Megszólít ​a hold (Mercedes Thompson 1.) 247 csillagozás

Patricia Briggs: Megszólít a hold

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől. Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen. Mercy ugyanis „járó” – az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért.
Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
266 oldal · ISBN: 9786155049057 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Adam Hauptman · Mercedes "Mercy" Thompson


Kedvencelte 31

Most olvassa 4

Várólistára tette 119

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Először egy évvel ezelőtt került a kezembe, akkor belekezdtem, de valamiért nem fogott meg, így félbe hagytam.
Most újra neki ugrottam és milyen jól tettem, valami elképesztően jó történettel találtam szembe magam.
Nagyon szeretem az alakváltókkal foglalkozó könyveket. Imádtam, hogy ennyire erős a főhősnő és külön díjaztam az urakat.
Mindegyik domináns a maga nemében, (nagy sóhaj) nehéz választani közülük. Még jó, hogy megvan a folytatás. Ajánlom! :)

>!
deen
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Kellemes csalódás volt ez a könyv. Gördülékeny és izgalmas volt a cselekmény, változatos a szereplőgárda. Mercy egy járó, aki prérifarkassá tud változni, amikor csak akar. Nem vérállat, ő így született. Tri-Citiesben autószerelőkét dolgozik a saját műhelyében, szereti az életét, nem panaszkodik, szereti a munkáját, két lábbal áll a földön és ismeri a mágikus lényeket. A szomszédja Adam vérfarkas és mellesleg a falka Alfája, egy igazi macsó, aki a lányával él, és nem felhőtlen a kapcsolata Mercyvel. Egy nap megjelenik Mac Mercy műhelyében és munkát keres, Mac-kel együtt érkezik a zűr is, és Mercy villámgyorsan egy gyilkossági ügybe csöppen, ahol igencsak szükség van a lélekjelenlétére, az eszére és a régi falkájára, ahova nagyon nem szívesen megy vissza. Az ügy egyre csavarosabb lesz, ahogy a Marrok falka is beszáll a nyomozásba és egyre nehezebb összerakni, hogy mi miért történik és miért ők a célpontok. Nagyon tetszett a cselekmény felépítése, az írónő szépen adagolta a szükséges információkat a különböző lényekről és Mercy múltjáról. Helyenként akadt humor is a történetben, ami nagyon jót tett neki, és volt elég sötét dolog is. Beszippantott a könyv és a vége fele még egy kis romantika is becsúszott. Tetszett!

>!
Dyus33 P
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Egyszer félbehagytam. Aztán pedig valami miatt tartottam tőle, hogy újra belekezdjek. Belátom, butaság volt. Nagyon élveztem ezt a mesét. Adam a kedvencem :)

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
266 oldal · ISBN: 9786155049057 · Fordította: Farkas Veronika
>!
sztrapacska1213
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Nekem ez tetszett, talán jobban is, mint arra számítottam. Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és más, eddig még általam nem ismert mágikus lények alkották a szereplőgárdát, de nem a megszokott köntösben. A vérfarkasok nem mind szépfiúk, a vámpírok nem csillognak és leginkább ellenszenvesek, a boszorkányokról ne is beszéljünk…
A főhős pedig egy prérifarkas :)))
Már olvasom is a folytatást!

>!
Tamlilla
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Egyszer már nekiálltam, de akkor nem tudtam elolvasni, most viszont könnyedén a végére értem. Most már tudom, miért akadtam el anno vele és az most is zavart, de szerencsére egy idő után jobb lett a helyzet. Ez pedig a párbeszéd. Kevés volt belőle. :( Az első száz oldalon nekem nagyon hiányzott, és hiába lett jobb, azért ez a történet végéig zavart. Csak emiatt vontam le fél csillagot,
Amit még megjegyeznék, hogy kimondottan jó sorozatkezdő rész volt, enyhén hajaz Anita Blake – re Mercy, de tényleg csak épp hogy. Kicsit hiányoltam még egy kis erotikát, de enélkül is megállta a helyét. És akkor jöhet a második rész, és sajnos az utolsó, mivel a kiadó csak eddig jutott, nagy szomorúságomra. Talán majd angolul folyt. köv.

2 hozzászólás
>!
Ravey
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Sokat reméltem és sokat is kaptam. Kicsit más, mint amilyenre eredetileg számítottam, de nagyon, nagyon tetszett. A szereplőket és a történetet is imádtam. Bővebben később.

>!
Katie_Sue P
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Egyedi könyv volt, prérifarkaslánnyal, vérfarkasokkal, vámpírokkal, boszorkányokkal és egyéb mítikus lényekkel. Sokszor a leírásoktól „frászt” kaptam, mert nem bírtam követni, de végül a helyére kattant minden. :)
Mercy és a stílusa nagyon tetszett. Csak ismételni tudom magamat: szeretem az ilyen talpraesett, vagány főszereplőket. :)
Adam szintén kedvenc, bár nem sok szerepet kapott ebben a részben. remélem, majd a következőben többet kapunk belőlem, mert engem érdekel

Érdekes, különleges és nekem tetsző világot teremtett az írónő. Várom a folytatást, hogy Mercedes Thompson mibe tenyerel bele legközelebb!

