Titkok ​terhe (Lottie Parker 5.) 55 csillagozás

Patricia Gibney: Titkok terhe

A ​város, amely tele van titokkal… és most egy újabb gyilkos közeleg.

Egy fülledt nyári estén a tizenegy éves Mikey Discroll elindul hazafelé a barátjától. Összezúzott testét két nappal később találják meg helyi kamaszok egy virágágyásban.
Az ügyet Lottie Parker nyomozó kapja meg, amely ezúttal személyes: fiának, Seannak egy kedves barátjáról van szó. Mikey a lepusztult Munbally lakótelepen élt a város másik végén, és Sean szerint a fiú viselkedésében nem volt semmi szokatlan. Lottie nem tudja leküzdeni gyanakvását, hogy fia talán rejteget valamit előle…
Néhány nappal később a közeli tó vadvirágos partján újabb halott fiút találnak.
Bomlott elméjű elkövető után indul meg a hajsza, ám ahhoz, hogy a tettest elkaphassa, Lottie-nak rejtélyek szövevényes hálóját kell kibogoznia, amelyet Mikey barátai olyan elszántan titkolnak. Mindenki titkolózik, de vajon kit akarnak megóvni ezzel? Vajon Lottie, aki fia életét féltve küzd, idejében megtalálja a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2020
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634335757 · Fordította: Tóbiás Csenge
>!
Libri, Budapest, 2020
492 oldal · ISBN: 9789634335818 · Fordította: Tóbiás Csenge

Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 57


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Patricia Gibney: Titkok terhe

Nem mondhatnám, hogy kezdő módjára gyanútlan voltam, amikor belepörgettem Gibney: Lottie Parker ötödik történetébe, ám, mivel meglehetősen szűkre zárt keretek között leledzik a krimik-thrillerek mozgástere (mert ezt ugye rajongóként is el kell ismernem), hát úgy gondoltam, talán kapok egy közepes vagy netalántán egy jó történetet. Tévedtem. Egy kiváló krimit kaptam. Élveztem minden percét, főleg amikor a „talált süllyedt” érzést élhettem meg. Az igazi hangulat és az igazi feszültség az emberi fantázia játék-képpen keletkezik, és ennek megfelelően az igazán jó írók tudják, hol kell megpiszkálni az ember képzeletvilágát ahhoz, hogy az adott könyv végéig forogjon bennünk a kíváncsiság. És Gibney jól tudja ezt, éppen ezért könyvében nincs egy percnyi üresjárat sem (én legalábbis nem vettem észre), mivel végig feszülten vártam a fejleményeket és, hogy az – igen okosan – adagolt információ foszlányokból a végére összetudjam rakni a „nem látható eseményeket”.

11 hozzászólás
Bookish_Moments_Blog>!
Patricia Gibney: Titkok terhe

Az írónő az élet kegyetlen oldalával szembesít minket a cselekményszálak láncolatában. Megmutatja azt, hogy mennyire vagyunk naivak, és miért kellene odafigyelnünk a környezetünkre, a minket körülvevő ismert vagy ismeretlen arcokra. Görbe tükör elé állít bennünket – olvasókat –, s próbálja felhívni a figyelmünket arra, hogy talán ha pár perccel többet törődnénk másokkal, akkor rengeteg konfliktustól, végzetes lépéstől megmenthetnénk azokat.

A Titkok terhe című műben a már előzőleg megismert történetszál kerül tovább szövésre, melyben nyomozónknak egy újabb komoly és bonyolult ügyet kell megoldania. Az íronő ezt a thrillert is a lehető legsajátosabb stílusában, olvasmányosan írta meg.

Patricia Gibney ismét felborzolja a kedélyeket, izgalomtól túlfűtött állapotba hoz minket az oldalak elolvasásával. Régóta nem találkoztam hasonló lendületű és kaliberű történettel. Az írónő minden alkalommal meglep, sosem fogy ki a mutatós elemekből. Tökéletesen időzíti a fordulatokat, s mindig ott csavar a történeten, ahol szükséges.

