Értékelések 12

julisch>!
Paul Auster: The New York Trilogy

Fura egy könyv ez. Három különálló történet, közös alapmotívum: keresni valakit és közben elveszíteni önmagunkat. Tetszettek a finom oda-vissza utalások a történetek között, a játék a nevekkel, szinekkel, identitásokkal. Gondolkodom, hogy melyik tetszett a három történet közül a legjobban, de valójában egyik sem tetszett igazán. Talán még a középső kötött le leginkább. Az elsőt helyenként untam, az utolsónál meg már alig vártam, hogy vége legyen. Megint ugyanaz zöldben. Bár a szálak a végén szépen körbeérnek.
Paul Auster valóban nagyon jól ír, de sajnos a történetek nem tudtak lekötni. Mint egy színielőadáson, kicsit közönyösen néztem kívülről a széthullott életeket. Talán ez volt a cél? Nem tudom, de sokat nem fogok rajta töprengeni, az biztos.

Pistacchio>!
Paul Auster: The New York Trilogy

Tetszett, bár a mély értekezések kicsit vontagottak és unalmasak voltak. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy pontosan hogyan függ össze a 3 novella.

graphoman IP>!
Paul Auster: The New York Trilogy

Oh, mamám, elfogyott, végre…! Amennyire élveztem az elején (ahol kezdett megcsavarodni, de azért még volt cselekmény ill. valamiféle, jobb ötlet híján talán értelemnek nevezhető benne), annyira nyögvenyelősen ment kb. a felétől. De olvasok még róla, hátha valamennyire megvilágosodik.