>!
Wee IP
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Nem, nem egy nap alatt végeztem ki, már korábban olvasni kezdtem, mire sikerült felvinnem molyra is :)
Igazából, csak egy gyors újraolvasás volt a második rész megjelenése előtt, és meg kell mondjam, jobban tetszett, mint elsőre! Az elején mások voltak az elvárásaim, mivel a beharangozó szövegben azt mondták, olyan, mint a kezdetek Anitája. Hát, nem olyan.
Mercy más típusú karakter, és ezt elsőre hátrányként fogtam fel, mivel egy újabb Anitára számítottam. Most, másodjára olvasva már rájöttem, hogy ez egyáltalán nem hátrány, hogy Mercy önállóan is simán megállja a helyét, a világ élvezhető, és izgalmas, és hogy én tulajdonképpen szeretem ezt a sorozatot :)

Már nagyban bújom a második részt is, és eddig az is nagyon tetszik :)

UPDATE: Újraolvasva, harmadszorra is :) Még mindig tetszik, valahogy pont ez kellett most nekem :)

>!
katka777
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Jó volt, tetszett. :) Egyre több a farkasos-alakváltós könyv mostanában, legalábbis amik a kezembe kerülnek, és ez talán jobb volt kicsit az átlagnál. A főhősnőt bírom, ami nálam nem túl gyakori. :D Sajnáltam, hogy Mac-nek csak ennyi szerepe volt… A szerelmi háromszögből pedig abszolút Adam felé hajlok. :) Az eleje nehezen indult be nekem, a végén meg sok volt már a név meg a bonyodalom, de kellőképp izgalmasra sikerült és azt is elérte az írónő, hogy érdekeljen a folytatás. :)

>!
Pandalin
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Mercy mint gyalogkakukkot üldöző prérifarkas? Nem, ő nem olyan, de erről az állatról rögtön az a szerencsétlen figura jut eszembe. :)
Nekem bejött ez a történet, a farkasok szemszöge, társadalma, viszonyuk a többi mágikus és nem mágikus lénnyel. A főszereplők nem tinik, a mágikus lények nem dúsgazdagok. Van emberi foglalkozásuk, amiből megélnek. :) A vámpírok kicsinyesek, kapzsik és ebben a könyvben nem igazán kedveljük őket (kivéve persze Stefant, akinek olyan egyedi neve van :P).
Mercyt kedveltem, egyenlőre nem akasztott ki a 'mindenhol ott kell lennem és mindent nekem kell csinálnom' felfogása. A szerelmi háromszög tagjai Adam és Sam is jófejek, még nem döntöttem el kinek szurkoljak (bár picit Adam felé hajlok :). Macek sajnáltam, nem sok szerep jutott neki.
Amit nem igazán értettem,hogy Cristiansenék végül miért mentek el szólni Mercynek? Hirtelen meggondolták magukat?
A végére már annyi név került elő, hogy volt, amikor teljesen megkeveredtem.
Jöhet a folytatás…. :D


Népszerű idézetek

>!
Nita_Könyvgalaxis P

Szeresd ellenségeidet, mondja az Írás. A mostohaanyám ehhez mindig hozzátette: „De legalábbis legyél velük udvarias.”

29. oldal

>!
Amadea

– A vérfarkasok nagyobbak – mondtam, úgy érezve, hogy illik figyelmeztetnem. – Sokkal nagyobbak. Nem olyanok, mint a farkasok. Hanem olyanok, mint a nagyon-nagy farkasok, akik mindjárt bekapnak.

139. oldal

>!
inka0507

„Soha ne éheztess egy vérfarkast, mert még meghív vacsorára.”

96. oldal

>!
Francica

A jó étel és a jó zene bódító hatásától Adam elengedte magát, és felfedeztem, hogy a főnökösködő, forrófejű Alfa máza alatt egy sármos, főnökösködő, forrófejű férfi rejtőzik. Ő láthatóan örült, hogy éppen olyan makacs és tiszteletlen vagyok, mint ahogy gyanította.

262. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam Hauptman
>!
Amadea

Az anyám tizenhét éves volt, és a szülei megpróbálták rábeszélni az abortuszra, de az anyám hallani sem akart róla. Majd megpróbálták rávenni, hogy adjon örökbe, de ő ragaszkodott hozzá, hogy ő neveljen fel, amíg három hónapos koromban prérifarkaskölyköt nem talált a bölcsőmben.

50. oldal

6 hozzászólás
>!
Amadea

– Hazakísérlek – bújtam bele a cipőbe, amit sáros idő esetére tartottam a teraszon.
Jesse a szemét forgatta, de megvárt. – Most komolyan, Mercy, mit tudnál tenni, ha valamelyik falkatag piszkálódni kezdene?
– Nagyon hangosan tudok sikoltozni – tájékoztattam…

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mercedes "Mercy" Thompson
>!
inka0507

– Hagyd ezt abba! – korholtam. – Tartsd az összes testrészedet az autóban!
Samuel rám se bagózott, és kinyitotta a száját is, mire a nyelve ugyanúgy lobogni kezdett, mint a füle. Egy kis idő múlva visszahúzta a fejét, és rám vigyorgott.
– Mindig is ki akartam ezt próbálni – ismertem be. – Talán, ha ennek vége, akkor te vezethetnél, és majd én dugom ki a fejem az ablakon.

187. oldal

>!
FruzsinaRacz

Élni legtöbbször könnyebb, mint meghalni… Ne sírj olyasmin, ami még nem következett be.

107. oldal

>!
Shanara

A kemény igazságokkal meg lehet küzdeni, le lehet őket győzni, de a hazugság tönkreteszi az ember lelkét.

98. oldal (Agave)

>!
Valcsa P

A szerzőről
PATRICIA BRIGGS élete elég normális volt, amíg meg nem tanult olvasni. Azután hosszú délutánokat töltött sárkányok hátán repülve és mágikus kardokat keresve, amikor éppen nem a Sziklás-hegységben lovagolt.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Mercedes Thompson sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Megigézve
Charlaine Harris: Vérszag
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Nora Roberts: Istenek tánca
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia