Silver ​Borne (Mercy Thompson 5.) 26 csillagozás

Patricia Briggs: Silver Borne Patricia Briggs: Silver Borne

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Being a mechanic is hard work. Mercy Thompson, for instance, just spent the last couple of months trying to evade the murderous queen of the local vampire seethe, and now the leader of the werewolf pack – who's maybe-more-than-just-a-friend – has asked for her help. A book of fae secrets has come to light and they're all about to find out how implacable – and dangerous – the fae can be. OK, so maybe her troubles have nothing to do with the job. But she sure could use a holiday …

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ace, New York, 2011
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780441019960 · Illusztrálta: Dan dos Santos
>!
Ace, New York, 2010
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780441018192 · Illusztrálta: Dan dos Santos
>!
Orbit, London, 2010
352 oldal · ISBN: 9781841497990

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Adam Hauptman · Mercedes "Mercy" Thompson · Jesse Hauptman · Ben


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Tufuka>!
Patricia Briggs: Silver Borne

Már eddig is találkoztunk pár taggal Adam falkájából, és van akit kedveltem, van akit nem, de a könyv eleji húzás miatt nagyon ellenszenvessé vált a többségük.
Amellett, hogy Mercy és Adam kaptak jó pár cuki pillanatot és kapcsolatuk is elmélyülőben van a többi szál sem volt lapos. A könyv végére nagyjából helyre kerültek a dolgok, de volt pár ideggörcsös pillanatom, amit főleg Samuel okozott, bár Gabriel anyjáért sem vagyok odáig.
Az abszolút kedvenc szereplőm Mercyék után Ben. De mellette nagyon megszerettem Warren-t, és hát Samuel is örök kedvenc, bár itt a rész jelentős részében jól meg szerettem volna rázni.
Mikor lekezdtem a sorozatot csak remélni mertem, hogy megszeretem, de azt nem sejtettem, hogy ennyire. Minden kedvenc írómat másért szeretem, van akit mert olyan csavaros világot teremtett, hogy mindig meg tud lepni, van akinek a karakterit szinte családtagként köszöntőm, Briggs pedig egyfajta biztonságot ad. Tudom hogy ha bármelyik könyvét is kezembe veszem – legyen az Mercy vagy az Alpha & Omega sorozat –, szerethető karakterekkel tűzdelt érdekes kalandba csöppenek. Egyfajta biztonságos olvasási élményt ad, anélkül, hogy attól kellene tartanom, hogy ismételné önmagát vagy unalmassá válna.

2 hozzászólás
Gabriella666_Sentellion>!
Patricia Briggs: Silver Borne

Ezt a sorozatot nem lehet megunni! :)
Akció, dráma, nevetés, szerelem!!!
Mercy hozza a formát és szokás szerint nagy bajba kerül, de hát ő már csak ilyen, nem lehet unatkozni mellette. Szépen kezd felépülni lelkileg és a kapcsolatuk Adammel, elképesztően szépen van megírva, még ha nehézkesen is indult. Ms. Briggs végre eljutott odáig, hogy néha szinte lefolyjak ültömben annyira szépen adta vissza, hogy ezek ketten mennyit jelentenek egymásnak.
Samuel-re az elején nagyon dühös voltam, de aztán szerencséjére szépen helyrerázódott és a végére történt valami amire nem is számítottam, de innentől talán végre a mi dokink is sínen lesz! :)
A falka élet sosem egyszerű ez most is bebizonyosodott és biztos vagyok benne hogy még lesznek problémák, főleg, hogy most már Mercy is teljes jogú tagja. :)
Imádom, a fairy világát, komolyan olyan sokszínű annyi lehetőség van benne és sokakkal egyet értve ebben a sorozatban nekem is ezerszer jobban bejön ez a szál mint a vámpíros. Remélem még sokszor találkozunk a különfélébb lényekkel, mind jókkal mind rosszakkal! :)
Imádom ezt a sorozatot egyszerű és nagyszerű. Kalandos és izgalmas. Romantikus de cseppet sem nyálas! Mercy az egyik legtutibb főhősnő. És Adam….*-* Ő a szinte már tökéletes. Az igazi alfa aki nincs elkapatva, nem esik túlzásokba, racionális és odaadó…Bár több ilyen főhős lenne!!!! Mostanra totál beleestem! ;)
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sorozatot!!
Azt hiszem a nagyon közeli jövőben le is csapok a folytatásra… :)

26 hozzászólás
eSsZ >!
Patricia Briggs: Silver Borne

anyám ez a csajszi :D
ezt mindig megtalálja valami baj, de tényleg.. mintha csak üldözné… :D
adam ❤ annyira imádom… :) ízig- vérig alfa és nagyszerű és okos.. és és.. nyáladzom,ugye?? bocs:D
warren és ben pedig egyre jobban a szívemhez nőnek… vagyis inkább ben, mert warrent már eddig is szerettem :)
sam totál teljesen felhúzott.. nem igazán kedveltem sosem… itt sem sikerült… spoiler megkedvelnem.. de hátha a következő részben…
nem is értem, hogy mért nem veszi át valamelyik kiadó ezt a sorozatot…izgalmas, telis -tele egy rakat lénnyel.. és a felépített világ is fantasztikus :)
szép lassan kedvenc lett mercy és a többiek… olyan jó lenne magyarul is olvasni .. na meg a két magányos kötet a polcon…
csóválja a fejét

wolfy27>!
Patricia Briggs: Silver Borne

Azt hiszem ez volt az eddigi legjobb kötet. Most fele annyiszor akarták Mercyt ténylegesen megölni így volt ideje az írónőnek kicsit a szereplők közötti kapcsolatokat kibontani, és esélyt kaptunk hogy megismerjünk egy csomó falkatagot. Nem mondom, hogy az első benyomás tetszett, de azért csak helyre jöttek a dolgok. Mercy egész jól kezelte a falka-gondokat, menni fog ez :)

A háttérsztori nagyon ütős volt, a megoldás pedig még ütősebb. Nagyon tetszett. Annak ellenére, hogy nem volt az arcunkba tolva a probléma az egész kötet alatt, izgalmas volt és meglepő.

