Apás ​szülés és egyéb viszontagságaim hiteles története 6 csillagozás

Patik László: Apás szülés és egyéb viszontagságaim hiteles története

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Manapság szinte minden kismama az apás szülést választja, azaz élnek azzal a lehetőséggel, hogy férjük, partnerük, a gyermek édesapja jelen lehessen a szülésnél. Ez a mód gyakorta ad okot élcelődésre a kispapák szülőszobában tanúsított viselkedéséről . Az azonban tagadhatatlan, hogy az első gyermeküket váró apukák számára nem mindennapi feladat, hogy a vajúdás első percétől a kisbaba világra jöttéig végigkísérjék a szülés folyamatát. A kötet remek humorral megáldott szerzője ennek az örömmel, ám izgalmakkal is teli néhány órának a krónikáját adja kötetében. Kacagtató jelenetben írja le mennyire hálás azért, hogy amikor a döntő pillanatokban már majdnem rosszul lett, a felesége fogta a kezét.

>!
Print-X, Budapest, 2005
104 oldal · ISBN: 9630095203 · Illusztrálta: Rita Bakradze

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Papírtigris 
Patik László: Apás szülés és egyéb viszontagságaim hiteles története

Nagyon tetszett, nagyon aranyos, a stílusa, finomsága nálam messze-messze veri a hasonló típusú Szily László-féle" Kitolás"-t.
(Nagyon sajnálom, hogy nincs sem egy megírási, sem egy kiadási év a könyvben, ezt kötelezővé tenném, én mindig megnézem. :))


Népszerű idézetek

>!
Papírtigris 

Régebben komolyan elgondolkodtam azon, miért kell egy pici babát, aki egész nap csak eszik, alszik, minden este megfürdetni. Később rájöttem, jobb, ha nem firtatom ezt a kérdést. Ugyanis ez az egyetlen látványos dolog, amit egy apa – amíg hagyják – teljesen önállóan is el tud látni. A fürdetés igazolja a szükségességemet, ez maga az apai érzés megjelenítése. Szegénykéimnek miattam mostam meg az első években minden nap a hajukat. Hajukat? Pihés fejüket. Persze ez is jó volt valamire. Az ilyenkor szokásos hajszárításkor jöttem ugyanis rá arra, hogy a hajszárító monoton búgására a gyerkőc teljesen megnyugszik. Ezt kihasználva, ha a nap bármely szakában vigasztalhatatlanul bömbölni kezdett valamelyik apróságunk, előkerült a hajszárító. Hajszárító bekapcsol: sírás abbamarad, hajszárító kikapcsol: sírás folytatódik.

93. oldal (Print-X, 2005)

>!
Papírtigris 

Panka óvodás lett. Az óvoda remek dolog. Rögtön az első nap az óvó néni valószínűleg megtalálta lányomon a titkos hangerő-szabályozó gombot, amit mi eddig hasztalan kerestünk rajta. Sajnos följebb tekerte, és stabilizálta is azon a szinten. Könyöröghettünk mi neki, hogy mutassa meg, hol van, hadd halkítsuk le, legalább otthonra. Nem segített. Ezután kötelességének érezte a lány, hogy mindig, mindenkit túlharsogjon. Meglepő volt számomra az is, amit harsogott. Sajnos olyan szavak használatában szerzett gyakorlatot igen rövid idő alatt, amelyek meglehetősen furcsán hangzanak kicsi gyermekem szájából. Azt mondják, ezeket azért kellett elsajátítania, hogy a csoportban közel azonos szókészletet használjanak, tudjanak egymással kommunikálni.

50. oldal (Print-X, 2005)


Hasonló könyvek címkék alapján

Hercsel Adél: AnyukaLand
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek
Sz. Makó Hajnalka – Veszprémi Béla (szerk.): A párkapcsolattól a gyermekágyig
Robert Richter – Eberhard Schäfer: Apukák könyve
Czeizel Endre: Születésünk titkai
Bálint Ágnes – Falk Judit – Gyulai Irén – Rév Erika – Thaisz Kálmánné – Vörös Irén: Babát várunk
Kandász Andrea: Szülőszoba
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap
Omraam Mikhaël Aïvanhov: Gyermeknevelés a születés előtt
Márki Anita: Otthon szültem