Star ​Wars – Minden ami Star Wars 16 csillagozás

Patricia Barr – Adam Bray – Daniel Wallace – Ryder Windham: Star Wars – Minden ami Star Wars

SZEREPLŐK ÉS ÉLŐLÉNYEK

HELYSZÍNEK

TECHNOLÓGIA

JÁRMŰVEK

A Star Wars világának teljes körű, lélegzetelállító bemutatása.

„Én Jedi vagyok, mint valaha apám is volt.” Luke Skywalker

Eredeti cím: Ultimate Star Wars

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Kolibri, Budapest, 2015
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155501944 · Fordította: Györgyi Dániel, Kabdebó Flórián, Korondi Áron, Sebők Richárd, Steklács Miklós

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Anakin Skywalker · Yoda · Qui-Gon Jinn · Padmé Amidala · Palpatine · Quinlan Vos · Finis Valorum


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

>!
Sz_Flóra
Patricia Barr – Adam Bray – Daniel Wallace – Ryder Windham: Star Wars – Minden ami Star Wars

Minden bizonnyal nincs olyan apró részlete az eredeti filmtrilógiának, valamint az előzménytrilógiának, amit ez a lenyűgöző kötet ne mutatott volna be. Olvasmányos, logikusan elrendezett, elegendő alkalmat ad a nosztalgiázásra. Bár az információk felhalmozódnak, érdekes, figyelmet igénylő olvasásélmény kerekedik belőle.
Véleményem szerint a Star Wars sokoldalúsága abban is rejlik, hogy több műfajba besorolható: sci-fi, kalandfilm, fantasy, űropera, ugyanakkor nem maradnak el a drámai elemek és a sziporkázó humor. Az én fantasy toplistámban mindenesetre előkelő helyet foglal el, az alábbi enciklopédia pedig, mint egy tökéletes összefoglalás, csak megerősített abban, hogy a Star Wars-nak örök helye lesz a toplistán és a szívemben egyaránt. <3

>!
Sabine
Patricia Barr – Adam Bray – Daniel Wallace – Ryder Windham: Star Wars – Minden ami Star Wars

Ez a kalauz aztán tényleg átfogó volt! Minden elismerésem a készítőknek, ilyen széleskörű áttekintést még nem foghattam a kezemben.
Azt mondanám, hogy minden rajongó nyugodtan elolvashatja, megéri. De akiknek teljes szívvel tudnám ajánlani, azok a… „kezdő” rajongók. Akik viszonylag frissen kapcsolódtak be ennek a galaxisnak az életébe, mert például az első, és legnagyobb része, ami a szereplőkről szól, nem volt túl érdekes. Szinte minden megjelenő szereplőt-,mivel nemcsak a nagy filmeket, de a Klónok háborúja és a Lázadók sorozatot is nyomatom-, ismertem, és nagy újdonságokat nem mondtak róluk, pár kivétellel. Ennél a legnagyobb izgalom az volt, hogy legalább pár mellékszereplő nevét, amit nagyon nem mondtak ki a filmek alatt, át tudtam ismételni. Egyébként örülök, hogy a sorozat szereplőket is berakták, még az lehet érdekes újdonság, és kedvcsináló az olvasók számára.
Ezen kívül a helyszíneket, eszközöket és járműveket bemutató fejezetek már több érdekességet tartalmaztak, a sok egyértelmű dolog között.
Nagyon jó összefoglalója az első 6 résznek-, furcsa is volt úgy olvasni, hogy tudtam, azóta még tovább bővült az univerzum :) –, tematika szempontjából is így halad végig a bemutatásokon.
Amit még meg kell említeni, az a kinézete. Nagyon igényes, pár kép kicsit furcsa és rossz felbontású, de ízlésesen rakták össze az oldalakat, már átlapozni egy külön élmény. Így adja meg azt, hogy annak ellenére, hogy nem fog az állunk leesni az izgalomtól, jó időtöltés, ha az ember csak úgy spontán bele akar folyni ebbe a galaxisba.

>!
Nity
Patricia Barr – Adam Bray – Daniel Wallace – Ryder Windham: Star Wars – Minden ami Star Wars

Alapvetően a férjemnek vettem meg, de gondoltam, akkor már együtt olvasgassuk végig. Tetszett, szépen felépített, nekem több dolgot is tartalmazott, mint ami érdekelt volna. A meséből vett karakterek pl nem tetszettek benne, de azokkal együtt valóban minden, ami SW.


