Sebastian Verlaine, D'Aubrey új lordja cinikus, kifinomult és túl jóképű volt még saját magának is. És emellett unalmas volt az élete. Különben miért egyezett volna bele, hogy helyet foglaljon két bírótársa mellett a bírói emelvényen, hogy elbírálják a szomszédaik és a bérlők apró-cseprő ügyeit? Szórakozás volt – amíg egy gyönyörű foglyot nem állítottak elé. Ekkor ugyanis ráébredt arra, hogy a kezében tartja a nő sorsát.
Rachel Wade mindent tudott a reménytelenségről és a szexuális megalázottságról. A férje erőszakos halála megszabadította ettől a rémálomtól, de az a tíz év, amit börtönben kellett töltenie a meggyilkolásáért, csak újabb kínszenvedés volt. Most egy életunt lord a szabadságot ajánlja neki. De a szabadságnak ára van. „Házvezetőnő” – így nevezte az állását a Lynton Hallban. „Lord D'Aubrey szajhája” – így nevezték a megbotránkozott falubelik.
Kegyetlen, könyörtelen alku. De egyikük sem tudta előre, hogy alakul majd a sorsuk. Hogy hogyan lesz a játékból,… (tovább)
Megszerezni és megtartani (Wyckerley-trilógia 2.) 22 csillagozás

Eredeti cím: To Have and To Hold
Eredeti megjelenés éve: 1995

Wyckerley-trilógia 2
Ez a rész sokkal jobb volt, mint az első, imádtam minden sorát.
Izgalmas fordulatos történelmi romantikus könyv volt, szimpatikus, remek karakterekkel. Kellően izgalmas krimi szállal, főhősnőnk 10 évet ült olyan gyilkosságért, amit nem ő követett el, és utána is csak feltételesen került szabad lábra. Természetesen olyan helyzetben szabadult, hogy egyenes következett volna, hogy visszaküldik, mivel annak idején a nők nem nagyon tudtam munkát kapni, még szerencse, hogy a léha.. új bíró lord szemet vetett rá és minden erejével védelmezni akarta.
Sok kalamajka után végül fény derült a múlt rejtélyeire és az igazi gyilkos személyére.
Szórakoztató, izgalmas olvasmány volt, nagyon szerettem.

Különleges színfolt e regény a történelmi romantikusok palettáján, mind a főszereplők egyénisége s előélete, mind az események folyása s elmesélése egyedivé teszi. Egy bántalmazott s börtönviselt asszony visszailleszkedése a világba kemény téma, s bár jóllehet a valóságtól elrugaszkodott a mese végkifejlete, mégis lenyűgöző, léleképítő s reményt adó. S szépen izgulhatunk a hőseinkért, nem csupán a románc, hanem az újrakezdés, a változás sikeréért, mélyen elmerülhetünk a lelki életükben, s megtapasztalhatjuk az akkori társadalom kirekesztő – vagy éppen elfogadó – gondolkodásmódját. Csodás, élményekben gazdag utazásra repíti elménket a történet.

Nagyon tetszett az egész történet úgy ahogy van. Számomra mindent tartalmaz amit egy jó könyvnek kell. Érdekes, izgalmas, magával ragadó, erotikus.

Csend volt. Felemelte a fejét. A nő mereven nézte őt, és az arcán meglátott mindent, ami a képen is megvolt, csak a remény hiányzott. De éppen az jelentett mindent.
66. oldal, 5.fejezet

Most pedig azon tűnődött, hogy volt egy kapcsolatos lecke is, amit meg kell tanulnia: hogy a gyengédség éppúgy lefegyverzi a csábítót, mint az elcsábítottat.
211. oldal, 12.fejezet

– És az nagyon zavarna, ha elmondanád neki, hogyan érzel iránta?
– Nos… én nem bánnám, ha ennyire nyílt lennék. Amit bánok, az az, hogy ő mit gondol, hogy ennyire nyílt vagyok.
299-300. oldal, 18.fejezet