznak rajta, mint jómagam… Ámde az illusztrációk nagyon szépek, szemet gyönyörködtetők, kenterbe verik a szöveget. Azokért mindenféleképpen érdemes elolvasni.

Caledonia_Valley P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Gyönyörű, szívet melengető karácsonyi történet! Az illusztrációk aranyosak, részletgazdagok és csodaszépek! <3 Főhősünk, a Borz is igazán szeretnivaló az első oldaltól az utolsóig, bár ehhez gyanítom hozzátesz az aranyos ábrázolás, hiszen csak a történet végén mutatja meg, hogy nem is olyan morcos ő… <3

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2018/12/paul-bright-morco…

5 hozzászólás
Lahara IP>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Aranyos mese egy kevés bé szociális borzról, akit néha meg is tudtam érteni. Viszont akardt pár kérdésem. Honnan tudnak az állatok a karácsonyról, és a mókus, sün, vakond miért nem alszik?
Az illusztrációk részletgazdagok, bájosak, mozgalmasak.

mézesmogyifelhő>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Nálam már elkezdődött a karácsonyra készülés. Tavaly beleestem abba a hibába hogy a sok munka mellett észre se vettem és már hopp szenteste volt. Ezért idén megfogadtam hogy hagyok magamnak időt a hangolódásra. Annyira szeretem a szépen illusztrált mese könyveket. Ez is olyan mint egy kis műalkotás. Nem egy állatokkal játszódó karácsonyi ének, de azért nekem a morcos borzról az is eszembe jutott.

dianna76 P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Végre sikerült megkaparintanom a könyvtárból. Így karácsony után is jó szórakozást jelentett az olvasása. Egy történet a télről, karácsonyról, barátságról. Az illusztrációk nagyon szépek. Ja, és nagyon cuki a borz morcos pofázmánya! Egy baj volt: túl rövidre sikeredett a mese.

>!
Pongrác, Budapest, 2010
26 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638857583 · Fordította: Cséplő Noémi · Illusztrálta: Jane Chapman
Dün P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Olyannyira odáig vagyok Jane Chapman illusztrációiért, hogy valószínűleg teljesen független az adott mese szövegétől, hogy mennyire tetszik az adott könyv, csak meglátok egy általa alkotott nyulat vagy egeret – hát még morcos borzot! – és le vagyok kapva a tíz körmömről (a macska meg fel van mászva a fára, tudom, tudom).
Ez a morcos borz meg aztán nagyon jófej volt a morcossága meg olykor az amiatti ijesztő mérete (ami zseniálisan volt érzékeltetve) ellenére, nem beszélve a kirohanásairól (Borzadályos badarborzalom!), amik után még jobb volt, hogy úgy alakult a mese, ahogy.


Népszerű idézetek

Izolda P>!

Az állatok sürgölődtek és forgolódtak – felállították a karácsonyfát, ajándékot csomagoltak, finom ételeket és süteményeket készítettek…

1. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Bambi karácsonya
Anne Booth: Lucy varázslatos hógömbje
Kate Westerlund: Állatok karácsonya
David Bedford: Találkoztam a Télapóval!
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond télen
Disney – Dumbo: A legjobb karácsony / Micimackó: Egy mézédes karácsony
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Bruce Talkington: Micimackó karácsonya
Nicola Baxter – Beverlie Manson: A karácsonytündér