Sötét ​erők (A 39 kulcs 5.) 175 csillagozás

Patrick Carman: Sötét erők

A tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét a távoli Oroszországba csalja a titokzatos NRR távirata. Messzire az egyetlen személytől, akiben megbízhatnak.
Ezzel kezdetét veszi a hajsza a nácik által elrabolt kincsért, mely során fellebben a fátyol az orosz cári család meggyilkolásának titkairól. Az oroszországi kincsvadászat a Lucianek által állított csapdának tűnik, de a csalinak nem tudnak ellenállni…
Vajon mekkora kockázatot vállal Amy és Dan azért, hogy rájöjjenek, mi történt valójában szüleik halálának éjszakáján?

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
168 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454894 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
168 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454894 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Dan Cahill · Amy Cahill · Nellie Gomez · Irina Szpaszkij · Eisenhower Holt · Madison Holt · Reagan Holt


Kedvencelte 12

Most olvassa 9

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

GytAnett>!
Patrick Carman: Sötét erők

Nagyon nagyon tetszett ez a rész! Megijedtem tőle, amikor felvilágosítottak róla, hogy ebben a kötetben Oroszországba utazunk. Nem igazán vonz ez a vidék, és mint a negyedik résznél látható volt, eléggé rá tudja nyomni a bélyeget nálam az olvasási élményre, ha olyan helyen játszódik, ami nem érdekel. Szerencsére kifejezetten pozitívan csalódtam.
Nagyon örültem neki, hogy sokszor ésszel gondolkodott Amy és Dan. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy néha nem meggondolatlanul ugrottak bele egy-egy helyzetbe, de úgy gondolom, hogy nagyon ügyesen kezelték a helyzetüket. spoiler
NRR-nek remélem, hogy lesz még valami szerepe, bár sok reményt nem fűzök hozzá. Örülnék neki, ha róla még többet megtudhatnék. :)
Ebben a részben eljutottam odáig, hogy nem biztos, hogy minden vetélytárs velejéig rossz. Persze, ezt már néhányszor próbálták velem sikeresen elhitetni. :D De hátha végre nem tévedek. :)

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Patrick Carman: Sötét erők

Ez a sorozatrész kevésbé tetszett, mint az előző részek, sokáig nincs is benne semmilyen történés, csak utazgatnak egyik helyről a másikra a főhősök, de nincs tartalmi rész mellette, bár az tetszett, hogy így összefogtak a Holt-okkal, de mint ahogy már a korábbi részekből is egyértelművé vált, egy ilyesféle szövetség sosem tart sokáig. Az utolsó harmadába zsúfolódott be a cselekmény nagyja, ami viszont már nagyon tetszett.
Ahogy halad egyre előrébb a cselekmény, Dan és Amy úgy ismerik egyre jobban meg egymást. Szomorú, hogy eddig egymástól távol kellett élnie a testvérpárnak, de most igazán kezdenek egymásra találni és nagyon jó tesókká váltak a kalandok során.

Black_Angel>!
Patrick Carman: Sötét erők

Imádom, hogy minden rész,más országban, kontinensen játszódik:D Oroszország azért nem egy kis ország, főleg ha ennyi Cahill lakik arrafelé.. Tetszett ez a rész is, főleg hogy végre van olyan ember a családban, aki segíteni akar a gyerekeknek, és nem megölni őket.
Én azt nem tudom felfogni, hogy Grace miért gondolta hogy két tizenéves gyerek majd meg tudja oldani ezt az egész rejtélyt. Oké, hogy kiskorukba teletömte a fejüket (ami néha csak úgy hirtelen előjön?!) de nem értem, hogy miért nem adott nekik egyértelműbb jeleket.. amivel segíthetne, és nem kerülnének folyamatosan halálos veszélybe..
Mindenesetre tetszett ez a rész is :)

kratas P>!
Patrick Carman: Sötét erők

Ez most nekem túl akciódús volt, túl pörgős. Sose gondoltam volna, hogy egyszer ilyet mondok egy könyvre :) Ez az őrült száguldás Oroszországon keresztül nem volt annyira jó, eddig maximum talán három helyszín volt egy-egy könyvben, most meg végigrohantunk vagy haton. És az új szövetség is furcsa volt, az eddigi „ne bízz senkiben” után meglepő, hogy ilyen gyorsan és átgondolatlanul belecsaptak.

gab001 P>!
Patrick Carman: Sötét erők

Ezúttal Oroszországba vezetnek a nyomok, s azonbelül is számos várost meglátogatunk. A testvéreknek ezúttal is szövetségesekre van szükségük, amire a Holtok szolgálnak. Ráadásul valaki egyértelműen segíti őket, hogy megtalálják a következő kulcsot. Egy perc pihenés sincs, folyamatosan történik valami. Amy és Dan egyedül utazik, s megtudhatjuk, hogy ez nem lehetetlen némi álruha és egy Arany Visa kártya segítségével. Ez számomra kicsit fura volt, de valóban izgalmasabbá tette a kalandot. Több veszélyes helyzetből is szerencsésen kerülnek ki. Jól felépített, izgalmas utazás.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
168 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454894 · Fordította: Acsai Roland
AniTiger P>!
Patrick Carman: Sötét erők

