Morcos ​Borz karácsonya 59 csillagozás

Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Közeledik a karácsony, ezért mindenki izgatott – kivéve Morcos Borzot. BADARSÁG! – kiabál. – Én tavaszig aludni fogok, és ha valaki felébreszt, hát IGAZÁN morcos leszek. Ám Morcos Borznak három látogatója is érkezik… és valaki veszélybe kerül. Vajon Borz rájön-e, hogy hibázott, mielőtt túl késő lenne?

Elbűvölő karácsonyi történet, amely megnevetteti a gyerekeket!

Eredeti cím: Grumpy Badger’s Christmas

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pongrác, Budapest, 2010
26 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638857583 · Fordította: Cséplő Noémi · Illusztrálta: Jane Chapman

Kedvencelte 4

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Morcos Borz az erdő Grincse. Illetve majdnem. Nagyon szeretnivaló kis történet ez csodaszép rajzokkal. Nincs benne semmi kanyar, vagy kacskaringó, szépen egyenletesen, meglepetés nélkül halad a cselekmény előre, mégis jó. Barátságos, szívmelengető, karácsonyi.

szelesteirita P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Imádom az illusztrációit, végtelenül aranyosak ezek az állatok! :)

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Régen láttam már ilyen csodaszép rajzokat mesekönyvben! *-*
Maga a történet semmi extra, százszor olvastam már más formában, ám az illusztrációk… már csak azokért is megéri kézbe venni.

Valcsa P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Micsoda „borzadályos badarborzalom”, hogy ezt a Borzot senki nem hagyja téli álmot aludni, pláne karácsony tisztességére! :) De persze vannak esetek, mikor a morcosságot érdemes lenne félretenni, mert jót cselekedni bizony sohasem késő. :)
Nem kell eget rengetően zseniális és csavaros történetre számítani, viszont egy rövidke, aranyos (különösen szépen illusztrált) mesekönyvként pont megfelel. :) Jólesett végiglapozgatni.

joopsy>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Szeretem azokat a meséket, ami után beindul a fantáziám egy lehetséges beszélgetésre egy kisgyerekkel.
A sztori egyébként nem adott semmi újat. Hasonlót már sokan írtak, de sosem lehet megunni a témát és a gyerekek szeretik is. :)

Inpu>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Két vagy három évvel ezelőtt (már nem emlékszem pontosan), csöpp kis lányom legnagyobb boldogságára a @Pongrác kiadó meglepett ezzel a csodálatos képeskönyvvel. Ezúton is köszönet nekik ezért. Rengetegszer elolvastuk már, nemcsak karácsony közeledtével, hanem év közben is.
Ami a könyvet illeti, egy rövid, bájos kis tanmesét kapunk kézhez, egy távoli Karácsonyi Ének adaptációt, melyben a zsémbes, kiállhatatlan Ebenezer Scrooge a téli álomra készülődő, s végtelenül morcos borz alakját ölti. A mesét csodálatos illusztrációk teszik teljessé, a rengeteg hangutánzó és hangfestő szavak pedig remek szórakozást nyújtanak a kicsik számára: a kislányom például legalább háromféleképpen tudja elmondani, miként lehet egy ajtót mérgesen becsukni.

Filippino P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Ezen még a felnőttek is jót tudnak szórakozni. :) Néha magamra ismertem, mint Morcos Borz, aki igazán nagyon morcos lesz, ha nem hagyják aludni, vagy éppen valamelyik gyermeke álmát zavarják meg. Végül mindig győz a lelkiismeret, és sokszor jól tesszük, ha hallgatunk rá.

krlany I>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

A történet kedves, aranyos, bájos, de semmi meglepő fordulat nincs benne. El tudom azért azt képzelni, hogy a pöttömök jobban szórakoznak rajta, mint jómagam… Ámde az illusztrációk nagyon szépek, szemet gyönyörködtetők, kenterbe verik a szöveget. Azokért mindenféleképpen érdemes elolvasni.

Caledonia_Valley P>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Gyönyörű, szívet melengető karácsonyi történet! Az illusztrációk aranyosak, részletgazdagok és csodaszépek! <3 Főhősünk, a Borz is igazán szeretnivaló az első oldaltól az utolsóig, bár ehhez gyanítom hozzátesz az aranyos ábrázolás, hiszen csak a történet végén mutatja meg, hogy nem is olyan morcos ő… <3

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2018/12/paul-bright-morco…

5 hozzászólás
Lahara IP>!
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya

Aranyos mese egy kevés bé szociális borzról, akit néha meg is tudtam érteni. Viszont akardt pár kérdésem. Honnan tudnak az állatok a karácsonyról, és a mókus, sün, vakond miért nem alszik?
Az illusztrációk részletgazdagok, bájosak, mozgalmasak.


Népszerű idézetek

Izolda P>!

Az állatok sürgölődtek és forgolódtak – felállították a karácsonyfát, ajándékot csomagoltak, finom ételeket és süteményeket készítettek…

1. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

David Bedford: Találkoztam a Télapóval!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma
M. Christina Butler: Süni és a Télapó sapkája
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland
Walt Disney – Bambi karácsonya
Kate Westerlund: Állatok karácsonya
Cynthia Paterson: A bűvös szán
Anna Milbourne: Diótörő
Harry Horse: Kisnyuszi karácsonya
Julia Donaldson: Bot Benő