A ​vér kötelez (Mercedes Thompson 2.) 188 csillagozás

Patricia Briggs: A vér kötelez

A vagány vér-farkas és autószerelő Mercy Thompson ezúttal egy vérfürdő kellős közepén találja magát – ahonnan csak egy kiút van…

Mercynek mindenfelé vannak barátai, még a legsötétebb helyeken is. És most az egyiküknek tartozik egy szívességgel. Beleegyezik, hogy testőrként a jóbarátjával, Stefannal tartson, amikor a vámpírnak egy üzenetet kell átadnia egy fajtatársának. De ez az új vérszívó távolról sem mindennapi, ahogy a benne élő démon sem az.

A démonlovas vámpír olyan mészárlást rendez a városban, amilyet Tri-City települései még nem láttak, és ez a titkos vámpírközösséget is leleplezéssel fenyegeti, így a helyi vámpírkirálynő Mercyhez fordul segítségért. Egy prérifarkas nem lehet ellenfél egy démon számára, de Mercynek több titkos fegyver is lapul a tarsolyában.

Indulhat a vadászat…

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
304 oldal · ISBN: 9786155049668 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Adam Hauptman · Mercedes "Mercy" Thompson


Kedvencelte 21

Most olvassa 3

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Már az előző rész is nagyon tetszett, de ez a kötet még annál is jobban.
Mercy kinőtte magát a kedvenc hősnőim között, nagyon szerettem a gondolkodás módját, a beszólásait.
Alapvetően szeretem a szerelmi háromszögeket, de ez inkább sokszögnek felel meg és így már picit kezdtem ideges lenni ki – kivel van.
Mégis az értékéből nem von le, egyszerűen imádtam.
Olvassátok! Ajánlom!

Mély fájdalommal látom, hogy ennek a sorozatnak sem lesz több része magyarul kiadva?
Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem így van! :O

4 hozzászólás
Wee IP>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Befejeztem :)
Úgy döntöttem, hogy szeretem Mercy-t, meg ezt a világot, amit Briggs megalkotott :)
A fél csillag minusz csak azért jár, mert máááár megint itt van a szerelmi három- (illetőleg) sokszög, bár még nem olyan drasztikusan, hogy sikítozva körbe-körbe kezdjek futkozni :D
Igazából könnyen le tudtam tenni, hogy aztán megint nekiálljak. Olvasmányos, gördülékeny, és tetszik ez a vámpír-vérfarkas társadalom felépítés :)
Jah, és azt hiszem: Team Adam ;))

35 hozzászólás
deen>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Annyira sajnálom, hogy több rész nem jelent meg magyarul! Mercy pont egy olyan főszereplő, aki se nem túl domináns, se nem túl csajos és még esze is van. Nem próbálja meg bemagyarázni magának, hogy ő mindent képes legyőzni, tökéletesen tisztában van gyengeségeivel, mégis hajtja előre az akarata. Csavaros volt a cselekmény, volt benne izgalom és akció és egyre több információ került elő a vámpírokról, farkasokról és más lényekről. Mercy képességei még mindig homályosak, de gondolom a további részekben fény derül arra, miért is tartanak a vámpírok annyira tőle, és mire képes még. Az biztos, hogy most bebizonyította, hogy van szíve és nagyon erős lelkiismerete és tettre kész. Sajnos ezzel a kezdődő szerelmi sokszöggel nem tudok megbékélni, még úgy sem, hogy most csak érintőlegesen kapott szerepet. Mindenesetre szívesn olvasnám tovább ezt a sorozatot, remek urban fantasy.

CatleenCosplay>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Sajnos az Agave kiadó a Mercedes Thompson kötetekből csak az első kettő fordította magyarra, annak ellenére, hogy Amerikában igen sikeresnek számít, és már 14 kötet jelent meg a sorozatból, több képregénnyel karöltve. De legalább itt van nekünk a második kötet magyarul, ami ezúttal egy újabb mágikus világ társadalmi struktúrájába enged bepillantást.
Az első kötet hibáit, miszerint nagyon túl van tolva a vérfarkasok dominanciája és alfasága, szépen lassan visszavette az író, és inkább ezt az egész szálat arra használta fel, hogy megmutassa, kvázi mi ellen is lázadt fiatalkorában Mercy, és miért is aggódik Adammal vagy szemmel való kapcsolatán. Külön tetszett, hogy bár a két férfi nem közömbös Mercy számára, mégsem 300 oldalnyi tépelődést olvasunk, hanem random előtörnek gondolatok a srácokkal kapcsolatban – pont, mint egy teljesen átlagos női agyban – ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mennyire kellemes női írók könyvét olvasni, ha nő a főszereplőnk.