Nagyon tetszett, hogy iszonyat jól kiemelte a városok jellegzetességeit és a látnivalókat, ezáltal élvezetessé tette az egész Oroszországban játszódó részt. Bírtam, hogy ideiglenesen összefogtak a fiatalok egy másik csapattal és a végén NEM verik át őket, vagyis nem viselkednek „Cahill-módra”. Imádtam a fiatalokat, ahogy bejárják az országot kettesben! Egyébként éppen ez a része a bajom… ki hiszi el – bármilyen álca ellenére! – egy tizenpár éves kölyökpárosról, hogy egyedül utazhatnak, spoiler De komolyan… Ritkán rontja el a korom az ifjúsági regények élvezetét, de ezzel nem voltam kompatibilis, mert akármilyen cukormókus Dan Cahill egy álbajuszkával, akkor se adnék neki robogót, ha félmillát lobogtatna előttem. Most kivételesen fellázadt bennem a felnőtt.

Kedvenc részek: A Holtok zsibbasztó izomagy poénjai

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/04/a39kulcs-5.html

Manocska0123>!
Patrick Carman: Sötét erők

A mozgalmas 39 kulcs sorozat következő része, szintén tele kalanddal, fordulatokkal, és spoiler életveszéllyel. Mindig jól szórakozom ezeken a könyveken, Dan és Amy állandó évődésein. Ajánlom minden részét mindenkinek!

Agatha>!
Patrick Carman: Sötét erők

Tipikusan jó példa, hogyan lehet 168 oldalon kerek egész, izgalmas és érdekes történetet írni.
Még számomra is újdonságokat olvashattam Oroszországról (a Csontok útjáról most hallottam először), és a kalandok folytatásában sem csalódtam, továbbra is furdal a kíváncsiság, hová jut Amy és Dan, Irina jó fej vagy sem, a Holtok megbízhatók-e, és Ian gonosz vagy csak annak tűnik?

annasimple>!
Patrick Carman: Sötét erők

Egyre jobban szeretem ezt a sorozatot! Nem gondoltam volna, hogy Oroszország ennyire lázba fog hozni, mégis azon kaptam magam, hogy rabul ejt az egész sztori, és talán ez tetszett eddig a legjobban. Jó volt a szövetségre lépés is a Holt családdal. A vége is izgalmasra sikeredett.

Lady_Hope I>!
Patrick Carman: Sötét erők

Szerintem eddig ez volt a legjobb. Amy itt volt a leginkább Amys és Dan a legdanesebb.
A legjobb részem az volt amikor a buszon ott tettem le hogy épp egy (a történet szempontjából lényeges hogy ki szóval nem mondom meg ki) kisfiúról beszélgettek, hogy vérszegény volt és utána biosz órán pont Genetikából ezt a részt vettük, hogy mekkora esélye van. És ők voltak a példa.
ÁÁ.
Szegény tanár úrnak gőze se volt róla miért örülök ennek annyira ott a hátsó padban. :D
A lényeg: ELOLVASNI!


Népszerű idézetek

LoveRosie>!

– Belejövök, mint kiskutya az ugatásba!

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
2 hozzászólás
AniTiger P>!

– Az én szívemet nem lehet meglágyítani, még húsklopfolóval sem!

110. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eisenhower Holt
AniTiger P>!

– Hiába hajtogatom – füstölgött Madison –, hogy csendesebben mozogj. Amíg nem tanulsz meg úgy lopakodni, mint egy macska, sohasem győzünk.
– Nézd ezt a fegyvert! – mutatott sziklakemény bicepszére az apja. – Erre nem rakhatsz hangtompítót! Ez bunyózni akar!
– Az apám egy izomagyú. Mentsen meg valaki! – fohászkodott Reagan.

108. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eisenhower Holt · Madison Holt · Reagan Holt
victoria_m997>!

Elveszíti a lelkét, aki egy gyermeket elveszít.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Irina Szpaszkij
Jesper_Olsen P>!

Te hülyébb vagy, mint gondoltam. És az már szép teljesítmény.

80. oldal

Camelia>!

A szakállas sofőr kacsintott, és kevesebb mint egy óra múlva Dan egy motorkerékpáron robogott, Amy pedig az oldalkocsiban zötykölődött a keskeny úton. A terepszínű berúgós orosz katonai motor igazi ritkaság volt.

Camelia>!

-A teremben találtok egy órát. Állítsátok éjfélre a mutatókat, aztán egy órára, majd megint tizenkettőre. Az óra számlapja kinyílik majd.

146. oldal

Camelia>!

Leparkoltak, majd elindultak a hosszú kertek és gazdagságot sugárzó épületek mellett. A gondosan nyírt gyepet nagy fehér szökőkutak díszítették.

87. oldal


A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Pierdomenico Baccalario: A villámok mestere
Aleksander Minkowski: Kardvirág és Oroszlán
Rick Riordan: Az elveszett hős
Timothée de Fombelle: Ágról szakadt Tóbiás – A számkivetett
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kozmikus kincsvadászata
Scott Westerfeld: Behemót
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
Christopher Paolini: Örökség