A ​láthatatlan fonal 60 csillagozás

Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Azokat, ​akik szeretik egymást, összeköti egy láthatatlan fonal. Akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. Sőt, még akkor is, ha az egyikük már nem is él. Aki szeret valakit, soha nem lesz egyedül.
A szeretteinktől való elszakadás és távollét mindannyiunknak nagyon nehéz élmény, de a gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas. Márpedig az élet bőségesen teremt olyan alkalmakat, amikor ezt a félelmet és fájdalmat meg kell tapasztalniuk, legyen szó a szülők válásáról, valamelyikük külföldi munkavállalásáról, egy barátság megszakadásáról, vagy egy családtag haláláról.
Sőt, van, hogy semmi különös nem történik, a gyermek mégis nagyon szorong a hozzá közelállók elvesztésétől, az egyedül maradástól. Néha annyira, hogy még az elalvástól is fél. Ezt a félelmet enyhíti Patrice Karst lírai szépségű, szívmelengető meséje, mely a világ minden táján meghódítja a kicsiket és nagyokat. Beavat a láthatatlan és elszakíthatatlanul erős fonal titkába, amit csak azok ismerhetnek,… (tovább)

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2018
34 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155281259
>!
Kulcslyuk, Budapest, 2015
34 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155281259 · Fordította: Károlyi Juli · Illusztrálta: Moldován Mária

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

Ninácska P>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akinek könnyezett a szeme az olvasás közben… Egyszerűen tökéletes történet, csodás illusztrációkkal!
Olvassátok!

TitokMondó>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Nagyon szeretem ezt a könyvet, sokszor olvastuk a gyerekemmel, aki éppen azzal volt elfoglalva, hogy mi van akkor, ha nem vagyunk együtt, egy helyen és nem látjuk, halljuk egymást. Ő érti, szereti ezt a „mesét”. Ugyanakkor ilyen rettenetesen magyartalan, kacifántos fogalmazással én még nem találkoztam, mint ez a könyv. Ez igencsak rontott az élvezeti értékén.

dianna76 P>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Könyvtárban olvastam el, s azt hiszem nem ez lesz az utolsó rövidke gyermekkönyv, ami mellé leülök a Körbirodalomban egy asztalhoz. Jólesett ott olvasgatni kicsit. Csak hát az értékelés nehezebb így, hogy nincs kezem ügyében a könyv. Legközelebb papírral és tollal megyek fel!
A könyv szövege nekem túl egyszerű volt, bár lehet, hogy nem is kell ezt a szeretetfonal témát túlbonyolítani. Azért maradtak bennem hiányérzetek, mert olvastam volna én még erről a témáról valami bővebbet, kerekebbet.
A téma, az ötlet – mely szerint a szeretetnek van egy láthatatlan fonala, ami összeköt minket akkor is, ha távol vagyunk egymástól – nagyon tetszett, s szívet melengető. Főleg az a „rész” tetszett, hogy a szeretet akkor is megmarad, ha már nem leszünk, mert valaki emlékeiben tovább élünk. Az is jó, hogy megemlíti a könyv: az, hogy valakik összevesznek, még nem jelenti azt, hogy elmúlt köztük a szeretet. Ezeket a dolgokat azért ugye tovább lehetett volna vinni, hogy egy szép, kerek-egész szöveg, történet legyen belőle, ne csak egy-két rövidke mondat. Talán arra való ez a könyv, hogy útjára indítsunk egy témát, egy beszélgetést a gyermekünkkel.
Az illusztrációk, s a színek nagyon tetszettek, el is időztem kicsit egy-egy oldalon. Sajnálom, hogy most nincs itt a könyv, hogy ismét belelapozhassak.
Azon felül, hogy valóban nem ismer a szeretet határokat, én azt is tudom, hogy csodákra is képes!!!

