Megjelenésének várható időpontja: 2019. március 28.

Crowfield ​átka (Crowfield-apátság 1.) 83 csillagozás

Pat Walsh: Crowfield átka Pat Walsh: Crowfield átka

1347 ​telén járunk. Will tizennégy éves, és a Crowfield-apátságban él szolgaként, miután az egész családja meghalt egy tűzvészben. Egy nap, miközben tűzifát gyűjt az erdőben, furcsa nyöszörgésre lesz figyelmes: egy csapdában addig soha nem látott, sérült jószágot talál, amit visszavisz az apátságba, hátha a hajlott hátú Csiga testvér tud segíteni az állatkán – amiről aztán kiderül, hogy nem is állat, hanem hob, azaz a tündérfélék egy fajtája.
Ám nem a hob az egyetlen látogató Crowfieldben. Néhány napon belül különös vendégek érkeznek a szörnyű titkot rejtegető Bone úr és nyomasztó megjelenésű szolgája, Shadlok
személyében, akik busás ajándékok fejében határozatlan ideig és céllal az apátságban
szándékoznak időzni…
Mindeközben Will fülébe jut a szóbeszéd, hogy a szerzetesek egyszer, régen egy halott angyalt találtak az erdőben. No de hogy létezik, hogy egy angyal csak úgy meghal? És ha mégis így van, hová temették? És miért éppen most kezd érdekelni valakit… (tovább)

Eredeti mű: Pat Walsh: The Crowfield Curse

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Megjelenés időpontja: 2019. március 28.
>!
Lybrum, Debrecen, 2010
240 oldal · ISBN: 9789638901934 · Fordította: Hudácskó Brigitta

Kedvencelte 12

Most olvassa 5

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
ggizi P
Pat Walsh: Crowfield átka

Tetszett a középkori apátsági helyszín és a szerzetesi életmódba való bepillantás, de valahogy nem tudott megfogni a történet. Pedig misztikus lényekből se volt hiány és igazából az alaptörténet se volt rossz, mégse éreztem elégnek. Az túlzás, hogy unalmas volt, de sajnos nem sikerült az írónak egy apró feszültségi szintet se generálnia, pedig voltak benne sötétebbnek szánt erdős-ködös-tiltott részes jelenetek is, amikből szerintem (még ezen a célközönségi szinten is) többet ki lehetett volna hozni.

>!
brena
Pat Walsh: Crowfield átka

Fiataloknak szóló (10-12),egyszerű,kikapcsoló,de azért kis mágiával és misztikummal,jah és borzongással megfűszerezett jó kis könyv ez!Muszáj lesz elolvassam a következő részt is!Imádtam Walter testvért és Csigát is!:)))))
Nagyon tetszett!

>!
Uzsonna
Pat Walsh: Crowfield átka

Borzongató élményben lesz része, aki bekapcsolódik a Crowfield-apátság 1347-es téli életébe: mind a hideg, mind az ott kibontakozó események közrejátszanak benne. Végig szorítottam Willnek, hogy megkapja kérdéseire a választ (így persze én is megkaptam!) és maradjon a helyén a szíve. Amire persze szükség van, amikor különös események veszik kezdetüket körülötte. Tetszett, hogy nem az akciódússág volt a lényeg, de ennek ellenére mindig volt egy szál, ami arra késztetett, hogy minél hamarabb a végére járjak a történetnek.
Az ifjúság számára egy jó kis bevezető történet a hasonló témájú könyvekhez. A történetben és a könyvvégi szószedetben is megtaláljuk a középkori kolostorokhoz tartozó kifejezések jelentését.
A közeledő tél előtt, aki nem fél egy kis plusz borzongástól, vágjon bele nyugodtan!

>!
Veron P
Pat Walsh: Crowfield átka

Érdekes felütés: a középkorban járunk; főhősünk, Will, a 14 éves árva (aki egyedül maradt életben a családjából egy tűzvész után) most a szerzeteseknél él, és persze dolgozik. Kemény az élet egy középkori kolostorban, és hideg. Ha belegondolunk, hogy ez a része nagyon is objektív, már az elég borzongató…
Emellett pedig vannak tündéreink (jók és rosszak egyaránt), mágikus helyek (vagy emberek), örökélet-átok… ja, és egy halott angyal. (hát egyáltalán, halhat meg egy angyal? és ha igen, az mit jelent? és amúgy is, mire jó egy halott angyal?)
Érdekesen hangzik, ugye? Hogy akkor miért nem csillagos ötös? Mert a szereplők valahogy mégsem tudnak annyira közel kerülni hozzám, és a cselekmény/szöveg sem rántott be, úgy, ahogy szerintem kellene… és nem kaptam választ minden kérdésemre, ejnye… (Azért nem olyan rossz ifjúsági regény ez: legalább nem nézi hülyének az olvasót, és a butított-káros nyál sem csorog belőle..)