Ajánlom neked, ha:
– szereted a krimi és thriller egyvelegét
– szívesen olvasol nyomozásról
– nem zavar, ha egy történetszál több részen keresztül tovább szövődik
– szereted az izgalmas, akcióval teletűzdelt történeteket
– nem riadsz vissza a világ kegyetlen részének megismerésétől

Teljes értékelés: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2020/11/patrici…

pribrgre P>!
Patricia Gibney: Titkok terhe

Lottie Parker ismét nyomoz… és milyen jól teszi. :)
Nagyon találó a cím, Ragmullin lakói szinte versenyezhetnének, kinek van több titkolnivalója. :)
Habár ez a rész most kicsit gyengébb lett, mint az előzőek, a nyomozás ismét érdekes, Lottie és Boyd párbeszédei pedig szórakoztatóak, mint mindig.

Niki_Salamon P>!
Patricia Gibney: Titkok terhe

Lottie Parker most sem okozott csalódást. Fordulatokban gazdag könyv volt, nem lankadt a figyelmem egy percre sem. Detektívfelügyelőnk soha nem unatkozik ha elő kerül egy holttest, és a bonyodalom bonyodalom hátán érkezik hozzá első osztályon, mind a magánéletében,mind a munkahelyén. Elég jól ugráltunk a cselekményekben, de követhető volt, sőt csak fokozta az izgalmakat. Boyddal való kibontakozó kapcsolatának meg továbbra is nagy szurkolója vagyok – bár kedves írónő, ne húzza már tovább ha lehet :D
A vége ismét idegtépő,akárcsak az előző résznél, így már nagyon várom a szeptembert.

Iustitia >!
Patricia Gibney: Titkok terhe

Avagy ilyen az, mikor néhány egyenként is defektes ember összekeveredik és olyan hatást gyakorol egymásra, amitől ezek az „üzemzavarok”, tévképzetek felerősödnek, és ezáltal az őket körülvevő környezet szenvedi meg leginkább a károkat. A saját bűnéért mindenki nehezen vállalja a felelősséget, ujjal mutogatni a másikra mindig könnyebb. Ha A nem csinálta volna azt, amit, akkor nem készteti B-t bizonyos dolgok megtevésére, ami nem váltja ki C viselkedését… És így kerülünk bele egy végeláthatatlan, igencsak veszélyes és terhelő körforgásba. De szerencsére itt van nekünk Lottie Parker, akinek a magánélete sosem fordul már jóra talán, viszont határozottan és önfejűen halad előre a nyomozással, hogy Ragmullin lakói ismét néhány hónapig biztonságban élhessenek. Szokásos izgalmak, mindig új köntösben – ezért éri meg nekem ezt a sorozatot olvasni.

purplecloudlady>!
Patricia Gibney: Titkok terhe

Imádom a Lottie Parker-sorozatot, az egyik kedvenc nyomozónőm! Meglepve láttam azonban, hogy ez a könyve kapta a legmagasabb százalékot mind közül. Nekem éppen ez volt talán az eddigi leggyengébb. Sietek hozzátenni, hogy úgy bírom ezt a történetet, hogy a sorozat leggyengébbje díj a krimik szintjén nálam még mindig a toplistások közé helyezi őt. :) Mostmár abszolút jól követhető a formula: a rémes gyilkosság, még rémesebb, főnökség, meg, hogy Lottie-nak mindig van valami személyes érintettsége – már vártam, hogy ezúttal melyik gyerekére jár rá a rúd… :D
PS: Egy megjegyzés még: Patricia, igazán nem szép dolog a negyedik kötetet lezárni egy izgi cliffhangerrel, aztán az egész ötödik kötetben spoiler Ejnye! :D

kinga133 P>!
Patricia Gibney: Titkok terhe

Egyre jobb és jobbak a történetek. Lottie Parker, nem minden veszteség nélkül, de sikeresen megoldja a mostani ügyet is. A könyv egy bizonyos jelenete után, már tisztában voltam azzal, hogy ki lesz a hunyó, de ez nem von le semmit az izgalmakból. Hihetetlen, hogy milyen borzalmak vannak a világban, igaz, hogy ez csak egy fikció, de sajnos akár valós is lehet.

