Moon ​Called (Mercy Thompson 1.) 14 csillagozás

Patricia Briggs: Moon Called Patricia Briggs: Moon Called Patricia Briggs: Moon Called

Werewolves can be dangerous if you get in their way, but they'll leave you alone if you are careful. They are very good at hiding their natures from the human population, but I'm not human. I know them when I meet them, and they know me, too.

Mercy Thompson's sexy next-door neighbor is a werewolf.

She's tinkering with a VW bus at her mechanic shop that happens to belong to a vampire.

But then, Mercy Thompson is not exactly normal herself … and her connection to the world of things that go bump in the night is about to get her into a whole lot of trouble.(less)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Orbit, London, 2011
352 oldal · ISBN: 9780356500584
>!
Ace, 2006
304 oldal · ISBN: 9780441013814 · Illusztrálta: Dan dos Santos
>!
Penguin, New York, 2006
272 oldal · ISBN: 1101208430

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Adam Hauptman · Mercedes "Mercy" Thompson · Bran "The Marrok" Cornick · Zee (Siebold Adelbertsmiter) · Jesse Hauptman · Tony Montenegro · Samuel Cornick


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Tufuka
Patricia Briggs: Moon Called

Nem rossz kezdőkötet, látok benne potenciált. Kissé zavaros volt időnként, mindegyik főbb paranormális lény szabályrendszerébe belekaptunk, de csak felszínesen érintettük a dolgokat, így nem igazán tiszta a kép még.
Azt sem tudom egyelőre a férfi szereplők közül kire is kellene fókuszálnom, de azért letettem a voksom Adam mellett. Mercy-t még nem nagyon döntöttem el, hogy kedvelem-e, még kicsit olyan semleges kategóriában van, de legalább nem az az elesett hősnő.
Ha letisztul a kép és jobban belemerülünk a világba még bármi lehet, szóval biztos folytatom.

4 hozzászólás
>!
Nusejka_Sentellion
Patricia Briggs: Moon Called

Egy pár fokkal élvezhetőbb és érthetőbb, mint a magyar fordítás, de még így is a sorozat egyik leggyengébb kötetének mondanám. Később fényévekkel jobb szerintem. A legnagyobb problémát szerintem az okozza, hogy egyszerre túl sok dolgot zsúfol bele. A farkasok hierarchiája, a fae-k és a Grey Lordok dolgai, plusz a vámpírok egy kötetben és egyiket sem tudja elmagyarázni rendesen. Első körben nekem is legalább 2 vagy talán 3 kötet is kellett ahhoz, hogy megértsem a kapcsolatot a Marrok és a falkák, Bran és Mercy, Samuel és Mercy meg úgy egyáltalán a vérfarkasok között. A gond az, hogy mindegyik faj világa külön-külön is meglehetősen komplex, rengeteg szabállyal, korlátozással és összefüggéssel, ezért szerintem ezt óvatosabban is meg lehetett volna közelíteni azzal, hogy az első kötetebe nem keverünk bele rögtön mindent.
Ennek ellenére nagyon jó volt újraolvasni, és különösen élveztem Adam és Mercy bimbózó kapcsolatát *-*

>!
horsegirl
Patricia Briggs: Moon Called

Nagyon érdekes a világ, amit Briggs kitalált, elég összetett. Imádom, ha egy könyvben sok lény szerepel, itt pedig széles a repertoár: vérfarkas, vámpír, fae, prérifarkas, utóbbi nagyon tetszett; ha választhatnék, én is az lennék. Sok volt az információ egyszerre, bár jobban el volt osztva, mint a KD első részében, kissé zavaros volt; ennek ellenére várom, hogy még jobban beleláthassak a részleteibe. Tetszett, hogy Mercy tudja a helyét a falkában (ez elengedhetetlen a túléléshez), ennek ellenére próbált aktívan részt venni a nyomozásban. Apropó nyomozás, engem eléggé meglepett a végkifejlet (ebben az is közrejátszik, hogy az olvasónak egyszerre kell minden információt feldolgozni, például hierarchia a tagok között, ami nekik egyértelmű és természetes), de hihető volt az ok is. Adam-et megkedveltem, nagyon tetszett, hogy ilyen jól ismerik/megértik egymást Mercy-vel, ami az apró gesztusokból is látszott. Lehetséges egy szerelmi háromszög Adam-Mercy-Samuel között, ez kivételesen hihető volt Mercy és Samuel múltját tekintve (ennélfogva nem is zavart úgy), de én akkor is Adamnek szurkolok. :P Jesse-t is megkedveltem, egyébként erősen emlékeztetett a The Flash sorozatbeli névrokonára. Jófajta UF ez, tetszik a családias hangulat/összetartás, egymás ugratása, neki is állok a következőnek.

>!
wolfy27
Patricia Briggs: Moon Called

A borító miatt Dan dos Santosnak legszívesebben szobrot emeltetnék, ez az ember egy zseni.

