Szeretem ​a kiskutyám! (Pitypang és Lili 2.) 97 csillagozás

Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám! Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Lili végre kapott egy kiskutyát! Pitypang pedig egy szerető gazdit. Mindennap együtt sétálnak végig az utcán, el a kutyafuttatóba, majd haza. Lili büszkén vezeti kiskutyáját, és tanítgatja a jó viselkedésre. De jaj, Pitypang nem mindig fogad szót neki, és ez sok fejtörést okoz a kislánynak. Főképp, miután megijeszti a szomszéd macskát, és senki se bukkan a cica nyomára… Kalandos és szeretetteli mese a kutyatartásról minden kutya-bolond kisgyereknek!
Ezt a könyvet 3-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2021
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635870653 · Illusztrálta: Pásztohy Panka
>!
Pagony, Budapest, 2020
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107125 · Illusztrálta: Pásztohy Panka
>!
Pagony, Budapest, 2019
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103356 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Kedves, bájos könyv a kutyatartásról, Lili és Pitypang közös kalandjairól. A gyerekek ezen a remek történeten keresztül tanulhatják meg, hogy mire van szüksége egy kiskutyának, Lili példáján keresztül láthatják, hogy a kutyatartás nem csak móka és kacagás, hanem bizony komoly felelősség is. Az illusztrációk is szemet gyönyörködtetőek és aranyosak.

http://konyvutca.blogspot.hu/2016/10/mesek-ismet.html

Nikolett0907 P>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Nagyon aranyos könyv, tele szép és néhol muris rajzokkal.
Az unokahúgaim imádták. :)

meseanyu P>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Nagyon helyes kis könyv a kutyatartásról. Kutyás ovisoknak fontos alapmű.

Hintafa>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Pásztohy Panka könyveinek nagy rajongói vagyunk (teljesen megalapozottan). Milyen szerencsés, ha valaki nemcsak szívmelengetően tud rajzolni, de a történet is azonnal belopja magát a közönség szívébe! Nagyon jó volt ennek a nagyalakú könyvnek a lapjain kalandozni. A kisebb ovis korosztály számára is értőn, és megkapón írja le a kutyatartás felelősségét. (Igen, nálunk elkezdődött a nóta, hogy "na nem veszel nekem igazi targoncát, akkor legalább egy kiskutyát..")

Gyöngyi69>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Pitypang és Lili története folytatódik, Pásztohy Pankától megszokott kedves, kicsiknek érthető stílusban, felelős kutyatartásra nevelve a legapróbbakat. Mert nem lehet elég korán kezdeni!

stippistop P>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Értem a könyv jelentőségét és fontos is, hogy a helyes állattartást megtanítsuk a gyerekeknek, de itt egy kicsit a történet rovására ment az oktatási szándék. Az első kötetet jobban szerettem, mert alkalmasabb volt arra, hogy érzelmeket váltson ki az olvasóból.

BertaPalikSzilvi P>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Ezen a szèpen illusztrált könyv a kutyatartással kapcsolatos feladatokról szól,hogy milyen kötelezettsègekkel jár egy kisállat tartása.
A gyerekek megtanulhatják milyen eszközökre lesz szüksèg,hogy mit esznek a kutyusok,hogy mennyit ès hogyan kell velük sètálni, illetve hogy miket tanulhat a kutyus a kutyaiskolában.

kvzs P>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

A történet és a rajzok nagyon édesek ebben a kötetben is. Amíg az előző könyvben az örökbefogadás volt a fő téma, ebből a részből azt tanulhatják meg a kicsik, hogy egy kutya felneveléséhez mire van szükség. Emellett kapunk egy kis nyomozást is, hogy izgulni is lehessen.
Állat- és/vagy mesebarátoknak ez a rész is kötelező :)

14 hozzászólás
gab001>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Liliből gazdi lett, meg kell tanulnia gondját viselni Pitypangnak. Nem is olyan egyszerű feladat, nem várt bonyodalmak adódnak. Tetszett, hogy összefoglalja, hogy mire van szüksége egy kutyusnak. A szépséges rajzok pedig hab a tortán. Kedves történet.

>!
Pagony, Budapest, 2016
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100362 · Illusztrálta: Pásztohy Panka
dianna76 P>!
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Nem volt rám olyan hatással, mint az előző kötet. Persze nagyon jó könyv, mert szórakoztatva ismerteti meg a gyerekeket a kutyatartással, s az azzal járó kötelezettségekkel. Ráadásul vártam is egy ilyet az első rész végére. Így külön történetként nem tudott igazán elvarázsolni. A kiskutya nem csupa mulatság ahogy ez elmondható bármely kedvencként tartott háziállatról, s ezt jó, ha már kisgyermekkorban megtanulja az ember. Időnként rossz dolgokat is tesz, de nem rosszaságból, csak neki is meg kell tanulnia bizonyos dolgokat, szabályokat, s ő is, akár a gyerek, nevelésre szorul.
A könyv elején lévő – macskáknak szóló – ajánlás jópofa. A könyvben pedig egy cica, Bukfenc is szerepet kap, habár csak röpke időre. Tetszett a záró akkordként felsorakoztatott 10 pont a felelős kutyatartáshoz szükséges dolgokról. Az illusztrációkat csak dicsérni tudom, s a kiadás is igényes.

>!
Pagony, Budapest, 2016
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100362 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

A sorozat következő kötete

Pitypang és Lili sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kántor Kata: A szagtalan betörő
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős
Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás
Kassovitz László: Pamacs
Balogh P. Hédi: Ribizli, a kis bajkeverő
Kassovitz László: Pamacs elszökik
Timo Parvela: Miú és Vau
Vlagyimir Szutyejev: Pif kalandjai
Weöres Sándor: Kutyatár