The ​Riddle-Master's Game (Riddle-Master 1-3.) 1 csillagozás

Patricia A. McKillip: The Riddle-Master's Game Patricia A. McKillip: The Riddle-Master's Game Patricia A. McKillip: The Riddle-Master's Game

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Morgon, Prince of Hed, wants only to rule and work the land of his birth as best he can, but he is faced by a very different challenge from that of his ancestors. The stars have marked him out and he must wander strange, foreign lands full of untamed magic, and confront riddling wraiths and mysterious harpists at the behest of the all-knowing High One. But his is a perilous quest, involving grave danger, to himself, his promised bride, his land and his people.

This volume contains The Riddle-Master of Hed, Heir of Sea and Fire and Harpist in the Wind, the complete Riddle-Master trilogy, which is among the most respected and popular fantasies of recent years.

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fantasy Masterworks angol

>!
Gollancz, London, 2015
640 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781473212022 · ASIN: 1473212022
>!
Gollancz, London, 2001
624 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781857987966 · ASIN: 1857987969
>!
Ace, New York, 1999
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780441005963 · ASIN: 0441005969

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

Noro >!
Patricia A. McKillip: The Riddle-Master's Game

A klasszikus high fantasy egyik „hiányzó láncszeme” ez a trilógia. A szerző Tolkien azon követői közé tartozik, akik nem utánoznak, hanem alkotnak. Stílusában sokat köszönhet A szigetvilág varázslójának, világával, királyaival és mágusaival pedig alighanem alaposan megihlette Eddings Belgariad ciklusát. Ezzel már el is árultam, hogy a történet királyok, hercegnők és félisteni hatalmú varázslók körül forog, ugyanakkor van benne egy erőteljes rusztikus felhang. E világban nem számít különösnek, ha Hed hercege kacsákat nevel és sört főz, ugyanakkor mitikus lényekkel barátkozik és a föld, melyen uralkodik, maga ruházza fel varázserővel.

Az első rész, The Riddle-Master of Hed egy fiatal herceget mutat be, aki a kelleténél jóval tehetségesebb a rejtélyek művészetében. A „rejtély” ennek a világnak a tudománya és filozófiája, amelyet kérdések és válaszok formájában oktatnak a rejtélymesterek, vagyis filozófusok. A történet valahol a klasszikus „vonakodó kiválasztott” variációja, de egyedi hangon és lenyűgöző stílusban tálalva.
A folytatás, Heir of Sea and Fire, hősünk menyasszonyára helyezi a hangsúlyt, aki maga is nagy erővel és misztikus örökséggel bír. Érdekes, hogy ez a regény úgy kezdődik, hogy senki nem tudja, mi történt az előző végén, vagyis egyszerre folytatás is meg nem is. Itt megismerjük, miféle veszély fenyegeti a világot, és mi köze van a varázslatnak a „föld törvényéhez”, vagyis az uralkodókhoz. A mágiát egyébként külön lenyűgözőnek találtam: kidolgozott, mégsem kötődik merev szabályokhoz. Leginkább a képzeletre, szimbólumokra, mintázatokra és ideákra épül.
A befejezés, a Locus fantasy díjas Harpist in the Wind összefonja a szálakat, megmutatja, hogy félisteni hatalom mellett is lehet emberi főhősöket ábrázolni, és persze megválaszolja a Riddle-master világának végső rejtélyeit.


Népszerű idézetek

Noro >!

The wise man can give a name to his enemy.

The Riddle-Master of Hed, chapter 4

1 hozzászólás
Noro >!

The wise man knows his own name.

The Riddle-Master of Hed, chapter 8


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Bear: Steles of the Sky
Naomi Novik: Uprooted
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Brandon Sanderson: The Final Empire
Kristin Cashore: Graceling
Sabaa Tahir: An Ember in the Ashes
Robin Hobb: Fool's Quest
Brian Staveley: The Providence of Fire
R. A. Salvatore: Homeland