Nagyon szeretem ezt a könyvet, de elég kaotikusra sikeredett szegény. Adott egy nagyon komplex világ, ahol vannak vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok, faek, és van még sok más. Valamennyire belelátunk a fajok szabályrendszerébe felépítésébe, és felületesen szemlélve is látszik, hogy baromi részletes, csak nem volt ideje meg lehetősége az írónőnek rendesen kifejteni a történet során. Mindenből kapunk egy kicsit, de nem eleget…

A cselekmény jó volt, volt benne igazi nyomozás és jó pár fordulat. A szereplők is jók voltak, Mercyt szerettem, mert bátor és kitartó, de pontosan tudja, hogy hol van a táplálékláncban, amiért óriási pluszpont jár. Adam, a szomszéd alfa nagyon cuki, főleg mikor Mercyvel bosszantják egymást. Hajrá Adam!!! Samet néha le tudtam volna csapni egy péklapáttal, értem én, hogy vannak farkasösztönök, meg egy csomó egyéb, de ez nem mentesíti a tény alól, hogy egy seggfej… A kedvenc mellékszereplőm Stefan a csodajárgányos, Scooby-Doos vámpír :D

Bővebben: http://wolfy-olvas.blog.hu/2016/01/27/patricia_briggs_m…

8 hozzászólás
>!
Kiara P
Patricia Briggs: Moon Called

Elég lassan indul be a sztori. Adam az egyetlen, akiben látom a jövőt, Mercy viszont nagyon nem szimpatikus. A világ nagyjából érdekesnek tűnhet így elsőre, de nekem fura ez a prérifarkas-dolog. Nem feltétlenül tetszik.

Nem mondom, hogy a leggyorsabb tempójú könyv a világon, ennek ellenére nem volt vele komoly bajom, de azt se állíthatom, hogy nagyon mély nyomokat hagyott bennem. Valójában, semmilyen nyomokat nem. Felejthető.

>!
Penguin, New York, 2006
272 oldal · ISBN: 1101208430

Népszerű idézetek

>!
Tufuka

“So, Bran tells me that he ordered you to keep an eye out for me.”
He stopped laughing and raised both his eyebrows. “Yes. Now ask me if I was watching you for Bran.”
It was a trick question. I could see the amusement in his eyes. I hesitated, but decided I wanted to know anyway. “Okay, I’ll bite. Were you watching me for Bran?”
“Honey,” he drawled, pulling on his Southern roots. “When a wolf watches a lamb, he’s not thinking about the lamb’s mommy.”
I grinned. I couldn’t help it. The idea of Bran as a lamb’s mommy was too funny. “I’m not much of a lamb,” I said.
He just smiled.

Kapcsolódó szócikkek: Adam Hauptman · Mercedes "Mercy" Thompson
>!
Tufuka

“Nice car,” she murmured, as we passed the donor Rabbit’s corpse. “Dad really appreciates you setting it out here for him. Good for you. I told him the next time he annoyed you, you were likely to paint graffiti on it.”
“Your father is a subtle man,” I told her. “I’m saving the graffiti for later. I’ve decided that the next time he gets obnoxious, I’ll take three tires off.” I held my hand out and canted it, like a car with one wheel.
She giggled. “It would drive him nuts. You should see him when the pictures aren’t hanging straight on the walls.”

>!
Tufuka

Bran put his hands on my shoulders and kissed me on the forehead, then ruined it by saying, “Let the boys take care of this, eh, Mercedes?”
“Sure thing,” I said, stepping away from him. “Take care, Bran.”
I stalked around the front of the bus. The only reason I wasn’t muttering under my breath was because the werewolves would all hear what I was saying.

>!
Tufuka

Reluctantly, I pulled out my necklace and showed it to them.
Samuel frowned. The little figure was stylized; I suppose he couldn’t tell what it was at first.
“A dog?” asked Zee, staring at my necklace.
“A lamb,” I said defensively, tucking it safely back under my shirt. “Because one of Christ’s names is ‘The Lamb of God.’ ”
Samuel’s shoulders shook slightly. “I can see it now, Mercy holding a roomful of vampires at bay with her glowing silver sheep.”
I gave his shoulder a hard push, aware of the heat climbing up my cheeks, but it didn’t help. He sang in a soft taunting voice, “Mercy had a little lamb . . .”

>!
Tufuka

“Did you dye your hair especially for your father?” I asked, finding a spoon and handing it to her with a healthy glob of dough.
“Of course,” she said, taking a bite, then continuing to talk as if her mouth weren’t half-full. “It makes him feel all fatherly if he can complain about something. Besides,” she said with an air of righteousness, “everyone in Eugene is doing it. It’ll wash out in a week or two. When I was tired of the lecture, I just told him he was lucky I didn’t use superglue to put spikes in like my friend Jared. Maybe I’ll do that next vacation."

>!
Tufuka

(…) my mother once told me that you had to trust that the first thing out of a person’s mouth was truth. After they have a chance to think about it, they’ll change what they say to be more socially acceptable, something they think you’ll be happier with, something that will get the results they want.


A sorozat következő kötete

Mercy Thompson sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Bishop: Written in Red
Kendra Leigh Castle: Wild Highland Magic
Laurell K. Hamilton: Danse Macabre
Ilona Andrews: Magic Shifts
Maggie Stiefvater: Sinner
Gail Carriger: Heartless
Rob Thurman: Nightlife
Cassandra Clare: City of Lost Souls
Gail Carriger: Prudence
J. L. Langley: Without Reservations