>!
lena91
Pat Walsh: Crowfield átka

Nagyon aranyos, hangulatos könyv. Teljesen bele tudtam élni magamat, megkedveltem a szereplőket is, a történet is jó. A kedvencem mégis a tél volt, illetve maga a helyszín. Ezt a könyvet télen az ablak előtt, egy pokrócba bújva és egy bögre teával a kezedben olvasni a legeslegjobb.

>!
Nita_Könyvgalaxis P
Pat Walsh: Crowfield átka

Meglepően jó, szórakoztató, kedves ifjúsági regény, a Méregnaplóknál jobban tetszett. A Crowfield apátság kellően borzongató hely, gondoltam, hogy egy középkori apátságban nem volt éppen móka az élet, de itt értettem meg igazán, mennyire nem volt az… Ráadásul nagyon szeretem a középkorban játszódó misztikus történeteket.
Ha engem 22 éves fejjel elvarázsolt, az ifjúság is biztos szeretni fogja. :)

7 hozzászólás
>!
pat P
Pat Walsh: Crowfield átka

Hangulatos, kellemes kis könyv. Többek között az a sötét, baljóslatú, érdekes megjelenésű tündérnépség szerepel benne, mint pl. a Hollókirályban. Csak zavart, hogy a helyszínek, szereplők, események nincsenek jobban kidolgozva, olyan elnagyolt és kapkodós. (De lehet, hogy sajnos megszoktam, hogy mostanában rendes könyv 3x500 oldalnál kezdődik, és ha nem ballagnak 20 oldalon keresztül át az erdőn disznókat makkoltatni, akkor már nyafogok.)

>!
zakkant
Pat Walsh: Crowfield átka

Nagyon jó volt belépni Will világába és Pat Walsh leírásai alapján megismerni a szerzeteseket és az apátság minden zugát, a szerzetesek napirendjét és az erdő állatait. Titkok, misztikum, sötét erdők, ködös tájak, varázslatos erdei lények és egy csodásan fényes angyal áll a történet központjában, ami elvarázsolja az olvasót újra és újra.

>!
CsN
Pat Walsh: Crowfield átka

Annyira nem volt rossz, de igazán zseniális sem. Lehet, hogy már túl sok ilyen könyvet olvastam, mert nem okozott meglepetést.
És mindenképpen nagyobb odafigyelést igényelt volna a fordító, a szerkesztő, de még a korrektor részéről is.

2 hozzászólás
>!
martinovickij
Pat Walsh: Crowfield átka

Szórakoztató írás, mely inkább egy nálam fiatalabb korosztályt szólít meg, bár amikor megvettem a könyvet, akkor még talán belefértem ebbe a korcsoportba, viszont ennek ellenére élveztem az olvasást.
Nagyon tetszett az egész könyvet átjáró enyhe borzongató érzés, ami átszállt rám, és az egész könyv alatt velem volt. Ez főleg köszönhető a kornak és a helyszínnek, ami számomra a lehető legjobb módon átjött, valamint az évszaknak, hiszen a tél tartalmaz magában egy misztikus, titokzatos, néha már ijesztő erőt.
Örültem, hogy a könyv rögtön belecsap a dolgokba, és nincsen X oldal felesleges felvezetés, amiben lényegében nem történik semmi. Sokkal jobban kedvelem az ilyen regényt, ami nem pazarol felesleges oldalak tömkelegét arra, hogy a semmiről szóljanak.
Azért lett csak négy csillag, mert a világról keveset tudtunk meg, lehetett volna egy picit kidolgozottabb a dolog, akár az erdő lakóiról van szó, akár az angyalokról.


Népszerű idézetek

>!
bobo1019

– Ha valamit eléggé akarsz, Will, meg fogod találni a módját, hogy megszerezd. Eltarthat egy ideig, de nem adhatod fel a próbálkozást, amíg bírod szusszal.

57. oldal

>!
Szirmocska

Martin testvér a jelek szerint már ránézett aznap az almaborra. Az italt ő maga készített az apátság gyümölcsösében növő almafák terméséből, és a lőre elég erős volt ahhoz, hogy végezzen egy lóval.

32. oldal

>!
bobo1019

Nos, előbb vagy utóbb minden meghal, minden, ha eljön az ideje.

13-14. oldal


A sorozat következő kötete

Crowfield-apátság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Almond: Szárnyak titka
David Almond: Skellig
Cassandra Clare: Üvegváros
Jonathan Stroud: Ptolemaiosz kapuja
Joss Stirling: Summer
Darren Shan: A végzet szentélye
Terry Pratchett: Fantasztikus Maurícius és az ő tanult rágcsálói
Philip Pullman: Az arany iránytű
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Samantha Shannon: Csontszüret