Szeretem ​a kiskutyám! (Pitypang és Lili 2.) 42 csillagozás

Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Lili végre kapott egy kiskutyát! Pitypang pedig egy szerető gazdit. Mindennap együtt sétálnak végig az utcán, el a kutyafuttatóba, majd haza. Lili büszkén vezeti kiskutyáját, és tanítgatja a jó viselkedésre. De jaj, Pitypang nem mindig fogad szót neki, és ez sok fejtörést okoz a kislánynak. Főképp, miután megijeszti a szomszéd macskát, és senki se bukkan a cica nyomára… Kalandos és szeretetteli mese a kutyatartásról minden kutya-bolond kisgyereknek!
Ezt a könyvet 3-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2016
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100362 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Kedves, bájos könyv a kutyatartásról, Lili és Pitypang közös kalandjairól. A gyerekek ezen a remek történeten keresztül tanulhatják meg, hogy mire van szüksége egy kiskutyának, Lili példáján keresztül láthatják, hogy a kutyatartás nem csak móka és kacagás, hanem bizony komoly felelősség is. Az illusztrációk is szemet gyönyörködtetőek és aranyosak.

http://konyvutca.blogspot.hu/2016/10/mesek-ismet.html

>!
Nikolett0907 P
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Nagyon aranyos könyv, tele szép és néhol muris rajzokkal.
Az unokahúgaim imádták. :)

>!
meseanyu MP
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Nagyon helyes kis könyv a kutyatartásról. Kutyás ovisoknak fontos alapmű.

>!
Hintafa P
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Pásztohy Panka könyveinek nagy rajongói vagyunk (teljesen megalapozottan). Milyen szerencsés, ha valaki nemcsak szívmelengetően tud rajzolni, de a történet is azonnal belopja magát a közönség szívébe! Nagyon jó volt ennek a nagyalakú könyvnek a lapjain kalandozni. A kisebb ovis korosztály számára is értőn, és megkapón írja le a kutyatartás felelősségét. (Igen, nálunk elkezdődött a nóta, hogy "na nem veszel nekem igazi targoncát, akkor legalább egy kiskutyát..")

>!
stippistop SMP
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Értem a könyv jelentőségét és fontos is, hogy a helyes állattartást megtanítsuk a gyerekeknek, de itt egy kicsit a történet rovására ment az oktatási szándék. Az első kötetet jobban szerettem, mert alkalmasabb volt arra, hogy érzelmeket váltson ki az olvasóból.

>!
blueisthenewpink SP
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Annyira tetszett az első rész, hogy nem bírtuk kivárni, míg a könyvtár beszerzi ezt! Nagyon jó ötlet, hogy a második kötet felelős állattartásra nevel. Csak a kakifelszedést hiányoltam nagyon. Ez valahogy minden ilyen könyvből kimarad (lásd: Patricia Mennen: A kutyám)

Nagyon bírtam az IKEA-ból ismerős gyerekágyat, de frászt kaptam, amikor a kutya beleugrott, és senki nem mondta, hogy ezt esetleg nem kéne. Volt még a könyvben később egy következetlenség is, ami engem kizökkentett, bár az Ovis meg se rezdült. Az első közös napjukat követjük egy darabig, és délután, a parkból hazafelé tartva “legelső reggelként” utal vissza aznap reggelre. Tetszett viszont, hogy az anyuka elmagyarázta a “falka” szó jelentését, és mindent olyan kedvesen, nem szájbarágósan tanít, hogy öröm volt olvasni.

Jópofa volt Perec kutya gazdája is, a nem lányos lányságával, és imádtam, hogy Anya otthon a kanapén olvasott, amíg a többieket várta! És a lábnyomok! Hajtsátok ki a védőborítót! ♡

A tíz pontba szedett “Amire egy kutyának szüksége van” az utolsó oldalon tíz pontos! Az Ovis a végén közölte, hogy neki is kéne egy ilyen kutya, mint Pitypang. A naponta kétszeri sétát is vállalta (elméletben). A tárgyalások megkezdődtek :) Addig is nagyon várjuk a társasjátékot!

Kicsit bővebben: https://blueisthenewpink.wordpress.com/2016/08/28/olvas…

5 hozzászólás
>!
Gyöngyi69
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Pitypang és Lili története folytatódik, Pásztohy Pankától megszokott kedves, kicsiknek érthető stílusban, felelős kutyatartásra nevelve a legapróbbakat. Mert nem lehet elég korán kezdeni!

>!
kvzs P
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

A történet és a rajzok nagyon édesek ebben a kötetben is. Amíg az előző könyvben az örökbefogadás volt a fő téma, ebből a részből azt tanulhatják meg a kicsik, hogy egy kutya felneveléséhez mire van szükség. Emellett kapunk egy kis nyomozást is, hogy izgulni is lehessen.
Állat- és/vagy mesebarátoknak ez a rész is kötelező :)

14 hozzászólás
>!
gab001 P
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Liliből gazdi lett, meg kell tanulnia gondját viselni Pitypangnak. Nem is olyan egyszerű feladat, nem várt bonyodalmak adódnak. Tetszett, hogy összefoglalja, hogy mire van szüksége egy kutyusnak. A szépséges rajzok pedig hab a tortán. Kedves történet.

>!
Pagony, Budapest, 2016
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100362 · Illusztrálta: Pásztohy Panka
>!
dianna76 P
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!

Nem volt rám olyan hatással, mint az előző kötet. Persze nagyon jó könyv, mert szórakoztatva ismerteti meg a gyerekeket a kutyatartással, s az azzal járó kötelezettségekkel. Ráadásul vártam is egy ilyet az első rész végére. Így külön történetként nem tudott igazán elvarázsolni. A kiskutya nem csupa mulatság ahogy ez elmondható bármely kedvencként tartott háziállatról, s ezt jó, ha már kisgyermekkorban megtanulja az ember. Időnként rossz dolgokat is tesz, de nem rosszaságból, csak neki is meg kell tanulnia bizonyos dolgokat, szabályokat, s ő is, akár a gyerek, nevelésre szorul.
A könyv elején lévő – macskáknak szóló – ajánlás jópofa. A könyvben pedig egy cica, Bukfenc is szerepet kap, habár csak röpke időre. Tetszett a záró akkordként felsorakoztatott 10 pont a felelős kutyatartáshoz szükséges dolgokról. Az illusztrációkat csak dicsérni tudom, s a kiadás is igényes.

>!
Pagony, Budapest, 2016
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100362 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

A sorozat következő kötete

Pitypang és Lili sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kántor Kata: Az ékszerrablók nyomában
Kassovitz László: Pamacs
Balogh P. Hédi: Ribizli, a kis bajkeverő
Kassovitz László: Pamacs elszökik
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős
Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás
Timo Parvela: Miú és Vau
Vlagyimir Szutyejev: Pif kalandjai
Weöres Sándor: Kutyatár