Népszerű idézetek

>!
Saille P

Quinlan éppen egy titkos küldetésen van a Tatuinon, amikor Qui-gon Jinn és Obi-van Kenobi megérkezik Mos Espába, nemsokkal a Boonta Est futam előtt.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn · Quinlan Vos
4 hozzászólás
>!
Saille P

Finis Valorum a Köztársaság főkancellárjaként uralkodik a nabooi csatát megelőző években. Annak ellenére, hogy jószándékú, kevés barátja van a politikai szférában, és képtelen megakadályozni, hogy a Kereskedelmi Szövetség blokád alá vonja a Naboo bolygót. Valorum gondoskodik róla, hogy két Jedi követ, Qui-gon Jinn és Obi-van Kenobi tárgyalásba kezdjen a blokád megszüntetéséről, a Kereskedelmi Szövetség azonban megszállja a Naboot.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Finis Valorum · Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

Padmé és Anakin azt hiszik, hogy elérkezett számukra a vég, és nem akarják tovább rejtegetni egymás iránt táplált érzelmeiket. Szerelmük olyan láncreakciót indít el, amely végül Anakin megszállottságához és pusztulásához vezet.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Padmé Amidala
>!
Saille P

Fontos találkozás

Miután elbúcsúzott édesanyjától, Anakin követi Qui-gont vissza az űrhajójára. Az első ember akivel ott találkozik, Obi-van Kenobi, Qui-gon tanítványa. Kettejük kapcsolata meghatározza a galaxis következő három évtizedét.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

Qui-gon nemes, türelmes, bölcs, és szoros összhangban van az Erővel, mindezek mellett pedig tapasztalt harcos is. Legnagyobb erőssége talán mégis az empátiája minden életforma iránt, beleértve a legszerencsétlenebbeket is.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

Független jedi

Qui-gon Jinn kiválóan képzett jedi mester, mégis ösztönös, nyughatatlan lélek, aki makacsul követi a saját útját, hogy egyensúlyt teremtsen az Erőben.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

Mint a legtöbb jedit, Obi-vant is azonosították hat hónappal a születése után, és azonnal el is kezdte a kiképzést, hogy már fiatalkorában megtanulja kezelni a haraggal és félelemmel járó helyzeteket. Noha Obi-vant sokszor meglepik Qui-gon döntései, és zavarja, hogy mestere rendszeresen szárnyai alá vesz mindenféle szerencsétlen élőlényt, tiszteli Qui-gon vezetői képességeit és tudását. Ketten együtt félelmetes csapatot alkotnak.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

A Galaktikus Szenátus számos jedi lovagot soroz be parancsnoknak a gyorsan megalakított. Köztársaság Nagy Hadseregébe. Jedi tábornokként Obi-van és tanítványa, Anakin Skywalker számos ütközetben vesznek részt a Konföderáció ellen. Miközben Anakin a jobb vadászpilóta, Obi-van diplomataképességei, különösen az, hogy képes megelőzni és megakadályozni háborúk kitörését, nagy hírnevet szereznek neki. Sokan csak úgy hívják, a „Közvetítő”.

20. oldal

>!
Saille P

Politikai manőverezés

Miután a szenátus értesül róla, hogy a szeparatisták a geonosisi öntödéket használják egy hatalmas droid hadsereg előállítására, a szenátorok vészhelyzeti jogokat szavaznak meg Palpatine főkancellárnak. Ez a szavazás lehetővé teszi Palpatine számára, hogy bevesse a frissen elkészült klón hadsereget a szeparatisták ellen, annak ellenére is, hogy a Jedi Rendet zavarja a klónok kétes eredete.

24. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jason Fry: Star Wars 100 jelenetben
Benjamin Harper: Star Wars – A galaxis űrhajói
Simon Furman: Transformers – Rajongói kézikönyv
David West Reynolds: Star Wars: I. rész – Képes enciklopédia
Alice Alfonsi: Star Wars – III. rész: A Sithek bosszúja
Alan Dean Foster: Terminátor – Megváltás
Jason Fry: Star Wars: A klónok háborúja – Rajongói kézikönyv
Joan D. Vinge: A Jedi visszatér
Jody Duncan – Laurent Bouzereau: Star Wars – Így készült az I. rész: Baljós árnyak
Gail Herman: Jurassic Park