Karácsonyi ​macikaland 30 csillagozás

Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Patricia Chare meseíró és egyenrangú alkotótársa, Angela Mills jóvoltából föltárul a gyerekolvasók előtt egy medvecsalád otthonának ajtaja. Mama és Papa vigyázza itt két „kisgyerek” álmát – a történet kezdetén. A szép családi ház mindenben hasonlít a környék többi hajlékához, de egyben más: lakói medvék. A gyerekek: Teddy maci és Sally egy napjának krónikája – amikor leesik az első hó – elevenedik meg a mesében. ; A könnyen olvasható, szép nagy betűkkel szedett meséből megtudható, hogyan építenek a mackók hóembert, és miként díszíti föl azt édesanyjuk. Az egyszerű kis történet varázsa a szereplők karakterében és a kedves rajzokban rejlik. Elsősorban a 6-8 éveseknek ajánlott – az önálló olvasás gyakorlására. A kisebbek – szüleik társaságában – ismerkedhetnek a mesével.

Kiadói ajánlás: 4 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2002
30 oldal · ISBN: 9633676185 · Illusztrálta: Angela Mills

Kedvencelte 4

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Most, hogy tél van, de nem esik a hó, kicsit furcsa ilyesmit olvasni, de közben kicsit melengeti is a lelkemet. A történet arról szól, hogy Mackócsalád először lát havat, így a gyerekek kifutnak, hómackót építenek, és egyszerűen csak örülnek a hónak.
Nem túl sok, amit ad, azt viszont vállaltan nagyon jól csinálja. Az illusztrációk kicsit retro érzést hoznak, a történet cuki, és megvan az, amitől az ember szívesen olvas egy ilyen történetet.

3 hozzászólás
kolika>!
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Aranyos mese az első hóról és egy kedves mackócsaládról. A mackócsemeték meglepetve fedezik fel a kinti havat, ami sok örömet szerez a könyvben megjelenített napon. Megtanulnak hóembert építeni és az egész család kiveszi részét a téli mókából.
A könyv szép ábrákkal illusztrált, így nem csoda, hogy az egész mackó egy-kettőre belopja magát az ember szívébe.
Jó kis téli történet.

Jagika P>!
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

A cím megtévesztett. Mesés karácsonyi történetre vágytam, de nem erről olvastam. Nyilván nagy élmény – az egyébként téli álmot alvó – maciknak a hó, de ennél többet vártam. A macik bájosak, aranyosak; szépek az illusztrációk is. A macicsalád idilli élete viszont hangulatos volt.

Belle_Maundrell >!
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Annyira imádnivaló ez a mesekönyv! Idén nagy kedvem támadt karácsony előtt téli meséket olvasni, és ez volt az első, ami az eszembe jutott. Vicces volt úgy kézbe venni, hogy a borítóra rá van írva hogy „4-8 éveseknek”. Gyermeki lélek vagyok, na. :D A történet nagyon kedves és aranyos, a képek pedig hihetetlenül szépek és édesek, ráadásul van valami különösen bájos hangulata az egésznek. Amikor megkaptuk, még csak ovis voltam, és annyira nagyon szerettem nézegetni…Ráadásul mindig átéreztem a kis Sally maci gondját, amikor sajnálja összetaposni a frissen hullott havat de végül beadja a derekát és egész délelőtt kint játszanak, amíg le nem fagynak a lábujjaik. :P Edward hóember pedig nagyon csinos lett.
Szóval az a lényeg, hogy mióta csak először megláttam a szokatlanul korán ébredő Teddy macit, azóta imádom ezt a mesét, és mindig is fogom. Ha majd egyszer a nagyon távoli jövőben lenne gyerekem, biztos megismertetném vele is ezt a tündéri macicsaládot. :)

mazsolafa>!
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Kiment az udvarra a 2 medvebocs és építettek egy hóembert.

Hát most komolyan. Komolyan????

AllyD>!
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Kiskorom egyik kedvenc meséje. Ma valahogy a kezembe akadt….

Petra0913 P>!
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Nagyon kedves és bájos történet, a karácsonyi hangolódáshoz pont jól jött. :)
A rajzok elképesztően gyönyörűek, megfogott a stílusuk. A szöveg tényleg megfelelő lehet a kisiskolások számára. Tényleg kezdő olvasóknak még a mit látsz a képen rész is hasznos lehet a könyv végén.
A cselekményben „semmi különös” nincsen, mégis magával ragad és lükén mosolyogva lapozgatod a könyvecskét. Örülök, hogy a kezembe került. :)

TRéka >!
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland

Egy kis nosztalgia. Nagyon alkalmas a betűket éppen hogy csak megismerő kicsiknek. Maga a könyv is rövid, ráadásul még a mese könyvek betűméretéhez képest is nagyok a betűk és szellős a szedés, vagyis garantált sikerélmény. Nekem is az egyik első önálló olvasásom volt. Maga a történet nagyon egyszerű, aranyos, az illusztrációk pedig gyönyörűek és részlet gazdagok. A cím egy kicsit becsapós, a Téli macikaland jobban fedné a valóságot.


Népszerű idézetek

Belle_Maundrell >!

A vidám zsivajra Medve papa is megjelent az ajtóban. Addig-addig nézte a hancúrozó gyerekeket, míg végül ő is kiment, hogy segítsen nekik, hiszen a hóemberépítés nem egyszerű feladat, komoly szakértelmet igényel.


Hasonló könyvek címkék alapján

David Bedford: Találkoztam a Télapóval!
Walt Disney – Bambi karácsonya
Disney – Dumbo: A legjobb karácsony / Micimackó: Egy mézédes karácsony
Bruce Talkington: Micimackó karácsonya
Walt Disney – Karácsonyi mesék
24 mese téli estékre
Marék Veronika: Télapó és ezüstmackó
Walt Disney – Micimackó karácsonya
Richard Scarry: Tesz-vesz város karácsonya
Donászy Magda: A kíváncsi bocs