Karácsonyi ​macikaland 19 csillagozás

Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Patricia Chare meseíró és egyenrangú alkotótársa, Angela Mills jóvoltából föltárul a gyerekolvasók előtt egy medvecsalád otthonának ajtaja. Mama és Papa vigyázza itt két „kisgyerek” álmát – a történet kezdetén. A szép családi ház mindenben hasonlít a környék többi hajlékához, de egyben más: lakói medvék. A gyerekek: Teddy maci és Sally egy napjának krónikája – amikor leesik az első hó – elevenedik meg a mesében. ; A könnyen olvasható, szép nagy betűkkel szedett meséből megtudható, hogyan építenek a mackók hóembert, és miként díszíti föl azt édesanyjuk. Az egyszerű kis történet varázsa a szereplők karakterében és a kedves rajzokban rejlik. Elsősorban a 6-8 éveseknek ajánlott – az önálló olvasás gyakorlására. A kisebbek – szüleik társaságában – ismerkedhetnek a mesével.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2002
30 oldal · ISBN: 9633676185

Kedvencelte 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Ninácska P
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Nagyon kicsi voltam még, amikor karácsony előtt megkaptam ezt a gyönyörű könyvet. Emlékszem, nagyon sokáig lapozgattam, nézegettem, olvasgattam. A benne található illusztrációk nagyon különlegesek, szépek, maga a történet pedig nagyon lenyűgöző, aranyos, kedves.
Minden karácsonyt kedvelő embernek jó szívvel ajánlom!

>!
Ez_elment_vadászni
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Szép, részletgazdag rajzok. Annyi a bibi,hogy a medvék téli álmot alszanak. No,meg Sally nem akar kimenni a hóba,de a képeken mégis az udvaron van és egyszercsak hóembert akar építeni. Semmi megjegyzés,hogy Sally meggondolta magát és mégis kiment.Egy gépelési hiba is van benne.

>!
kolika
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Aranyos mese az első hóról és egy kedves mackócsaládról. A mackócsemeték meglepetve fedezik fel a kinti havat, ami sok örömet szerez a könyvben megjelenített napon. Megtanulnak hóembert építeni és az egész család kiveszi részét a téli mókából.
A könyv szép ábrákkal illusztrált, így nem csoda, hogy az egész mackó egy-kettőre belopja magát az ember szívébe.
Jó kis téli történet.

>!
Belle_Maundrell 
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Annyira imádnivaló ez a mesekönyv! Idén nagy kedvem támadt karácsony előtt téli meséket olvasni, és ez volt az első, ami az eszembe jutott. Vicces volt úgy kézbe venni, hogy a borítóra rá van írva hogy „4-8 éveseknek”. Gyermeki lélek vagyok, na. :D A történet nagyon kedves és aranyos, a képek pedig hihetetlenül szépek és édesek, ráadásul van valami különösen bájos hangulata az egésznek. Amikor megkaptuk, még csak ovis voltam, és annyira nagyon szerettem nézegetni…Ráadásul mindig átéreztem a kis Sally maci gondját, amikor sajnálja összetaposni a frissen hullott havat de végül beadja a derekát és egész délelőtt kint játszanak, amíg le nem fagynak a lábujjaik. :P Edward hóember pedig nagyon csinos lett.
Szóval az a lényeg, hogy mióta csak először megláttam a szokatlanul korán ébredő Teddy macit, azóta imádom ezt a mesét, és mindig is fogom. Ha majd egyszer a nagyon távoli jövőben lenne gyerekem, biztos megismertetném vele is ezt a tündéri macicsaládot. :)

>!
mazsolafa
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Kiment az udvarra a 2 medvebocs és építettek egy hóembert.

Hát most komolyan. Komolyan????

>!
AllyD
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Kiskorom egyik kedvenc meséje. Ma valahogy a kezembe akadt….

>!
Dorabella
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Ezt a könyvet valamikor kívülről tudtam,mert húgomnak ez volt a kedvence, és mindig ezt kellett olvasni neki. Mikor már tudott írni, átírta a könyvet, vagy egyszerűen csak átmásolta a kis füzetébe. :)
Még most is emlékszem, hogy úgy kezdődött, hogy Ezen a reggelen Teddy maci szokatlanul korán kelt… Egyébként nagyon aranyos mese, kedves történettel, szép rajzokkal, nagyon hangulatos.

>!
Petra0913
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Nagyon kedves és bájos történet, a karácsonyi hangolódáshoz pont jól jött. :)
A rajzok elképesztően gyönyörűek, megfogott a stílusuk. A szöveg tényleg megfelelő lehet a kisiskolások számára. Tényleg kezdő olvasóknak még a mit látsz a képen rész is hasznos lehet a könyv végén.
A cselekményben „semmi különös” nincsen, mégis magával ragad és lükén mosolyogva lapozgatod a könyvecskét. Örülök, hogy a kezembe került. :)


Népszerű idézetek

>!
Belle_Maundrell 

A vidám zsivajra Medve papa is megjelent az ajtóban. Addig-addig nézte a hancúrozó gyerekeket, míg végül ő is kiment, hogy segítsen nekik, hiszen a hóemberépítés nem egyszerű feladat, komoly szakértelmet igényel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Eszes Hajnal: Kiskarácsony
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Jean de Brunhoff: Babar és a Télapó
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya
Gáll Viktória Emese: Borsi a hóban
Carlos Busquets: Az elveszett rénszarvas
Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
Walt Disney – Télapó segédei
J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek
Pozsár Edit: A télapónak ki visz ajándékot?