Folytatás:
https://watchaholics.hu/2021/03/22/patricia-briggs-a-ve…

Tamlilla>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Az első része is nagyon tetszett, de ezzel a másodikkal elérte, hogy kedvenc sorozat legyen. Nagyon sajnálom, hogy nem jelent meg magyarul több rész, szerintem ez a történet megérdemelné a magyar kiadást. Azért még reménykedem.

Nagyon szimpatikus hősnőt ismerünk meg Mercy személyében, aki igazából egyik mágikus csoporthoz sem tartozik, ezért teljesen egyedi a szerepe ebben a történetben. Mindenhol vannak barátai és ellenségei is, de ügyesen lavíroz. Jó érzéke van hozzá, tulajdonképpen egész fiatal korától rá volt kényszerítve, hogy megtanulja ezt.
A vérfarkasok nevelték, de ő „csak” egy prérifarkas. Ennek előnyeivel és hátrányaival együtt.
Vámpírok, boszorkányok, mágikus lények, vérfarkasok, stb., keresik a helyüket az emberek világában, ahol egyre többet tudnak róluk, bár közel sem mindent.
Szerelem, család, barátság, veszély, mi kell még, hogy egy jó történetet kapjunk? Jó írói stílus. De az is meg van.
Mindenkinek ajánlom, remek sorozat.

11 hozzászólás
bozs>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Ezt le kell jegyeznem:
Férj: Miért nem a Szürkületet olvasod?
Én: Szürkület, Szürkület, milyen Szürkület? (magamban: de ciki, ennyit foglalkozom könyvekkel és nem tudom mi az a Szürkület)
Férj: Ha már vámpírosat olvasol, akkor miért nem a Szürkület ?
Én: Az Alkonyatról beszélsz?
Férj: Szürkület vagy Alkonyat nem mindegy!? :))
                                                                                                
Most bejött: az első rész a tuti, nem kell a folytatás.
Nagyon kezdett idegesíteni Mercedes az autószerelő. Az önbeáldozó, nekem kell mindenkit megmenteni, sok fiúka harcol értem hősnő unalmas volt, kezdtem megutálni.
Azért volt egy rész, amikor a frászt hozta rám a könyv és természetes, hogy éjszaka olvastam. Azt hiszem a túl sok vámpír egy könyvben nem nekem való.

7 hozzászólás
nat>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Valamiért Briggs nem bírja átbillenteni az egyébként nagyon jó könyvsorozatát az ötcsillag felé. Valami hiányzik. Kedvelem a szereplőket (kivéve Samuelt), jó az írásmód, van cselekmény, a főhősnő végre nem egy bugyuta, nyávogós idióta. A kitalált világ, főleg vérfarkasok, vámpírok hierarchiája nagyon jól van bemutatva, olyan realitással, ami akár igaz is lehetne. Ha lennének vérfarkasok és vámpírok valószínű így történnének a dolgok, nem „Wardosan”.
Amit biztosan fel tudok hozni hibaként az, hogy nem teljesen értem kitől mit akar Mercy. E/1-ben íródott a könyv, tehát illene jobban tisztába lennem a főhősnő érzelmeit illetően, mégsem vagyok. Tudom, hogy össze van zavarodva, és nem várom, hogy siránkozzon, de nem értem most akkor Sam vagy Adam? ez az Adamtól való alárendeltségi félelem is egy ideig még elment indoknak, de két könyv után már időhúzásnak érzem. Olyan mintha Mercyt nem is nagyon érdekelné a dolog, mintha engem jobban izgatna, hogy most akkor melyik farkast kellene összeszedni. Kicsit érzelemmentes néha a könyv, ez talán a hibája. Nem nyáladzást várok, de E/1 személyű elbeszélésnél több személyes véleményt, leírást stb várnék.

6 hozzászólás
Brill88>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Adam <3
Team Adam!
Teljes mértékig! Ha Mercy nem tud dönteni én vállalom Adam-et!

Imádom ezt a világot! Nagyon jólesett ismét velük kalandozni, amiben most sem volt hiány. Ebben a kötetben többet tudtunk meg a vámpírokról és a vérfarkasokról is. Kiderül Mercy hol is tartózkodik valójában a falkában, és okoztak meglepetést bőven. Warren-t az első részben is kedveltem már, de itt egyenesen a kedvenc karakterek közé került. Kyle-al nagyszerűek együtt.
A vámpírok kolóniája és élete igencsak szövevényesre sikerült. Mercy szépen bontogatta a szálakat és kicsit többet megtudott önmagáról is. Örülnék, ha egyre több dolog kiderülne a járókról.
Samuel-re nagyon mérges vagyok és örülök, hogy Mercy nem hagyja magát. Teljes mértékig megértem a félelmeit, mindkét férfival szemben.
Egy kis mélységet azért hiányoltam, mint karakterileg, mint történetileg. Viszont kellemes időtöltés volt és megmelengette a lelkemet.