Samuel végre egyenesben, meglepett a fordulat és hogy úgymondjam „awfully convenient” megoldás volt, de tetszik. És talán nem fog viszketni többé a tenyerünk, hogy nyakon vágjuk valami nehéz fémtárggyal.

judit_asztalos>!
Patricia Briggs: Silver Borne

Ez az első olyan rész, ami kevésbé tetszett. Azt hiszem leginkább a több ismétlés, az elég sok gondolkodás és érzés fejtegetés és a túl sok fae világ. A csak tündéres könyveket sem szeretem, itt lehet az összefüggés. De kárpótolt az izgalom és a pörgős események, ezért csak kis levonás jár :)

blankaveronika I>!
Patricia Briggs: Silver Borne

Abszolút tökéletes Anita Blake helyettesítőnek indult, ma meg már kinőtte magát személyes kedvencé. Egyéni humor, jó történet, és nagyon dögös!

Lauranna>!
Patricia Briggs: Silver Borne

huhhdejóvolt :)
szuper sztori, érdekes bonyadalmak :) és a végét végigmosolyogtam :)


Népszerű idézetek

Nusejka_Sentellion>!

“One more month,” he said finally. “And then they—and Samuel, too—will just have to get used to it.” His eyes, the color of bitter dark chocolate, were serious as he leaned forward. “And you will marry me.”
I smiled, showing my teeth. “Don’t you mean, ‘Will you marry me?’ ” I meant it to be funny, but his eyes brightened until little gold flecks were swimming in the darkness.
“You had your chance to run, coyote. It’s too late now.”

Kapcsolódó szócikkek: Adam Hauptman · Mercedes "Mercy" Thompson
1 hozzászólás
>!

“Where does a werewolf sleep? Anywhere he wants to.”

>!

“Why is it that all cars are women?" he asked. „Because they're fussy and demanding,” answered Zee. „Because if they were men, they'd sit around and complain instead of getting the job done,” I told him.”

Nusejka_Sentellion>!

For Adam, screwed-up bonding thing or not, I’d wait forever.
“Really?” he asked in a tone I’d never heard from him before. Softer. Vulnerable. Adam didn’t do vulnerable.
“Really what?” I asked.
“Despite the way our bond scares you, despite the way someone in the pack played you, you’d still have me?”
He'd been listening to my thoughts. This time it didn't bother me.
“Adam,” I told him, “I’d walk barefoot over hot coals for you.”

5 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!

“Pony,” she said, attacking him as if he weren’t a scarily huge wolf. She grabbed a handful of fur and climbed on top of him. “Pony, pony.” I reached for her, but froze when Sam gave me a look. “My pony,” Maia said happily, oblivious to my terror. She thumped her heels into his ribs hard enough I could hear the noise. “Go, pony.”

5 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!

Heart turned to me, his face thought­ful. “Yes­ter­day morn­ing. Yes, that means that Daphne hadn’t been home for two days be­fore that.” He smiled at me. “You were sup­posed to be the Al­pha’s eye can­dy.”
Adam laughed.
“What?” I asked him. “You don’t think I’d be good eye can­dy?” I looked down at my over­alls and grease-stained hands. I’d torn an­oth­er nail to the quick.
“Hon­ey is eye can­dy,” said Ben apolo­get­ical­ly. “You’re . . . just you.”
“Mine,” said Adam, edg­ing be­tween Heart and me. “Mine is what she is.”

Nusejka_Sentellion>!

I didn’t know what a forest lord looked like, but a giant tree with eyes seemed like a strong possibility.

Gabriella666_Sentellion>!

After a long moment, Adam laughed and shook his head. “Don’t worry,” he said, knowing the other wolf would hear him through the door. “Mercy takes care of herself; I just get to clean up the mess afterward.

Nusejka_Sentellion>!

Samuel is not bad-looking in his human form—but his wolf is pure white and fluffy. All he needed was a unicorn’s horn to be the perfect pet for a little girl.

Zsazsóó>!

“You have to forgive parents for acting like parents even though their children aren’t four years old anymore. As a not- unrelated example, when your dad finds out I took you to meet a strange fae, he’s going to have my hide.”
She did grin then. “All you have to do is let him yell at you, then sleep with him. Men will forgive you anything for sex.”
“Jessica Tamarind Hauptman, who taught you that?” I said in mock horror.

Kapcsolódó szócikkek: Jesse Hauptman · Mercedes "Mercy" Thompson

A sorozat következő kötete

Mercy Thompson sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Touch the Dark
Larissa Ione: Pleasure Unbound
Ilona Andrews: Magic Burns
Gail Carriger: Timeless
Chloe Neill: Some Girls Bite
Laura Thalassa: Rhapsodic
Sherrilyn Kenyon: Night Embrace
Kresley Cole: A Hunger Like No Other
J. R. Ward: The Beast
Ella Summers: Witch's Cauldron