Édeskiskönyvkritikák P>!
Patricia Gibney: Titkok terhe

A klasszikus értelemben vett letehetetlen könyv, egyszerűen annyira sok benne az esemény, hogy nem tudod olyan helyen abbahagyni, ami arra késztetne, hogy lerakd. Az utolsó pillanatig tartogat meglepetéseket, amitől leesik az állad. Ha pár szóval kéne jellemeznem: újszerű, különleges, hátborzongató, durva, lélegzetelállító, figyelemre méltó.
Bővebben:
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2020/04/29/patricia-gib…

MoMe>!
Patricia Gibney: Titkok terhe

Ezzel most lassabban haladtam,de nem a történet ,hanem időhiány miatt.
Ez megint egy kemény történet volt.Végig izgalmas volt.spoiler
Lottie egyre józanabb,ami a stílusáról már nem mindig mondható el.A családját még mindig háttérbe szorítja,csak úgy mint a szerelmet. Várom,hogy Boyd-dal végre igazán összejöjjön.

Máté9112>!
Patricia Gibney: Titkok terhe

Ebből a sorozatból eddig csak az első részt olvastam csak. Tetszett az a történet bár Lottiet nem nagyon kedveltem meg benne. A párbeszédeket vontatottnak találtam, Lottiet unalmasnak, idegesítőnek.
Aztán az értékelések alapján jutottak el négy részt kihagyva a Titkok terhéhez. Ez viszont tetszett nagyon is. Izgalmas fordulatos nyomozás a végéig fenn tartva az izgalmakat. A cselekményszálak zseniálisak. Bár Lottie még mindig nem lesz a kedvenc nyomozóim egyike. De mindent egybe véve egy igazi nyomozós történetet kapunk. A rövid fejezeteknek köszönhetően könnyen olvasható. 5 csillag


Népszerű idézetek

mate55 P>!

A házak kéményéből áradó füst szúrós szaga kaparta a torkát.

(első mondat)

Bookish_Moments_Blog>!

Tudom, hogy nehéz. Egyelőre az egyes perceket próbálja túlélni… Nem mondhatom, hogy könnyebb lesz, mert a fájdalom örökké elkíséri… De idővel megtanul együtt élni vele. Egyszer. A jövőben…

Bookish_Moments_Blog>!

Próbált megmozdulni, próbált kiáltani, de a torka összetapadta vértől. Különben sem volt semmi értelme. Senki nem hallotta volna, nem találta volna: elrejtették a bokrok és a sövény között. Érezte a tüskéket a testén. A fájdalom. Egek, a fájdalom… Az összevert lába. Fültől fülig lüktető arca, homloka. Éles volt az a kés… Keményen harcolt, de végül hagyta, hogy legyőzzék, remélve, hogy ha meghal, talán békén hagyják… A meglepetés ereje… Az győzte le. A hirtelen jött düh ereje. Tudta, hogy el kell mondania valakinek…Mielőtt még késő lenne. Mielőtt még valaki más is meghal.

Bookish_Moments_Blog>!

Összedörzsölöm a kezem, hogy csillapítsam a remegést, és felidézem azt a vékony kis nyakat, a gyermeki puha húst, amely oly könnyedén alakult a markomban… a csont, talán porc finom roppanását, a szemükben kihunyó fényt… az elnémuló szájat… az elsápadó bőrt… a hideg mozdulatlanságot.

Bookish_Moments_Blog>!

A fiú ablakát figyeltem. A függöny megrezzent. Ott van. Elbújt. Ki elől? Előlem?
– Jövök, kisfiam, jövök – suttogtam, és visszamentem a kocsimhoz. Senki nem figyelt fel rám. Fogalmuk sem volt, ki sétál közöttük. Rám se néztek. Láthatatlan voltam. De nem leszek többé az.
Jövök érted.

Bookish_Moments_Blog>!

Összeomlottam, mint a ház… A ház. Csak tégla és vakolat. Mégis, sokkal, sokkal több annál. Emlék. És mára semmi.

Bookish_Moments_Blog>!

Célom az elmém minden rétegét átitatta, felbujtotta a tett eufóriáját… A halál pillanata. Az élet eltiprásának gyönyörű aktusa. Az utolsó másodperc, amikor még tart a kilégzés, amelyet soha többé nem követ belégzés. Elkerekedett szempár, a lehulló pillák, az elernyedő, zsenge izomzat!

Esztii_ P>!

Kedves kölök vagy. De még mindig rendőrgyerek. Olyanokba ütöd az orrod, amik nem tartoznak rád. Mint a járda.

343. oldal


A sorozat következő kötete

Lottie Parker sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Cavanagh: Tizenhárom
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Helena Silence: Ezüsthíd
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Jo Nesbø: Hóember
Dennis Lehane: Viharsziget
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Alex North: A Suttogó
John Cure: A fekete esernyős férfi
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el