Kingakönyvek>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Azt gondoltam, hogy túl „direkt”, erőltetett könyv. Aztán elolvastuk a 3 éves gyermekemmel, kipróbáltuk igazi fonallal az összekötést, beszélgettünk róla. Azóta ha mérges vagyok valami miatt, megjegyzi, hogy tudja, hogy akkor is szeretem, és hogy a fonal sem szakad el. Nekünk nagyon bevált.

1 hozzászólás
HoneyBunny>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Nem tudom mivel volt a baj, mert az biztos, hogy nem a mondanivalóval, vagy szándékkal. Én igazából nem szeretem az ilyen direkt meséket (meg felnőttként sajnos tudom, hogy nem csak a szeretetnek van ilyen láthatatlan, rángatható fonala, persze ezt még nem kötöttem a gyerek orrára), és ráadásul ezt a rajzstílust már pici koromban is (csúnyának)szomorúnak találtam valamiért bár most már elfogadom, hogy ez az, amit nagybetűs illusztrációnak hívunk!
Ennyit rólam!
A gyereknek, csak egyszerűen nem jött még át a lényeg, de elég jól eljátszottunk, ahogy kötögettük egymásra a fonalat. Aztán ő nevetve levette, eldobta, de azért titokban szerintem még szeret!

Morn>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Régóta tervben volt ez a kis könyvecske, csak mindig elfelejtődött – egészen addig, míg szembe nem találkoztam vele a könyvtárban.
Fontos a téma, egész jó a hasonlat, de kevés. Rövid mondatok, nem igazán mese. Biztosan az a cél, hogy a gyerek otthon játsszon, beszélgessen erről szülővel, nagyszülővel, de így felnőtt fejjel kevés.
Majd ha nekem is szükségem lesz rá, remélem, eszembe jut, hogy létezik ez a könyv.

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2018
34 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155281259
Sicc>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Bajban vagyok ezzel a könyvvel. Az alapgondolat, hogy mindenkit, akik szeretik egymást, egy láthatatlan fonal köt össze, nagyon tetszik. Egyszerű és érthető. De már a fonal-hasonlat apropója is furcsa nekem (utazással jobban el tudtam volna képzelni), ráadásul az egész olyan kevéske. Nem „csak” egy képeskönyvet vártam pár mondattal. Egyébként jók az illusztrációk, és volt már rá példa, hogy ezzel a témával kapcsolatban kerestek „segítő” könyvet, és ezt azért bátran a kezébe nyomtam volna annak az anyukának.

2 hozzászólás
kupriveczkatalin>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Nagyon tetszik az ötlet, aranyos – de ha már szeretetről van szó, akkor a barátok mellett nem illene Apát is megemliteni? Nekem ez rettentően hiányzott, legközelebb magamtól fogom beleszőni a történetbe.

gjudit8>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Nagyon finoman utal az egyéb elválásokra, azt hittem, markánsabb a példa/minta. Az ötlet kiváló, ügyesen hangolja a gyereket a szorongás és szeretet-kötődés-megvigasztalódás témában.

Tóth_Danci>!
Patrice Karst: A láthatatlan fonal

Az alapkoncepció nagyon jó, a láthatatlan fonal szintén nagyon jó, de megfogalmazás és a magyarázat nekem kicsit kevés. Valamint a rajz sem volt a kedvencem, de lehet, hogy a gyerekeknek kifejezetten ez a sok színes kép tetszik, ami kb a szivárvány színeiben pompázik minden oldalon.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Helme Heine: A három jóbarát
Shona Innes: Az internet olyan, mint a pocsolya
Kiss Ottó: Ati a tükör mögött
Vajda Éva: Anup és a csodálatos tűzhely
Kassovitz László: Pamacs elszökik
Vlagyimir Szutyejev: Pif kalandjai
V. Kiss Orsolya: A pelikán, aki olyan kapzsi volt
Kőszegi-Arbeiter Anita: Strucc a könyvtárban
Micimackó álma
Kathrin Schärer: Johanna a vonaton