Árnyék82 P>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Tetszett ez a folytatás.:)
Mercy még mindig egy furfangos, talpraesett, kitartó csajszi, aki beismeri ha valamihez ő kevés erőben. Nagyon jó kis karakter. A farkasok még mindig remek csapat és szeretem ezt az erős köteléket köztük.
A vámpírok…nos hát, Stefan kivételével, igazi kegyetlen szörnyek (tudnak lenni) az eleganciájuk és érdekességük mellett. Stefan-nak még van szíve. Én kedvelem azt a karaktert. Érdekes a kapcsolat közte és Mercy közt.
Ez a rész kicsit még pörgősebb és folyamatosan sodor magával az ár.
Nekem nagyon tetszik, a továbbra is meglévő apró hibákkal együtt is.
Mercy még mindig túl sokat agyal, és bár már alakulnak a karakterek, még mindig hiányzik valami…néha csak lebegnek a semmiben a lány körül, nem olyan erős a jelenlétük mint kéne egyes szituációkban.
Ennek ellenére, jó kis sorozat ez, kár hogy csak két rész van magyarul.

FreeBird>!
Patricia Briggs: A vér kötelez

Ez a rész is bőven tartogatott izgalmakat. Mercy továbbra is az egyik kedvenc hősnőm, pasiügyben pedig Adamnek drukkolok. Jó volt, hogy ebben a részben többet tudtunk meg a vámpírokról és a mágikus lényekről is. Érdekel a folytatás, annyira, hogy lehet hajlandó leszek angolul elolvasni :)


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit.

41. oldal

Sunshine>!

– De neked nincs szíved – közöltem vele. – Csak egy tátongó lyuk a helyén.
– Ez csak egy újabb ok arra, hogy nekem add a tiédet.
Warren hátának döntöttem a homlokomat. – Nyugtass meg, hogy Ben nem flörtöl velem.
– Hé – felelte Ben sértett hangon. – Én kannibalizmusról beszéltem, nem romantikázásról.

SzAngelika>!

[Mercy] – Akkor miért nem Marsilia jött személyesen? – kérdeztem
Andre álla őszinte döbbenettel hullott le. – Marsilia egy hölgy. A nőknek nincs helyük a csatában.
– Úgyhogy inkább engem hoztál?

244. oldal

SzAngelika>!

[…] az ajtót kinyitó vámpír szinte lelombozó volt, mintha az ember arra számítana, hogy a Wagnert éneklő Pavarottit fogja hallani, és ehelyett a Kacsamesék főcímdala szólalna meg.

22. oldal

Röfipingvin P>!

– Lélegezz! – utasított.
Nem tudtam visszafojtani az elcsukló röhögést, hogy egy hulla mondja nekem azt, hogy lélegezzek.

Shanara>!

Soha nem szabad olyan autószerelőben bízni, aki új autókkal jár. Vagy túl sokat kér a munkájáért, vagy nem tud karbantartani egy régi autót – vagy mindkettő.

58. oldal (Agave Könyvek, 2012.)

2 hozzászólás
SzAngelika>!

A rendíthetetlen hit abban, hogy a világ megmagyarázható, egyszerre teszi az embert rettenetesen sebezhetővé, és szolgál szilárd pajzsul.

15. oldal

Vicky3>!

– Rettenthetetlen vámpírvadász, persze, a sajgós seggemet – dünnyögtem, tudván, hogy túlságosan rettegek ahhoz, hogy fegyvertelenül kimenjek felkapcsolni a biztosítékokat.

184. oldal

Röfipingvin P>!

– Öld meg a vámpírt, és a démon is eltűnik – felelte nekem. – Ezt mondta a boszorkány Adamnek. És úgy tudod megölni a vámpírt, ha lekarózod a fejét, majd elégeted.
[…]
Miután becsuktam magam mögött az ajtót hallottam, hogy Darryl azt mondja: – Persze az is működik, ha megeszed.

Leah P>!

Ezt a gondolatot szem előtt tartva írtam neki egy levelet.

S. a szekrényemben alszik.
Valameddig dolgozom.
Ugorj be, ha szükséged van valamire.
Én

Az ágyán hagytam.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Deborah Harkness: Az élet könyve
Gail Carriger: Szívtelen
Karen Chance: Megérint a sötétség
Rick Riordan: Hádész Háza
Jeaniene Frost: Síri csendben
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Csóti Lili: Hetedvérig