Megjelenésének várható időpontja: 2019. március 28.

Crowfield ​démona (Crowfield-apátság 2.) 42 csillagozás

Pat Walsh: Crowfield démona Pat Walsh: Crowfield démona

Crowfield átka ugyan már hónapokkal ezelőtt megtört, de William még mindig az apátságban él a szerzetesek közt. Most azonban már nincs egyedül: Crowfieldben maradtak az előző kaland során megismert barátok, a hob, és Shadlok, a zord tündér harcos is. Williamnek pedig ezúttal valóban nagy szüksége lesz a segítségre, ugyanis valami szörnyűséges dolog készülődik az apátságban. Senki sem tudja, mi lehet az, de bármi legyen is, a jelek szerint feltett szándéka, hogy elpusztítja Crowfieldet. Amikor pedig egy ősrégi tál kerül elő a templom padlója alól, a gonosz elszabadul, és Williamre hárul a feladat, hogy megmentse az apátságot.
A Crowfield átka folytatásában Pat Walsh ismét a középkori Crowfield apátságba röpíti el az olvasót egy fordulatos, gótikus történetben. Walsh szellemesen és elgondolkodtatóan ír kalandról, barátságról, jóságról és gonoszról egy újabb letehetetlen ifjúsági regényben.

Eredeti mű: Pat Walsh: The Crowfield Demon

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Főnix Könyvműhely, Hajdúböszörmény, 2019
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155632969 · Fordította: Hudácskó Brigitta · Megjelenés időpontja: 2019. március 28.
>!
Lybrum, Debrecen, 2011
286 oldal · ISBN: 9789638901989 · Fordította: Hudácskó Brigitta

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
FFG
Pat Walsh: Crowfield démona

3 dolog az, ami a könyv kapcsán eszembe jutott:
1, remek ez a borongós hangulat, nem szokványos ifjúsági regény, hiteles karakterekkel.
2, szeretnék egy saját Shadlokot – fütyülök rá, hogy átok kötné hozzám…
3, Ha már a Shadlok megadatott, akkor egy hobot is kérnék ;)

@zakkant: igazad volt :)

(részletek: http://ffgbook.blogspot.hu/2013/08/pat-walsh-crowfield-… )

4 hozzászólás
>!
Saille P
Pat Walsh: Crowfield démona

Remek történet! A sötét középkor elején, a XIV.században játszódik egy roskadozó apátságban. Abban a korban, amikor a keresztény tanok még vígan keveredtek az ősi hitekkel, tündérekkel és gonosz lelkekkel. Ezért zseniális, hogy tkp. két angyal küzd meg egymással a sorozat eddigi részeiben, persze úgy, hogy kibicként belekavar a sötét tündérek feje is, a Télkirály. A főhős egy „kiválasztott” fiú (az ilyenek mindig érdekesek, ha jól van megírva). William egy árva gyerek (családja tűzvészben pusztult el) és könyörületből fogadták be a szerzetesek. Nagyon érdekes megismerni (bár nem tudom, mennyire hiteles) a korabeli szerzetesi életmódot (ahogy láttam hidegből, fázásból, sok munkából és sz*r kosztból állt), a szerzetesek különféle típusait, Csiga testvért, a drágát, és a kis hob-ot (nagyon cukker volt), meg a titokzatos tündér harcost. William sokat szív, de barátok veszik körül, akik segítik a küldetéseiben.
Az első kötetben egy elátkozott tündéren és egy halott angyalon kellett segítenie Williamnek, ebben a másodikban pedig már magát az apátságot fenyegeti egy régi hit szelleme, egy gonosz angyal. Feszültséggel teli, komor hangulatú a történet, de azzal a reménnyel, hogy az igaz hit és a benső fény mindenen átsegíti hősünket.
Kiváncsi lennék a folytatásra is, mert nagyon úgy fejeződött be a kötet, hogy van esély rá, William előbb-utóbb elindul majd az apátságból világot látni….

>!
Nita_Könyvgalaxis P
Pat Walsh: Crowfield démona

Továbbra is azt kell mondjam, hogy egy nagyon színvonalas ifjúsági sorozattal van dolgunk. Ez a rész nem meglepő módon sötétebbre sikerült, mint az első, egyes részeknél rendesen kirázott a hideg. A sötét légkört csak a hob humora oldja egy kicsit.
A vége nekem kevésbé tetszett, mint az első résznek, de azért várom a folytatást.

19 hozzászólás
>!
zakkant
Pat Walsh: Crowfield démona

Pat Walsh érti a dolgát és újra hozta a vicces párbeszédeket és bár a folytatás nem vonultat fel millió új szereplőt, se túl sok új helyszínt, az alapok szilárdan állnak. Erre pedig lehet építeni egy jó sztorit! A 2. kötet sokkal izgalmasabb lett, mint az első. Ráadásul a Crowfield démonában több a furcsaság, a felfokozott helyzet és a baljós sötét esemény, ami nagyon izgalmassá tette. A hob pedig még mindig imádnivaló!

>!
RandomSky
Pat Walsh: Crowfield démona

Jó volt ez is. Sötétebb, izgalmasabb, talán kidolgozottabb, mint az első, kissé ilyen Ars Magica/Raoul Renier vonal ifjúsági regénybe oltva. Folyton azt éreztem, hogy filmet kellene belőle csinálni, mert valahogy olyan. Mondjuk Potter vagy a még nagyobbak szintjét nem hozza, de nem is baj, mert egyszerűen csak szórakoztató, két fajsúlyosabb könyv között pl. nagyon is jó.
Bővebben: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2011-08…

>!
Three
Pat Walsh: Crowfield démona

Ez már idősebb korosztály, de még mindig úgy érzem, még el sem kezdődött. Remélem minél előbb elhagyják a kolostort és még a démonosnál is sötétebb idők jönnek. Nehezen tudom elképzelni, hogy annyira eldurvulna, mint a Harry Potter, pedig ebben gonosz tündérek és démonok is vannak.

>!
Baraby P
Pat Walsh: Crowfield démona

Az első rész jobban tetszett, itt picit leült a cselekmény.
A kedvenceim továbbra is Csiga testvér, a hob és (most már) Shadlok is :)

Nem egy Harry Potter, de szerintem a 9-10 éves, fantasyval csak épp ismerkedő gyerekeknek érdemes egy próbát tenni vele. Könnyen olvasható, egyáltalán nem bonyolult a nyelvezete, közben pedig kalandos és helyenként vicces is bár ezek inkább az első részre jellemzőek, a második kicsit komorabbra sikerült :)

>!
Amadea
Pat Walsh: Crowfield démona

Színvonalában nem marad el az első résztől, a hob továbbra is nagyon imádnivaló, a démon nagyon menő érdekes fizimiskájú.
(Bővebben majd a linkeknél.)

>!
Edna_Purviance
Pat Walsh: Crowfield démona

Ez a rész is pont olyan élvezetes és izgalmas volt, mint az első. Crowfield még mindig hideg, zord és huzatos. Sötét titkok rejlenek a falak között, padlók alatt, amiket ha feszegetnek akkor…. annak következményei lesznek.

>!
hatsepszut
Pat Walsh: Crowfield démona

Lebilincselő történet,szerethető szereplőkkel.


Népszerű idézetek

>!
rlb_32557241

– Amit könnyedén meg lehet szerezni, azt nemigen éri meg megtartani.

Tizennegyedik fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Victoria Schwab: Egy sötét duett
Wendy Higgins: Angyali győzelem
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Darren Shan: Áldozat
Sophie Taylor: Lángolás
Rachel Vincent: Lélekőrzők